Önskelista & kalas

Idag har jag varit på IKEA med mamma och mormor. Vi har tittat på möbler som jag kan ha i mitt nya rum. Samtidigt passade jag på att leka med deras leksaker och åka rutschkana. Vi var även på Toys r us för mormor skulle köpa present åt mig. Oj oj oj vad det fanns massor av leksaker att undersöka. Tv och tvspel att titta på och trycka på en massa knappar.  Ikväll har vi packat och tömt garderober. Det ska komma en tant och titta på den i morgon. Nu är jag supertrött och knölig. Men sova det vill jag inte. Inte när datorn är på. Allsång är det oxå på tv.
Snart fyller jag 1 år och det kommer jag att fira i vårt nya hus. Alla som vill vara med är välkomna 29 augusti. Jag brukar sova en stund på eftermiddagen ca 14-15.30. Men sen är det fritt fram.
Här är en liten önskelista på vad jag önskar mig men annars kan ni låta fantasin flöda. 

Kläder eller presentkort på kläder. Har visst växt ur mina. Har 80 på byxor och 86 på tröjor.
Presentkort på IKEA eller se nedan.


SMILA SOL plafond

Det här är en lampa som jag önskar mig: Smila från IKEA
TROFAST Stomme
Vit trofast hylla IKEA
BENNO Vägghylla
Benno vit vägghylla från IKEA

Böcker, Max, Ludde, Totte  etc.

Annars tycker jag om musik, bollar och allt som man kan knäppa och pilla på. Djur och saker som man kan dra eller köra är kul.

Vi ses den 29.
 

Brassebesök

Idag fick vi besök från Brasilien. Johannes och hans tjej kom och hälsade på. Hon var spännande men jag förstod inte henne för hon pratade bara portugisiska, men hon var snäll. Jag visade de hur man kastar ut saker från altanen. Fick även låna Johannes solbrillor, visst blev jag snygg. Tror att jag skulle passa in i Brasilien...

 

Sen fick jag bada själv i badkaret för första gången. Har växt ur baljan och är nu en stor kille. Idag blev jag faktiskt 11 månader. Grattis till mig själv!!!
 
 

Creme bonjour

 Här leker jag i fiskdammen hemma hos Allis.

Igår var jag hemma hos mormor och morfar hela dagen medan mamma och pappa röjde och packade hemma.
Jag var ute och lekte med vatten och tittade på hundar. Sedan fick jag gå en långpromenad med morfar. Hemma hos mormor och morfar kan man leka med en telefon som ringer när man trycker på en knapp, knäppa på dvd:n och stänga av tv:n. Sen har de ett vitrinskåp som man kan spegla sig i och en massa annat som är  kul att fingra på.
Mamma och pappa kom och hämtade mig på eftermiddagen. Då åkte vi hem och myste. Pappa hade cirkulationssvikt och var lite trött. Inte för att jag vet som menas med det, jag höll igång som vanligt.
Träffade på en tjej i grannhuset som är 18 månader och bor i Frankrike. Spanade in henne lite men vågade inte prata med henne. Pappa sa att jag kunde säga creme bonjour så skulle hon förstå mig. Vet inte o m han talade sanning. Tjejen ska visst vara här ett tag så jag ska kanske prata med henne nån annan dag.  

Kväll med Allis



Jag har varit med Allis på grillfestrikväll. Hennes pappa somnade när kvällen var ung.
Vi hann allafall med att planera hösten med våra pappor å vi skall bara busa.

morgonrapport

Fick inte komma till nya huset igår. Suck!  Jag som var så nyfiken. Blir nog på lördag istället. 
Ute regnar det och jag som tänkt ta en promenad till Margareta (bvc) nu får vi nog ta bilen istället. Ska hem till mormor o morfar sen å äta mat. Ska ev in till stan o köpa köksbord innan vi ska hem till Allis o grilla.
Just ja. Det var inte mormor som satte på mig blöjan fel, det var morfar. Rätt ska vara rätt!!! 

Vallby med Alllis



Idag har jag varit på Vallby med Allis. Men först tog vi oss en tupplur så mammorna inte trodde att vi skulle komma iväg nån gång. (två timmar är väl ingenting) Det blev lunch tillsammans och tänk vad det är roligt att äta med nån. Maten smakar så mycket bättre. Att det sen var bra akustik i rummet så att det ekade när man pratade lite högt det ska vi inte prata om. Lekte av oss lite i gräset innan vi kollande in djuren. Det skulle naturligtvis fotas men inte ville vi sitta stilla utan helst ville vi gå åt varsitt håll. Men det blev iallafall en bild... Man får väl ställa upp så att man får leka sen. Jag tror att vi var eniga om att getterna var roligast. Sen var det nog ankorna, gässen eller vad det var för fåglar. Mammorna visste inte säkert. Stora pippifåglar enades de om. Sov en stund under "korkeken" innan vi fick fika. Nu är vi hemma och lagar mat. Ska iväg och spana in nya lyan. Måste se vad jag ska önska mig för möbler. Har redan spanat in vissa saker på IKEA. Nu hittade jag en jätteroliga sak. Det är nåt som mamma hade i vagnen när hon var liten. En massa kulor och bjällror som låter när man ruskar på den. Den kan mamma glömma att hon får lämna tillbaka. Ett tag till vill jag låna den.

Släkten är tillbaka!



Nu har ju hela släkten varit på semester, å tydligen de flesta på öland så alla ville träffa mig idag..
Farmor, mormor, morfar och Maja var här på lite fika mellan flyttkartongerna. Jag fick en liten "nig..." docka av kusin. den va kul! Mormor satte på mig en blöja fast baklänges de var lite kul tyckt vi när vi såg det.. men varför göra som alla andra?

Pappa bara jobbar hela sommaren men snart skall vi vara hemma tillsammans å bara busa hela dagarna. Då jobbar ju mamma å drar in pengarna, härligt...

I morgon skall vi till vårat nya hus å bestämma vad jag skall få för tapeter i mitt rum för vi flyttar nog inte förrän söndagen den 19:e då hinner vi fixa mitt å mammas sovrum, ja pappas med men han får väl inte bestämma färg....

Nu finns alla mina blogg kompisars länkar till höger en bit ner där ni kan läsa om min släkt kolla dem!  

fruktstund med pappa

                               
Så här kan det se ut när jag äter/dricker frukt. Riktigt söt tycker pappa att jag är. Här hemma försöker vi att packa lite i taget. Eller jag packar helst ur lådorna. Igår blev det inte så mycket gjort. Jag var lite trött eftersom natten inte gav mig så mycket sömn, inte nån annan heller för den delen. Jag sov mest hela dagen. Inatt har jag sovit desto mera. Tog sovmorgon och överraskade mamma med att sova till efter åtta. Nu ska vi ut och träffa Allis. Har hört att hon har lärt sig krypa. Nu ska mammorna få jobba....

Kling o Klang


 Jippi! Vi har sålt vårt hus!!!!!

Idag har jag, mamma, morbror och Emma varit i Eskilstuna på allsång. Först hälsade vi på hemma hos getterna. Spanade in den största med horn men tordes inte riktigt hälsa på honom. Han var lite otäck när han bräkte. Skällde tillbaka lite. Mamma tyckte att jag kunde hälsa på de små killingarna men de var väl ingen match. 
Sedan fick vi sjunga för full hals. Pippi, Kling o Klang och Prussiluskan kom på besök och sjung lite med oss. 
Nästa gång vill jag åka karusell!!! 

    

Jag har även träffat mina kusiner. Kim var på snabbvisit på väg upp till farfar. Det skulle fotas men vem har tid med det när det finns en katt att dra i svansen, en vattenskål att bada i och en hund att leka med....
  

nu är vi på väg hem från thomas kalas. Det blev sent så vi m

20070719.jpg
nu är vi på väg hem från thomas kalas. Det blev sent så vi mobilblogga ikväll. Vi har även fått bud på huset så nu håller vi tummarna

poolbad

  Här är min nya stol. Visst är den fin?

Igår eftermiddag blev det ett dopp i poolen. Tog det lite försiktigt innan jag kastade mig i . Passade på att hälla vatten på mig med vattenkannan först. Jag hade kunnat bada länge. Det fanns så mycket att utforska. Grässtrån i vattenet att plocka, spadar att plaska med mm.

    

Avslutade med att ligga och lufttorka och plocka med gräs.



Igår kväll hade mamma och pappa bestämt att jag skulle somna själv som jag gjorde när jag var liten.
Jag protesterad en stund men sen beslöt jag mig för att sova. Sov sen i min egen säng till halv åtta.
Ganska skönt att slippa trängas, ska kanske göra det i natt med....

hole in one!

Helgen har varit lugn. Vi har packat o pysslat.
I lördags var jag o hejade på pappa o morbror som spelade golf. Det gick inte så bra för de. Kan inte förstå varför. Fattade fort att man skulle få bollen i hål!!! 

 Har precis gjort hole in one!
 Pappa o jag somnade i gungstolen efter grillpartyt.

I söndags kom flera av mina kusiner på besök. Robin, Amanda och sen Maja. Jag visade de min pool som jag tycker om att plaska i. Maja och jag lekte länge. Vi hade jättekul!
 Maja och jag poserar.

Idag ska jag bada i poolen när jag sovit en stund. Ska ta en bild och visa er den, den är superfin. Ska även ta ett kort på min nya stol som pappa snickrat. Den passade bra vid bordet.

Här kommer Pippi Långstrump

 
Igår började vi att packa och hjälsam som jag är så ville jag bidra med mitt strå till stacken. Men jag kom ganska snabbt på att det var roligare att klättra upp på lådan och hämta penna och tejp.

Idag har jag, mamma, mormor och morfar varit till Stockholm. Vi började dagen med ett besök på Junibacken. Himmel vad barn det var där och vad mycket det fanns att göra. Det var som att komma till himmelriket, jag lovar.

 
Här flyger jag att Spitfire plan i väntan på att få åka Sagotåg. Det var förresten en upplevelse i sig. 11 minuter där det hela tiden händer nya saker.

 
Tittade på Pippiteater och var på sångstund. Missade tyvärr Karlsson på taket eftersom jag behövde fylla på lite i magen då. Men jag hann leka i hans värld, åka rutschbana, snickra mm. Var även och lekte vid Villa Villerkulla. Där fanns det en stor rutschkana som det var så roligt att se alla stora barn åka nerför.

Här leker jag och morfar tittut i Karlssons snickarbod.

 
Vi fortsatte dagen på Skansen och tittade på djur, fiskade i ankdamm och sov. Var och skulle klappa getterna men de var så trötta och ville vila så jag fick bara titta. Det bästa på Skansen var alla fåglar. De var så spännande. Det fanns så många av de.


 Avslutade dagen på Max. Fick spela FOTBOLLSSPEL på Playstation med en tjej. Ett sånt skulle vi ha hemma!

Julita

Idag har jag varit i Julita med mamma, mormor, morfar och gammelfarmor Gun. Det fanns så mycket att se och upptäcka. En massa barn var det oxå. Jag hade jämt göra att hinna med. Vi tittade på djur, bla en liten hundvalp som jag försökte prata med- aov aov sa jag men han verkade inte förstå mig. Lite kulturella var vi med. Tittade på blommor och hus. Sen träffade jag katten Findus och gubben Pettson. Findus frågade om jag ville hjälpa honom att fiska men jag avstod. Det verkade mer spännande att plaska i vattnet (om jag bara fått) samt att försöka gå. Jag fick oxå prova en traktor. Den hade jag kunnat sitta i hela dagen. Annar s var det helt ok att plocka med stenar. Försökte finta morfar så att jag skulle kunna smaka på de men det gick inge bra. Måste jobba på mina finter...
 Jag o min älsklingstraktor
 En ros bland de andra
 Morfar o jag på språng
 Findus o Pettson fiskar
 Jag har fått tag i hästens svans

Eskilstuna med MARKOOLIO

Nu ni har jag varit på konsert i Eskilstuna, det började med en shoppingsväng på tuna park men det blev nästan ingenting handlat, bara mamma hittade nåt.
Sen träffade jag Olle han e född i oktober men hade 6 tänder å var en gla kille.. (lillslaktarns)


Först började mamma med att vinna på godis-hjulet, fast de e ju inte lördag idag så jag fick en giraff med bara lite godis i sin ryggsäck...


Nu ser ni att vi har varit å lyssnat på MARKOOLIO! i spöregn dessutom.


Det var så skoj att jag somnade å sov hela spelningen...


Till sist blev det en bild på mig å pappa från våran norrlandsturne. Här gungar vi i strömsund.

Nu ni, nu tog jag 6 steg helt själv, har bara visat farsan 3-4 steg tidigare så innan jag blir 11 månader skall jag väl kunna gå själv hoppas vi... för det vore kul bara....och kameran som vi fotat med idag har vi lånat av morfar.. nej men va f-asen nu gjorde jag det igen 6 steg.
Veckan framöver är uppbokad med junibacken och Julitta med morfar å mormor så nu får det bli bra väder......

kolla pingusarna vad de kan...

http://www.paperboy.nl/?PID1=%2F65J8GX%5B%3C%5DE%5F6F%5F%28%29CU%3EA%0A

Den va inte dålig va!

hej alla vänner..

Jakten på en ny kamera fortsätter i förvirrad takt. Nu vet jag inte vad jag vill ha för kamera. Gått runt å tittat å frågat men alla rekomenderar olika kameror så det blev svårt att bestämma sig.
Filip hade så skoj när mamma klippte gräset så de var synd att inte gick att ta bilder då.
Vi har ju en självgående klippare å det var den som klippte med camilla. Det såg så kul ut att filip nog tittade en halvtimma på mamma. Nu får vi se vad helgen bjuder på för väder men vi hoppas kunna åka till E-tuna på lördag för det är Mora Träsk då annars är ju markoolio där på söndag. Det visar sig å till något nytt kommer upp får ni en gammal semesterbild från gotland.. Pappa//


Hemma igen

Nu har vi kommit hem igen från vår turne i norr. Det var en lång resa hem men gud va kul att se mina saker igen. Jag utforskade mina lekplatser för att se om de var kvar och de var de. Bilen funkade fortfarande. Härligt!
Träffade pappas farbror och hans familj på hemvägen (i Iggesund). Han har två tjejer, Alva och Tindra, som är 2,5 år. Vi sågs på ett fik med en rolig lekhörna för barn. Där fanns det mycket att utforska. Telefon, kassaapparat, garage mm. Ett sånt ställe skulle finnas hemma.

Sista dagen hos farfar åkte vi till Tvärfallet, ett litet vattenfall i skogen. Jag somnade gott i bilen men mormor, morfar och farfar fick iallafall se det.


Sedan for vi till Dorotea o lunchade. Alla utom farfar, han var kvar hemma. Jag passade på att plocka blommor till mamma. 

 
På vägen hem till farfar stannade vi till i Mon och tittade i deras trädgård och handlade. Jag såg chansen och spurtade iväg på deras trädgårdsgång.

 
När vi kom hem blev det fika i trädgården och traktorkörning.


På kvällskvisten gick vi till hembygdsgårn och lyssnade på Nicke Sjödin (rolig). Kvällen avslutades i kyrkan med gospel. Tyvärr finns det inga bilder för kameran gick sönder. Så nu kan det dröja innan det kommer några bilder.

RSS 2.0