Paris

Så har jag äntligen fått till lite tid att sitta ner o skriva lite om vår underbara Parisresa.
Måndag morgon och avskedet av barn gick bra men sen började problemen. Upptäckte att mitt pass gått ut (vet inte hur jag tittat förut) och fick smärre panik. Tog bilen mot Arlande med hopp om ett tillfälligt pass. Då lugnar Anders ner mig med att jag kan flyga med körkortet. SAS hade godkänt det så allt skulle ordna sig. Väl framme på Arlanda kollar vi upp att det är OK innan vi ska checka in. Då säger de att för de är det grönt men hur är det med hotellet. Panik igen. Men efter ett samtal är det NO PROBLEMO. Skönt, bara att checka in då.
Inte så enkelt som det låter för innan vi förstod oss på apparaten var det NOLL KOLL. Men allt löste sig och vi fick en underbar flygresa med klart väder och sol. Och innan vi visste ordet av så var vi framme och hade väskorna.
Nästa gåta. Varifrån går tåget till Paris? Det var inte bara vi som letade men med gemensamma krafter hamnade vi rätt. Framme i Paris med kartan i hand kunde jag inte få ordning på nåt. Det var gator överallt och alla fanns inte med på kartan. Efter en stunds irrande blev det taxi. Hur ska detta gå??? Kommer vi att vara vilse varenda dag??? 
Efter en stunds vila bestämde vi oss för att leta reda på busshållsplatsen till Hop on Hop off bussarna som vi tänkte åka med i två dagar. Lite virriga hittade vi så småningom på den och var lite kaxiga och tänkte oss en liten promenad skulle vi väl kunna klara av. Det fanns ju en stor skylt. Vi hittade fram men det var längre än vad vi trodde.
Hamnade nere vid Louvren och av en slump gjorde vi dagens överraskning. Föreslog att vi skulle se om man kunde gå igenom museet till andra sidan och väl där öppnade sig en stor plats med massor av människor och ingången till en park, Tuillerna. Lite glatt överraskade blev vi.
Glada och lite sturska tog vi en annan väg hem förbi Operan. Det kanske inte var så svårt att hitta ändå. Modet och självsäkerheten ökade vartefter. 
Stannade till och köpte en baguette, dricka och efterrätt med oss hem. Det var ganska skönt att få krypa ner i sängen den kvällen. Även om man inte förstod ett skvatt av det de sa på TV:n. 

 Ingång till Metron, tunnelbanan.

   
Louvren.

   
Ingången till Tuillerna samt Operahuset.

  
Solen börjar lysa in på vinterträdgården. Denna vackra utsikt hade vi från vårt fönster.

Efter en smakfull frukost hade vi bestämt oss för att åka turistbuss men vi var för tidiga så inga bussar hade startat ännu. Äh då kan vi väl gå ner till Louvren och hoppa på där sen, tänkte vi. Men det blev ingen buss den dagen för det var så skönt väder så vi gick, gick och gick. Först till Eiffeltornet längs med Seine och förbi en massa museer. Vi åkte aldrig upp pga av en gigantisk kö och enorm hetta.
Vi fortsatte vår färd mot Triumbågen och Champs Elysse. Inte heller gick vi upp i Triumfbågen pga av kö men där fick vi en välförtjänt vila i skuggan.
Gick längs Champs Elysse ner mot Plaza de Concorde och äntligen framme i Tuillerna. Där åt vi en sen lunch och vilade våra fötter.
Med skavsår och blåsor tog vi oss till Batobussarna, båtar. Det blev en tur på Seine med stopp vid Notre Dame.
Efter åtta timmars traskande i ett gassande Paris var det underbart att komma till hotellet.
På kvällen tog vi oss med nöd och näppe ut och köpte med oss varm macka och strips hem. 
 
  
Liten mysig park vi ofta passerade.

  
Här står vi i Tuillerna och blickar upp mot Concorde och Triumfbågen.

   
Triumfbågen i all sin prakt.

  
Eiffeltornet o andra vackra byggnader.

 
Notre Dame.

Vaknade med kramp i vader och ont i fötter, med skavsår och blåsor men otroligt stolta över allt vi klarat av. Idag stod Sacre Coure och  shopping på schemat. Det blev en bussresa till katedralen och linbana upp. Vilken magnifik katedreal, tyvärr fick man inte ta några kort därinne men tro mig, WOW. Det var en magisk känsla att gå där inne. Man kunde känna att här var vi inte ensamma. Det fanns nog ett antal andar med oss. Utsikten över Paris var super. Klart väder som vi hade såg man långt. På hemvägen traskade vi runt i små affärer och lyckades handla lite smått. Lämnade av våra grejeer och fortsatte vårt shoppande.
Hade upptäckt 4 leksaksaffärer. Här är det uppdelat med lego i en, dockor i en annan, djur i en tredje och spel i fjärde. Det blev lite lego till killarna, väskor till oss tjejer och Hard Rock tröjor till männen.
Var även till en stor galleria men där möttes vi av Chanel, Dior, Gucchi mfl så det kändes inte som vi kommit rätt.
Men deras godisaffärer är bara så fina. Hade tänkt köpa med mig nån chokladfigur hem men med tanke på värmen så avstod jag. De har stora chokladaffärer och nu till påsk var det mycket harar och kycklingar.
På kvällen åt vi mat på Hard Rock cafe och det smakade mer.
På nyheterna pratade de om tropisk värme, 27 grader och torka. Inte undra på att man var slut. 

 
Godis och macarones i långa rader.

   
Sacre coure

 
Galleria LaFayette med sitt kupoltak.

Sista dagen tog vi en lång båttur på Seine och stannade till vid Plantes de Jardins, en botanisk trädgård. Vi njöt av solen och vilade våra trötta fötter. Passade även på att smaka deras crepes, samt dricka sött te på ett moské café.
På kvällen blev det Hard Rock cafe igen och sen var det skönt att packa väskan för nu började längtan efter mina kottar vakna till liv.

   
Under båtturen passerade vi alla turistattraktioner och åkte under många broar bla Pont Alma som var fint utsmyckad.

 
Plantes de Jardins.

 
Så här kan det gå om man är kaxig turist och inte hinner över vägen. Mamma fastnade mitt i. Vid Loouvren hamnade vi i en filminspelning.

Efter lite strul med utcheckning och betalning tog vi oss gående till Gard de nore och sen vidare med tåget till flygplatsen. Lyckades checka in själva och tog oss vidare genom alla kontroller. Men det skulle vi inte ha gjort. För innanför säkerhetskontrollen fanns bara ett café. Vi som tänkt kunna strosa runt och shoppa lite. Det var inte bara vi som blev förvånade och snopna. Men det var bara att gilla läget. Efter en lugn hemresa blev vi mötta av Morfar o Filip. Hemma väntade Anders o Noel men kycklinggryta. Mums.

 
Gard de nore och lite avkoppling. 

Au revoir.

Ps. det var inte bara vi som vimsade runt med kartan i hand och såg förvirrade ut i ett gathörn. Men då just då kändes det så. Ds.





2 års kalas




Tänk att för två år sen var han så här liten lilleman. Nu är han så här STOR.



Idag blev Noel två hela år. Stora killen. Det har vi firat i två dagar med släkt och vänner. Tack för alla fina presenter som vi båda fick. I början fattade inte Noel vitsen med att öppna paket så Filip ställde villigt upp och hjälpte till men idag frågade han efter mer paket. Han tittade tom i tomkartongerna. Kanske hade vi glömt något.
Redan från början har han vetat vad han vill och det vet han nu med. Humör är bara hans förnamn. Tänk att två syskon kan vara så olika. Lika mycket humör som han har lika mycket charm finns i honom. Tur är väl det.  

   

   

 

Imorgon bär det av till Paris. Har lite resfeber och inteblevdet bättre av att Anders påminde mig om att jag inte varit borta någon natt sen Noel föddes. Vet att det kommer gå bra för killarna men lite jobbigt känns det. Hur det kommer gå för oss i Paris återstår att se. Nån finns det väl som kan lite engelska. Nej nu håller ögonen på att slå igen så god natt på er alla.





kalasdax



LÖRDAG 16 april kommer vi att fira Noels 2 årsdag. Ni som vill är välkomna kl 15.00.
Vad kan en kille som Noel önska sig då? Det han tycker om är; 
Större plastbilar typ traktor, grävmaskin etc att ha i sandlådan.
Han älskar Chuggington, så nåt tåg därifrån eller nåt annat-bok,dvd etc.
Microvågsugn.

Ha det gott i vårsolen!!!


RSS 2.0