Gott Nytt År

2014 har sannerligen varit ett annorlunda år med många bra men också jobbiga dagar. Nu ser jag fram mot ett nytt år med nya möjligheter och nya minnen att skapa. 
 
 
 
  
     
  
 
 
 
 
 
GOTT NYTT ÅR!
 

debut

Så var den äntligen avklarad. Tävlingsdebuten i orientering. Det trodde jag inte om mig själv. Nu var det visserligen den allra lättaste barnbanan och inomhus. Jag skulle hjälpa Noel som oxå debuterade men jag tror att han hade klarat sig helt själv ärligt talat. Nu såg jag till att han hade kartan åt rätt håll och sen läste han själv vart han skulle ta vägen. Det var bara att springa efter och ibland lyfta upp honom till kontrollerna som ibland satt högt upp. När vi kom i mål var vi godkända och hade hittat alla kontroller. För Filip gick det snabbt. Men tyvärr förlorade han 3e platsen med bara en sekund. Snöpligt. 
 
  
 
  
 
Idag har jag annars förlorat mig i bokens värld. Läser just nu Camilla Läckbergs senaste och den är så spännande så jag vill inte sluta läsa. Passar bra nu när vinterns kyla biter kallt om kinderna när man går ut. Finns inget mysigare än att kura upp sig i soffan med en varm kopp te och sen försjunka i en annan värld. 
 

rastlöshet

Nu har vi firat jul ordentligt. På självaste julaftonen var vi hos mormor o morfar tillsammans med morbror m familj, gammelfarmor Gun och Elisabeth. Även Anders var med en stund. VI åt god mat och i år fick Filip lämna barnbordet och sitta med oss andra. Det var han väldigt glad för har han berättat nu i efterhand. 
Sen blev det en lång väntan på att Tomten skulle komma. Vi hann titta klart på nästan hela Kalle innan morfar fick se honom komma i skogen. Alla ungar blev glada och nyfikna. Tom Filip som är tveksam till Tomten blev lite fundersam när han upptäckte att alla i släkten fortfarande var samlade. När sen Tomten visste så mycket om alla barnen såg de frågande ut. Med sig hade han klappar till alla, både stora som små. 
När alla klappar var öppnade bjöds det på både fika och kortvisning. En gammal tradition vi hade förut på juldagen var att vi skulle gå ner i min farmor och farfars gillestuga och titta på diabilder. Nu har det inte blivit gjort sen farfar gick bort så det var en mysig och kul stund att se alla gamla bilder från förr och det blev många skratt och många minnen som kom tillbaka. 
Det blev sent innan vi körde hem i den bitande kylan. Mätta, glada och harmoniska. 
 
 Morfar hälsar alla välkomna
 Barnbordet redo för mat
 Stora killen
   Finns det några snälla barn här?
 
När Tomten gått fick nissarna hjälpa till att dela ut resten av klapparna.
  
 
 
 
På Juldagen gick morfar på bio med grabbarna. De hade länge planerat att se Pingvinerna från Madagaskar. Jag o mamma myste ner oss och drack lite glögg och tittade på dokumentären om Den stora branden.
 
Idag har vi bara tagit det lugnt. Jag har tittat på sändningarna från Tsunamin och grabbarna har spelat Skylanders och Disney Infinity och Noel har även hunnnit med att bygga lego. När han gör det märker man inte av honom förutom när det är ett snöre som ska knytas. Han bygger helt själv efter ritning och man ser hur stolt han är när han är klar. Lilleman har helt plötsligt blivit stor.
Nu har grabbarna åkt med Anders. De är skönt att det går så bra när de ska byta "hem". De verkar så glada både när de kommer och när de åker. Nu har de varit extra noga med när de skulle till Anders eftersom de vet att de ska åka till Säfsen och åka skidor. Vilken underbar upplevelse för de!
Det är bara jag som tycker det blir så tomt och tyst när de åker men det visar jag inte för de. Blir rastlös när de har åkt och går mest runt här hemma. Det brukar lägga sig efter nån dag och så rullar det på med jobb. Nu blir det lite annorlunda eftersom jag är ledig men ska försöka fylla dagarna med sånt jag annars inte hinner med. Lite rea, bokläsning och sätta in lite fotografier.
 
God fortsättning på er alla.

GOD JUL

Grabbarna somnade gott i går kväll trots pirr i hela kroppen. 
Lyckan var stor när Tomten hade varit på besök under natten .
Noel blev dock lite fundersam när jag inte hade fått något paket och var villig att låna ut några av sina saker till mig. Även Filip tyckte att vi kunde använda hans saker tillsammans. Deras omtänksamhet och generositet gör mig både stolt och glad.
Denna jul ser ju lite annorlunda ut än den brukar men vi försöker göra den så normal som möjligt för grabbarna.
Vi kommer att fira hemma hos mormor o morfar som vi brukar och Anders kommer också dit en stund. Om självaste Tomtefar kommer återstår att se. Men Noel berättade högtidligt för Filip att "Tomten finns visst för vi träffade honom i somras och en gång när vi bodde i vita huset så kom han dit." (ingen i familjen hade gått för att köpa tidning)
 
 
Ha en skön jul.
 
 
 
 
 

dan före dopparedan

Nu är det bara timmar kvar innan vi får gå o lägga oss och sen vakna upp och se om Tomten har kommit. Grabbarna är lite pirriga och förväntansfulla. Men först ska vi äta lite skinka och gröt och sen spela BIngolotto. Sen ska jag försöka få grabbarna att sova så att Tomten kan komma med julklapparna och lägga de under granen. Tomten är ju lite kvällstrött så det får inte bli för sent för då kanske Tomten har somnat.
 
Igår var vi och klippte oss. Nu vill ingen av grabbarna duscha för då blir frisyrerna förstörda. De får väl ta julbadet efter jul. 
 
Idag har vi haft en lugn och skön dag här hemma. Bara stökat med det sista och nu får julen komma. Ljusen är tända ute, glöggen är varm, skinkan är griljerad och änglarna är med oss. 
 
Till er alla från oss alla en riktigt GOD JUL. 
                                       
                                             
 
 

Julen är snart här

Nu har jullovet hittat hit. Efterlängtat av både stor som liten. Känns som december månad bara försvann. Men nu är allt pyntat och fint här hemma. Julklapparna är inslagna, granen klädd och det är bara snön som saknas. 
 
Noel har haft lucia och just den dagen stod regnet som spön i backen. Och eftersom de har lucia utomhus var det lagom kul innan men lagom tills de skulle börja slutade det värsta regnet iallafall. Så det blev en mysig stund med sång både på svenska, engelska och spanska samt teckenspråk. 
Filip har oxå haft julavslutning med skolan med sång och diktläsning. FIck även se på och läsa om deras raketer. 
 
Men nu räknar vi ner dagarna till julafton. Kommer Tomten med paket eller står man på hans stygglista (Noels påhitt)? 
 
                                               
 
 

Kolmården

Det har varit mycket som har hänt några veckor nu och jag kände att jag behövde få komma bort från allting ett tag. Hade även lovat grabbarna en helg tillsammans, bara vi tre. Så jag bokade in en resa till Kolmården med hotell och besök i djurparken. De har specialhelger nu med Bamsetema och en massa olika aktiviteter man kan göra. Filip har alltid velat bo på Vildmarkshotellet och tyckte inte det gjorde nåt att det var Bamsetema.
 
Så på fredag lunch packade vi bilen och körde till Norrköping. Väl framme på hotellet spanade vi runt innan vi tog på oss badkläderna och begav oss til hotellets spa och bad. Vi badade och bubblade och åkte fors.
Hungriga fortsatte vi till restaurangen där det serverades buffé. 
Efter maten blev det bio innan Bamsediscot började. Noel var så prillig o nervös innan eftersom det var hans första disco. Men när det väl började skakade han loss ordentligt. Han brydde sig inte så mycket om att Bamse och Vargen kom o dansade men tog sig en liten kram av Bamse efter en lång stund. Filip tyckte det var för många småbarn så han mös på rummet istället. Efter en timmes dansande tog tröttheten ut sin rätt och Noel ville gå till rummet. Han somnade ganska fort vill jag lova. 
 
   
 
 
Lördag morgon var en grå och disig morgon. Men vad gör det när man får mysa framför en varm brasa med fantastisk utsikt och en god frukost. Vi hann med lite bio och en stund i lekrummet innan vi klädde oss varmt och gick till djurparken.
Det svårast var att komma in i parken. Det tog en stund innan jag förstod hur man skulle öppna grinden med biljetterna. Men väl inne väntade en brant uppförsbacke. Filip som dras med en hemsk hosta  hostade så jag trodde han skulle hosta sönder nåt.
Vi tog en välförtjänt vila inne hos delfinerna. Där hade vi turen att få se när de tränade delfinerna och de bjöd på en hel del konster. 
Sedan fortsatte vi våran jakt på djur och frågor (de hade satt ut frågor och aktiviteter efter vägen). 
Vi började hos tigrarna. Vi mätte tigern mot grabbarna och såg hur hög den var och eftersom vi var ensamma där kunde de leka med jeepen hur länge de ville till Noels lycka. 
Promenaden fortsatte och vi fick se pigga o nyfikna djur som gärna kom ända fram till stängslet när vi kom. Stundtals kändes det som att vi var helt ensamma i hela djurparken. Ingen annan i sikte och bara vi o djuren i tystnaden. En magisk känsla som man inte får uppleva under sommaren. 
Vi byggde stora pussel, spelade plockepinn, lekte i kulmården, spanade in Bamses nya värld (ser ut att bli mycket stor o fin) och svarade på en massa frågor.
I Kolluseum fick vi en intressant inblick i elefanternas värld. Deras djurskötare sen 10 år berättade en massa intressanta och roliga fakta. Vi fick se både elefanterna och noshörningarna på riktigt nära håll.
När vi kom till sälarna fick vi se hur de tränade de. Mycket fisk gick det åt. 
Vi avslutade vår vandring hos delfinerna. En mäktig avslutning på en rolig dag.
 
 
 
På hotellet igen bytte vi snabbt om till badkläder och hoppade i plurret. Denna dagen var det mycket mer folk så det var lite trång om utrymmet. Noel var trött o sur så när han inte lyssnade fick vi gå upp med en mycket arg liten kille. 
Men när det vankades Bamsebuffé i restaurangen var han en glad liten kille igen. 
Efter maten spelade vi spel och grabbarna intog lekrummet innan discot började. 
Återigen valde Filip att vara på rummet medan jag o Noel skakade loss. Men tröttheten tog överhanden så det blev en kort discostund innan vi somnade gott.
 
Morgonen därpå blev det en god frukost. Kl 8 var vi i badet igen. Denna gång ensamma. Vilken lyxig känsla. En hel timme bara vi tre. sen började det droppa in några fler morgonpigga. Det blev vattengympa med Lille Skutt och en hel del plaskande innan vi var tvungna att gå upp för Filip ville vara med på Zooskolan.
Under tiden satt Noel o tittade på bio. Dygnet runt visades det bio i lobbyn. 
Innan vi åkte hem åt vi lasagne i restaurangen.
 
Det var tre trötta som satte sig i bilen för att åka hem igen. Det var helt tyst i bilen och ingen frågade när vi var skulle var framme. 
Noel har redan önskat sig denna resa igen när han fyller år så jag antar att den var uppskattad och lyckad. 
 
 
 

RSS 2.0