Minisemester

Imorgen far vi på minisemester till Tällberg. Ska bli så skönt att bara få vara. Äta gott, bada och träffa tomten. Kanske kan man få shoppa oxå.
Ikväll blir det keramik och blomkurs. Filip får vara hemma med morfar. Han blev så glad när han fick höra att morfar skulle komma o leka med honom. Morfar kommer nog få det tufft i helgen. Han kommer nog ha en liten kille i hasorna mest hela tiden. Kanske det inte blir lika mammigt då. Det har varit väldigt mycket sånt på sista tiden.
Igår hittade jag Filip uppkrupen i min säng med boken jag skriver i till bebisen. Filip hade tagit fram den och en penna och han skulle göra som mamma och skriva till bebisen. Just nu pratar han mycket om att bebisen sparkar i mammas mage. Sen visar han på sin navel och säger att han oxå har en bebis i magen. Gulleplutten!
Idag ska vi bara mysa på eftermiddagen för allt är adventspyntat och nästan allt är packat. Bara lite smågrejer kvar.
Ha en bra helg och en trevlig första advent!  Camilla/

P.S. Glöm inte att släcka ljusen och tänk på att det kostar 22.50/min att ringa brasilen från mobil så gör det nykter And//)

2 bebisar

var det inte utan vi såg bara en. Den lille var inte så samarbetsvillig till en början utan låg mest ihopkrupen som en boll. Hur skulle vi nu kunna mäta hur stor den är? Men efter lite bök och stök så började det att sparka och sprattla därinne. Allting såg bara bra ut och efter alla mätningar så ska den lille komma ut 3 maj. Både Anders och jag fick en känsla av att det är en till liten kille som är därinne så vi får väl se om magkänslan har rätt. Förra gången trodde jag på en flicka länge men efter en dröm var jag ganska säker på att det skuklle komma en liten kille. Vi får väl se om det kommer nån dröm den här gången. Nu känns det iallafall skönt att ha sett lillen fara runt därinne, det blir lite mera verkligt då.



Här ser man den lille från sidan. Ena armen och ena benet med lilla foten. Jag tror att den suger på tummen.

Efter ultraljudet åkte vi på 1 årskalas till Joel. Tänk vad stor han har blivit. Filip fick vara hos mormor o morfar under tiden. Han hade lekt och busat med Anton och självklart med morfar. Morfar är hans stora idol. Han ska göra allt som morfar gör!!!

sovande pojkar

Igår åkte jag hem full med inspiration. Redo för att adventspynta, är ju borta i helgen, men när jag kommer hem sover mina pojkar fortfarande så gott, kl är 14, så jag sätter mig i soffan med lite fika. De kan ju få sova en lite stund till. Då kommer lillgrabben upp och somnar om så gott i min famn och sover 1,5 timme till. Hans far likaså, så klockan hann bli fyra innan jag kom igång. Men nu är alla gardiner strykna så det är bara att sätta upp de och ta fram adventsljusstakarna.

Tror att jag har börjat få foglossning och märker att jag får mer ont när jag har varit igång ett tag. Bara fem månader kvar säger Anders o ler. Fy farao för den här värken!!!!
Idag är det ultraljudsdags. Känns nervöst o pirrigt. Hur är det med lillkotten där inne???

Visst är det härligt med snö? Kunde inte sluta le när jag åkte till jobbet idag. Livet kändes bara så underbart. Har en härlig liten kille och en till på väg.

MADAGASKAR!!



Det är jag som är pappa lejon i Madagaskar 2. Tro det om ni vågar..
Helgen har blivit ungefär som vi trodde den skulle vara. Lördg morgon lämnade Filip, Mamma å Mormor för att åka på julmarknad i skultuna å shoppa vidare på stan.

Där lunchen dukades fram var det madagaskar-tema och insamling till ronald Mc Donald´s barnsjukhus, ja ni fattar tror jag.

Pappan i familjen höll sin del av överenskomelsen å mådde pyton hela lördagen faktist. Inte illa pinkat trotts att man var hemma vid 00,30 eller vad hon nu var. Jobböverraskningsfesten höll vi på streamline production vid Bondebacken å våran avdelning fick skriva text och sedan (alla) sjunga in egna stycken och refräng. Texten hade Mamma Mia musiken till hjälp. Riktigt roligt faktist för många av oss var inte riktigt sugna på att kliva in själv i studion för att sjunga när resten stod å lyssnade på andra sidan glasväggen men ingen bangade..

Söndag. Familjen samlad för bakning bla.
   

Eftersom att bakningen är tills pappan i huset fyller år fick man sig en eller rättare sagt två glassar till mellis då det var svårt att välja en.  


Mot kvällen plockade vi fram bob:en och åte lite i snickarbacken å ni kan gissa att det var en höjdare, synd bara att det blåste så djäkla kallt.

Jag har funderat lite från å till å skulle vilja dra ihop några för en lite strapats till vår-sommar, fick lite inspiration från herrklubben som bestigit kebnekaise å det skulle ju vara en kul grej http://www.vasterastidning.se/WeeklyEdition/UploadedPDF/Veckans_VT.pdf men har även hittat http://www.puls.nu/ klicka på äventyr och upplevelser sedan på ex Ztrapatsen. Kul va!!?!

gubben har blivit tokig!!

Gubben har tydligen blivit helt tokig. Ledig fredag å då åkte Fille å jag till mitt gamla jobb å hälsade på. (de trodde på varsel efter nyår) där kollade vi lite lastmaskiner och lastbilar innan vi åkte in till Intersport å fyndade ett par skidor till gubbe som nu efter 20 år utan längd-skidor skall prova igen om det kommer snö.


Nu blir det vila innan bussen in till stan å jobbfest så i morgon undanbedes tidiga telefonsamtal... Förresten kommer jag nog dra ur den för familjen åker bort så mitt onda hår å jag får vara ensamma....Anders//
Oj bara en gammal klassiker...

eftermiddags..

eftermiddagsvecka har tills nu varit ganska skönt. Vi driver lite på mornarna med film, http://zillahtotte.se/ och fika. Kvällarna däremot är ganska bortkastade för när man kommer hem vid 20-tiden sover de som bäst här hemma....

 Så här kan man avsluta en frukost en torsdag då vi vinkat av mamma som åkt till jobbet å vi kollar "Postis Per".
Igår var det en lycklig dag för att världen blev plötsligt vit. Vid mellis skrek jag(filip) ö ö ö ö å innan dagisfröknar fattar så tog det tid men jag hade dessutom dragit tre tjejer i håret på dagis när jag inte fick som jag ville.. F//



Nu ser vi fram emot  en ledig fredag-//

helgen..


Vilken bra idé det var att åka ut å köra  när solen sken och livet kändes kul. Jag har  ju en jobbarkompis som cyklat en del å jag har en cykel som stått länge i garaget så varför inte. Vi har kört ett par turer i höst men nu får det nog f-n vara nog. När vi snurrat i skogen norr om önsta å hökåsen kommer vi till en stig som verkar visserligen blöt ( kan bero på ett par veckors regn va?)men fullt åkbar. Men när Anders laddar för att åka på kanten på en jättepöl går det helt enkelt inte å jag plurrar till bröstkorgen å jag kan lova att det inte var varmt. 

Mobil å fjärrkontroll till bilen vågar jag inte kolla när jag kommer upp ur "sjön" utan väntar till sen. Skönt att det bara var 40 minuters cykling tillbaka i stark vind, solen började försvinna å hungern kommer. Men men trotts detta klarade sig både tele å bilnyckel, skönt för det finns roligare saker att lägga pengarna. Å på tal om det regnar det in i taket på vårat hus upptäckte jag när jag kollade vinden så våren är räddad med. Taket är helt ruttet på allafall 3 ställen sär det droppar när regnet kommer..

Millan har varit på tupperware party å Filip härjar runt med överskott på energi, sånt är livet i sura nu. Go kväll för nu skall jag ladda för en em vecka med ledig fredag..

Anders//

Vuxentid

Igår kväll hade vi vuxentid tillsammans utan barn jag, Anders, Magnus och Emma. Filip fick vara hemma med mormor o Anton med farfar medan vi for till storstan och gick på en härligt fartfylld show med Lena PH och Orup. Vi sjöng och skrålade till gamla hits, ja Anders och Magnus sjöng oxå, och det var med en behaglig känsla i maggropen vi för hemåt i regnet igen.


Bebisen i magen dansade när vi skulle gå o lägga oss. Vad härligt det är när man börjar känna "fjärilarna" i magen!!! Men va lång tid det är kvar. Snart är det dags för ultraljud....

lördags em!!



Vi har skaffat oss ett trevligt pappa-son nöje. Ca en timma åt gången går det när man går ut på youtube å söker på RC lastmaskin eller rc-truck, visst kul men rackarns vad grävskopor vi ska se.

En lugn helg med kina mat på hong-kong i morgon bara för att det är pappas dag.. sen börjar jobba mitt skift som vi skall prova i sex veckor. Då får Filip gå den på halvtid på dagis å det är ju inte alls fel.

Fm. mån-tors 05,00-11,00 fredag dagtid 06,00-14,42
Em mån-tors 10,45-19,15 fredag ledig.

Inte alls allt för illa med 32 timmars veckor med samma lön men visst var en av anledningarna att jag slutade förut att em veckorna inte var kul men nu har vi ju bättre tider allafall. Vi provar å får se, har ju dessutom sökt jobb som produktionsplanerare på Bombardier som jag tror att jag skulle passa skitbra som, synd bara att det inte är jag som tillsätter tjänsten.

Vi uppdaterar väldigt sällan just nu men rackarns vad bekväm man blir. Förr hade vi ju bärbara datorn men nu får vi gå ned till träsk-planet för att surfa å det blir bara inte av. Förresten ör det våran lilla kille som just nu bara skall skala mandariner som har klistrat fast ett mandarinmärke i pannan å det har nog setat ett par timmar nu...

Hoj hoj nu är det chili con carne lukt från övervåningen....

Jag ska bli världens bästa


Ja just det. För er som inte vet så finns det en liten bebis i mamma, ungefär stor som ett äpple just nu, så i början av maj ska jag bli storebror. Mamma tror att det kommer bli en liten ettrig bebis eftersom jag var så lugn och att de säger att man brukar få en av var. Sen har mamma mått så illa och varit extremt trött och haft tålamodsbrist. För att hålla allt i schack har hon varit tvungen att äta hela tiden men det har inte alltid hjälpt. Nu mår hon mycket bättre men hon tycker inte om glass och te längre. Stackars mamma!

I fredags var vi på mässa i Stockholm. Morbror o hans familj var oxå med. Jag hade hur kul som helst på mässan. Det blev mycket bus och lek. När jag sov så shoppade mamma o mormor. Sen blev det Zillah och Totte innan vi tog tåget hem igen. Mamma var nog tröttast av oss men vi sov gott alla tre på natten.



Bilen måste tankas innan...

...jag kan jaga mamma med bilen.

Vad ska Totte hitta på nu?

RSS 2.0