Af!!!

Idag har jag varit på marknad med mamma o mormor. Det bästa av allt var att det fanns så många motorcyklar där. Många gånger undrade jag var af (farfar) var. Hade jag tur kunde det ju vara han som kom på sin motorcykel, men inte.
Farfar, du skulle ha varit här. Den här marknaden skulle passa dig med en massa prylar...
 

Visst lyckades vi handla här oxå. En traktor och en Pippitröja blev det. Sen blev det mumsiga hamburgare till lunch.


På eftermiddagen hämtade vi  pappa som jobbat på golfbanan och åkte vidare till Tillberga för att gå på kusin Robins kalas. Jag passade på att leka med Otto när de vuxna satt och babblade.
  


En trött kille som måste vila lite.

Arne och jag

Idag har det varit invigning av Midgårdsparken. Det var massor med barn där. Träffade Allis där och vi lekte vid klätterställningen och åkte rutschkana. Vi fick ballonger och sen var det visst en clown där men honom tittade inte jag på. Jag träffade flera gamla kompisar från Öppna förskolan och några dagiskompisar.
Sen träffade jag Arne och Prinsessan, två ursöta hästar. Och idag fick jag rida. Jag ville helst rida på Prinsessan men det blev Arne som först blev ledig. Oj vad det var kul. Han gick så fort, tror att han ville äta mera gräs. Hade gärna ridit mera men det var flera barn på kö. Får rida mera en annan gång.
Invigningen avslutades med godisregn och vi fick flera dumlekolor, mmmmmm.




På eftermiddagen kom Allis över och lekte med mig. Vi busade med pappa, ritade och hoppade i sängen.
Nu är Thomas här och vi har ätit mat och nu vankas det fruktsallad.

Vi vilar oss efter buset.

Tvillingsjälar

Det säger min o Allis mamma att vi är. Det skiljer bara några timmar mellan oss, jag är äldst, och vi har så roligt tillsammans. Idag har vi varit på Parken Zoo med våra mammor. Först blev det djurbesök och sedan blev det Fantomenland. Dagen avslutades på tivolit med karusell och lotteri.

  
Mamma tordes inte gå in till ormarna.

  VIll du smaka på min korv? Här delar vi lika.

 
Vi åkte båt på Fantomens sjö. Det var kul att snurra på båten för då blev mamma yr i huvudet.

   
Sen lekte vi i Fantomenland och red på hans häst.

  
Såg Fantomen utanför hans grotta och när jag väl vågade gå in i grottan passade jag på att prova hans tron.

  
Vi åkte många karuseller. Men den här var roligast så den åkte vi många gånger.

  Sen åkte vi tåg bland tigrarna.

  
Vi åkte pariserhjul och då var Allis mamma rädd. Hi, hi, hi...

   
Dagen avslutades med ankfiske, glass och lotter. Allis mamma vann först choklad och sen en jättestor kartong med Gott & blandat. Vilken turtjej!!!

Vilken toppendag vi har haft men nu är vi alla trötta.
Natti, natti. Sov så gotti.

Midgårdsparken

Idag tog vi sovmorgon både mamma o jag. Halv åtta slog vi upp ögonen redo för en ny dag och blev glada att se solen skina från en nästan klarblå himmel. Vi tog vagnen och gick ner till Midgårdsparken, den nya lekparken, och där träffade vi på mina kompisar från dagis. Oj vad kul vi hade. Det var massor med barn i lekparken i olika åldrar så alla vuxna hade fullt sjå att hålla reda på alla små.

Lite kex smakar gott när man lekt så länge.

HIO



Det kallas så, HIO när pappan i familjen är ute å roar sig på golfbanan å spelar bra golf på tävling. Sen Dessutom slår bollen i kopp på ett slag. Det är riktigt bra fast man åker nog på att bjuda sina spelkamrater på bubbel eller nåt... Ja ja glad är man allafall.....

Anders//

Glassbil!!!!

Vet ni vad jag precis fick lära mig? Det finns en bil full med glass som stannar precis utanför huset. Mamma o jag var ute nyss och handlade till pappa. Jag hade visst frysen full av glass redan så jag fick inga flera. Nu måste jag äta upp de så att jag får handla nya. Det fanns så många olika att välja på i den där bilen.



"Glass, glass, glass, jag vill ha glass, glass, glass. Ja, jag är galen i glass!"

Stadsbesök

Efter en jobbig natt med mardrömmar så vaknade vi inte så pigga mamma o jag. Men efter frukost och lite tv så var vi redo för en ny dag. Tänkte gå till lekparken med Allis men de hade tagit sovmorgon så då bjöd vi in oss själva på fika hos mormor o morfar. Hux flux blev det sen bestämt att vi skulle åka in till Västerås och handla. Har en kusin som fyller år idag (grattis Robin) och vi ska på kalas och då ska man ha paket med sig. Mamma handlade kläder till sig för sina födelsedagspengar, den som spar han har, och hon var jätteglad. Jag fick en mobil som jag kan ha i mitt fönster, en docka som heter Anna och lite kläder.
 På väg till Träsket

 Jag o Anna



Tack för mig, leverpastej!


Sommarbostad


Vilken eftermiddag det har varit. Vi har flyttat ner till våran sommarbostad och jag har fått ett nytt rum och en jättestor säng. Jag har hjäpt pappa skruva ihop sängar och flytta runt möbler. Visserligen fick han hjälp av kusin Kim oxå. Farmor var oxå här och jag fick henne nästan att slå kullerbytta. Det lärde jag mig på midsommar och nu är jag en riktig hejare på det.
  gymnastikuppvisning

 Hittade min gamla docka som jag älskade när jag var bebis.

Nu ska vi gosa i soffan och lyssna på allsång.

Ramnäs

Idag tog mamma o jag bilen till Ramnäs glashytta. Allis o hennes mamma följde oxå med. Det var spännande att se de "koka glas" som Allis sa. När vi skulle fika vid Slaggen så blåste det nästan storm så vi skulle åka hem med då hittade jag o Allis en sandhög som vi lekte vid en lång stund.
 Kom igen tjejen så springer vi ikapp.

 Hopp, hopp, hopp.

 Kom så ska vi kramas.


Charmtrollen i sandhögen.

Till lunch fick vi thaimat och sen blev det glass till efterrätt. Nu ska vi sova gott.

bvcbesök

Idag kom Allis på besök. Vi hann med mycket på förmiddagen, fika, vara i lekparken och hemma på gården. Efter sovat så cyklade vi upp till bvc för att väga och mäta oss. Jag hade vuxit tre centimeter och är nu 87,5 cm och väger ca 13,7 kg. Ville inte riktigt sitta stilla på vågen. Sen åkte vi vidare till forsen och kastade kottar i vattnet och åt banan. Innan vi var hemma igen så började regnet vräka ner. Mamma var genomblöt innan vi var hemma.

Midsommarafton


Så här ser jag ut efter en hård midsommarafton. Men den både började och slutade roligare.

Först blev det lunch i "Träsket" med mormor, morfar, gammmelfarmor, Magnus, Emma och Anton. Vi hann äta ute i solen innan himlen öppnade sig och ner kom det massvis med regn.
När jag sovit klart åkte vi till Vallby där vi skulle dansa och fika. Lagom till dansen kom solen fram igen. Men usch vad det var läskigt att dansa när det var så mycket folk. Det var tryggast på mammas axlar. Då kunde jag hoppa, klappa händerna och ha koll på läget. "Meja" (mera musik) sa jag så fort det blev tyst. När jag hittade på "Pippi" och hennes mamma ville jag hålla Pippi i handen så kunde vi dansa tillsammans. Sen blev det fika i gröngräset och brevid höhässjan (attjo sa mamma).


Jag och Pippi (Emelie) dansade, tittade på traktor, sprang och hade hur kul som helst.
   

När vi skulle åka vidare hände det tråkigaste denna dag. Jag skulle springa nerför en backe och stod på öronen så blodet rann i ansiktet och i munnen. Aj, aj, aj. Det tog en lång stund innan jag lugnade ner mig. Näsan är fortfarande öm och jag vill inte att nån rör mig i ansiktet.
Efter denna incident åkte vi vidare till Fromtorp. Då var allt glömt och jag började leka genast. Wilma hade en stor studsmatta och den var bara så kul att hoppa i. Sen hade hon världens gosigaste katt, Tudde. Han fick jag klappa nästan hur mycket jag ville.
 

Det blev grillat till mat och jag visade var skåpet skulle stå. De andra fick knappt i sig en korv medan jag som var minst, förutom bebisarna Joel och Ludvig, åt tre. Somnade gott i min vagn och sov två timmar innan jag kom upp och ville leka igen.


Vi kom hem vid midnatt och idag tog mamma o jag sovmorgon och vaknade lagom till Bamse (kl 8.00) Idag tar vid lite lugnt och pappa ska snickra sandlåda. Hinner nog med att cykla lite. 


Miiiiiiii...

...är mitt nya favoritord. (betyder min)
Idag tog jag sovmorgon utan att tala om det för mamma i förväg så hon gick upp när pappa åkte till jobbet. Hon som så gärna vill ha sovmorgon. Ska kanske tala om när jag tänker ta det nästa gång.
Träffade Allis i lekparken och idag tränade vi på att sjunga Små grodorna så att vi kan den i morgon.


Somnade på hemvägen men när jag vaknade vankades det smultron. Mmmmmmm.


Sen ritade jag en stund innan vi skulle gå till morfar o mormor. Idag blev motivet familjen.
 

Hos mormor o morfar fick jag en överraskning. Jag fick min födelsedagspresent i förväg. Nu är jag så lycklig och mamma inser att det kommer bli en del puttande av. 


Pappa fick komma o hjälpa morfar så att han fick upp altandörren. Jag passade på att leka och jaga mormor.
 

Nu laddar jag inför i morgon. Då ska jag fira midsommar!!!

Glad midsommar vill jag o hela min familj önska er alla. 


Lekdags



Idag har det varit en kul dag. I morse cyklade jag o Allis till lekparken och nu har det kommit till nya roliga saker. Kommunledningen var där och inspekterade så vi passade på att visa hur kul vi tycker det är att få en ny lekpark. Sen blev det fika innan vi var tvungna att cykla hem i regnet.
Efter sovat så kom min fadder Sussi o hälsade på. Hon tyckte att jag hade vuxit och blivit så stor sen sist. Vi lekte, lagade mat och sen badade vi innan det blev Bolibompa.
Nu ska vi heja fram Sverige till kvartsfinal!!!

Återfören

Halv nio var jag redo att gå till Öppna förskolan. Mamma o jag fick ta en långpromenad så att de skulle hinna öppna. Jag gick själv nästan en kilometer. Man hinner upptäcka så mycket mera när man går än när man sitter i vagnen. Jag sprang, plockade sten o  kottar och ploppade sten i vatten. När vi var framme upptäckte vi att det var tisdag och då öppnar inte Öppna förskolan förrän kl 13.00. Vi fick vända och gå hem igen. Vi passade på att handla så klockan var över elva innan vi var hemma. Trötta och hungriga.

Här får man fixa allt själv så man kommer iväg nån gång.

På eftermiddagen gjorde vi ett nytt försök att gå till Öppna förskolan. Den här gången lyckades vi. Var lite blyg till en början för det var så många nya människor där. Men en del gamla var där, Cocos och Mandy, och de hade blivit så stora. Det var sommaravslutning så det blev glass och jordgubbar. Efter det så var jag redo att leka.

Bilarna måste tankas.


En ny Picasso är född.

Tillbaka igen

Idag var vi tillbaka på Öppna förskolan igen, jag och Allis. Oj vad vi hade skoj! Det blev en hel del bus i bollhavet. Vi simmade, hoppade och kastade bollar. Vi åkte rutschkana, ritade och körde med vagnar. Vi hann även med att leka med bollar och bilar, både små och stora. Det blev både fruktstund, sångsamling och mat. Sen somnade vi gott i våra vagnar till smattrande regn, åska och blixtar.






När vi sovit en liten stund, alldeles för kort egentligen, blev det lite lek hemma hos Allis innan mamma o jag gick till affären. Nu ska vi snart laga lite mat och sen skulle Anton komma på besök.

Kalas

Det gick tyvärr inte så bra för Sverige igår trots att jag hade min nya Sverigedräkt på mig. Nu får de kämpa till tusen på onsdag.


Igår em var det kalas. Det blev gott fika, jag smakade av allt, lek och en massa bus. På kvällen blev det fotboll och mat.
 Grattis på 79-års dagen gammelfarmor Gun.

  Anton var glad hos sin pappa men inte lika nöjd hos mig tyvärr.

 Stoppa stenar i stegen var kul och höll mig sysselsatt i en timme.

Idag har jag o Allis varit i lekparken en stund. Vi åkte rutschkana, gungade och utforskade omgivningarna. Hade fullt sjå med att hinna fatt Allis för hon bara gick o gick i gick.


Här har vi hittat en stor sandhög som vi kunde klättra upp i och sen springa ner.

Festival

Igår var vi som sagt på festival i Västerås. Men först var vi till farmor o Torsten och lämnade golfklubbor till farmor. Snart kan vi spela golf tillsammans.
På festivalen fanns en massa spännande att titta på. Karuseller, ballonger, leksaker mm. Plus en massa bra musik. Vi hörde bla. Sonja Aldén sjunga live. Pappa käpte en sverigedräkt till mig och mamma köpte ett par foppatofflor. Nu slipper jag låna mammas när jag ska gå ut.
Innan vi åkte hem blev det karuselläkning. Jag o mamma åkte pariserhjul i legovagnar. Vi var högt upp i luften och det var svindlande roligt. Sen skulle vi åka tåg men då fick inte mamma åka med så då blev det inget. Vi får åka mer karusell en annan gång sa mamma.



Semesterdag 2....

Idag har vi för första gången varit ut i pappas båt. det blev ju inget förra året...  Oj oj oj vad det var kul ska ni veta, pappa hade tänkt sälja båten men det får han inte nu.  Vi åkte ner till slaggen i Ramnäs å lade ner båten där, sen tog vi en runda genom kanalen ut på ramnässjön, jag bara ropar mera å mera men farsan kan visst inte köra fortare... en liten skitmotor eller vad han sa.. Man kan ligga fram i stoppa händerna i vattnet så man blir aldeles blöt. skojit värre. Sen åkte vi till scouternas ö å tog lite mellis innan vi åkte hem...
      







Nu skall vi till banken å kolla om de vill ta över alla skulder som vårat hus har. gamla banken blir nog dyr när pappa slutat på sitt gamla jobb. Sen har det lovats festival för hela slanten. Har redan karusellbiljetter köpta så nu blir det åka av.....


F//


"Aj aj aj aj puff"

Nu är första familjesemesterdagen till ända. Både mamma o pappa fick det som de önskade sig. Mamma fick sova till halv sju och när pappa piggnat till fram mot eftermiddagen fick han spela lite golf. (han var ute med jobbet igår och då blir man visst lite sliten)
Idag åkte farfar hem efter att ha varit här i två veckor. Inte för att vi har sett honom så mycket utan han är mest ute o far. Det är som att ha en tonåring i huset säger pappa. Det är väl bra att mamma o pappa får öva för snart är jag där.
Mamma o jag var ute på promenad och var till den nya lekparken som de håller på att bygga nere vid centrum. Den kommer bli så bra o rolig. Nu finns där två klätterställningar o rutschkanor och mer ska det bli. Idag kunde jag titta på både grävskopor, traktorer och lastbilar där. Rena himmelriket.
                                                                                                                       Filip

Det här blir gott till middag.

Nu har jag varit o nattat båda grabbarna. Det blev lite familjesång för nu har Filip börjat sjunga med ord. Förut har han nynnat men igår överraskade han mig med att börja sjunga "aj aj aj aj puff" när jag sjöng trollmors vaggvisa för honom. Det gav mersmak så jag fick sjunga mer o mer o mer.
                                                                                                   Camilla


Sommarlov

Nu har vi sommarlov mamma o  jag. Det firade vi tillsammans med Allis o hennes mamma som också har sommarlov. Men först var jag med mormor på skolavslutning. Vi var i kyrkan och där var jag visst duktig sa mormor. Jag gjorde som de andra barnen, stod upp, sjöng och klappade händerna. Sen blev det personalfika med smörgåstårta, Loka och chokladbitar. Det smakade gott. Jag var sist från bordet och ville ha mer när de dukade av. Jag kan tänka mig att vara med på fler skolavslutningar om de är så här bra.
Imorgon ska vi ha semester hela familjen. Får se vad vi hittar på. Sovmorgon önskar sig mamma, golf vill pappa ha och jag vill ha.... Ja, det vet bara jag!

Söndag hos farmor

Det var släktträff hos farmor i söndags. Det var varmt så jag o Maja badade medan de andra satt i skuggan.
   

  Jag fick inte bada med kläderna på sa mamma.

Sen skulle det fotograferas. Alla kusiner tillsammans på en bild. Det är inte så lätt att få alla att se glada ut samtidigt märkte fotograferna. Bättre än så här blev det inte.


Mycket bus blev det. Både med Robin o Kim. Sen gav jag tillbaka o sprutade på de med blomsprutan.
  

Imorgon är sista dagen på dagis sen har jag sommarlov i två hela månader. Jippi!!!

Mammorna vann!!!

Igår var vi på Stolphusgatan och lekte. Emelie lärde mig spela golf, för hon går på golfskola och nu kan hon det. Sen spelade de stora kubb och våra mammor utklassade papporna o Thomas. De vann med 4-1. Grattis!

   

Emelies lillebror Joel har blivit stor och vill inte bara ligga ner o titta längre. Jag lekte en liten stund med honom. Innan fikat fick vi slicka visparna med vaniljvisp. Det var mumsigt.

   
Jag o "Pippi" (Emelie för mig) lekte o busade. Här gömmer vi oss bakom soffan.


Nationaldagsfirande

Vi firade nationaldagen i Eskilstuna på Parken Zoo i värmen. Puh!!! Det var skönt att svalka sig i Fantomens vattenfall. Fantomen var på semester så honom fick vi inte träffa. 


 Kaninen slickade mig på fingrarna. Men den var nog det bästa på hela dagen.

Jag blev överfallen av killingarna. Blev lite förskräckt till en början men sen ville jag oxå busa.
   

Mycket bus o lek blev det.
    

Avslutningsfest på Dagis!



Vi hade sommarfest på digis igår, det var riktigt fint. Sångstund för föräldrarna, lekar med hoppa säck å så sen var det grillning och sommartårta. Det gillar jag.

 
 


Det blev ganska sent innan sängdax men idag var en annan stor dag.  Pappa jobbade sista dagen på sitt gamla jobb och det blev tårta över så när han kom hem vid 19 tiden hade jag ätit välling å lagt mig men det är inte varje dag man får sitta på köksgolvet å äta tårta direkt ur kartongen så det missade jag INTE!!!



Sen skall ni veta att är man cool så är man. Jag har visserligen inte napp när jag visar mig ute på byn. Go kväll- hundskäll

F//

Kolmården

Vilken otur vi hade innan vi skulle åka. Allis hade blivit sjuk och kunde inte följa med. Så vi fick åka själva. Men hon får följa med nästa gång.

 Det är jobbigt att åka bil. Då är det tur att man kan sova en stund.

 Lång kö innan vi fick komma in.

Vi tittade på delfinerna som hoppade, dansade och sparkade boll. Allt till Markoolios musik. Det var partystämning. Alla klappade händerna och sjöng med. "Fiss" (delfinerna) var roliga. 

   Delfinshowen var kul!

Sen tittade vi sälarna och pingvinerna. De simmade jättenära.
  

Många olika djur fanns det att titta på. En del fick man klappa, gissa vilka?

  Tigrarna ville oxå svalka sig.
    

 Man blir trött av att vara på zoo.
 
Sen gick vi till Bamses värld. Där fick man titta i deras hus, åka karusell mm. Jag träffade Bamse och fick krama honom. Han var stor o mjuk.  

    

image1021

När vi kom hem var vi alla trötta. Pappa o jag gosade i sängen o åt geléhallon och drack festis. Sen somnade vi alla gott. Fast först borstade vi tänderna.

  

Det var marknadsdagar i Norrköping och en hel del kändisar som uppträdde. Här är E.M.D. (Erik, Mattias, Danny)

   Vet inte vem som är vem.

Idag har vi varit i Vingåker och handlat. Sen stannade vi till på Malmön i Köping. Där hade pappa varit när han var en liten kille. Men han kände inte igen sig alls. Vi åt en glass innan vi for vidare hem.

image1029

Helgen har varit superkul. Jag har åkt hiss o tryckt på knappar. Jag har fått våffla till frukost. Jag har duschat ner både mamma o pappa med vatten och sen så har jag varit på Kolmården. Däremellan har jag busat en hel del men mest så har jag varit snäll säger både mamma o pappa!!!

RSS 2.0