Glöggfest

Igår var vi på glöggfest i Hallstahammar. Vilket röj det var. Med tvilllingarna Erik o Emillia och storebror Linus hade jag jätteskoj. Vi lekte bla doktor med Sussi. Sen fick jag prova alla deras roliga leksaker - elvisp, bilar, motorsåg, tvättmaskin mm. Pappa blev avundsjuk för deras pappa hade köpt en fyrhjuling, jättestor. Jag hade så roligt på kvällen att jag hade svårt att sova i natt. Nu när jag väl hade somnat gott i min vagn väckte Bengt mig, grannen, så nu är inte min mamma så glad. Men jag får väl vara extra kramig och snäll på eftermiddagen. I morgon blir det fest på Stolphusgatan. Då ska jag vara extra snygg med fluga!!!

image597

image598

Ha det gott, igelkott!   (det lärde Linus mig igår)
 

En julafton till

image590

     
Just det ja, jag fick en gunghäst på jul av farmor. den är lite läskig men snart ni kommer jag galloperande på den. Sen var det lite andra saker som tomten lämnat till oss. Sen gjorde kim tomteblossänglar men inget focus på det inte  "foto Sussi galin"...
Nu är väl julfirandet över men ICKE..  Vi ska på glögg å julgodisfest i hallsta idag. Det kan bli roligt att träffa linus å tvillingarna så nu gäller det att vila så man orkar hela em..

Pappa var ute hela fredagen å träffa den galne brassiljanen, de lekte jättesent så mamma blev nog lite orolig.. men dom hade ju utforskat västerås å hittat snö på björnön..
image595

Sen vet ju alla att man inte skall slicka på metall på vintern men de är svårt att låta bli...
image596

Hej hopp!
F//

Juldagen en heldag till..

image584

  När det är juldag hos "gammelfarmor" kan man klä upp sig fint. Snacka med bocken ett tag innan vi gick.


Glögg i finrummet

 
Pyssel å knåp, hmm inte lätt för en del...


sen lite Vantbus med Anders C




God Jul i stugan

  
dan före dan före dopparedan var jag tomte hemma hos Sussi. Sen kom Emelie och Joel o hälsade på. Jag snurrade ner en kula från granen o då måste man hänga tillbaka den innan nån ser det.

image568

På julaftonsmorgon hade vi haft besök av tomten så då fick vi öppna paket.

 

Lagom till lunch kom släkten på besök. 
  

När de vuxna tittat klart på Kalle kom äntligen tomten. Jag hjälpte till att dela ut julklappar. Alla hade varit snälla i år.

    

tomten fick en kram innan han skulle gå.

image578

    
Sen blev det lekstund.

Tack tomten för alla mina fina och roliga paket!!!

Gratis Gran test!

image564

image563

Vi hade ju fått en fran över så vi provade helt enkelt att ställa ut den med lappen om bortskänkes. Jag gick ner till datorn å betalade ett par räkningar å när jag kom upp var den borta!

En tant hade t.o.m. ringt på å frågade om det stämmde. Så vi har väl gjort någon glad idag
 

And//


Grattis till oss alla tre!

image554

Inatt sov filip helt själv hela natten för första gången sedan Mars, helt sjukt vad tiden går fort men de var så länge sen faktist. Vanligvis har han ju somnat själv å vaknat vid ettiden på natten å då orkar man ju inte ta stirden om att stanna kvar i sin säng å senaste veckan har han dragit vakna-tiden till 4-snåret så vi skulle sätta in en åtgärd efter julafton men oj oj vad vi blev lyckliga när Filip vid 06.23 ropar ( åjust ropar) PAPPA PAPPA. Då måste jag erkänna att livet känndes bra. Tror inte alls att min tid hemma i höst har varit bortkastad. Det har bara varit nyttigt för oss alla tre tror jag å det börjar till o.m. ok att börja jobba efter nyår.

Julfirandet känns som det är under kontroll, det skall handlas lite frukt å sen skall det dukas fram lite samt köra ett varv med damsugaren om inte "putte" gör det.
Just nu har jag "ensamtid" för millan å filip är i stan å lämnar en liten sak till fadder Sussi.
Ja ja granen är klädd å solen skiner så det blir nog en tur ute i kylan innan lunch å ni får lite bilder från senaste dagarnas familjemys..

   Nyvaken efter middasluren..

     Tomten dansar inte längre...

      Go natt å sov gott pojken...

Anders//


Nu är jag grym på damsugaren!

Idag har jag till och med åkt på damsugaren i källaren när den var igång..  Nu kanske ni tror att vi typ städar varje dag men ICKE! det har bara varit tillfälligheter som gjort detta. Men visst är jag bra. Sen är jag fullbokad för städuppdrag ett tag framöver nu, bara så ni har koll....

image552

image553

Hej Hopp!
F//

6 dagar till jul!

å lagom till det har jag lärt mig städa med damsugaren, kanske tack vare min lilla från billiga Nisse. Vem vet? Igår flyttade allafall fiskarna från Tv-rummet så de slipper sola så mycket å vi fick bort lite furu från rummet. dessvärre blev det furu vid matrummet iställe men nåt måste ju fiskarna stå på så länge tills vi hittat nåt alternativ.
Vi har hört kommentarer på stan att vi inte visat det nya TV skåpet men det är ju inte klart ännu så de är inte mycket att visa upp. Det skall nog upp skåpstommar längs hela väggen med bänksiva å bort med hörnskåp för att få en renare linje så det har vi att jobba på!

Nog om detta här kommer ett videoklipp å ett par bilder från Måndagen:
image550

image551




Hej hopp!
F//

Rallykörning med Allis

image544

Idag fick jag äntligen träffa Allis. Vi har försökt flera gånger men nån av oss har blivit sjuk då. Hon är en kul tjej. Jag skjutsade henne på bilen och vi krockade flera gånger men hon bara skrattade. Vi gick ut och grillade korv och lekte med bilar. Försökte gräva i snön men det var för lite.  När Allis skulle gå hem så passade jag på att pussa henne flera gånger men mamma hann inte få fram kameran. Vi gjorde det tom en gång när mamma hade kameran framme men då blev det bara ett kort på Allis huvud. Som pappa säger "mamma kommer aldrig bli nån pressfotograf"......

   

Fullt hus

Nu är jag ganska bra på att klä på mig själv. Detta fixade jag när vi egentligen skulle städa men jag hittade på roligare saker.. Att stövlarna typiskt fastnar på fel fot har inte så stor betydelse. Säger bara som min stora Kusin Kim "titta inte då" för det funkar ju...

image535



Någon som behöver en rumpnisse eller "finne" till jul så kan jag jobba...
image537

   

Sen hade vi lite kusinbus, Visst finns det drag mellan pappa å adam
image541

 

Hej hopp!
F//

Avslutning!

image521

       
       
       

Så var det alltså slut på ÖF tiden för pappa å mig....det var massor med folk på avslutningen å lite rörigt men vi hade kul allafall. Gröt skinkmacka å Ullis som spelade julmusik. De var ungarna å finska föreningen men vad gjorde det? Sen har jag sista dagen lärt mig åka rutchkana helt själv det har inte vågat tidigare utan var tvungen att hålla en hand men nu så.. Sen åkte vi massor med kana så det kanske kommer upp på önskelistan.

Vi ses hej hopp!
F//


Lugn och skön dag!

Först tack för grattulationer, kort,sms, besök å telefon "sjungningar" Ni är två som sjungit i telefon idag å ni vet vilka ni är. Hade ingen inspelningsutrustning till telefon men de var kanske tur.. :-)
Kollade av en händelse hotmailadressen som jag för övrigt INTE använder men där fanns lite bilder från julgalan. Här kommer ett par stackars bildbevis på bla köpingsgänget..

image513
Ja de är jag min chef å en av "dem"

     
   

image520
Här kan ni tänka att Linda knäade vid de två ölflaskorna. Conny som inte syns bakom det svarta håret höll på att svimma!

Nu är det dax att ladda för avslutningen på ÖF i morgon go Natt!
Anders//

Andra advent...

...firade jag o mamma med mormor o morfar. Det blev fika med lussebullar o sen makaroner o köttfärssås till lunch. Men vem vill ha det när man kan få tacos. Mums!!! Var på julmarknad och såg hästar o hundar. Det fanns en rödklädd gubbe som de kallar tomten. Han ville prata med mig men jag tyckte inte att han var så kul. Det fanns annat att göra. När vi kom hem dansade jag för mormor o morfar. Jag visade att jag kan headbanga, klappa händerna, stampa med fötterna o dansa.
image512

Mamma o jag dansar tomterock!

Fartfylld å blöt dag igår..

Så fartfylld så det nästan bara är suddiga bilder men ni fattar tror jag att det var skitkul när det spöregnade......

image504

       

 

Jag hälsade ju på Emelie igår å hennes lillebror joel. Då visade eme att hon hade en damsugare å det ville ju jag med ha så mina jättesnälla föräldrar stannade å köpte en gul till mig....
Hej hopp! filip//

Snart Jul ju..

blir jag påmind om när vi är på ÖF:an. Å en minnesvärd tanke kan vara att det inte är den perfekta julklappen utan familjen å kärleken som julen handlar om och om det skulle bli en perfekt julklapp så är det bara glitter.....

Ja ja tänk om det var så, hursom det är faktiskt sorligt att det börjar närma sig jul för det betyder att det bara är fyra dagar kvar som jag å filip kan gå till ÖF å det har ju blivit en trygg vana att få vara där å leka å tjattra så nu är ju min ledighet också snart slut å putte skall börja på dagis. Kommer säkert ha det jättekul å bra men va f-n det här livet som vi har nu är inte alls dummt..  Jag vill inte att det skall bli som vanligt... men vad gör man..

 i morgon fre hoppas jag att det blir en tur till centrum för vi får äntligen hämta DVD:n som varit på lagning så vi kan spela in programm igen. Sen kan det bli en kort tur till stolphusgatan å tomta lite för sen hinner vi inte dit troligen så kanske vi får snusa på färsk bebbe...

Här ser ni en kille som nu sätter på sig sina stövlar hela tiden å traskar in. Jättekul när de är blött!
image497

         

Sen har vi lite paketinslagning förmodligen till mig för jag fick inte vara med.  hmm undrar vad det blir för present. Ni som undrar om ni får komma å äta tårta kan dyka upp lördagen den 15:e har vi sagt från typ lunch å fram till 19 då jag troligen är bortbjuden på grabbkväll i surahammar.. gamla jobbarkompisar Vi får se.. Sen har vi ett par bilder på grabbensom gillar att sitta på pottan å det är väl bra...

Hoj hoj
Anders//

Lite bilder från dagens lek

För till slut kom vi iväg till Öppna f-skolan, vi vaknade inte förrän 08.45 då väckte jag pappa å det blev stressig frukost å iväg.. Det ryktas om att vi måste börja med väckarklocka. fattar inte varför... I vilket fall så fick jag skitsnygg frissa idag..

image493

        Cocos hjälpte mig med håret å Tyra satt å kollade på oss! Nu sover vi ett tag igen Hej Hopp Filip//

Farmor på lunch med kusiner...

och sysslingar... Det fanns jättegod mat hos farmor. Först var det ju sovmorgon till halv9 igen som jag gjort flera mornar nu. Sen när pappa vaknat så drog vi iväg till farmor. Här kommer några bilder..

                  




Sen blev jag trött å åkte hem å sov  Filip//

December

Nu är det mindre än 24 dagar till julafton och jag (anders) har varit på julgalan i ABB Arena med jobbet. Julmat å fri dricka i baren.... jag tror jag druckit 6-7 cocacola ikväll. Visst i början på kvällen var det lite sug i öl & vin tarmen men nu när jag åkte hem var det riktigt skönt att köra.
Bara så grymt synd att jag missade kameran för vi satt verkligen vid scenen å linda bengtzing la sig på bordet bredvid oss å sjung. vi fick bara någon trumpetande snubbe på vårat bord, sen var ju markoolio, sonia alden, linda sundblad, andreas johnson å jerry williams mfl. Sen dansade vi med mats å micke från en annan del av köping å några av deras polare. Vi har bilder i en kam,era på jobbet så jag hoppas verkligen att jag får tag i dem för de var sköj..
image482
Nu är det gokväll å ny dag lite senare

And//

RSS 2.0