Gott Nytt År

Ja nu vill vi önska alla er därute ett riktigt Gott Nytt År!!! Här hemma firar vi in 2010 med Allis och hennes familj. Så det blir lugnt och städat. Så lugnt det nu kan bli med två treåringar och en åtta månaders bebis.
Ha en härlig kväll så ses vi och hörs nästa år.

Kramisar från hela familjen Galin.


rallyförare

Nu har vi fått en rallyförare i huset. Noel tittar glatt på sin storebror, eller Baba som han säger.



Noel i sin tur har kommit på att man kan öppna lådor. Vi har ju haft det ganska lugnt på den fronten annars.

 


He`s back

Nu äntligen har Noels hunger hittat tillbaka och det med råge. Igår åt han varannan timme och slukade flaska på flaska. I en veckas tid har han vägrat mat och välling och bara ätit småslurkar ersättning. Men nu tar han igen det. Idag åt han tom mat med bitar i utan att klaga. Känns så skönt och man ser på honom att även orken är tillbaka. Nu är det våran lilla envisa tiger igen.

Idag har vi varit ute och provat diverse transportmedel samt skottat en del. Men själva skottningen tyckte Noel var tråkigt så vi får vänta med resten tills Anders kommer hem. 



 Filip tog hjälp av mormor med farthållninngen

Annandag jul

Igår var vi hos farmor och åt kalkon och tittade på hennes film från Etiopien. Filip blev främst fascinerad av krokodilen som han även fick utskriven på bild. Tomten hade varit på besök även på Bäckby så några paket låg under granen och väntade. Tack snälla farmor o Torsten.
Men eftersom tre dagars kalasandet började ta ut sin rätt på barna så blev det en tidig kväll.
Idag försöker vi få sömn och mat att komma i rätt fas igen. Filip o Anders snickrar, en Pippibåt och nya sovrum. Noel och jag ska försöka röja och stryka. Men det får bli som det blir idag. Lugnt och skönt ska vi ha det.

Dagens fråga av Filip; Vart ska vi åka och kalasa idag, mamma?

 Filip teståker sparken

 Tomtebloss var en ny spännande upplevelse

 Rastafari Anders

juldagen

Enligt tradition firade vi juldagen hos farmor Gun. Det bjöds på gudomligt fika och mat så inte var vi hungriga när vi åkte hem. Filip lekte mest med sin skotare och skördare och däremellan bjöds det upp till dans. Flera av oss rycktes med i dansens virvlar medan snön virvlade runt utanför huset. Det var två trötta killar vi fick med oss hem. Det är jobbigt med kalas men nu laddar vi inför ännu ett. Denna gång hos farmor Kerstin och Torsten.

Juldag ur Filips synvinkel.

   

  

Dans i full gång.

   

när juldagsmorgon glimmar

Nu är första kalasdagen över och vilken dag det var. Mysig stund med familjen och tomtebesök. Filip var först blyg för Tomten och gick och gömde sig men det släppte snabbt och sen hjälpte han till med julklappsutdelningen. Pojkarna fick bra julklappar och allt föll till belåtenhet. (Tack alla ni som bidrog) Nu ska allt testas och provas. Tack och lov är det inte så mycket som låter. Det nya för i år var att farfar var med oss och han fick ge mormor lite ryggbehandling samt bygga ihop en brandstation. Maten smakade lika bra som alltid och lika mätt blev man. Nu har vi sovit gott och är redo för en ny dag. Lite trötta och slitna men på g.

 Killarna på väg.

    

 Hej då Tomten.

 Kusinerna tittar på TV

  

  

   

vattenläcka

När man tror att allt är lugnt dyker det upp nåt nytt. Vattenläcka i garaget. Det sprutade vatten överallt och frös snabbt till is. Nu har vi skridskobana hemma.

Morgonenen har varit lugn. Vi varvar paketöppning med annat tex frukost, och än så länge verkar Tomten prickat rätt.

   

GOD JUL ÖNSKAR VI TILL ER ALLA!!!!

Julen är här

Julen är här, granen är pyntad, julklapparna är inslagna bara skinkan kvar att griljera. Nu ska vi njuta.

 



"Mamma, vilken fin gran vi har", sa Filip när vi var klara.

tomterock

Idag har vi haft en heldag med mormor, morfar o kusinen. Det har varit massor med lek o dans. På em kläddes granen av en 3,4 åring samt en 1,8 åring. Resultatet blev annorlunda och originellt. Nu är det en trött kille vi har hemma så vi får se om våran gran blir klädd i kväll eller i morgon. 

 "Nu är jag en cool kille, eller hur?"

  

Varför använda snöre när man kan lägga kulorna direkt på grenen???

 Träskets vackraste gran!



karriärbyte

Ibland sväller modershjärtat över och idag skedde det med råge. Efter en blöjfri natt (Filip ville inte ha nån blöja igår) var det tänkt att Filip skulle till dagis. Men väl där ville han med mig hem igen. Så in med båda ungarna i bilen igen och iväg till Erikslund för sista julshoppingen. Köpte med oss mat hem och samtidigt ville Noel ha mat. Mitt i all röra visar Filip vilken duktig kille han är. Han plockar fram sin mat och det han behöver, äter och fixar tom toabesöket själv. Sen kryper han upp i soffan för att vila. Jag är en stolt mamma!!!

Noels hosta vill inte bli bättre och nu är det så mycket slem som vill upp så ingen mat vill ner. Fick tag på doktorn idag så nu blir det medicin ett tag. Hoppas det hjälper.


Filip har länge sagt att han ska köra sopbil med Anders när han blir stor men nu har han bytt karriär. Nu ska han bli grävmaskinist och köra en grävskopa som har en stooooor skopa.

Snart ska vi åka till Allis o leka. Ev blir det julgodisbak.

nu har det hänt

Ja nu har det hänt. Igår släppte Noel taget och stod helt själv. Längre och längre stunder blev det och helt plötsligt tog han några steg och gick iväg. Visserligen på ostadiga ben och inte så långt men viljan finns. Sitta och leka är helt ointressant, nu vill han bara upp och gå, stå och trycka på knappar. Nalle Puh bilen är högintressant just nu. Om han får låna den av Filip vill säga.



Var beredda nu för nu går det snabbt.


försening

Naturligtvis är Anders plan försenat så nu kommer vi att sova innan han kommer hem. Filip blev lite ledsen så vem vet om han håller sig vaken bara för att.
Idag har vi mest tagit det lugnt. Noel har kommit på att man kan hasa sig bakåt och runt på rumpan. Snart tar han sig nog fram med.


Knirre knarr, knirre knarr, snökristaller och julgransbarr

Jo då bilen startade idag så vi kom iväg till ÖF. Och vi var inte själva där idag. Massor med barn och föräldrar hade samlats för att tillsammans fira in julen. Det blev tomtegröt, skinksmörgås, julklappar och sång. Och en massa lek förstås. En del barn och föräldrar kommer vi inte att se efter jul för då är det dax för de att börja jobba igen. De kommer bli saknade, för vissa har man kommit att bli bra kompis med.

 "kom ja, kom i stugan in"

 tomten har varit på besök

  Noel med sina kompisar Evelina och Julia.

Innan vi åkte hem tog vi vägen förbi mormor o morfar och sa hej då. De åker på lillsemester till Göteborg över helgen. Stackars mormor hade så ont i ryggen att hon knappt kunde röra sig.
Nu har vi precis pratat med Anders och han är efterlängtad. Filip vill ha hem sin pappa. Även om han tycker det är bra att få sova i hans säng.



Syskonkärlek. Noel hälsar på Filip under frukostbordet.

bitande kallt

Kan det stämma? Termometern visar på -14 grader. Burr!!!!!!!!
Natten har varit fantastiskk. Har bara kunnat ge Noel nappen så har han somnat om utan att jag behövt gå upp och gå med honom. Jippi!!!
Idag blir det grötavslutning på ÖF. Hoppas bara att bilen startar.

lugn onsdag

Dagen har varit ganska lugn. Det har blivit lite julpyssel, lek o bad. Har även varit ute o skottat samt åkt snowracer. Fick besök av mormor o morfar som kom med en gran och sen bjöd de på fika.
 
         

vintervitt

Nu är det väl härligt snyggt ute!!!



Var ute o skottade innan frukost och nu väntar jag bara på plogbilen så jag kan ta det sista.

vinterlandskap

Nu är vi hemma igen efter en lång men rolig dag på Öppna förskolan. På fm hade vi avslutning med babyrytmiken. På barnen kan man se en stor skilllnad i utveckling från första gången. Då låg de flesta stilla men nu är det uppe och kryper, går eller sitter. Det är inte lika lätt att genomföra alla moment. Sen blev det lek med alla kompisar och Noel hittade en ny favoritleksak. Aktivitetsbordet stod han länge, länge vid. Tur att jag har köpt ett sånt i julklapp till honom. Det passar bra. 

 

Efter lite mat o vila hämtade vi Filip på dagis och sedan pulsade vi tillbaka till ÖF. Någon julkrubba ville inte Filip vara med på så han passade på att leka en stund.

  

När vi åkte hem stannade vi till hos mormor o morfar. De hade en överraskning till Filip. Han fick en julklapp i förskott. En ny snowracer. De ville inte vänta till jul för vem vet om snön finns kvar då. En lycklig Filip fick även låna morbror Magnus gamla riddarborg.



Nu är det skottat till hälften (tack mamma), Noel sover och Filip tittar på Pingu. Nu väntar en skön kväll framför TV:n. En ny spännande dag väntar imorgon.

God natt därute.

Rapport från Polen!

Nu har jag hamnat i Polen ännu en gång å det var på ett bananskal denna gång. Men lika glad är jag för det men inte lika glad e familjen..  ja ja väl väl det är inte roligt att vara borta från familjen men så det får inte bli någon vana.

En låång resdag blev det allafall ned till Lodz. Flyget var lite försenat sen hade det snöat en halv cm på landningsbanan så vi kretsade runt Warsawa ett tag så de fick skotta av den.
När vi landat så skulle vi åka taxi 13 mil å det var glansis å dubbdäck är ju inget som polackerna har. Det tog ca 3,15 timma att åka sen var det skönt att vara på hotellet. Lite mat öl och lite mera öl å eucalyptusbastu sen blev det sova.

Tyvärr har jag tappat bort mitt kort som passa i datorn för att lägga ut bilder så det får bli någon annan gång.

Just nu sitter vi å plöjer igenom dokument som är fel i våra produktionsunderlag. Kommer göra det flera dagar nu..

snöskottning

Nu har jag precis skottat vinterns första snö. Inte så kul men rolligt med snö.

Gårdagskvällen och natten var ganska lugna. Noel passade på att leka med Filips grävskopa. Just nu ska han resa sig precis överallt med varierat resultat.





Idag blir det en heldag på öppna förskolan. Rytmikavslutning och julkrubba.

Hej mitt vinterland, nu är du här!

Idag har det varit luciafirande på dagis och som alltid är det lika fint. Denna gång var det dock utan nån lucia men med en massa pepparkaksgubbar och gummor istället. Filip sin vana trogen vände sig bort från publiken men han sjöng och gjorde rörelser till alla låtar. Så ett framsteg iallafall. Alla barnen var så himla duktiga att sjunga så i år var det inte bara de vuxna som hördes. Fröknarna har gjort ett jättejobb som vanligt. Efteråt bjöds det på fika. 

    

 
 




Nu är Anders i Polen igen. Så denna vecka får vi klara oss själva. Skönt att allt är klart inför julen. Så nu kan vi bara ta dagarna som de kommer. Lite avslutningar och grötluncher ska klaras av men det ska bli kul.

Nu ska vi äta lite kvällsmat innan det blir julkalender. Tycka vad man vill om årets julkalender men Filip gillar den. På köpet har han lärt sig siffrorna oxå. Så tack Stålhenrik och Supersnällasilversara.




glad lucia

                                                 

Medan stora härlig snöflingor sänkte sig ner över marken firade vi Anders födelsedag. Filip hade gjort tårta och spritsat en tågbana med grädden. Dagen bjöd på lek, tvspel och en massa kul. Kusinerna hade skoj och dagen kröntes med att få gå ut och kasta snöboll.

   

   

   nu kan jag själv ta vad jag vill ha

LIlla Noppe har gjort framsteg....



Kolla vad jag kan!!!!!

Noel///

identitet okänd

Ibland känner jag inte igen mig själv. Mina stress- och tålamodströsklar är nuförtiden så låga. Minsta lilla kan få mig att tappa fotfästet och gå i spinn. Hela kroppen reagerar och när jag sluter ögonen så är det som att åka karusell. Det bara snurrar o snurrar. En ganska otäck känsla som jag inte vill känna. Vill bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet tills allt är över. Dra i nödbromsen så det stannar. Får sen såna hemska skuldkänslor när jag låter min frustration gå ut över mina nära och kära. Det är ju de som jag älskar mest här i världen. Nej nu ska jag gå och softa i soffan och försöka njuta av lugnet. Bäst att passa på när chans ges!

vi komma, vi komma...

...från pepparkakeland.


Dammsugare

Även idag har Filip fått vara hemma, lika bra att han får bli ordentligt pigg. Han har ägnat dagen åt att titta på Johans uppdrag, från Bolibompa. För en som vill veta hur saker funkar är det toppen. Jag har hunnit stryka undan tvätten så nu är det både städat o struket. Känns skönt. Det var längesen det var så.
Noels nya upptäckt denna vecka är hans tunga. Just nu är det mycket experimenterande med den. En annan rolig sak var dammsugaren. Han jagade den med gåstolen när Filip dammsög.



Nu ska vi baka pepparkakor.

Just ja, fick spruta igår och inga biverkningar.


städning

Idag viker jag dagen till städning. Nu är det Filips tur att inte må så bra så vi tar det lugnt. Får passa på att städa och röja för på lördag är det ju kalas.

Redan igår klagade Filip på att han inte mådde så bra så han fick vara hemma från dagis. Åkte upp till Öppna förskolan för att hämta Noels kort (de blev så bra) och då tyckte Filip att vi kunde vara kvar o leka en stund. Så Noel fick vara med på babyrytmiken och Filip leka och pyssla en stund. Sen blev det en lugn eftermiddag.


Ser ni vad Filip har skrivit. Sitt namn. Blev lite förvånad när han skrev så bra efter mig.

Igår kväll var jag på teater "Mig äger ingen". Älskade boken och teatern var bra. Lite lång kanske men gripande. När jag kom hem (22) hörde jag små lätta fotsteg i trappan och visst var det Filip som ännu inte somnat. Stoppade om honom i sängen och ganska snart sov han gott. Vet inte hur man ska få honom att slappna av och lita på att jag kommer hem igen.

Att mina pojkar är olika är konstaterat. Filip var lugnet själv medan Noel är mer krävande. Ett tydligt tecken är hur man leker med saker. Filip låg lugnt och tittade på bamsemobilen medan Noel hanterar den så här.



Ska försöka ta vaccination idag. Blir jag dålig av den hinner jag bli kry innan Anders åker till Polen.

Ha det gott!!!

lussekatter



Idag har vi ägnat oss åt lussebak. Orken är på väg tillbaka på både mig o Noel så bäst att passa på.
Filip knådade och formade efter eget behag. Gott blev det iallafall.

  

Tänk när ens barn överraskar vad det är skoj. Idag hände det. Filip överrskade både mig o dagispersonalen. Det var fotografering och som ni vet är det inget han gillar. Men idag erbjöd han sig frivilligt när fotografen undrade om någon ville visa hur man skulle göra. Personalen blev chockad när han glatt räckte upp handen och ville. Det hade det inte trott. Inte jag heller för att vara ärlig. Så nu får vi kort även på honom. Jippi!!!

sjukstuga

Min envisa förkylning vill inte ge med sig och nu är även Noel sjuk. Snoret rinner och han är febrig. Så nätterna är inte så roliga just nu. Inget man ser fram emot. Han vaknar ofta och då menar jag ofta och sen är det svårt att få honom att somna om igen. Det blir mycket vankandes. Ibland är jag så trött så det känns som man ska kräkas och jag är ingen trevlig människa när jag är trött. Fråga Anders, han vet. Försöker dock tygla mig.

Filip och Anders jobbar nere i sovrummen och snart har vi en ny vägg.

   


vakum

Här hemma går jag runt i ett vakum. Förkylningen har satt sig på öronen och det har fått till följd att jag inte hör så mycket. Idag är vi hemma allihopa, Filip klagade på huvudvärk igår och har fått några prickar på magen. På dagis går det streptokocker som ger utslag så vi tar det säkra före det osäkra.
Igår var jag och pysslade på Öppna förskolan. Hade en mysig stund men har hemma tror jag att det kom lite tårar. Jobbigt att sova utan mamma för vissa.



Denna kille är nu 67 cm och väger 7,3 kg. Vi fick även göra BOEL test igår. Då ska barnen lyssna efter bjällror och det gick galant. Noel har kommit på att om man rullar runt så tar man sig framåt. Så nu är det fart överallt.

Diskmaskinen är spännande tycker lillen.

 

Filip har byggt en koja.



Just nu sitter Filip och tittar på Trolltider. Det är den absolut bästa adventskalendern genom tiderna enligt mig. Nu är det bara julmusiken som fattas så infinner sig den rätta stämningen. Ute är det ju bara så vackert.

Onsdag morgon

 

Så här kan man se ut om man får ny pyjamas mitt i natten i mörkret och av en trött mamma. Det blev visst uppochner.

Igår hade vi fått besök av Tomtefar. Filip hade fått en adventskalender som stod och väntade på trappan när han kom hem från dagis. Spännande tyckte Filip.

  

Måste bara visa den coola tröja jag hittade till Noel. Tar ett tag innan han växer i den men kunde inte låta bli.


Filip i gympataget.

  Hänger du med pappa?



Idag blir en lugn dag för kurering och återhämtning. Ska bara upp till bvc med Noel för vägning och mätning. Ikväll blir det mammapyssel på Öppna förskolan.

Tällberg

Det blev en sån lugn och skön helg jag hade önskat mig. Med mycket överraskningar, god mat och mycket lek. Noel sov gott en liten stund på ditvägen så resan gick ganska bra. Väl framme i Leksand blev det mat och shopping.

   

När vi checkat in på hotellet blev det fika medan vi väntade in resten av gänget. Noel tycker det är roligare att stå än sitta så han passade på att resa på sig i stolen.

 

Som sagt blev det mycket lek med killarna. Filip o Anton hittade även filmrummet och innan helgen var slut hade de sett hela Hitta Nemo.

  

  

Efter en sen kväll var det skönt att mysa tillsammans i sängen.

 

Noel läser kartan över Tällberg. Vart ska vi gå idag? På lördagen blev det adventsshopping o bus på fm.

 

Em bjöd på bad sedan julbord. Det var såååå gott.

   

Efter en lång söndagsfrukost styrde vi hemåt. Med stopp vid brödbutiken och Dalahästen. Noel skrek mellan dessa två destinationer, 1,5 timme. Åka bil är inte hans grej. Gjorde några lyckade inköp till killarna, även mormor gav killarna fina overaller. Tack mormor!!!



Gå är Noels nya stil. Krypa är överskattat.

efterdyningar

Ja vi har kommit hem men efter en skön helg kommer efterdyningar. Jag har fått en dunderförkylning och Noel är hängig. Återkommer när orken och tillfälle ges.


RSS 2.0