Parken Zoo

Går det att göra Parken Zoo i hällregn? Ja visst! Det funkade alldeles utmärkt. Det provade vi på igår. För vem ska man lite på? Först sa meterologerna en sak och sen ändrade de sig till en annan, vilken visade sig vara helt fel. Enstaka skurar blev till ihållande spöregn!!! Men vad gjorde det. Bra kläder räddar det mesta. Och har man inte det får man ha ett stort papaply. Vi hade både och igår.
Naturligtvis började vi hos djuren. Filips mål var lejonen, tigrarna och flödhästarna. Men det visade sig ganska snabbt att själva djuren inte var så intressanta. Jo ett djur fångade hans uppmärksamhet länge (återkommer till det senare). Upptäckare som han är hittade han ett tigerhus där man fick dra, lyfta, lukta mm. Allra roligast var det när man lyfte på tigerns svans och den kissade. Lite spännande var det när vi fick se geoparden sitta ca 1 meter ifrån oss och tvätta sig. Vad var det då för djur som fångade Filips intresse förutom de två bråkiga flodhästarna? Jo, krokodilerna. Där stod han länge och tittade. När sen en skölpadda satte sig på krokodilens rygg blev det mer spännande. Avslutade djurparken med att hälsa på hos Kalle Kunskap, det nya på parken Zoo istället för Fantomenland. Och hur kul var det inte att få krypa ner i en toalett och få den att prutta???
Efter en påtvingad fikapaus var det karuselldags. Det gick bra att åka trots regnet. Efter några timmar stängde de dock flera pga regnet men då var det ändå dags att dra sig hemåt. Klockan började närma sig stängningsdags och hungern började göra sig påmind. Lite blöta och trötta begav vi oss hem igen. Och som vanligt vill Filip tillbaka igen. Då vill han lära mig köra radiobil. Det visade sig att han var en hejare på att köra och sladda. "Du är mycket bättre än mamma", sa Anders.

 Lite skillnad på en tigertass och en hand.

   

 Mörkt, ja vet, men man kan ana krokodil o sköldpadda.

   

  





Idag känns det som att man vill ha en slappardag men måste nog ta tag i både tvätt o strykning. Helst städa med. Har även några garderober att byta plats på. Nåja, allt som inte blir klart idag står ju kvar imorgon...

akuten

Fick åka till akuten med Noel igår kväll. På morgonen snubblade hann på sina egna fötter i sin iver att springa fort och efter det ville han inte stödja på foten och bara skrek när han försökte. Under dagen blev det lite bättre men de ville att vi skulle åka in ändå och kolla eftersom det gått så lång tid och han ändå inte ville gå.
Vad händer? Jo lagom på akuten springer han iväg och leker som han inte gjort nåt annat. Visserligen haltade han men det kändes lite kymigt. Men ändå skönt att se. Hade förberett mig på en lång natt men det gick fort. Iallafall för oss. På två timmar hade vi träffat en sjuksyster, varit på ortopeden, röntgat Noel och träffat läkaren igen.
Allt såg bara bra ut och han får fortsätta halta ett tag till. 
Noel var på ett toppenhumör hela tiden och gick runt och pratade och vinkade till alla. Alla ville prata med honom och peta på honom så han hade det hur bra som helst. Hoppas han lättade väntetiden för några iallafall. Sen fanns det ju så mycket knappar, sladdar och maskiner att undersöka så det gick ingen nöd på honom. 
När vi åkte hem somnade han gott i bilen. Ännu en spännande dag var till ända.


Sovande mamma

Igår var vi på kalas hos Thomas. Filip är i den åldern när han vill leka lekar och igår ville han leka kurragömma. Noel har knappmani och letar efter alla knappar att trycka på eller andra roliga saker att pilla på. Så ni kan förstå hur det är att gå på kalas just nu. Ganska rörigt vill säga. Blev lite lugnt när vi lät oss väl smaka av allt det goda som vi bjöds på. Singollakakor med lakrits var en höjdare!!!

Nu när Filip har flyttat in i nytt rum har vi börjat läsa böcker och lyssna på sagor innan han ska sova. Han älskar att lyssna och är så duktig på det. Just nu är favoriterna Mamma Mu, Pettson o Findus, Mulle Meck och Halvan. Mitt problem är att jag somnar när vi sätter på en cdsaga. Är så skönt att blunda och lyssna och vips så har jag träffat John Blund. Än vå länge vill Filip inte att vi ska gå innan han somnar men det är vårt mål. Tar ett steg i taget.

Tjillevipp!


Sovande grabbar



Just nu sover alla mina tre grabbar. Men snart måste jag väcka de eftersom vi ska på kalas.
Idag har vi röjt runt i garderober. Eftersom det ska flyttas runt på saker måste jag vara överallt samtidigt så lite rörigt blir det allt. Men är övertygad att det blir bra i slutändan. Passar på att kasta lite. Vet inte vem som sparar på allt? Har även packat ner min saker till jobbet. Är bara 2,5 vecka kvar.......

Ramnäs

Nu har vi fått en till som gillar STORA MASKINER!



Idag har vi varit på hantverksmarknad i Ramnäs av alla ställen. Liten marknad med charm kan man sammanfatta det med. Alla andra ord är överflödiga.
På em var jag o Filip en sväng till Träsket. Vi var tvungna att göra ett isexperiment och det kan man bara göra där.
Nu är farfar här och hälsar på. Har precis avnjutit en tacopaj och Pippi Långstrump. Snart ska det nattas några barn.


En skadad kille på hemväg.


20-06

Trägen vinner sägs det. Och i natt fick vi betalt för allt slit vi haft några nätter nu (har faktiskt gått relativt bra) när Noel slutat med nattmat. För i natt sov han i sin egen säng hela natten. Bara ett litet vatten- och nappstopp vid 24. Första gången på 15 månader. Att vi då fick gå upp före sex gjorde inte så mycket.
Nu är frukosten avklarad och gullungarna gosar i soffan och tittar på Bolibompa. Jag ska sätta mig med en kopp te och läsa en stund.

Morgonstund har guld i mund!!!

kubbspel

Idag hade vi turen att bli bjudna på lunch hos mormor o morfar. Ugnspannkaka vankades, mmmm. På eftermiddagen blev det vattenlek och kubbspel. Det är så kul nu när Filip börjar kunna vara med. Talang hade han för kubb och träffade många pinnar. Så nu får ni se upp när ni blir utmanade av familjen Galin!!!

   

Här laddar killarna med lördagsgodis. Noel har till sin lycka fått tag på Anders påse och provsmakar gärna.

                                          


Julita

             

Igår åkte vi med klanen Gustafsson till Julita för att besöka Pettson o Findus. Men för grabbarna var det mest intressanta traktorn och Pettson hus samt lekstuga. Av figurerna var de föga intresserade. Måste hålla med om att de var ganska slätstrukna och lockade inte direkt till intresse. Men det blev en skön dag med mycket traktoråkande. Noel stuffade mest runt och utforskade världen med morfar i släptåg.  

   

   

   

Stockholm

Nu äntligen har vi nytt modem efter en veckas datahaveri. Så nu ska jag försöka ge er en liten sammanfattning över vad vi haft för oss dessa dagar.

Det började i söndags med att vi packade in oss i bilen och for till Stockholm. Stockholm doftar sommar för mig. Har spenderat många sommardagar i min barndom där och nu är det mina barn jag får ge det. Att få packa deras ryggsäck för framtiden med många härliga minnen och upplevelser  är underbart. I Stockholm väntade mormor o morfar hos faster Elisabeth där vi skulle husera dessa dagar. Efter både tunnelbana och Djurgårdsfärja kom vi fram till dagens slutstation, Gröna Lund.
Tala om att få flashbacks när vi gick in genom grindarna. Minnena tog mig tillbaka 5 år i tiden. Det var en rolig dag med både karusellåk och femkamp som övergick i en magisk kväll med DiLeva. Är inget jättefan av honom men denna kväll måste jag erkänna att jag diggade honom. Och ni som känner mig vet att jag tror på det övernaturliga, andar och sånt så när DiLeva sa att vi skulle vända oss mot stjärnorna och önska oss nåt så hängde jag naturligtvis på och ett år senare hade vi fått vårt mirakel. Filip föddes och sen dess är han vår mirakelpojke. Nu var vi tillbaka på platsen och med oss var även vår andra stjärna, Noel.
Grabbarna var på ett strålande humör trots stekande värme. Morfar och Anders var rustade även de med åkband så det var bara att ge sig ut i karusellernas svindlande fart. Och mycket åkande blev det. Noel fastnade för veteranbilarna och Filips favorit var de flygande elefanterna. Radiobilarna var ingen höjdare för Filip som lärt sig att man ska väja för andra blev perplex när det krockades. Vi varvade karuseller med utmaningar och Filip blev lika glad varje gång han fick ett pris, det spelade ingen roll om det var ett suddgummi eller en nalle. 7 timmar senare var det en lika glad kille som hoppade till färjan för att åka hem igen. Han hade nog kunnat vara kvar där hur länge som helst men då var vi stora ganska trötta av värmen. Det var skönt att komma "hem" till Aspudden och få varva ner en stund.  
Men jag håller med Filip, jag vill oxå till karusellerna igen.   

   

   

   

Måndagen bjöd även den på sol, inte helt otippat denna sommar. Att sitta i en varm lägenhet då är ingen bra idé. Vi tog oss ner till parken utanför som har både lekpark, bad och djur. Efter ett par timmars skoj och lunch hemma tog vi tunnelbanan ner på stan. Vi vandrade förbi slottet och tittade på vakterna som var läskiga enligt Filip. Men han snappade upp hur konsigt de gick. Sen hoppade vi vidare genom Kungsträdgården och till Gallerian. Blev både fika och ett besök på BR innan vi åkte hem. Att gå på stan i denna värme lockade inte.

    

Tisdag morgon började molnig men efterhand sprack det upp och solen tittade fram igen. Vi passade på att ta spårvagnen ut till Rosendals trädgård och åt lunch där. Ungarna fick springa fritt i fruktträdgården och Filip tog på sig rollen som barnvakt till Noel. Såg en STOR båt som inte kom in till kaj utan de fick åka liten båt in till hamn. Sjukt stor var båten. På eftermiddagen blev det parken igen. Man märker att Filip är inne i en frigörelseperiod just nu. Han vill gärna gå själv och klara sig själv. "Ge mig lite pengar så kan jag gå själv till leksaksaffären" sa han när han tyckte att vi fikade lite väl långsamt.

   

  

Onsdag = hemresedag. Vi stannade i Tuna Park och rastade och passade på att luncha. Hann även med att reafynda lite.
Väl hemma igen byggde Filip höghus med tillhörande staty. För i Stockholm bor man så och vid alla hus finns det statyer. Stockholm sett ur en liten killes synvinkel.

I lördags var vi tvungna att ta oss in till Västerås och köpa kalsonger till Filip. Helt plötsligt har han växt ur sina. Kan kanske förklara varför han snubblat och spillt ur mer än vanligt. Vi passade på att leka i lekparken och sen titta på Midnattssolsrallyt. I vimmlet hittade vi Micke Persbrandt.



Filip o Anders har även hunnit med en tur till Falun och gruvan med kusiner och fastrar.

Nu har vi tagit tag i Noels nattätning. Två nätter har han varit utan välling och det går hyfsat bra. Ilsken som ett bi blir han och slänger med huvud och kropp och nappen kastar han så långt han kan, sover en liten stund igen innan det är dax för en kamp igen. Efter ca två timmar är det över och vi kan sova gott igen. Nu kan det bara bli bättre.

Imorgon blir det Julita och Pettson o Findus.

Tack o hej, från mej!!!

haveri

det är lite lugnt här just nu för vi väntar på ett nytt modem

storrensning

Man ska inte klaga men usch så varmt det är. Går inte att röra sig utan att svettdroppar bildas. Idag har projekt källare inletts. Möbler har flyttats, saker har slängts och det börjar så sakta ta form. Allt går inte att göra eftersom vissa möbler måste inhandlas och andra bara ska väck. Sen är det ju två barn som oxå vill vara med...
Nya lekrummet är gjort till hälften och Filip jublade när han såg det. Grabbarnas rum väntar bara på en hylla, gardiner och lull lull. Vårat sovrum saknar säng och tavlor. Tv-rummet ska få nya hyllor och möbler ska flyttas runt. Men det är skönt att det är på G!!!

 nya sängen som sen kan bli våningssäng

 Greklandsvägg och "stengolv"4

 sjörövarvägg

Nu laddar vi för några dagar i Stockholm med mormor o morfar. Imorgon skjutsar Anders upp oss och följer med till Grönan sen åker han hem och vi blir kvar några dagar. Får se vad huvudstaden har att erbjuda i värmen.

Poolparty

Igår var det så äntligen dags för Filips efterlängtades vattenkrig med morfar. Åh vilket krig det blev. De två låg i poolen hela eftermiddagen och njöt o hade skoj. Noel fick även han ta sig ett dopp i det blå.¨"Mamma, kan vi ha ett till sånt här kalas", undrade Filip när han skulle sova. Det är väl det bästa betyg man kan ge! Då har det varit kul.

   



Idag röjer vi i källaren och inreder om vartannat. Det plockas hit och dit och slängs och flyttas. Blir nog bra när vi blir klara. Bilder kommer sen.



Filip sov redan i natt i sin nya säng och i sitt nya rum. Efter lite tvekan och med en trygg hand i sin gick det ändå ganska bra. Kom upp i morse lycklig o stolt över sig själv. Bra jobbat Filip!!!

framsteg

Har precis lagt Noel i vagnen och han somnade utan att jag behövde gå eller ruska. Jippi!!! Här dagistränas det för fullt.
Nu ska jag ta mig an strykningen medan Anders o Filip ska göra klart grabbarnas rum. Bara listerna kvar. Igår kom golvet in och det är så läckert när det mörkgråa speglas mot väggen och så skiftar det i blått helt plötsligt. Snart dax att inreda.

04.19

Idag har Filip haft premiärbad i poolen. Vilken lycka det var för honom. Han badade o badade länge, länge, trots att han tillslut skakade som ett asplöv. Tyckte inte att det var så kul när han var tvungen att komma upp och värma sig. Imorgon har han blivit lovad vattenkrig med morfar. Det har han väntat på hela sommaren.

 

Har tänkt ta tag i Noels nattätning men har inte riktigt haft ork till det. Efter så många månader där jag vankat med honom på nätterna för att få honom att sova känns det ganska bra just nu att han äter och sen somnar om på en gång. Men det är väl dags snart. Han behöver inte den. En sak vi gjort är att ta bort flaskan vid 04-tiden. Får han den så äter han ingen frukost och då blir det snett hela dagen med mat o allt. Det gick förvånansvärt enkelt att ta bort den. Två nätter har han tom sovit över den tiden. Skönt! I natt var det istället Filip som 04.19 frågade mig var hans skor var. Han pratar i sömnen ibland och inatt hittade han uppenbarlingen inte sina skor. Efter det så låg jag vaken.



Filip är fotografen.

Nu är det färdigmålat i grabbarnas rum. Blev så fint! Nu ska det bara in golv o lister. Just nu är Anders o köper säng till Filip. Hade tur o hittade en sån Filip vill ha på Blocket. 

 Tjuvtitt på färgerna.




Lådbilslandet

Vilken underbar dag vi har haft trots att det regnat på oss stundtals. Idag har vi nämligen varit på Lådbilslandet jag, Anders o Filip. Noel fick vara hemma med mormor.
Jag tror att Filip har varit i himmelriket. Han har kört långtradare, bil, glassbil, tåg, motorcykel, traktor, rallybil mm. Däremellan har det åkts karusell, lekts i lekparken och gått hinderbana.
Har kommit underfund med att Filip tävlar för sig själv i nästan allt och idag var det race med bilar. Särskilt på motorcykeln och i rallybilen var det tävling grabbarna emellan. Det prejades och stängdes så ingen skulle kunna komma förbi. Gällde att ha snabbast fordon.
Men jag kan inte sluta förundras över de små liven. Det kunde vara 25 bilar i farten samtidigt och ändå skedde så få krockar. De väjde och styrde och ibland förstod man inte hur de kunde undvika varandera men det gick. Det kanske var tur att alla vuxna var förbjudna på vägarna och att barnens regler gällde. De ser inga faror som vi gör.
Sen en stort eloge till all personal, så proffessionella och underbara med barnen. Jag såg inget barn som inte lydde de. De åkte snällt och parkerade bilen när åktiden var slut.
Vädret till trots hade vi nog en enorm tur. Fick höra att de haft ca 300 barn/dag förra veckan. Nu var det lagom många så köerna var inte långa. Då hann vi med desto flera åk.
Det bästa idag tyckte Filip var traktorn med välten. Vilken tur då att han fick just den som han önskade. Man vet ju inte vilken som är ledig när det blir ens tur...

   

   

   

Här följer två klipp hur det kan se ut när det är trångt på körbanan och hur elegant de läser problemet. Filip kör den stora långtradaren med gult släp.




Goda grannar

Nu sover alla grabbarna skönt i sina sängar. Värmen har tagit ut sin rätt återigen.
Idag har vi varit på släktträff på Bäckby. Både Filip o Noel var i högform och lekte o badade med Maja. Alla andra sökte sig till skuggan medan de tre verkade rätt obesvärade av solens varma strålar.
När vi kom hem fick vi jordgubbar av Bengt o Hanna. Trevligt med goda grannar. De kommer gärna över med saker till killarna som de inte behöver längre. Senast en trädgårdsdusch.

  

När den obligatoriska gruppbilden av barn och barnbarn ska tas är det inte lätt att få alla att le samtidigt. Blir lätt lite småkaotiskt. När sen en tröttnar spricker hela idéen. (Filip gav upp först)


Det bästa jag fick till, får se hur farmor lyckades.

Bananer i pyjamas

Så där. Nu har vi varit o tittat på Bananerna. Till en början tittade både Filip o Anton men den som var mest intresserad var Noel. Han tyckte de var så spännande. Efteråt släppte vi lös barnen i lekparken innan det var dags att ta oss hem igen i värmen. Man ska väl inte klaga men nu är det lite väl varmt. Filip har redan spanat in en spidermantröja han ska köpa i morgon och munkar. "Munkar munkar munkar med hål i..." som visan går. Och helst med strössel på om Filip får bestämma.

 Kom igen nu kusse så hoppar vi!
 Jag vill oxå klättra som de stora. 
 Kom nu så går vi.
 Filip visar sin nya cykelkorg.

 

Kusinerna bjuder upp till dans.


Banansången


Den smittar av sig.

Grekland

Nu är det inte långt kvar innan vi kan flytta in i våra nya sovrum. Igår var vi och handlade färg till grabbarnas rum. Efter lite kompromisser vade vi en färg som heter Grekland, den går i blått och ska påminna om Greklands vatten. Resterande väggar blir vita. På golvet blir det en mörk matta. Tror att det blir super. Nu måste jag bara sy gardinerna och sen ska det inhandlas säng till Filip och en hylla. Sen är det klart!!!


Cityfestivalen

Igår intog vi Cityfestivalen jag, grabbarna o mormor. Försökte strosa runt o titta lite men det enda som hägrade för Filip var bilkarusellen och lekparken. Allt annat kunde vänta till senare. När det äntligen blev karuselldags var det en salig unge som körde runt runt. Han blinkade o tutade o rattade. Vi varvade bilar med lekpark och strosande. Lekparken var helt i Filips smak. Klättra, vatten, gräva och undersöka. Han har redan förvissat sig om att den finns kvar så han kan åka dit o leka med Anders. Han är en liten undersökande kille som vill veta hur allt fungerar. Så snart måste det nog bli ett besök på Tom Tits.
Idag blir det Bananer i pyjamas på torget i Sura. Invigning av Suradagarna står på programmet.

   

RSS 2.0