Semester

Ja nu är det bara timmar kvar innan vi drar på semester. Egentligen skulle vi inte åka förrän på söndag men vi orkar inte vänta längre så vi gör ett stopp i Jönköping på vägen. Tänkte göra Gränna och VIsingsö innan vi åker till Falkenberg. Har hittat ett roligt ställe på VIsingsö där man kan få köra lastbil, traktor mm och hoppas att det ska passa lilleman. Sen ska vi naturligtvis se när man bakar polkagrisar. 
 
Ha det gott därute och ta hand om varandra. 
 
 
 
 

ensamma hemma

Det är rätt så fantastiskt att få vara ensam hemma med denna underbara lilla stora kille. Helt plötsligt visar han andra sidor än han brukar. Han kan helt plötsligt så mycket som han annars brukar be brorsan om hjälp med. Eller rättare sagt så skriker han tills Filip inte orkar mer utan gör det för att slippa tjafset. Noel har hittat ett lugn och en harmoni och nu har han ingen att "tävla mot" så det råder en skön stämning här hemma. Jag vet att Noel inte anser sig själv vara lika smart som FIlip och det plus att han avgudar sin storebror och vill vara och göra som han hela tiden gör att det stundtals blir ganska tjafsigt de emellan. Jag hoppas att Noel kan växa mentalt i sig själv denna vecka och se vad han kan och hur smart han är.
 
Nu är det bestämt att vi tjuvstartar våran semester redan på fredag. Då åker vi ner till Jönköping och bor på hotell i 2 dagar. Vi tänker utforska Gränna och VIsingsö innan det blir soml o bad i Falkenberg. Tog fram resväskan i morse för nu är det dax att packa!!!
 
 
 

det saknas en

Igår var Filip piggare så han o Anders tog husvagnen och åkte ner mot Kristianstad och O-ringen. Men först väntar ett stopp hos Filips kompis och hans familj.
Så nu är det jag o Noel i en vecka tills vi åker ner till Falkenberg och då kommer även Filip dit. Nu känns det som nerräkningen har börjat till det man väntat på så länge. Men innan dess ska vi väl hinna fylla våra dagar med lite roligheter. 

sjuk kille

Ja här har det varit sjukstuga de senaste dagarna. Märkte i måndags att Filip var ovanligt trött när han kom hem från farmor. Han hade klagat över sitt öra ett par dagar men sagt att dt gjorde ont utanpå men på kvällen fick han mera värk och feber. Morgonen därpå gjorde det riktigt ont och han ville inte röra på sig. Ringde doktorn och som vanligt ska man bara vänta ut det. Det har vi gjort och nu är febern nästan borta och örat ömmar inte lika mycket. Man kan höra att han är tjock i halsen men nu får han iallafall i sig lite att äta. Han skulle egentligen ha åkt iväg med Anders idag för att hälsa på sin kompis som är i Blekinge på semester och sen fortsätta till Kristianstad på O-ringen. Nu får vi avvakta några dagar så han blir piggare innan han åker. 
Idag fick vi igång Filips mobil. Jag kan lova att vi har en lycklig kille här hemma. Vi hade lovat honom en när han fyller men nu fick han den tidigare. Tycker det kan vara bra nu när han ska vara borta. Sen är det bra när han cyklar själv till kompisar eller hem från skolan. 
 
Ha det fortsatt gott därute.
 

Mera bad

Igår valde vi bort stranden och åkte till mormor o morfar istället. Vi hann med lite bad, tennis, boccia, krocket och vila under dagen. På em åkte Noel hem till Anders och Filip for iväg med morfar för att spela lite minigolf med morbror o kusiner. Sen ville han sova kvar hos morfar o mormor. Så jag fick en kväll med mig själv, en kanna te och några mordgåtor.
 
Idag var det Filips dag att bestämma vad vi skulle göra. Det blev bad vid Parken badet i Eskilstuna. Med oss hade vi Sussi och det blev ännu en skön dag med sol o bad. Det var tom varmare i vattnet än på land, 27 grader mot 22 grader. Så gissa var vi var nånstans? 
Innan vi åkte hem stannade vi till vid Slagsta o åt glass. Mums!!!
Nu blir det bara vila o mys resten av kvällen. 

Ängsö

Idag packade vi väskorna och drog till Ängsö för att bada. Alla badade och tyckte det var skönt men jag måste erkänna att jag tyckte det var lite kallt. Jag som annars aldrig brukar bry mig utan bada ändå men nej idag var inte min dag. Inte var det Noels bästa baddag heller. Redan förra året var han skeptisk mot att bada i havet för att det blåste o var kallt men jag trodde inte det skulle vara nåt problem idag eftersom han badade så mycket igår. Men idag ville han inte gå ner eftersom han inte såg botten. När jag försökte få honom att doppa sig skakade han och skrek. Vi får väl leta upp lite pooler att bada i så han får bada för det gillar han ju. 
Filip däremot var nog i vattnet nästan hela tiden. Och var han inte i vattnet så fiskade han o alla kusiner med håv från bryggan - men fiskelyckan uteblev.
 

Skantzö

Nu är vi hemma efter en härligt varm dag på Skantzö. Filip tror jag satt stilla 10 minuter när han åt annars har han badat, åkt vattenrutschbana och hoppat från hopptornet. Noel har oxå åkt vattenrutschkana. Han åkte med morfar och efteråt sa han att han aldrig skulle göra om det. Det var alldeles för läskigt tyckte han. 
 

sommar o sol

Nu känns det som att sommaren äntligen är här. VI njuter för fullt av det vackra vädret och har tillbringat mycket tid hos mormor o morfar, våran nya sommarstuga. Åkte in köpte en pool i fredags och där har det spenderats en hel del tid.
I fredags sov Filip kvar hos mormor o morfar och när vi åkte hem undrade Noel varför han inte fick sova där. Jag blev ganska överraskad av hans fråga eftersom han aldrig velat göra det. Men naturligtvis fixade vi så att han skulle göra det på lördagen.
Hela dagen peppade Noel sig själv att han skulle göra det och när jag åkte var allt lugnt men det det tog bara några minuter så var han ledsen. Men han ville inte hem utan han ville sova kvar men att jag oxå skulle göra det. Så jag packade snabbt en väska och sen övernattade vi alla där. Nästa gång får jag väl stanna tills han somnat och så får vi ta det i hans takt.
I övrigt har vi varit i Örebro i Wadköping samt vid legobutiken. Legobutiken var en dröm för Noel som älskar att bygga just nu. Även Filip blev fascinerad över den stad som var uppbyggd och som man fick bygga och leka med. 
Wadköping bjöd på två lekparker och många små mysiga butiker och en lekstuga med både kök, affär och ladugård.
 
Idag har vi hängt vid poolen hos mormor o morfar. Noel har lekt med Vilma och Filip tog med morfar på öventyrsgolf på Hälla.
Imorgon blir det en tur till Västerås. Behöver lite till lägenheten. Nu har killarna fått varsitt rum och jag sover i vardagsrummet. Trodde att de skulle kunna dela rum men det blev bara en massa onödiga konflikter.
På onsdag blir det Skantzöbadet.
 
Ta hand om varandra därute.

midsommar i bilder

Ja nu så kan jag äntligen fixa o trixa med datorn igen. För idag lyckades jag installera mitt internet alldeles själv. Har svurit många dagar men nu så är allt klart.
Här kommer lite utlovade bilder från vår midsommarresa till Rättvik. Filmerna vill inte riktigt fungera än så de återkommer jag till.
 
Filip läser godnattsaga för alla.
 
   
När man kommer nära en björn inser man hur stor den är och denna var en liten. 
 
  
Det fanns massar för barnen att upptäcka och utforska längs vägen.
 
Denna isbjörn hade verkligen roligt i badet med sin boll.
 
 
Två kusiner som gillar varandra.
Mammas "nya syster". Lika som bär eller....?
 
 
Naturligtvis måste man prova Tomtens släde och se till att han får önskelistan i tid.
 
 
Hos trollen kunde man få sitta på trolltronen och klättra på väggen.
 
 
Teater i det gröna. Nu ska vi hjälpa Drakälvan rädda svärdet från Trollkungen med våran magiska kraft.
 
Dax att säga hej då.
 
 

RSS 2.0