Filip 8 år

Första gången som jag inte har Filip hemma på hans födelsedag och det känns så tomt. Skulle så gärna vilja få sjunga för honom o se när han nyvaket tittar upp med spänd förväntan på sina paket. Men nytt år och nya vanor. Jag får krama om honom ordentligt i skolan och sen ska vi fira när vi kommer hem.
Det blir lite bakelser, paket, sång, en massa gos och sen har han önskat sig kebab till kvällen.
Hittade den här fina dikten och den passar så himla bra. Den här är till dig min lilla groda!
 
BARA DU MINNS

Bara du minns när du blir vuxen
Att jag kallade dig min lille skrutt
Bara du minns
Att jag och du kramades hårt hårt och innerligt
Bara du aldrig glömmer
Hur jag läste för dig varje kväll
Att den som vann springtävlingen från badrummet
fick välja bok
Och du lät mig vinna
För du tyckte synd om mig som sprang så sakta
Bara du för alltid minns hur det var
När du var fyra år
Och ville gifta dig med mamma
För du var så kär i mig
Höll min hand på väg till dagis
Och lät mig pussa bort det onda när du slagit dig nånstans
Bara du alltid minns att du fick komma
Till vår sängs trygga bo
När mardrömmar väckt och skrämt dig
Bara du fortfarande då kan minnas kärleken och värmen
Och kan ge den till andra
Kanske du kan förlåta
Att jag inte alltid är lugn och pedagogisk
utan skriker ibland
Är tvär och sur och glömmer
att du är liten liten och värd att ta på stort stort allvar.
 
Många grattiskramar på din dag
önskar mamma!
 
 

 

Första veckan

Ja nu är det fredag igen. Och ännu en vecka har gått. Både grabbarna och jag har anpassat oss bra till sina nygamla grupper, tidiga kvällar o morgnar. 
Skolstart=förkylningar=sant. I veckan slog den till med feber och halsont. Får se när snuvan kommer. Noel hostar o snorar så just nu kurerar vi oss med te och vila. Skulle ha åkt till Lådbilslandet med kompisar i helgen men den fick vi ställa in pga av att de är sjuka. Så det var väl tur i oturen att vi inte heller är på topp. 
Filip är på orienteringsläger i helgen så Noel o jag får väl ta det lugnt o bara mysa. 
                                                                  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

skolstart

Så nu är vi igång igen. Filip började i 2:an idag med ny klass och ny fröken. Jösses vad stor han har blivit! 
Noel började sitt sista dagisår även han med många nya kompisar (15 nya) och en ny fröken.
De var lite pirriga igår kväll och hade svårt att somna men idag flöt allt bara på. De var så glada att få träffa sina kompisar igen. 
Jag har också en massa nytt framför mig. Nu ska jag jobba med de minsta barnen på fritids. Jag kommer öven samverka i en 1:a samt i Filips 2:a. Det blir en hel del nya barn och vuxna att lära känna. Men det känns bara så underbart att få vara kvar på Starbäck där jag trivs så bra!
Noel har redan börjat prata om när han ska börja skolan. Han betonar mycket att det är på Starbäck och inte på Nytorp han ska gå. Vi får väl hoppas att det blir så. 
 
Ha det gott!

Tyst i huset

Ja så har man då jobbat sin första dag efter sommarlovet. Kändes helt ok att ge sig i väg imorse och jag är konstigt nog inte alltför trött nu. Men visst det är alltid lite rörigt i början när allt ska komma på plats med scheman, samverkan mm. Om ett par dagar har nog allt satt sig och det känns som man inte har varit ledig. 
Känner mig lite rastlös just nu. Grabbarna är med Anders i Leksand och det är så tyst här hemma och inga att natta eller pyssla om. Men det är väl bara att vänja sig vid detta. Har lite planer på g de veckor som jag kommer vara själv. Ska försöka bli bättre på att ta hand om mig själv! Och göra saker som jag försakat. 
Allra först ska jag planera Filips 8 årsdag. Tänk att den lilla grodan blir så stor. Känns som det var igår de tryckte ut honom så han kom ut som ett skott och fick en kanyl i pannan. 
 
                                                             
 
 

Skogsbranden

Tänkte att jag måste säga några ord om denna hemska naturkatastrof som härjar inte långt härifrån. När vi först fick reda på att det brann här i skogarna så var vi nere i Rosendal och ingen av oss förstod vidden av det hela. Men det blev så påtagligt när vi kom hem och vaknade upp till ett rökfyllt och illaluktande Surahammar. Då först förstod jag iallafall hur nära vi är. Blir så berörd av alla som ställer upp med både husrum, mat och hjälp till okända "grannar". Sen alla som är med o bekämpar denna brand gör en hjälteinsats. De går ut och kör i uppemot 24 timmarspass för att sen hem o få lite vila innan de ger sig ut igen. All heder åt de. Följer spänt utvecklingen av detta på alla medier jag kan. Att få läsa o se bilder från de som är mitt i det hela är både spännande o intressant men samtidigt så overkligt. Nu hoppas jag att vädrets makter kunde vara med oss och att regnet bara kunde vräka ner över detta område. 

Tillbaka

Nu är vi hemma igen efter vår lilla tripp. Vi började några dagar tidigare än vi planerat och åkte till Jönköping. Vi bodde på hotell och besökte både Gränna och Visingsö. Noel tyckte det var spännande att åka bilfärja och underhöll hela båten med sitt prat och alla funderingar. På ön hittade vi ett äventyrsland som passade perfekt. Noel fick åka hur mycket bilar han ville och det blev många lastbilskörningar. Han övervann även sin rädsla för att åka höga rutschkanor. "Mamma jag bara blundar så går det bra".
I Gränna tittade vi naturligtvis på hur man gör polkagrisar.
 Massage i tre led. 
 Visingsö.
 
På lördagen kom Filip till oss. Han och Anders hade varti på O-ringen. På söndagen för vi vidare ner till Rosendal, strax utanför Falkenberg. Men först gjorde vi ett stopp och badade. Och resten av veckan blev det mycket bad. Vattnet var varmt och skönt så även Noel badade. Filip det lilla blötdjuret var knappt uppe utan höll till i vattnet så mycket han bara fick. De sista dagarna blåste det upp och blev stora vågor men inte ens det stoppade oss. 
 Brödrakamp på giraffer.
 
En av dagarna åkte vi till Ullared och handlade och en annan dag tojg vi oss till Varberg. Mormor visade oss fästningen som hon varit Lotta vid. Spännande tyckte vi alla. Vi lärde oss att den användes av danskarna för att skydda sig mot svenskarna. Noel upptäckte att det är ganska gott med våffla. Iallafall ett hjärta. 
Sen blev det en nostalgitripp till Espevik där jag tillbringat många somrar. Ett bad stod på schemat.
   
På kvällarna såg det ofta ut så här. Grabbarna tätt ihop tittandes på en film. Annars var det femkamp och kortspel som gällde. 
 
En dag åkte vi till Ängelholm och grabbarna gick på järnvägsmuséet medan jag o mamma gjorde stan. Sen blev det glass och lek i hembygsparken.
 Noel passade på att köra motorcykel medan Filip spelade schack.
 
Vi lämnade Rosendal i regn men stannade i Norrköping över natten sen blev det Kolmården för hela slanten. Över 30 grader var det så vi hade laddat med vatten och tålamod.
 Först på plats.
 Alla kan behöva en hjälpande hand. 
 Drickapaus och skuggplats.
 
Elefanterna stod på schemat och den lilla var så gullig. Tigern hade tagit siesta brevid fönstret och de fem björnungarna kom knallandes över berget med mamma Astrid.
  
 
Linbanan åkte vi 2 ggr pga av den svalka som den gav oss men även för att det är så spännande. Noel var lika begeistrad varje gång som vi skulle svänga. Då höll han upp händerna i luften som man gör när man åker karusell och skrattade. Denna gång lärde vi oss att det lamadjuret spottar inte är spott utan gammal mat. Usch tyckte vi alla. Lejonen var alla vakna och björnarna lufsade runt. Många djur hade fått ungar som var små o söta.
 
 
Vi tittade på tre shower. Sälar, delfiner och rovfåglar. Alla spännade och roliga på sitt vis. 
 
 
 
Dagen avslutades i Bamses värld. 
 
Trötta, glada och svettiga begav vi oss hemåt när parken stängde. 8 timmar i denna hetta och inget gnäll på hela dagen. Grabbarna var helt fantastiska! Jag bara älskar de!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0