hemma igen

Ja nu är vi hemma igen. Filip är på dagis, Anders jobbar, Noel sover efter att ha storhandlat med mig. Jag sitter här o skriver och njuter av en kopp gotländskt te och visbypraliner. Lite mammalyx i vardagen skadar inte.

Sista dagen i Visby bjöd både på regn och solsken. Medan jag o Anders städade var grabbarna med mormor o morfar i Hästarnas dal och lekte samt åkte tåg. Innan hemresan hann vi med en sista fika på ett café. Sedan åkte mormor o morfar med flyget och vi tog båten. Filip tittade på film och Noel spatserade runt med en dockvagn. Väl på fastlandet igen somnade killarna ganska snabbt och vaknade inte förrän vi var hemma på Klockartorpsvägen. Då hamnade Filip vid TV:n medan Noel undersökte alla leksaker. När klockan slog 00.00 kröp vi alla ner i sängen och somnade gott.

 Mormor njuter av solen

  Någon packar medan andra tittar på

 Hej då gotland

 Kom igen nu går vi

Söndag fm var vi och hälsade på nytillskottet i släkten, lilla Vilma. Filip och Anton lekte och lekte så det var en kille som inte ville gå hem men med ett löfte att få ses igen hos mormor o morfar på em så gick det bra. Där fortsatte sen leken och nu fick även Noel vara med på ett hörn. Även morbror och morfar ville vara med o sparka boll.

  

Nej nu ska jag ta o röja lite. Hatar att packa upp när man varit borta. Vet inte varför men det blir alltid så rörigt då.

då och nu

Jaha så var denna resa slut för denna gång. Vilken underbar tid vi har haft. Bara tagit dagen som den kommit och levt i nuet. Vi har verkligen fått möta våren och se den utvecklas till sommar i en helt fantastisk miljö och det är med vemod vi säger adjö till ön. Jag tror att vi alla kommer sakna denna tid och plats men vi ses nog snart igen, Gotland och vi.


                                            

                                            


                                                                                           

 

RIDDARE

Idag tog vi bilen ner till Tofta och hade en mysig stund på stranden. Filip och mormor badade fötterna i det iskalla vattnet. Vi andra valde att hålla oss torra.

   



  

När vi var på väg hem ringde Anders och berättade att det snart skulle bli riddarspel. Så det blev till att skynda sig så vi skulle hinna. I en timme satt vi och förundrades över detta skådespel med hästar, riddare, bågskyttar mfl. Vilken upplevelse för Filip, ja för oss alla. Tyvärr förlorade "min häst" mot de andras i finalen.

  

Nu har vi grillat och myst denna sista kväll på ön. Killarna sover gott just nu och det ska vi oxå göra snart. Imorgon ska det packas och städas. Medan vi gör det ska killarna få vara med mormor o morfar. Det pratas om lekparken.
Filip tycker att vi ska stanna kvar här och bo i det här huset. Hans dagis Brumma kan flytta hit, så löste han det problemet. För är det något han saknar så är det hans kompisar. Det har han berättat.
 

Visby i bild

 Almedalen
   
   Domkyrkan
 Brandstation
 Mardrömstrappan
  Ringmuren
    Oaser
 Gammal kyrka
 Gränder

Botaniska trädgården


   
   
  
 
Carl von Linné vakar såklart!

Fulla dagar

Ja nu är det verkligen fulla dagar sen mormor o morfar kom. Mycket som ska hända dessa dagar och tiden går så fort.
Vi har hunnit med att gå rundvandring, klättra i torn, lekt i lekparken, ätit glass, handlat och varit i Botaniska trädgården.
Idag har vi varit vid Blå Lagunen och på Fårö. Det har bla kastats sten, klättrats och tittats på myrlejon. Innan vi åkte hem hann vi även med en tur till Lummelunda och körde grävmaskin.

   

   

Imorgon ska vi till Tofta och bygga sandslott.

HJÄLP!!!

                      

Är det någon som vet vad detta är för blomma? Har sett den i flera färger och tycker den är så cool. Vill oxå ha.

Efter en natt med orolig nattsömn (Filip) vaknade vi till regn. Men nu skiner solen igen och riddare Filip har åkt iväg för att hämta mormor o morfar. Äntligen, tyckte han, så var det dags. På fm har vi varit på konditori och handlat fika samt lekt i hästarnas dal.

Hemma

Hemmadag har vi haft idag. Bara tagit det lugnt och njutit av solen. Bäst att ladda batterierna för i morgon får vi besök av mormor o morfar. De ska vara här våra sista dagar och jag kan tänka mig att det blir långa, intensiva dagar. Ska de hinna se lite så är det bäst att starta tidigt på morgonen.

Här ser ni morgonens aktiviteter. Båda killarna spanar in varsin katalog för att se vad som önskas.


omväxlande

Ja idag har vädret verkligen varit varierande. Ena stunden sol och nästa regn. På em trotsade vi dock vädret och gick ner till Almedalen. Hade fått information att det skull komma en kortege med studenter som skulle på bal. Döm om våran förvåning när det fullkomligt myllrade av folk och mer skulle det bli. 250 ekipage (bilar, hästar etc) beräknades det vara som skulle komma. Det var en riktig folkfest och det dukades upp med champagne, fika mm. Många fotografier blev tagna denna dag.
 
  Noel på grönbete.

Många bilar kom det. Nya och gamla omvartannat. En gammal brandbil till Filips lycka visade sig med.

  

Nu ska det bli specialare till kvällsmat.

Adios amigos!!!

pingstafton

I helgen är det stor primörpremiär här på Gotland med matmarknad och öppna gårdsbutiker. Samtidigt har konstnärerna öppet (öppna ateljéer). Vi hade planer på att åka runt på ön och spana in lite olika grejer men valde att avstå. Det fick bli ett besök på Ansarve gård bara. Där skulle man kunna klappa lamm, rida ponny mm. Filip var eld och lågor men när vi väl hittat dit blev han blyg och ville inte göra nånting. Noel vågade däremot det mesta. Både djur och maskiner var intressanta. Efter mycket övervägande gick Filip dock med på att åka fyrhjuling till sin stora lycka. Jag förstår Filip hur han känner med sin blyghet (var/är likadan även om det blivit bättre) och jag lider med honom när han missar en del som jag vet att han skulle tycka vara roligt för att han inte vågar just då.  

  

På em tog vi oss runt i Visby bland affärer och konstnärer. Det provsmakades och tittades. Hittade tom en fyr och båt Filip kunde leka vid en stund. Allra roligast tyckte Filip att de sprutande grodorna var.

  

Innan maten hann killarna med en fotbollsmatch. Själv hann jag läsa ut min bok och njuta en stund i solen.



Nu har jag tre slagna hjältar i soffan. Endast Filip är vaken.

norr över

Vaknade till sol och klarblå himmel. Packade väskorna med ombyteskläder (vet aldrig vad som händer) och mat och drog norrut.
Första stopp blev på Krusmyntagården där det blev lite lek och handling, älskar att köpa lokalt te.
Fortsatte mot Blå Lagunen där vi skulle laga mat. Blev ett litet stopp på vägen vid Lickershamn för att röra på oss och prova fiskelyckan.

 Ingen fiskelycka denna gång.

Väl framme vid Blå Lagunen tog Anders fram stormköket och chili con carnen värmdes. Tänk att det smakar så gott att äta ute. Filip kastade sten och Noel tultade bara runt och mös. Helt plötsligt upptäckte Anders nåt långt i vattnet. En orm - är ingen älskare av ormar precis men kändes ganska ok eftersom den var i vattnet. Men säg den lycka som varar. Helt plötsligt rasslar det till och vad får jag se. En orm som ringlar fram. Var inte speciellt pedagogisk i det läget. Skrek och hoppade medan hjärtat slog vilt. "Ta det lugnt mamma, det är bara en orm", säger Filip lugnt. Lilla älsklingen. Han har ju rätt. Men de är så otäcka när de slingrar sig.

   

    

Tog kustvägen mot Fårösund när vi åkte hemåt. Hittade ett nytt smultronställe. Långt ut efter en grusväg hittade vi en plats med karga klippor och en massa sten med utsikt över Fårö. Bara ett sånt där wowställe. Filip blev en bergsget och klättrade överallt och upptäckte nya saker. Vi hittade en egen rauk, en dinosaurier tyckte Filip att det var. Sen såg vi även en raukgubbe. Bättre än Hoburgsgubben.

   


kvalitet eller kvantitet

Sommarvärme äntligen!!! Idag har vi äntligen kunnat njuta av både värme och sol samtidigt. Skönt. Känner att det stramar lite i ansiktet nu. Och mellan tårna finns det sand. Inte från nån strand men ändå...
Dagen har vi tillbringat ute såklart. På fm här på gården och direkt efter maten tog vi en promenad ner till Botaniska trädgården. Nu har det äntligen börjat blomma. Våren är ju lite senare här än vanligt. Så vi som hoppats på att få se rosor hinner nog tyvärr inte med det. Men det finns ju mycket annat vackert att titta på. Sen fortsatte vi till Almedalen för lek och skoj. Vi avslutade turen med en glass från glassbaren med 100 sorter att välja på. Beslutsångest är bara förnamnet.
Ikväll har Anders varit och tränat med mountainbikegänget. Lite kämpigt verkar det ha varit. Filip somnade 18.10 när han tittade på Bolibompa. Han var nog helt slut. Det tar på krafterna att vara i farten hela tiden. Noel somnade 19.30 så kvällen blir lugn.

  

Det pratas ju ofta om det ska vara kvantitets- eller kvalitetstid som man spenderar med barnen. Båda är bra på sitt sätt men jag kan se hur viktigt det har varit för våra barn att få spendera så mycket tid med oss båda två dessa veckor. Har ju två ganska mammiga barn men nu har de verkligen tagit för sig av sin pappa. Det är inte någon "katastrof" om jag lämnar hemmet utan de är helt trygga med pappa. Filip var ju lite reserverad mot Anders efter Kinaresan. Var lite osäker om han skull ge sig av igen men det har släppt helt. Han vill leka med sin pappa hela tiden. Mamma får stå för mat och nattning. Det är hans uppdelning på våra sysslor. Så i detta läget har kvantitetstiden tillsammans för vår familj varit helt underbar!!!

                         
                      
                                         Utsikten från Anders och Filips sovrum.
De startar varje morgon med att dra upp rullgardinen, öppna fönstret och lyssna på fåglarna. Mysigt!

Kändisgolf

Idag har vi tillbringat dagen på Visby golfklubb bland kändisar och golfande tjejer. Många kända ansikten såg vi men tyvärr sviker namnen ibland men bla såg vi Erik Segerstedt, Karl Martindahl, Challe Berglund, Peppe Eng, Sven Melander, Pontus Gårdinger, Hans Fahlén, Patrik Isaksson, Anders Ekborg, Niklas Strömstedt.

Tänk er in i denna scen:
Vid tee på 10:nde hålet. Sven Melander gör sig redo för att slå ut. Alla är tysta och ser förväntansfullt på. Han lyfter klubban och slår till. Bollen flyger iväg ca 20 meter, snett in i skogen. Sven blir inte alltför glad. Filip utbrister; Och så gör han fel på en gång! Några skrattade, jag hoppades att Sven inte hörde.

   
Anders, Erik, Niklas och Karl.

   
Här får ni leta efter kändisar själva.

 Sven Melander in action.

Där det finns kändisar finns oftast reportrar. Även här. Ett reportage skulle göras med Sven Melander och han fick ställa upp och göra en massa olika saker. Detta observeras av Anders och Filip. Nu ska ni tänke er in i nästa scen.

Scen 2.
Jag, Filip och Noel står vid en smal väg. Då går Sven Melander och en fotograf förbi. Filip säger; De där har jag sett förrut och då gjorde han en massa fåntrattiga saker. Ännu en gång hoppades jag att Sven inte hörde.




Brödra kärlek. Här busas det för fullt.


Peppes sving!

Vill bara avsluta med att säga GRATTIS till Kim som idag har födelsedag!!!

ett gott skratt

Här skiner solen och Anders och Filip har begett sig till lekparken. Noel somnade innan vi hann ut så nu får det bli te och bok i soffan istället för ute.
Hinner vi innan lunch ska vi gå och inhandla det vi redan tittat ut till Vilma, hade lite på känn att det skulle bli en tjej så det var bara sånt jag tittat på. Noel behöver även en solhatt med snöre på annars drar han bara av den. Min fot värker fortfarande och jag hade tänkt cykla istället för att gå långpromenader men det var nästan värre.
Får ta på mig ett par stadiga skor när vi ska ut så får jag ta smärtan senare.

Det sägs att ett gott skratt förlänger livet och med dessa två galna ungar vi har så blir det mycket sånt. Eller vad sägs om detta?

                  

Marknadslördag

Igår styrde vi mot Sudrets vårskrik. Första stopp blev i Burgsvik där det var marknad. Lyckades fynda några presenter i de få stånd som var. Fick även träffa byns original, Buster.
Sedan for vi vidare till Bottarve museigård. En gammal bondgård från 1800-talet med butik och stor lekplats. Filip hittade genast traktorn och där blev han kvar.

  

Nästa stopp var längst ner på ön, hos Hoburgsgubben. Där vankades det glass och stenkastning.

  

   



  Inte lätt att få tre att le samtidigt.

Sista stopp blev vid ett litet smultronställe. En liten vik med båtar och småhus. Här kokades det korv, kastades sten och bara var. Anders försökte få vila en liten stund.

   

Väl hemma igen hamnade Noel i himmelriket. Massor med skor att tugga på eller stå på huvudet. Vet inte var han får allt ifrån...

 

Idag blir det lite vila för oss alla. Har blivit lite dåligt med sömn ett par nätter nu. Sena kvällar, orolig nattsömn och i natt blev jag ju faster igen. Efter det sms:et var det svårt att somna om (nu får man handla klänningar) och sen ville Noel gå upp vid halv sex. Tur att vädret inte är det bästa så man känner lust att gå ut.

Välkommen Vilma

Så har då äntligen våran lillkusse tittat ut. Det blev en liten tjej, Vilma.
Grattis Magnus och Emma till tillökningen!
Grattis Anton som nu har blivit storebror!

                           

turister

Var kom de ifrån??? Alla turister. Nu kryllar det av dem. Vad jobbigt det blev helt plötsligt när man ska ut och shoppa.
Nu blir det inga mer långpromenader för mig på ett tag. Hade ont i foten innan vi åkte och alla promenader på pytt i panna (Filips ord för kullersten) har inte gjort det bättre. Men igår kom nådastöten. Kastade mig efter Noel som sprang mot en brant och då högg det till ordentligt. Nu är foten svullen, värker, smord och lindad. Får ta det lite lugnt ett tag.
Idag har vi tagit det ganska lugnt. Var en sväng till Inter Sport outlet på fm och fyndade.



Vi har ännu inte lyckats se några riddare så Filip tog saken i egna händer och blev en. Får ta oss ner till tornet så han kan vakta borgen...

Efter maten slocknade Filip i soffan och det gick inte att få liv i honom förrän efter två timmar. Så nu blir det en låååååååång kväll.

  Jobbigt att vara ute med familjen.

Nu på em blev det sommarvärme så vi har varit ute o lekt. Noel har så mycket att upptäcka. Jag passade på att sola och läsa min bok.



Just nu är Anders ute o grillar, Filip leker med sin drake och Noel överfaller sin storebror. Ja Filip har det inte lätt. Noel vill vara precis där han är och helst uppepå honom. Inte alltid lika populärt.


Kneippbyn

Igår åkte vi till Kneippbyn och trotsade vädret. YR lovade sol och SMHI regn. Det blev mest regn. Men vad gjorde det, regnkläder och ombyteskläder ordnar det mesta. 
Vi hälsade på Pippi i Villa Villerkulla. Pippi och Herr Nilsson låg och sov medan Lilla Gubben stod i köket. I trappan smög Dunder Karlsson och Blom. Uppe på Pippis vind bodde det spöken. Det var mörkt och läskigt att gå där inne med hemska ljud som dök upp. Filip trotsade rädslan tre gånger och med handen i vår smög vi oss igenom vinden för att tillslut få åka rutschkana ut i det fria.  

    

Filip och Anders (Filips önskan om att få göra detta med pappa) utforskade parken inte bara en , två eller tre gånger utan massor. Det åktes karusell, klättrades, kördes bilar, hoppades ja allt som man kunde göra.
Noel fick premiäråka karusell - tåget - men det var lite läskigt.
 
   

    

   

   

Noel roade sig med en flaska och hittade en kompis i Herr Nilsson.

   



Onsdag

     
            
                                         (takfönster med blå himmel)

Även idag har vi haft sol. Skönt att den tittar fram litegrann.
På fm tog Anders och Filip cykeln till Tallunden (tågparken) och lekte. Jag och Noel gick på promenad under tiden. Efter maten har vi varit ute på gården och lekt. Nu sover båda killarna gott. Det märks att det är långa dagar med olika aktiviteter för alla är vi trötta när kvällen kommer.
I morgon öppnar Kneippbyn och som det ser ut nu så ska vädret vara bra, men mycket kan hända under natten. Men vi hoppas att vi ska kunna leka o busa hos Pippi i morgon.

nu blommar det

Idag har vi haft strålande väder med sol från klarblå himmel. Så idag har vi varit ute från halv tio tills halv sex.
På fm var vi på vår gård och lekte. Här har det börjat blomma lite varstans.
På em gick vi ner till Almedalen och lekte i lekparken.
Innan vi gick hem tog vi en sväng ner till hamnen och gjorde ett besök på Visby glass. Mums. En god försmak på sommaren var det.
Nu har vi grillat så nu väntar duschen för killarna innan det blir sovdags.

   

   

   
Nu hoppar jag!

   
Vi har byggt en riddarborg av sand.

  
Noel har inte gjort illa sig på näsan, är bara lite smutsig efter uteleken.

  

Att Noel har humör vet nog de flesta. Nu har han dessutom börjat med detta när han blir arg.
Ska man söka för det redan nu???


Lojsta slott

Inte hade vi tur med vädret idag inte. Var den utlovade solen än var så var det inte hos oss.
Trots det packade vi in oss i bilen men åkte i motsatt riktning som vi tänkt oss. Vi styrde mot Lojsta slott där det skulle finnas bla en borg från medeltiden. Av den fanns inte ett spår men det gick bra att gå på äventyr där ändå tyckte Filip. Fick se ett hus från järnåldern (rekonstrution) och en massa vitsippor. För var man än åker på denna ö lyser marken vit på både äng och i skog. Det är som en enda stor vitsippsmatta. Så läckert. Notera trädet utan bark!!!

 

  

 

 lunch i bilen går bra det med

På hemvägen stannade vi och kastade sten i havet. Alltid en lika rolig sysselsättning.


tebuffé

Har precis kommit tillbaka efter min dagliga promenad. Detta "träningsläger" vi är på börjar ge resultat. Både kroppsligt, själsligt och konditionsmässigt. Mardrömstrappan vid kyrkan känns inte lika jobbig längre. 74 steg rakt upp är fortfarande svettigt men nu klarar jag av att andas någorlunda normalt och utan att benen viker sig. Jippi!!!

Idag blev det ett besök i Dalhem. Först fick vi åka med ångtåget och det var en upplevelse i sig. En massa rök som bolmade och lite historik. Bla om en ek som man tror vilar på en förbannelse. Den som försöker ta bort den går döden till mötes...

   

Efter åkturen blev det afternoon tea i järnvagnscaféet. Vi valde bort scones och tillbehör men jag gav mig gladeligen i kast med tebuffén som stod uppdukad. Det var alldeles för många olika tesorter att smaka på en eftermiddag. Hann bara med två stycken.
Avslutade med lite gunga innan vi åkte hem igen. 

  

I morgon hoppas vi att vädergudarna spått rätt och solen visar sig. Har vissa förhoppningar om att det kan stämma för det såg ljust ut över havet. Då blir det nog Fårö i morgon och Blå Lagunen.

För er som undrar. Anders kom tvåa i sin klass, dock slagen av en tjej på upploppet...



Klart för avgång.





Byte av lok.

frisör

Igår var det en riktig ruggig dag. Det blåste och småregnade ute så helst ville man krypa ner under täcket och ta det lugnt men se det går inte med två pigga killar. Vi klädde på oss och strosade runt i affärer och gick naturligtvis till karamellboden, lördag som det var.
Efter lunch gick Filip till frisören Anders. Riktigt bra gick det och fint snaggade blev han. Så då blev det en utlovad tur till leksaksaffären. Han valde en byggsats så nu byggs det en racerbil här hemma.
Sen satte vi oss i bilen och tog en tur till Team Sportia och en stor godisaffär.
Resten av dagen och kvällen blev det bara mys i soffan.

  

Nu är Anders i väg på cykeltävling. Jag o Filip har precis målat racerbilen. Ute är det grått. Planen var att åka till Dalhem och titta på ångtåget samt intaga afternoon tea. Får se hur vädret artar sig.


Fenomenalen

Vaknade idag till trist väder, regn och blåst. Tur att vi planerat inneaktiviteter.

Vi tog oss ner till Fornsalen och Fenomenalen på fm och där blev vi kvar i 4 timmar.

I Fornsalen tittade vi bla på bildstenar, vikingaskatter, riddare och skelett i gravar.

  Måste bara testa tronen.

  Lite läskig var riddaren tyckte Filip.

I Fenomenalen fanns det mesta att testa, både för stora som små. Det är ett science center med inriktning på naturvetenskap, teknik och matematik. Här fick man pillra, trycka och röra allt. Kan det bli bättre för nyfikna barn och vuxna med för den delen??? Här fick man bla lära sig hur kroppen fungerar, om vatten-/kärnkraft, göra ström och göra en egen film. En hel hörna med kluriga spel fanns det även. Nu börjar Filip tycka att det är kul att spela spel så det blev det en hel del av. Lika glad som han var när vi kom, lika ledsen var han när vi gick. Jag förstår honom. Här fanns ju allt en klurig kille som han tycker är kul. 

   

  Från grön bakgrund till hav...hur gick det till?

   


Här kan ni lära er lite gotländska.






Tallunden

Igår blev Filip en lycklig ägare till mekano. De berättade på dagis att han bygger dagarna i ända och innan vi åkte så ville han gärna bygga med mekano hemma med Anders. Nu har vi införskaffat lite till, så nu byggs det här på Gotland med.

 Full koncentration

I dag har det varit växlande molnighet som det heter på väderprognoserna.
På fm tog vi bilen och åkte runt en stund. Men det tyckte inte Filip om, bara att åka omkring utan nåt mål gjorde honom orolig så han ville bara hem. På hemvägen stannade vi till utanför Kneippbyn och då blev det liv i Filip igen. "WOW!!! Här vill jag stanna." Han tyckte att vi kunde sova där utanför i sju nätter tills de öppnar. 

Efter lunchen åkte vi till Tallundens lekplats, eller allmänt känd som tågparken. Filip hittade en kompis, Imer 4 år, som han lekte med i två timmar. Det var ingen av killarna som hade bråttom hem då inte.

 Ett helt tågset med lok o vagnar fanns det.

   

Nu blir det lite TV innan vi ska sova. I morgon väntar en dag på Fornsalen och Fenomenalen om det blir som vi tänkt oss.  

Insidan

Nu har det äntligen slutat regna/snöa så Anders har gett sig ut med cykeln. Vi andra tittar på Blixten McQueen. 

Igår em tog jag en långpromenad/shoppingtur. Tittade mest men inhandlade även en mössa till Noel samt byxor till mig. Såg en massa fina kläder till grabbarna som jag nog måste handla innan vi åker hem. Har även en del mysiga inredningsaffärer kvar att besöka. Älskar såna affärer där de har en massa små fina saker och det finns det en del av här. Molnen skingrades sig och solen värmde så där härligt sommarvarmt. Blev lite svettig innan jag var hemma igen. Det är ju antingen upp eller ner här. Lite backigt kan man säga.

Nu är Noel feberfri igen men vi tar det lugnt även idag med honom. Filip o jag var o handlade lite på fm. Det blev bla ett paket till Noel (en traktor som kusin fick o Noel blev galen i). På em blir det nog en sväng till leksaksaffären med pappa för Filip. Han är sugen att handla för sina pengar.

Här kan ni se lite hur det ser ut i vårt hus. 

  Välkommen in i vår hall.

   
kök/vardagsrum

 Noel o mammas sovrum

 sovloft 1

  
sovloft 2, här huserar Anders o Filip med utsikt ner till kök/vardagsrum

  badrum

Gotland



   
På sista bilden ser man Österport å vårat hus längst ned på gatan, 63 steg från huvudstråket.

Filip å jag gjorde Lummelundagrottan igår när Noel var på uppvilningsläger hos mamman.

   



På morgonen har det snöat å jag har skjutit på mitt cykelpass till eftermiddagen, bilden visar vyn från soffan genom takfönstret mot ringmuren i regn/snö



And//

resumé

Ja så har vi äntligen fått ordning på dator och internet så nu kan ni få se lite vad vi gjort dessa dagar.

Resan började strax före åtta i lördags morse. Bilresan gick ganska bra. Noel tröttnade i och för sig ganska snart och ville bra upp och bort från bilstolen men på det stora hela så var det en ok bilresa.
Båten var stor och spännande tyckte Filip. Hittade platser precis brevid bion så där tillbringade vi en hel del tid med att bla titta på Brum.
När vi kom fram bjöd Gotland och Visby på strålande sol. Huset var precis så mysigt som vi trott och gården är precis lagom barnvänligt och charmig. Filip hittade genast sandlådan och började leka.
När vi installerat oss tog vi en långpromenad genom innerstaden för att sen handla lite. 
På kvällen tittade vi lite på tv (här finns bara kanal 1,2, barn och kunskap) innan vi somnade trötta efter resan. Filip hade dock lite svårt med att somna, han ville flytta hem igen, men efter en stund somnade han hos oss i soffan.

  

 

Söndag bjöd även den på strålande sol. Vi tog cyklarna och tog oss ner till havet för att kasta sten. Det har Filip väntat länge på och nu fanns det hur många stenar som helst.
Sen tog vi oss vidare och klättrade upp i ett torn samt i en av väktargångarna. Högt var det!!! Men spännande. 
Efter lite vila och mat åkte vi och storhandlade. Behövde ju fylla upp skafferi och kyl.
Sen gick vi till hästarnas dal, en lekpark precis utanför våran mur. Medan killarna lekte tog jag min promenad jag sagt jag ska göra vare dag och sen passade jag på att laga mat innan de kom hem. Kändes ganska lyxigt att vara helt för sig själv. 

   

  

Vaknade kl 5 och insåg att Noel inte vaknat och ätit nån gång, var tvungen att se om han andades och det gjorde han. Första natten på ett år som han sovit hela natten.
Igår var det blandat med sol och moln. Blåser tycker jag att det alltid gör här.
På fm gick jag o grabbarna ner till Almedalen medan Anders cyklade en sväng, han ska ju tävla på söndag så det är bäst att träna lite. Filip passade på att prova fiskelyckan i dammen och sen övervann han en av sina rädslor. Han klättrade över ett nät så han kunde åka i tunnelrutschkanan. Gissa om jag hade en lycklig kille i lekparken? Vet inte hur många gånger han åkte. Upp och ner hela tiden. När Noel vaknat ville Filip naturligtvis bjuda honom på en åktur men det tyckte inte Noel var lika roligt.
När vi intagit lunch och vilat en stund gick vi till leksaksaffären och Anders passade på att fixa modem till datorn. Filip hittade en massa att handla men kom bara hem med såpbubblor.

   

Filip har även övervunnit rädslan för att ta sig ner för en brant trappa/stege. Jag vet precis hur hankänner för jag tycker oxå att det är otäckt precis innan man kommer över kanten. Men nu klättrar han hur galant som helst på den vi har i huset. Det är så spännande att vi har två loft man kan vara på och att man dessutom sover däruppe är ett plus enligt Filip.

Idag har vi sol och moln blandat. Noel har fortfarande feber så han och jag är hemma. Anders och Filip har åkt till Lummelundagrottorna. Får se hur det har varit. Filip var alldeles prillig. På em blir det nog lite affärer. Har sett några mysiga när jag gått mina promenader men då har jag inte tid att stanna.
Nu ska jag se hur det är med lillen. Tror han är på väg att vakna.

Tjolahopp!!!

Nu är vi uppkopplade

Så där ja, nu har vi inhandlat ett 3kontantkorts bred´band så vi ska samla lite bilder å dagbok imorgon troligen. Lär väl bli inne då Noel dragit på sig feber..

visby har fått nya gäster

  NU HAR VI HITTAT TILL V2RAT 4HUS SOM UPPFYLLDE VÅRA FÖRVÄNTNINGAR MER ÄN VÄL. NU FATTAS BARA INTERNET UPPKOPPLING

RSS 2.0