Hjälp med loppis

Nu har vi samlat grejer i ett år som vi tänkt sälja på loppis men fasen det blir aldrig av. Någon som vill hjälpa mig?

Anders//


Obs bilden är arrangerad

Viking Line

Igår var det en lång dag full med massor med lek o spel. Dagen började halv fem då Noel väckte oss. Full fart med dusch och frukost innan vi gav oss i väg kvart i sex. Noel somnade gott medan Filip var förväntansfull och orolig. Med lite marginal äntrade vi Isabella.
Vi startade med lite morgonfika innan lekrummet öppnade. Fílip valde glass o coca cola. Vi andra tog kaffe/te. Men båda gick bra. Noel passade på att sova en stund.

 

Sen blev det lek, spel och bus för hela slanten medan vi sakta gled över vattnet i solskenet. När såg vi solen senast??? Både Ville Viking och Svamp Bob Fyrkant kom på besök. Många barn ville hälsa på dem men inte Filip. Han tittade på de på tryggt avstånd. En liten klapp på armen blev det innan de gick.

  

Klockan elva blev det buffé. Mums vad mycket god mat det fanns!!! Behöver jag säga att vi åt mycket.
Var ju tvungen att smaka på det mesta.

   

Nu börjar Filips ork att ta slut så han vilar med sina nya kompisar.



Efter maten var det dax att byta båt o åka hem till Sverige igen. Amorella bordades.
Nu började krusningarna göra sig påminda så jag o Filip gick ut för att jag skulle få lite luft och mota bort yrseln. Men det blåste så mycket så Filip blev rädd och ville gå in igen. 

 

Eftermiddagen fortsatte med lek och spel. Bollhavet var enormt och där hade vi mycket skoj. Gick till Fun club och drack drink samt dansade. Passade på att handla i Tax free. Blev både godis och duplo samt dryck.

  '

Men till slut orkade inte Filip mer utan slocknade i vagnen. Noel passade på att busa lite med pappa.

 

Klockan sju var vi i Stockholm och då tog vi bilen hem igen till Sura. Somnade gott men sen har Noel kinkat. Tror det är fler tänder på g. Så idag är vi lite trötta och slitna. Det blir nog lugnt idag. Ska tända ljus och sen blir det kalas.

 

10 år

För tio år sedan fanns inget vi, bara du och jag. Men sen hände nåt den där kvällen på Klippan. Och nu står vi här tio år senare.

Allt började med en inflyttnings-/tjejfest. Vi tjejer hade bestämt "inga killar ikväll" utan nu skulle vi dansa, dansa och dansa hela natten lång. Men det sket sig rejält på en gång. Träffade Anders vid baren och sen blev det ingen dans för mig. Jo jag lyckades faktiskt få upp Anders en gång på dansgolvet. Kommer du ihåg vad vi dansade till???

Vad har hänt sen dess?


En massa. Det största är naturligtvis våra två guldklimpar. Vad vore livet utan de? Tack Anders för att du vågade.

   

Vi har gift oss. Trodde jag aldrig skulle hända.



Vi har bytt jobb, flyttat och blivit äldre

Nu drar vi tll sjöss och firar med Ville Viking och Svamp Bob Fyrkant.

Skepp o´hoj!

3 års kontroll

Ja idag var det så dags för Filips 3års kontroll. Som väntat vägrade han att överhuvudtaget gå in till Sinnika. Var tvungen att bära in honom. Att sen titta på saker och tala om vad det var samt utföra vissa moment gick inte alls. Han gjorde allt annat än det han skulle göra. Men vi lyckades få honom att måla ett monster i alla fall. När vi skulle sparka boll hittade han tågbanan och garaget och ville leka med det istället. Hon fick se och lyssna på honom i den leken istället. Väga och mäta sig var även det läskigt så vi fick gå på det vi gjort hemma och enligt det så följer han sin kurva. Lite över normalkurvan som vanligt. Bokade in en extra tid för Noel och då ska Filip följa med innan han blir kallad till kontroll igen. Vet inte om det kommer hjälpa men vi får väl försöka.

Nu ska det packas till båtresan imorgon. Måste ju gå upp med tuppen om vi ska hinna. Inga problem för Noel.


Fina badpojkar

ajax

Idag är Filip tillsammans med mormor o morfar. Noel har varit på toppenhumör så nu doftar mitt hem av AJAX. Härligt. Tvättmaskinen är på och strykhögen har minskat en del. Skönt. Ska nog unna mig en kopp te och leka lite med Noel en stund.

 

sommartider hej hej

Vet inte om Noel lever kvar i sommartid men sen i söndags har han vaknat kl 05. Hur pigg är man då??? I morse vaknade även Filip. Nu har vi tittat på Emil, duschat o ätit frukost.

GODMORGON SVERIGE!!!


Vimsig mamma

När Filip var på dagis åkte jag o Noel in till Erikslund och handlade lite till kryssningen på fredag. Åksjuketabletter till mamma och frukost till alla. Noel var på sitt jobbiga humör och ville inte ens äta mat. Så när vi kom hem plockade jag fram sittvagnen och byltade på oss kläder. Nu fick det bära eller brista. En helt ny värld öppnade sig för lillkillen och han tittade sig nyfiket omkring men efter en liten stund tog John Blund överhanden och han somnade gott. Jag fick en långpromenad som jag saknat. Med Filip var jag mycket ute och gick men eftersom Noel krånglat har det inte blivit av.

 

När vi hämtat Filip på dagis gick vi på det möte jag trodde var idag. Kommunens omorganisatiion är klar och idag skulle vi få veta VAR vi ska jobba till hösten. Efter en stund börjar jag fundera var alla är och inser då att det inte är förrän om en vecka, det är ju höstlov nu!!! Bara att traska hem med killarna. Filip ville gå hela vägen och tog sin lilla tid, det finns ju så mycket att göra och utforska på vägen hem. Men vad gjorde väl det, Noel sov gott och det var en fin höstdag.

   

Nu har jag lagat Pasta Carbonara al la Pernilla Wahlgren. Hoppas det smakar gott. Appropå Pernilla. Satt och läste hennes blogg när Filip nyfiket kommer o tittar.
- Men mamma där är ju du, säger han när han ser en bild på Pernilla. Bara att suga i sig. Av barn får man väl veta sannigen eller....

 Den smakade mer............

tjejer

Idag har det varit stängt på dagis så Filip fick följa med till öppna förskolan. Det var kul att se honom leka med andra barn idag, för ibland har han svårt att våga vara med. Ludvig och han lekte hajar, sen gick han på picknick med Mandy. Noel passade på att kolla in Tilde.

 


inventering

Nu har vi inventerat både Zetterlunds och Toy´s r us så nu har vi en liten klarare bild av vad Filip önskar sig av Tomten. Här kommer lite av sakerna.

   

* Fordon av alla de slag. Kan inte bli fel.
* Dator
* Saker till tågbanan, tågstation, elektriskt tåg etc.

   

* Micro och brödrost. Rosa ska de vara.
* Doktorssaker. Viktigt med blodtrycksmätare.
* Duplo. Finns många varianter.

   

* Frågar mycket om klockan. Så en som kan lära honom den.
* Traktor med plog.
* Ny favorit. Rori racerbil.
* Skyddsutrustning.

  

* Bondgård.
* Pussel
* Spindelmannendräkt, tigerdräkt, krokodildräkt
* Playstation 2 spel
* Sparkcykel/scooter

Noel passade på att önska sig;

   

* Lära gå vagn
* Dragleksaker
* Saker att trycka på
* Badleksak4




Snart kan du åka med mig brorsan.

viking

 om en vecka drar vi till sjöss.

6 månader lite senare

Idag var det 6 månaderskontroll på Noel. Vikt ca 7 kg, längd ca 65 cm. Viktkurvan som förut dalade går nu uppåt igen. Vi märkte en stor skillnad när han började äta mat, då växte han både på längden och vikten. Han är ju ständigt i rörelse så han behöver väl all mat han kan få.


Jag törs inte, det är läskigt.



Igår var det fotografering på Öppna förskolan. Hade länge förhoppningen om att det skulle lyckas få båda killarna på bild men när det väl var dax drogs sig Filip ur. Det fick bli en bild på Noel istället. Det positiva var att för första gången kunde Filip berätta varför han inte ville ta kort. Han tycker det är läskigt. Ingen idé att utsätta honom för det då. Han tycker även att det är läskigt med mörker.

Noel o jag var på bio i onsdags och det skulle jag kunna vänja mig med. Passar även så bra eftersom det infaller när Anders jobbar em, men säg det som varar, nu ska de nog jobba dagtid igen.
Har ju skrivit om det positiva om emarbete men det finns ju även negativa saker. Det är jobbigt att få ihop nattningsproceduren varje kväll.
Har en kritisk timme här hemma 18.30-19.30. Då ska det plockas undan och förberedas, Filip o Noel ska göras nattklara, jag själv med för den delen, välling ska värmas och helst ska jag hinna umgås med Filip en stund. Har jag tur sover Noel en stund men när han vaknar är han ofta vrålhungrig. Klockan åtta är det sovdags och ofta somnar killarna (och jag med) ganska snabbt.
05.30 börjar dagen igen.
All heder till alla ensamstående som har det så här varje dag!!!

Rytmik

Nu är snart ännu en dag till ända. Vet inte hur man ska minnas denna. Babyrytmik, promenad till Konsum, fika, TV, mat och ännu mera TV kanske. Ja det är ju så det har varit idag.
Idag klarade vi babyrytmiken utan att få en kräka i huvudet. Skönt!!! Även en mamma kan lära sig, ingen gröt innan rytmik.

 Jobbigt att vänta på mamma. Bäst att sova en stund.


 Filip har ritat en bil.

I morgon blir det bio för mig o Noel. Anders o Filip får roa sig på egen hand.

Säng över



Denna måste vi göra oss av med Pappa, du vill väl inte ha den kvar va?

Alltså finns den över om någon vill ha, ganska mjuk madrass till jättemjuk. hör av er i såfall..

foton från polen å tjurruset

http://www.facebook.com/album.php?aid=112958&id=748992831&l=7fb72a3c76

http://www.facebook.com/album.php?aid=112955&id=748992831&l=d58b2364d4

http://svtplay.se/v/1733440/sportnytt/17_10_19_45

Anders//

Ture blåser bort

Igår utsatte sig Anders o Thomas för nåt extremt, tjurruset, 1 mil i eländig terräng. Fattar inte varför man gör nåt sånt. Såg bilder därifrån på sporten och det var rena gyttjebadet på vissa ställen Nåväl de hade skoj! Anders tog sig runt på 1,14 o Thomas på 58 min. Bra kämpat!!!

Jag o Filip lämnade Noel hos mormor o morfar för att gå på teater, Ture blåser bort. Men det var inte så populärt att lämna Noel enligt Filip. Han ville att vi skulle åka o hämta honom. Där fick jag som ville ha egen tid med min stora son. Teatern var bra o rolig tyckte Filip. Han skrattade o levde sig in i sagan. Härligt att se.

Idag har vi varit o tittat på saker till sovrummen, tapeter mm. På em kom bror med familj över en stund.
Nu sitter Filip i badet o Noel sover i min famn. Hans första tand håller på att spricka fram så det är extra kinkigt just nu. Igår fick Noel välling för första gången innan läggdags för att se om han är mätt längre. Det måste han ha varit för inte förrän halv fem ville han ha mat igen. Vällingen slukade han utan problem, skönt, för med Filip fick vi trixa och blanda den med ersättning till en början. Hoppas detta håller i sig för jag behöver sova mina timmar. Eller iallafall några i följd. Börjar känna mig ganska sliten o utarbetad. 

Ha det gott, igelkott!!! 

snöoväder



Syskonkärlek!!!

Efter en lite jobbig natt så åkte vi till öppna förskolan och lekte tillsammans med 19 andra barn o föräldrar. Många barn var det, mer än på dagis. Nu ska vi baka till pappa som kommer hem i kväll.
Rapporter från Polen - snöoväder.
Vill oxå ha snö men kanske inte riktigt än. Njuter av vårt vackra höstväder, kallt och soligt. Skulle vilja ta en långpromenad men har lyckats stuka/vricka foten. Vet inte var, hur eller när men nu kan jag knappt stödja på den.

Dax att jaga med Mix megapol. Snart borde de vara i Västerås.




julen är här

Idag har jag o Noel varit på Hälla. Handlat lite saker till adventskalendern o tittat på byrå samt garderob. Vet inte vad som blir bäst när det blir klart.
Noel o mjuka hakklappar passar inte ihop. På IKEA slet han sönder den han hade på sig och blev ännu kladdigare än vad han redan var. Tur att vi har lite kläder att byta med. Det går lite nu när han äter två ggr/dag. Sen dreglar han fortfarnde så är det inte mat så är det dregel.
Både på IKEA o ICA är julsakerna redan framme. Började fundera om jag missat oktober o att det redan var november.
Nu ska vi fika o vänta på Filip.


bara en kille kvar

Efterdyningar i 1,5 dygn efter babysim. Nej det är inte värt det. Det blir ingen fortsättning för Noel även om han njuter av badet. Det sliter för mycket dagarna efter. Får se hur det blir efter jul....

Igår kväll åkte vi på gympa med Filip. Hade även med oss mormor o morfar till hjälp. Efter dusch o mat somnade vi alla tre gott och sov bra. Bara ett mat- och blöjstopp.

Idag har Filip varit på skogsutflykt med dagis och Noel och jag har varit på babyrytmik, eller snarare babygympa. Blev lite svettig och vissa muskler gjorde sig påminda. Men oj vad kul vi hade och vad många bebisar det fanns som vi inte hade träffat förr.

Anders ringde från Polen och frågade om det var halt. Det var det visst i Västerås, hoppas du mår bra Amanda. Stor kram från dina kusiner. I Polen var det bra. Mycket jobb att göra. Mycket öl att dricka skulle jag tro...

Nu har Filip åkt med farmor. Han ska sova där. Så nu är det bara jag o Noel. Känns lite konstigt. Vad ska vi hitta på??? Stryka, städa, nej jag ska nog bara mysa och plocka lite. Vi får se vad Noel tycker...

bröderna guldklimp


jippi!!!

Det var bara en säkring. Nu funkar allt. Tom torktumlaren. TACK PAPPA!!!!

elfel

Fy farao för elfel. Det är inget som jag kan eller förstår mig på. Upptäckte just att nått är fel med torktumlaren och har ringt till support. Tekniker kommer på måndag. Nu är det även nåt fel på kyl o frys + ett kontaktuttag. Märkte det när jag skulle koka vatten i vattenkokaren och lyset i både kyl o frys var dåligt. Hjälp är på väg. Tur att pappa finns. Får se om det bara är en säkring.....

flygplan

Nu har Anders åkt med taxin till Arlanda. Filip blev såååååå ledsen. Han förstår inte varför pappa måste åka. Ska titta efter planet när det blir ljust.
Se hela bilden

sittande pojke

 

Titta jag har lärt mig sitta själv!!!


Matmonster nr 2

      

 

Ja nu har vi fått ännu ett matmonster i familjen. Noel slukar glupskt maten och allra helst frukten. Från en halv liten burk till en stor på bara några dagar. Äta själv är kul och vad gör väl lite kladd!!!  


Rivning







Nu har vi börjat riva i Mammas å pappas nya sovrum: Det ska bli nytt vitoljat furugolv som är lite varmare, brädvägg och nya tapeter. Camilla har hittat några 400kronors så jag vet inte riktigt..

Men det stannade av lika fort då vi nog ska riva väggen till farfars gamla rum å ta bort garderober.. ..
Nya taket ska reglas upp å skivor ska köpas men jag drar ju till Polen några dagar på jobb så nya tag sen..

and// 

vagn på rygg

Idag har vi faktiskt lyckats ta en promenad i den varma solen och Noel skrek inte på 1 timme trots att han låg på rygg. Det kanske ordnar sig till slut. Magläge gäller ju bara när man ska sova tycker Noel men vi tränar en stund när vi är på öppna förskolan för då finns det andra barn att titta på i samma nivå. En liten stund funkar det. Sitta är inte roligt heller, stå ska man göra, vad annars!!!


Filip leker spöke.

På Filips dagis arbetar de medvetet med språket och det kan man märka på Filips talutveckling. Vissa bokstäver och ljud säger han inte men nåt har hänt för nu är talet tydligare och hans ordförråd är så stort. I morse när vi gick till bilen tittade han upp på himlen och sa; Mamma. titta, en halv måne. Och ja, där var en halv måne. Visste inte att han kunde sånt. Annars är det klockan som gäller. Han vill gärna veta hur mycket klockan är och hur visarna står. På posten igår fick vi inbjudan till treårskontroll. Undrar hur det kommer att gå? Tror inte han kommer göra det som de vill. Men kanske han överraskar mig.


Saker överallt

Plocka, plocka, plocka. Ibland tycker jag att jag inte gör nåt annat än plockar grejer hela dagen. Var kommer allt ifrån? När jag lagom är klar så är det lika rörigt snart igen. Har tom låtit saker ligga framme för att se om de försvinner av sig själv, men icke, de låg kvar där. Är bara så frustrerad att det aldrig får vara ordning o reda nån gång. Är egentligen lite pedantisk av mig. Svårt att tro men det är dagens sanning.

Idag har jag iallafall hunnit stryka undan lite kläder. Befriande, för det väntar mera i källaren. Har även rensat bland skor och jackor. Inser att Filip behöver en jacka till vintern och vi hittade en i Ellos. Rosa ville han självklart ha.
Lillkillen har oxå vuxit och äntligen får jag byta storlek, 68. Har så mycket fint till honom nu, både gammalt och nytt. Ny nostalgitripp från Filips babyår och en massa Tigerkläder. Filip gillar Puh och jag gillar Tiger. Filip har dessutom önskat sig ett gult rum med Puh på väggarna.

Anders får inte jobba em mer utan behövs mer på fm. Han skulle se vad han kunde göra åt det. Vi alla trivs med hans emjobb. Filip behövde verkligen dennna tid med Anders. Han har ärvt sin fars långsinthet och har i flera dagar nonchalerat Anders och vägrat prata med honom. Vi förstod inte vad som flugit i honom och inte ville han berätta. Det enda vi visste var att han var sur för nåt. Sen slog det mig att han saknade sin far. Anders har ju jobbat en massa ett tag och kommit hem sent. Då var det bara mat och sen sova, inte mycket kvalitetstid till övers för Filip. Filip kände sig nog sviken. Det är inte så lätt att gå hemma med en trött o ibland gnällig mamma och få vänta på sin tur, eftersom Noel tar den tid han tar av mig. Nu har far o son kunnat umgås med varandra utan att vara trötta efter en lång dag och då har allt släppt för Filip. Nu är det inte bara mamma som gäller. Att vi har en känslig kille visste jag och jag är glad att han visar när nåt är fel. Bara han kan lära sig berätta det.

Appropå det här med att vara en trött o gnällig mamma. Jag är så trött på det. Skulle vara så skönt att bara få leva i nuet och vakna utsövd och glad. Inte behöva tjata o gnata. Vem sa att det andra barnet bara skulle hänga med? Inte vårt barn. Han har en vilja av stål. Vill han gå upp kl 5 så är det bara att göra det mm. Lägg det till en 3 åring med egen vilja och mycket trots så vet ni att man lever. Vissa dagar skulle jag bara vilja stänga dörren och ha möjlighet att få göra det jag gjorde innan barnen kom. Ligga i soffan o läsa en bok, måla etc. Men när man är som tröttast och har som mest skuldkänslor för nåt man gjort eller inte gjort behöver man bara titta på dessa två underbara varelser som är det bästa i mitt liv för att orka en liten stund till. Glittret i deras ögon när de tittar på mig ger ny styrka och får mig att må bra. JAG ÄLSKAR MINA TVÅ KRABATER!!! Inte bara när de sover.


gubben i månen

Mamma kom o titta vad jag ser!!! Filip var i extas på morgonen när han fick se månen.

 

Dagen har varit lugn o idag har båda killarna sovit. Skönt!
Fördelen med att Anders jobbar em är att vi får mycket tid tillsammans. Annars är det matlagning o sova på schemat när han kommer hem. Inte mycket tid för lek o umgänge. 
Nu ska jag ta tag i ovannämda sysslor, killarna börjar bli hungriga.


godmorgon alla monsterdiggare

Så här glatt har vi det kl 05.00 på morgonen. Noel leker med sin favoritsak - en handduk.


same, same but different

Nu är Noel utfodrad och Filips feber är tillbaka. Anders jobbar em idag så han kommer inte hem förrän i natt. Vi ska nog sova tidigt ikväll, tycker jag får se vad killarna säger.

I lördags var jag på klassträff. 20 år sen vi slutade nian. Kan det verkligen vara sant? Är jag inte bara 25??? Det är märkligt att det känns så hemtamt när man träffas efter så lång tid. Men det är ju de människorna som man växt upp med och delat vardag med i 10 år. Jag tror att alla föll tillbaka i de roller man haft under skoltiden och det blev en hel del minnen och skratt tillsammans. Kul att höra vad alla gör nuförtiden och man kunde se att många faktiskt gör det som de var intresserade av då. Det blev en lyckad kväll, iallafall på förfesten och under middagen. Sen splittrades alla åt olika håll. Dansade en stund men eftersom jag kände mig risig och trött så åkte jag hem ganska tidigt. När jag kom hem sov gossarna gott och det var skönt att det inte hade varit allt för jobbigt för Anders.
 Klassen i lekis 1979

 Klassen i åk 9 1989

   

Klassen idag 2009

Vi har fått en till liten surrkott hemma. Noel pratar i ett. Nu är det mycket dadadada, gagagaga, mamamama, nenenene mm. Han är tidigare i språkutvecklingen än vad Filip var medan Filip var tidigare med det motoriska. 
    


zzzzzzzz

Fy attans vad jobbigt det är att vara sjuk med två trötta gnälliga barn hemma. Helst skulle jag vilja lägga mig ner och dra täcket över huvudet men det vill inte mina två små. De bestämde sig för att idag var sova nåt överskattat.
Igår vaknade Filip med feber och huvudvärk. Han var utslagen fram till efter middagen och sov mesta tiden. Tack och lov för alvedon suppar. De hjälpte snabbt. Innan grät han mest och hade ont i hela kroppen. Då känner man sig ganska hjälplös. Men fram mot kvällen var han pigg igen och fick i sig lite mat. Nu är han mest snorig och supertrött men sova ska han inte göra.
Jaha så var Noel vaken igen. 5 minuter sov han tror jag. Härligt!!! Återkommer när tillfälle ges...

Nya lagar stiftas

Nu har vi varit tvugna att ha hem-lag råd. Efter ett flertal olyckor tog vi gemensamt beslut om soffan och dess regler så nu har filip å jag även skyltat upp. En för vuxna å en så småfolket förstår.





Böter å straff enligt överenskommelse.
Han, Filip, vägrade dessutom att sätta sig i tandläkarstolen när det var dax igår så vi ska försöka igen om tre månader så kanske det funkar men vi hotar med godisförbud tills tänderna är räknade så kanske kanske.

Idag kommer bli en spännande dag då Camilla ska i väg på klassträff vid 3tiden å sen krogen så jag skall vara hemma med mina två mammagrisar helt själv så lång tid å hur det kommer gå vill jag knappt tänka på. Noel är ju en riktig gnällgris som nu även han är förkyld så det gör ju inte dagen lättare.

Sen har Filip å jag skaffat oss ett uppdrag att städa ur garaget så vi får in båda bilarna för nu har det varit -6.4 grader i natt å det lär ju inte bli varmare närmaste tiden. Problemet är bara att ungarna drar med sig massa saker så garaget blir fullt. Traktorer, cyklar, kälkar ja fan massor med prylar. hmm En större gård med flera uthus å garage kanske..

Anders//

min tur

Nu är det min tur att ha huvudvärk, snor mm. Känner mig lite off. Fy attans!!! Tur att Anders är piggare. Imorgon tandläkare för två av oss.

RSS 2.0