Sommarsol och raggarbil

Vad det är skönt när solen skiner och man slipper ha så mycket kläder på sig. Idag har vi varit ute nästan hela dagen och njutit. Jag sover så gott ute i friska luften, när fåglarna kvittrar och motorcyklarna brummar.


Jag skulle så gärna vilja ta mig ut...


Idag var vi på biblioteket på sång och rytmikstund. Tänk vad mycket man kunde upptäcka där. Alla barn fick en egen bok att ta med sig hem. Nu ska här ramsas och tramsas. Det blev inget restaurangbesök eftersom Allis fortfarande var sjuk. Jag fick mammas kyckling istället.


En tuff kille på väg hem till morfar och mormor.

 
Morfar har köpt mig en bil som man kan åka på. Den både låter, spelar, blinkar och tutar. Det finns en massa knappar att trycka på. Spännande. Den ska jag ha en massa skoj med. Undrar hur fort man får köra....

Tjejbesök



Igår hade jag tjejbesök igen. Allis var på besök. Vi skulle ha picknick nere vid kanalen men eftersom det småregnade valde våra mammor att  ta det säkra före det osäkra. Men först blev det promenad. Jag visade Allis mina leksaker och mina fiskar. Jag tror att hon oxå gillade fiskarna precis som jag gör. Hon ville oxå prata och känna på de. Idag har jag varit på babyrytmik för sista gången. Det är lite tråkigt att det är slut för det är så himla roligt. Fast det börjar ju bli lite svårt för oss att sitta still i knä nu, vi vill helst krypa ner på golvet. Och vi är ju snart inga bebisar heller.... Imorgon ska vi till bibblan med föräldragruppen. Har hört rykten om att det väntas sång där med. Ska bli skoj! Det blir ev restaurangbesök efteråt. Ska berätta sen hur det blev. Nu kommer farmor på besök. Tjillevippen!

Klättermus

Hej på er alla glada! Nu var det ett tag sen jag hörde av mig. Men det har varit lite mycket. I söndags var jag på babysim. Nu var pappa med för första gången. Jag visade allt som jag kan. Jag tom dök från bassängkanten. Jag tror att pappa blev lite imponerad. Hemma är det full fart som gäller. Jag har upptäckt att man kan klättra så det praktiserar jag så ofta som jag kan. Trappan var spännande. Igår var jag hos fotografen på öppna förskolan. Det var lång väntetid för vi var många barn som ville fota oss. När det äntligen var min tur så var jag jättetrött men det var bara att smila upp sig när kameran kom fram. Han var lite rolig faktiskt. Lekte med en liten docka så jag var tvungen att skratta högt.


Pappa o jag borstar tänderna.


Nu har jag fått en egen gunga hemma på gården.


Det är gott med råtta.


Nu står jag länge utan att hålla i mig.

Jag på bild

Nu ska det funka att förstora bilderna igen.
Mamma överdrev lite när hon skrev att jag var 78 cm, jag är 72 cm.
Här kommer lite nya bilder på vad jag hittar på under dagarna. 

  
Jag hjälper mamma att packa upp när vi handlat.                                                    

    
På väg till affären.

 
Jag och Allis på Öppna förskolan.

Full rulle

Här är det full fart som gäller. Jag far fram som en tornado och upptäcker världen. Tänk att det finns så mycket att undersöka. Och smaka på. I helgen var det sommarvärme och kalas för mamma. Släktkalas på altanen. Det var kul att få visa allt som jag kan men tänk vad man blir trött. Både av solen och av att vara i farten. Jag somnade gott.

 

Kokböcker är roliga, både att riva sönder och att bita på.



Badtime med mamma.



Gör som mamma gjorde när hon var liten. Ut med skivorna på golvet och surfa på de.



78 cm och 8810 gr är matchvikten idag. Var på BVC och gjorde BOELtest. Skulle lyssna på några bjällror. Det var roligare att leka med leksakerna och med Margaretas (min sköterska) nycklar.
 


Jippi!!! Jag kan stå själv. Riktigt långa stunder nu.

Buskul på BR

Oj vad kul jag har haft idag. Har varit med mamma och mormor till Tuna Park i Eskilstuna. Fick leka länge inne på BR leksaker. Jag provade flera lära gå bilar. Det var musik och det blinkade, ja de var spännande. Provade även ett aktivitetsbord, där kunde man utforska saker - precis som jag gillar. Lärde mig även att dansa därinne. Det var ju bara att böja lite på benen och vifta på rumpan. Jag hade kunnat vara inne på den affären hela dagen men det fick jag inte. Fick krypa runt och utforska lite andra leksaker innan det var dags att gå. Ska väl erkänna att jag var ganska trött just då men det behöver väl ingen få veta. Mamma och mormor tycker att jag pratar lite högt ibland men alla ska väl veta att jag är och hälsar på. Jag tycker ju bara att livet är underbart.  
Håller just nu på att lära mig stå utan stöd, så det provar jag överallt. Visst ramlar jag ner på rumpan efter en stund men jag tycker att det är kul att klara mig själv.


      full rulle på BR
  cool kille

Lekdag

Idag har jag varit med mamma och mormor hela dagen. Vi började med att vara på babyrytmik på öppna förskolan. Sedan fick jag leka en stund med alla spännande leksaker. Efter maten gick vi ut till lekparken. Jag gungade och lekte i sanden. Vad många olika saker man kan hitta på marken. Stenar, pinnar mm. Var sedan på mormors baksida och lekte i solen. Tycker det är lite väl ljust när den skiner. Nu ska jag få bada igen. Mamma tycker att jag är en liten skitgris efter sandlådeleken. Vad gör väl det, jag hade ju kul! 

  

Promenad i blåsväder

Vaknade halv sex i morse och var på ett strålande prathumör. Mamma och pappa var inte lika pratglada. Var uppe med tuppen och åt frukost. Sedan fick jag prova på att borsta tänderna fast jag inga har. Det ser så spännande ut när mamma och pappa gör det. Det var lite konstigt men tandborsten smakade bra. Ville inte sova i min säng på förmidddan så jag fick gå en sväng till lekparken och gunga (träffade mormor och hennes fritidsbarn).

  

Idag var det blåsigt värre ute men vi skulle ut på promenad. Träffade Allis och hennes mamma och Thyra och hennes mamma. Vi gick en lång promenad innan vi kom till golfklubben. Där blev det lunch och lekstund. Hade riktigt roligt med tjejerna. Fick lägga på storcharmen och visa vem som är kille! Alllis ville hålla handen men jag ville bara smaka på hennes rosetter.

   

Nu ska jag gå och sova. Det är jobbigt att uppvakta tjejer!

Diplom och kyckling

Idag var det lite konstigt. Pappa var hemma med oss på morgonen och åt frukost. Sen åkte han till jobbet.
Nu väntar jag på att han ska komma hem.
Det roligaste jag vet just nu är att öppna lådor och plocka ut innehållet. Det mamma flyttade upp för ett tag sedan kommer jag nu åt. Hi hi hi...
Annars står jag gärna och babblar nånstans.

 

Jag hjälper gärna till i köket.



Idag var det sista gången på babysimmet så jag fick DIPLOM. Hurra vad jag har varit duktig!
Fick idag dyka, karusellsimma och åka badring. Skötte mig riktigt bra i duschen.
Mamma fick duscha lugnt medan jag utforskade ett snöre.


    
Håller på att lära mig att äta själv. Tycker själv att jag är riktigt duktig. Kycklingen smakade mums.

Men vad F-n....


Det skulle ju spelas Golf idag ju... De blir ju lite klurigt

Pappa//

Söndag 070408 Påskhelgen fortsätter med ledighet.......

I dag skulle de ske massor av saker, vi skulle ju inte vara borta förrän klockan 3 på em. Visst hann vi göra rent åt fiskarna men sen somnade pappa å jag å sov nästan i 3 timmar på förmiddagen. Med jösses vad skönt. När man e så här pigg så kan man ju öva på att låta så högt som bara jag kan.. pladdra skall jag allafall se till att jag skall göra när jag blir större...

Om man klickar på bilderna blir de större" Sen vill jag säga att det är jätte kul att ni läser våran blogg, jag kan se att ni är allafall 4 st om dagen å ni får jättegärna skriva några kommentarer om ni vill och sprida att våran blogg finns ...


Det värsta med att pappa är hemma är att han snickrar grindar för glatta livet just nu. Man får ju knappt vara någonstans längre. Men jag skall nog skaka sönder några så man får klättra fritt....


Igår fyllde kusin Adam 13 år å vi var på kalas i Vrian. Där kunde man ju hoppa studsmatta hur mycket man ville, en sån skulle mormor skaffa så slipper jag hoppa i hennes knä....


Kolla Majas hår. När man drar huvudet mot mattan ställer sig håret åt alla håll....


Det tar ett tag innan jag vågar och vill hoppa lika högt som kusin, men jag skall nog se till att hon lär mig i sommar


Det hör ju till med en uppställd bild ibland. Nu fick ju pappa vara med oxå.

Påskafton


Efter en jobbig natt, enligt mamma och pappa, var det dags för påskfrukost. Jag fick gröt och de fick korv.
Lite fuskigt eller hur? 

 Jag vill också smaka.


 Dr. Phil löser problem på TV:n. Kanske kan jag lära mig något. Eller stoppa nåt i videon.


 Fiskarna är roliga att prata med.


 Jag kan stå själv!


 Har precis varit ute o gått längs med soffan. Pappa är min trygga famn.


Idag har jag lyckats kissa i toaletten, men från skötbordet. Pappa fick sanera badrummet sen. Han var inte så glad...
Annars har jag mest rest mig och gått efter möblerna. Det är så himla roligt. Jag känner mig ganska säker på mig själv så ibland släpper jag taget och lyckas stå själv i några sekunder.

Långfredag.

En lång, lång dag.

Aj, aj, aj. Jag ramlade och slog mig när jag försökte klättra upp på min stol. Det blöder...

Röjarskiva hemma hos mormor och morfar.

Orken tog slut och jag fick varva ner hos morfar.

Skärtorsdag.

Idag har jag varit i lekparken och gungat för första gången. Det kittlade dödsskönt i kistan. 
Sedan träffade vi massor med påskkärringar i skogen. Massor att titta på.  

 Glad påsk önskar en söt påskkärring.

Nu är Thomas här och hälsar på, så nu ska vi gå och fika.

Kycklingar på Åsby


 



Idag har jag och mamma varit i Hallstahammar på utflykt. Vi gick promenad runt Skantzsjön, hälsade på djuren på minizoo och det roligaste av allt - tittade på kycklingarna på Åsby.

Jag dyker i badhuset


JAG DYKER!




Babysim med dyk.

                                                                             

Idag har jag varit på babysim igen. Oj vad det är kul att plaska i vattnet. Idag fick jag simma själv och dyka.
Mamma hann inte ge mig kommando för jag kastade mig rätt ut i vattnet så fort jag fick chansen.
När mamma skulle duscha trodde hon att jag skulle ligga still som de andra barnen, men tillslut fick jag krypa omkring och plaska i vattnet. Helst hade jag velat vara i duschen men jag fick vänta på min tur. Vattenstrålarna är så roliga att leka med. Undrar var de kommer ifrån?
Just nu pladdrar jag för fullt så att mamma och pappa vet att jag är vaken.

Palmsöndag!

Ja idag har jag varit på källmoragården (kyrkan) och lärt mig om varför det firas påsk. De glömde att säga att de var för påskharen skall komma.. de pratde om jesus å sånt, men vi fick gott fika.. och dop presenter till oss som blev döpta tidigare i år..

Sen Åkte vi till stan å farmor å träffade alla kusiner (nästan, kim saknas) torsten å fastrarna. Vi grillade å satt ute i trädgården å åt den är nästan sommar nu. Vi tog flera kort men det funkar inte att ladda upp dem just nu så de kommer senare. nu har jag ätit kvällsgröt och skall sova ett tag.... go natt!





RSS 2.0