Tomtemor o tomtenisse

Så är då julafton över för detta år. Men den kommer tillbaka om ett år igen.
Julafton började tidigt för oss eftersom Tomten varit o lagt paket i julstrumporna och en del paket under granen. Så det belv till att väcka pappa så att vi fick öpna paket nån gång.
Under förmiddagen stökades det inne och grabbarna gick ut i skogen o hämtade granris och gjorde fint.
Lagom till lunch fick vi besök av släkten och det blev god mat på stora fat.
Sen somnade Noel och vi tittade på Kalle en stund innan Tomtemor och Tomtenissen kom på besök med flera paket. Noel var avvaktande och ville inte hälsa på tomtarna.
Sen bröt kaoset ut när grabbarna öppnade sina paket. Noel fastnade och lekte efter varje öppnat paket så nog var han nöjd med innehållet. Filip var oxå glad över sina paket och kom snabbt på att han kunde köra byteshandel med Noel. En biltrailer mot Noels trummor. Men som goda syskon de är så delade de glatt med varandra. Det lektes, spelades och sjöngs en hel del i går kväll.
Innan det var dags att säga adjö hann vi med både fika och gröt. Naturligtvis även julkalender och julkonsert.
Grabbarna somnade gott i soffan även om Filip inte alls var trött... och Noel hade förvissat sig om att det var mamma som var Tomte men nu var mamma igen.



   

  

GOD JUL

Vill börja med att tacka för alla fina julkort som vi fått. Pojkarna är så stolta och glada över sina och nu sitter de på kylskåpet allihopa.
Nu har vi haft jullov i två dagar och det har varit riktigt skönt att bara få strosa runt och göra ingenting.
Igår skulle vi koka knäck i mikron och allt verkade gå bra tills vi tog ut smeten och botten på skålen bara löstes upp. Det var knäcksmet överallt. Tur att ingen av oss fick den på sig. Så det blev till att hacka loss knäck från både lådor och golv. Inte riktigt vad jag tänkt mig.
På em kom bror m familj över o fikade o lekte samt öppnade julklappar. En mysig em.
Idag har vi bara gjort det lilla vi inte hann igår inför julafton. Nu är allt klart. Skinkan är avsmakad, god, och allt är under kontroll inför morgondagen.
Barnen väntar på Tomten och framför allt Filip vill att det ska bli natt så det snabbt blir morgon igen.
Jag som har en liten föraning om vad som finns i julklapparna vet att det kommer vara en överlycklig kille i morgon. Om han dessutom får låna ett av brorsans paket så blir det toppen. Filip har nämligen startat ett band på dagis och han ska spela trummor, då kanske ni förstår vad Noel får i sitt paket.
Vill även dela med mig av vad somhände en kväll när A och Filip var ute och skottade. Grannen kom förbi och undrade om A hade köpt klart alla julklapparna. Filip tittar förvånat på A och säger; Va köper ni julklappar? Som tur var så fann sig A och sa att vi ibland måste hjälpa Tomten. Och det köpte Filip. Så fortfarande har vi en 5 åring som tror att Tomten kommer i natt med paket men att sen tar han hjälp av nån annan vuxen att dela ut de eftersom han inte hinner komma till alla barn på em.

GOD JUL ÖNSKAR VI ER ALLA OCH HOPPAS NI FÅR EN MYSIG DAG!!!


4 advent

Nu är det nedräkning mot dopparedan som gäller. Idag har vi klätt granen o gjort pepparkakshus. Tomtar har vi överallt så nu är det riktig julstämning. Att snön faller gör sitt till stämningen.
Igår skulle vi ha varit på tomtesmyg, letat tomtar i mörkret, men Filip var inge pigg o orkade inte ge sig ut. Det fick bli en dag hemma istället. Är ganska glad för det efter att ha läst om en olycka på 66:an med en mamma o hennes 5 åriga son. Usch, vilken tur att det verkar ha gått bra för de.

"När alla ljusen brinner, så blir det jättekul,
med tomtarna o klapparna, som önskar oss GOD JUL."


Lucia

Vad kul det var att gå på lucia igår. Är så stolt och glad över grabbarna. Noel sjöng högt och klart och gjorde rörelser till alla sånger. Filip var lite mer tillbakadragen och sjöng lite tystare men gjorde rörelser till "sin" sång. Efteråt bjöds det på gott fika.





Vaknade idag med två förkylda barn och själv känner jag mig lite risig. Men det är bättre att vi är förkylda nu än när vi har jullov!

Ta det försiktigt i vinterhalkan.

GRATTIS!!!

Denna dag har vi firat pappa Anders som fyller år i morgon!!! Kul med många som kom o fika.
Filip har slagit sig ner framför Bolibompa där han väntar på SOS Vilda djur.
Noel spelar hockey med Anders o Thomas. Han fick örvärk på em o just nu har han alvedon i kroppen o allt är lugnt. Hoppas det inte blir värre framåt natten.
Helgen började dock i Sätra Brunn på julmarknad. Vägen dit blev lång när det var svårt att hitta nånstans där man kunde ta ut pengar. Alla apparater verkade vara ur funktion.
Denna vecka bjuder både på lucia o julbord.



1:a målet

Nu är även denna helg till ända och idag känner jag mig trött o sliten. Vet inte varför men det är väl bara en sån dag.
Igår startade vi dagen med hockeyträning kl halv nio. Varför tror de att alla barnfamiljer är uppe i ottan. Uppe är vi förvisso men det är i tidigaste laget att stressa iväg. Filip avslutade träningen med att göra sitt allra första hockeymål när de spelade tvåmål. Det var en överlycklig kille som sträckte armarna i skyn och skrek "jag gjorde mål, vi leder med ett-noll"!
Dagen fortsatte med fika hos mormor o morfar där Noel varit. Vi blev kvar på både bad och lunch innan jag o Noel gick hem för att sova. Filip blev kvar och tittade på film med mormor.
På em var det fika igen hos mormor men nu hade bror med familj anslutit sig.
Sen begav vi oss alla ner till julmarknaden där vi träffade både tomten och åsnan. Åka karusell hann vi oxå med och äta sockervadd.
Det var tre trötta som kom hem till en trött pappa som sportat hela dagen. Jag lovar att vi somnade gott den kvällen.

Ps. Noel önskar sig inga Byggare Bob bilar längre för vi fyndade alla bilarna på annons. Ds.



RSS 2.0