riddarkalas

Igår var det så äntligen dax för Filips efterlängtade riddarkalas. Det blev ett kalas med mycket folk och presenter. Till en början ville födelsedagsbarnet inte ens öppna paketen utan bara leka men sen gick det med en hejdundrande fart. Många bra saker blev det! Vi har hunnit med att utforska en del av de.

                

                                 "Jag vill inte vara med på kort mamma!"

Morgonen började med sång och skattjakt. Kapten Sjöbuse hade gömt alla paket och för att finna de igen fick vi leta efter ledtrådar. Vilken lycka när vi hittade alla paket i skattkistan. Tung var den med. 

  

När alla gästerna kommit blev det fika som avslutades med en blå riddarborgstårta.

   


 Vad kan man se därborta måntro?

 En riddare behöver en prinsessa.

Sen blev det dax för fiskdamm för både stora och små. Filip lekte fisk med pappa.
 


Till allas lycka fick alla napp!

   

 "Jag vill oxå vara en riddare."

  Barnkalas i ordets rätta bemärkelse.

 Så här mysigt kan man ha tillsammans.

Det var en trött och lycklig kille som somnade med ett leende på läpparna och orden "Jag älskar riddartårta!"

Tack alla ni som var med och förgyllde Filips födelsedag och tack för alla fina presenter som han fick!

ingen vanlig dag

"Vad är det för en dag,
är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag,
för det är Filips födelsedag.
Hurra, hurra, hurra!!!"


fredag igen

Så har ännu en vecka gått. Kommer ihåg känslan från förr när det bara var måndag och fredag, iallafall kändes det så. På måndag börjar en ny fas i vårat liv. Inskolningen är över, Anders börjar jobba och vardagslunken startar. Då är det inte bara mig själv att få ordning på på morgonen utan även två kottar + en tid att passa. Ska väl gå det med. Lite inkörningstid bara. Men först har vi en härlig helg att njuta av.
Filip ska ju bli fyra år och som han har väntat. Tyvärr hinner nog inte roboten komma, har kommit på villovägar på posten, TYPISKT! Tur att det finns lite andra paket som väntar. Han vill gärna gå på skattjakt så de får blir till att följa karta för att hitta paketen.

Igår var vi o provade sängar och efter lite kompromisser (tack Anders) så är vi överens. Hann även med att titta på spis, kyl och frys. Måste köpa nytt och spisen är NU, Noel sätter på den och trots byggda hinder har han lyckats ta sig in. Farligt, farligt!!! Måste även byta värmesystem innan vintern, puh! Varför måste allt kosta så himla mycket pengar??? Trodde jag skulle bli rik nu när föräldraledigheten är slut...

På jobbet är det lite rörigt. Ny personal, nya elever och ny skola. Att det sen saknas möbler och material gör inte att det är mer lättarbetat. Så just nu är det även ganska rörigt i mitt huvud. Mer än vanligt är väl bäst att tillägga. Lite struktur på tillvaron skulle inte skada med det kommer väl kanske så småningom.

Trevlig helg!

inbjudan

                              VÄLKOMNA PÅ RIDDARKALAS!
Söndag 29 augusti är ni hjärtligt välkomna att fira Filips 4-årsdag med oss.
Kalaset startar kl 14.00. Vi bjuder på fika och tårta. För barnen blir det fiskdamm.

       

teater för fulla muggar

Nu är vi hemma igen efter en härlig helg. Filips förkylning blev inte värre men jag däremot fick en rejäl en. Men med alvedon i kroppen gick det ändå ganska bra. Filip fick istället ett getingstick och då var 1,5 timme förstörda innan han lyckades komma över det. Ett fall från en stege (tack mormor som tog emot honom) löste getingproblemet. Trots de missödena hade vi som sagt två underbara dagar.
Det blev mycket teater och lek. Filip har en förmåga att ge sig hän till 100% i teatern och han är helt inne i det som händer. Han svarar, skrattar mm.
Han lekte kurragömma med Karlsson, jagade tjuvar med Kling o Klang, tävlade med Pippi, sjöng bort regnet med Mattis o Borka (Imse Vimse Spindel), åkte genom Saltkråkan, tittade på dockteater, klättrade hos Nils Karlsson Pyssling, kröp genom Skorpans hemliga gång (så alla vuxna undrade var deras barn tog vägen), såg Madicken flyga och Emil fastna i soppskålen, leka konditori på Bråkmakargatan, flytta in i Bullerbyn (det är så kul att kunna öppna och stänga dörrar o fönster) mm.
Ja som ni ser så hann vi med en massa och mycket mycket mer. Det krävs två dagar i parken för då behöver man inte stressa runt utan nu kunde vi ta det i den takt Filip ville. För även om vi bestämt oss att gå till en sak så hamnade vi naturligtvis någon annanstans innan dess. Tex i labyrinter eller hinderbanor.

VILLA VILLERKULLA
Hos Pippi finns det grottor, klätterträd och naturligtvis ligger Hoppetossa där. Ibland kommer det sjörövare dit på besök (läskigt) men oftast är det bara poliserna och Prussilusskan och naturligtvis Tommy, Annika och Pippis pappa. 

   
   
    

KARLSSON PÅ TAKET
Karlssons hus ligger högt uppe på lillebrors tak. För att komma ner kan man åka olika rutschkanor eller klättra. Hos Karlsson är det mycket bus och lek.

    

EMIL
Hos Emil får man träffa hela hans familj och vara med när Emil gör hyss. Här kan man prova på att vara Emil för en dag med snickerboa och allt.

   

TÖRNROSDALEN, dockteater och SALTKRÅKAN
Hade tur och såg inga av Tengils soldater men här kunde man krypa i hemliga gångar och gå längs borgen. Dockteatern var rolig och som Filip själv sa; Det var så roligt så jag var tvungen att stå upp och skratta. Vid Saltkråkan fick man åka "tåg" och lyssna på sagor. 

   

BRÅKMAKARGATAN och MATTISBORGEN
Små hus att gå in och leka i. Fick köpa kakor i Filips konditori. Husen är mer lämpade för barn än för vuxna. Hos Ronja skulle det naturligvis klättras. Men när han ville högst upp vid Helvetesgapet sa jag stopp.  

   

MADICKEN PÅ JUNIBACKEN och mormor går på rullande stock

   

NILS KARLSSON PYSSLING, labyrint och ö
Hos Pyssling var möblerna stora.

    

BULLERBYN
Filip flyttade snabbt in i Norrgården. Han välkomnade alla som ville komma in och hälsa på.

   

 storebror talar med lillebror


Så här kul kan det vara att se på teater.


Karlsson spökar för "husbocken".

Vimmerby

Nu tar jag o Filip semester och drar till Vimmerby för att hälsa på alla Astrid Lindgrens figurer. Det blir ett skönt avbrott nu när vardagen dragit igång igen. Hoppas bara att Filip inte blir mer förkyld än vad han redan är...

Noels inskolning är så gott som klar. Redan igår fick han vara där själv och idag har även ätit o sovit där. Filip fick till sin stora lycka träffa bästisen idag. Ett kärt återseende.

Skogsgläntan

Nu har två dagar gått på dagisstarten. Filip har funnit sig tillrätta på Björne och Noel trivs som fisken i vattnet på Brumma. Han har hunnit med att prova allt dessa dagar. Upp och ner i soffan, ritat, pusslat, lekt i dockvrån mm. Naturligtvis har han även hunnit med att smita in på toaletterna. De kommer nog ganska snart upptäcka att han är lite mer äventyrslysten än sin bror. Är så glad att det verkar gå lika lätt med hans inskolning som det gjorde med Filips. Redan idag fick Anders gå hem. Hoppas det håller i sig. Är så jobbigt när de blir ledsna när man lämnar de. Även fast jag vet att det går över så svider det i hjärtat. Nu blir Filip bara ledsen när han ska gå hem.. 

   
Storebror visar lillebror vägen.

På jobbet går det sakta framåt. Igår gick allt på tok. Sydde gardiner för glatta livet och var så glad när allt var klart för upphängning. (många nålar hade då gått av) Döm om vår förvåning när hängarna inte passade till stången. Bara tänka om och starta symaskinen igen. Hade tänkt få klart de idag men har suttit i "elevprat" hela dagen och efter det är man ganska urblåst. Så mycket information att ta in och lagra och hålla isär. Sen ska vi försöka göra det bästa för dessa elever så att skolstarten blir bra. Hujedamig!!! Tänk så många barn som har det svårt............

okej

Tjejerna vill ha denna så varsågoda....


riddare

I går for vi till Arbiga på deras medeltidsdagar. Filipm utrustad i riddarkläder utifall nån skulle svärdas med honom. Men nu räckte det inte bara med svärd utan nu införskaffades även pil och båge. I lekparken försökte han tom ställa till med bråk med en annan riddare så han skulle få användning av sina vapen. Vadan detta? Vet inte vad som flög i honom. Vi tittade på gycklare, provade på att vara riddare och naturligtvis var vi på riddarspel. Filip valde genast den vita hästen som sin och innan spelet var slut hade han även valt vinnaren till sin.

 Riddare Filip i full träning.

  

  Filips favorit.

 "Mamma, varför har han en bananmössa på huvudet?"

Riddarspelet var super. Med en bra handling blev det både spännande och roligt. Och med Filip vet man aldrig vad man får för frågor och funderingar. När de sökte en kämpe som kunde svärdas räckte han djärvt upp handen. Lyckan var gjord när vi efteråt fick träffa alla riddare och hästar. Fick även se vinnarhästen duscha. WOW! tyckte Filip. Nu har han packat ner häftet med alla riddare i sin nya dagisväska (man måste ha en ny när man börjar på ett nytt ställe enligt Filip) så jag kan tänka mig att det ska visas i morgon.

Imorgon ja. Då är det dax för dagis, igen för Filip och nytt för Noel. Nu har vi två stora killar!!!


Filip i full koncentration.


Filips favorit


Publikens vinnare, gycklaren Gusten.

Lite bilder från fisketuren. En aborre och en mört blev fångsten.


  


Två trötta gogrisar.

fiske

Nu har Filip o Anders åkt iväg för att fiska. Det var en helprillig kille som hoppade innan han kom iväg. Han skuttade ut till bilen med orden "Ha så kul hemma med Noel, mamma".

På jobbet går det sakta framåt. Igår fick vi börja med att bära och flytta möbler. Hade fått fel möbler och var tvungna att byta och en hel del hade inte kommit fram. Vi bubbade och bar och skurade rent och stod i. Men nu ser det ganska ok ut. Väntar bara på det bortglömda.
Idag åkte vi in till IKEA och köpte det som fattades och som vi behöver till skolstarten. Sen får vi fylla på vartefter det som vi saknar.
Det är mycket som snurrar i huvudet och innan scheman och annat blir gjort är allt flytande. Tur att det är en hel vecka kvar innan ungarna kommer.  

Dax för plugget igen

Jaha så var det då dags för jobb igen. Bara några timmar kvar. Trodde jag skulle ha värsta ångesten men känner bara förväntan. Ska faktiskt bli kul att jobba igen. Men fråga mig igen om några veckor om jag tycker det då med. Jag får ju en mjukstart eftersom Anders är hemma 2,5 vecka och skolar in ungarna på dagis. Sen kommer verkligheten ifatt och då gäller det att få rutin på sakerna, väckning, påklädning, lämning mm. Hujedamig!!! Men den dagen tar vi då.
Igår tog vi en tur till Hallsta i regnet och åskan. Vi var alla trötta eftersom det blev en sen natt och en tidig morgon pga Anders hemkomst. Filip visste inte hur han skulle reagera och visa hur mycket han har längtat efter sin pappa. Fortfarande "straffar" han honom med att ignorera Anders i vissa fall. Däremellan ser man hur han njuter när de båda leker eller gör andra saker tillsammans. Samma beteende hade han när Anders kom hem från Kina, är inte säker om han ska bli lämnad igen.
Idag for vi in till IKEA på morgonen och sen vidare till lekparken. I sommar har Filip övervunnit sin rädsla och nu klättrar han i hursomhelst i klätterställningen och åker i rörtunneln. Till hans lycka kom även Allis till lekparken med sin moster.
Nu är det snart dags att ta kväller. Allt är klart för morgondagen, väskan är packad, matlådan gjord och kläderna framtagna.
Jag är redo!!!


snart hemma

Noel sover, Filip har åkt med morfar för att hämta Anders på Arlanda och jag ska försöka hålla mig vaken tills de är hemma igen. Idag beslutade sig Anders för att ta flyget hem tidigare och det känns så skönt att han snart är hemma igen. Det blir lite lättare när man är två.
Denna söndag har vi varit i Västerås med mormor, morfar, Magnus och Anton. Efter lite lunch på Saffets gick killarna till lekparken medan jag o mamma o Noel shoppade loss. Härligt att få frossa lite. Hittade tyvärr inget till mig men killarna fick lite nytt. Båda två har ju växt i sommar och behöver fylla på lagret.
Sen fortsatte leken här hemma en stund innan det var dags att göra kväll.

Två dagar kvar innan jag börjar jobba igen. Vad ska jag hitta på då???

Sala

Med ömmande tandkött och flera tänder på g är inte Noel på sitt bästa humör. Gårdagen var hemsk men idag har det varit ok. Vi har varit i Sala med mormor. Lekte lite i lekparken, fikade och shoppade. Efter ett lekstopp med morfar (Filip har stort behov av manligt bus nu när A är borta) åt vi pannkakstårta och tittade på Bolibompa. Nu sover båda killarna gott och jag ska softa en liten stund. Imorgon är en ny dag...

Ibland är det tur i oturen att vissa saker händer. Fick återbud till Vimmerbyresan och ringde hotellet för att omboka/avboka och då visade det sig att hon inte hittade våran tidigare bokning. Så nu fick vi boka på nytt. Tur att vi upptäckte det nu och inte när vi ska dit om två veckor. Hade inte varit kul att komma till hotellet med en trött kille och inte ha nåt rum.


feberfri

Nu är Noel feberfri igen. Den försvann under dagen. Skönt. Hoppas den håller sig borta ett tag. Filip hade turen att få vara med sin mormor o morfar hela dagen. De har haft vattenkrig och varit vid Skvallerbäcken samt lekparken med Anton och hans lillasyster o mamma. Ännu en rolig dag i hans liv.


generationsskifte

Natten var ganska orolig med en feberpojke och en liten större som kom och sov hos sin mamma och som sedan pratade i sömnen.
Noel har fortfarande feber och vill helst sitta i min famn hela tiden. Tur då att morfar, morbror och kusin tog med sig Filip in till Busborgen ett par timmar. Vad det verkar så har de haft det kul och svettigt. Att det hela avslutades med Mc Donalds var pricken över i.
Nu är det filmtajm här hemma. Just nu visas Molly Mus. Noels nya favoriter är annars Teletubbies. Nu är det hans tur att fascineras av de fyra.

Har pratat med bergsbestigaren och det blir ingen topptur för någon av de. Alldeles för brant o jobbigt. De får njuta av forsens brusande istället.

ändrade planer

Det var nog inte bara trötthet som gjorde Noel gnällig. Det visade sig att han har feber lilla pyret. Nu sover han igen och jag ska leta fram alvedon i fall att det behövs i natt.
Sala är inställt i morgon, istället drar Filip, morfar, morbror och kusin in till Busborgen. Det blir nog några svettiga timmar för de. Filip blev så glad när han fick veta det. "Dit vill jag gärna åka", sa han.

Ikväll ska jag nog bara slappa och låta allt vara tills i morgon. Kl nio ska jag titta på Morden i Midsommer. Kanske jag lyckas hålla mig vaken...

inställt

Tänk vad kinkiga barn blir utan sömn. På fm åkte vi till toys r us med mormor. Filip skulle visa vad han önskade sig när han fyller år (väghyvel). Noel somnade aldrig i bilen och vägrade sova i vagnen när han fick se alla leksaker. Han ville oxå undersöka och trycka på allt. Följde blev att han somnade efter maten och sov även i bilen hem. Trodde att det skulle räcka men icke. Han har varit gnällig ända sen vi kom hem och äntligen fick jag honom att somna. Lite sent kanske men hellre det än att ha en grinig unge.
Han är fortfarande i behov av att sova två ggr/dag och hur ska det nu bli på dagis? Vet att det brukar rätta till sig ganska snabbt och vet att han får sova även fm där om han vill det. Men skulle tycka det vore skönt om han bara sov efter maten. Det är lite pusslande med hans fm-sova.

Det blev ingen topptur för Anders idag. Han fick vända efter ett tag för hans kropp var sliten efter gårdagen. Hoppas han kommer upp en annan dag.

Vi hoppas regnet håller sig borta i morgon för vi har planerat en tur till Sala och den roliga lekparken. Kanske hinner vi med lite shopping med...

tomtemaskinen

Nog blev jag bjuden på nybakat igår. Goda bullar och kakor vankades på eftermiddagen. Mums filibabba!
Sen blev det även kvällsmat och kusinlek innan vi gick hem. Killarna somnade snabbt, Filip alldeles själv till sagan "Tomtemaskinen". Min duktiga kille. Jag fick således en lugn kväll framför tv:n.
Anders rapporterade att de är framme vid Kebnekaise och planerar att bestiga toppen idag eftersom det vankas oväder sedan.
Vi planerar att göra Toy´s r us idag.


snart pappa

Nu är gubben på väg mot Kebnekaise. Det blev ett ganska jobbig farväl för Filip, med blanka ögon vägrade han att vinka hejdå. Tur att mormor o morfar kom hit o var barnvakt så han fick annat att tänka på.
I morse undrade han när pappa kommer hem, "jag längtar så efter honom".
Nu har vi varit hos farmor Gun och Elisabeth och fikat. Sen åkte Filip med mormor o morfar hem. Där väntar bull- och syltkaksbak. Jag o Noel ska tvätta och plocka lite innan vi förhoppningsvis blir bjudna på nybakat.

Idag berättade Filip att han snart ska bli pappa till tre barn, Allis, Albin och Knut. Helst hade han velat vara pappa till mormor men eftersom det inte gick så...

Noel har börjat hoppa och dansa. Full koncentration är det när han tar ut svängarna. Har tyvärr ingen kamera så jag kan visa (är på villovägar till nåt berg). Ska förevigas när tillfälle ges.

Hej hopp i lingonskogen!!!

oroligt

Tänk vad barn är känsliga för olika sinnesstämningar etc. Filip är just nu väldigt orolig och har varit det ett par dagar eftersom han märkt av Anders packande och förstår att han snart ska åka iväg. Han vet inte hur han ska förhålla sig till detta och ena stunden nonchalerar han Anders och den andra är han som en igel på honom. Han är oerhört känslig för vad Anders säger och gör och man märker att så fort Anders pratar om resan på ett eller annnat sätt så blir han nedstämd och fundersam. Så det blir nog inget lätt farväl idag på em. Jag vet att iallafall jag kommer fälla några tårar för deras skull. Det gör jag ju bara nu när jag tänker på det.
Under veckan får vi se till att aktivera oss och ha skoj för det är sista dagarna innan jag börjar jobba igen. Sen börjar allvaret med jobb och dagis.
Nej nu ska jag gå och umgås med familjen en liten stund.

RSS 2.0