Tack allihopa för uppvaktningen, grattiskort och

alla alla presenter för jag fick verkligen jättemånga. Nu är jag jättestor kille.
 kolla vad jag är stor nu!

men jäklar nu funkade ju telias bredband. Pappa fick brev idag att det skulle ta ytterligare 8 dagar för oss att få det men då kokade han, så då skulle vi göra en medeltidsuppkoppling och ringa med telefonmodem så när vi kopplade funkade helt plötsligt bredbandet. Tur det för telia för vi skulle ju skicka brev till sverker på svt..

Här kommer lite bilder fråm förr
jag å mamma på ZOO E-tunaZillah å totte va där oxå.
Det bara regnade men vad gör det! 
 Här packar mamma så mycet att jag måste stå i min leksakslåda för att hon inte skall ta den
 jag har lärt mig flirta, syns väl..
 Min kompis Emelie hälsar på i mitt nya lekrum
 Vi har byggit koja.
 Min pappa har hittat en frukostmössa åt mig.
Min tvillingbror Melvin? Nej men vi går i samma föräldragrupp å vi var verkligen lika den här dagen då vi hade nästan lika kläder med. Mel:s pappa tog mig en gång då han skulle ta melvin. hmm...
 Här är jag en sista gång i min gamla trädgård se drog jag...
 här hinner inte pappa med.
 I mitt nya hus får man sitta på handfatet och borsta tänderna, kul tycker jag..
 Här äter jag en stor frukostmacka med pappa 
 Jag är ganska söt jag, tycker pappa..
 Här får jag mina paket av föräldrarna innan frukost...
 Mina tårtor som mamma gjort.. mumms...
En ettårs bild på min muminstol..
 Vad kul, mamma blåste åt mig....
 Nu har jag massor med paket att öppna, gissa om jag blev trött på kvällen.
 Jag fick en tunnel man kryper in i av faster sussi den va kul
 Min familj, tokiga va!
 Men ingeting mot vad min tokiga farfar är...
 Just det ja!
 Så nu blev jag så här trött och sover just nu middag. Tackar allihopa alltså, nu är vi på banan igen med datorn..... 

Vilket kalas!!!

Vilket roligt kalas jag hade igår. Det började kl 3 och slutade efter 8. Då var jag så trött att jag stupade i säng. Men oj så skoj jag hade. Jag lekte med mina kusiner och med Emelie. Fick en massa bra presenter, bla en tunnel - spännande o kul att krypa igenom, bollbana - nu har jag en likadan som Allis. Hon fyller faktiskt 1 idag. Grattis Allis! Pappa gillade alla bilar/traktorer som jag fick. Han lekte med de i går kväll. På fredag ska vi åka o handla saker till mig för lite av de pengar som jag fick.
Tack alla ni som gjorde min 1 års dag så bra och tack för alla fina och roliga presenter!!!!

1 år!!!!

Idag blir jag stora killen. Går från bebis till barn. Tänk vad som händer bara man fyller 1 år. Och tänk allt som har hänt under mitt första år. Om bara 50 minuter för ett år sedan ploppade jag ut.
Imorse sjöng mamma o pappa för mig och jag fick en massa paket. Flera saker som lät och som man kunde plocka med. Efter frukosten kom farfar upp för trappan och jag fick paket av honom med. Tre roliga tröjor o pengar.
Medan mamma gjorde tårtor gjorde vi oss klara och sen gick vi till dalavägen och pappa byggde klart balkongen. När mamma kommer hem från jobbet ska vi göra klart tårtorna och sen kommer det gäster. Vi hade tänkt ha kalas ute men nu när hösten är här får vi nog vara inne i stället.

Hej hopp i lingonskogen

Idag tog jag o pappa sovmorgon. Vi sov fortfarande när mamma åkte till jobbet. Det är jobbigt att sälja hus ska ni veta. Det var det vi gjorde igår. På kvällen sågade pappa ner en massa buskar o pratade med granntanten (hon gillar att prata) och mamma gjorde ordning inför mitt kalas. idag ska hon visst baka och blåsa ballonger. Det ska bli kul att träffa en massa människor men jag kommer nog att bli lite blyg. Tur att vi har delat upp kalaset på två dagar. Annars kanske jag inte skulle orka träffa alla!

mera kalas

I helgen har jag varit på kalas hos Maja. Hon hade fått en cross. Coolt!!!!!
Vi har städat och packat upp och nu är det riktigt fint hemma fastän vi inte är riktigt klara än. Det gamla huset ska vi sälja idag och det ska bli skönt att bara äga ett hus, fråga min pappa om det. Han håller på med det sista på balkongen.

farfar är här

I morse när jag vaknade var farfar här. Han kom igår kväll när jag redan hade somnat. Kul!
Vi har varit på 3 års kalas hos Emelie. Det var kul att jaga henne och leka på hennes gräsmatta men tårta det var inte så gott. Det är bättre med bulle.
Igår hade vi avslutning på föräldragruppen på Vallby men tyvärr så var det bara jag o Melvin som kom. Men vi hade kul ändå. Hittade en kompis, Elliott, som vi kunde leka med. 
Nu har vi äntligen fått telefon men dator får vi vänta på i 8 dagar till. Pust!!!
I helgen blir det kalas igen. Nu är det Maja som fyller 8 år. Stora tjejen blir hon. Jag tror jag hoppar över tårtan men kanske det blir nån bulle som slinker ner.

Fiske i akvaritet

Igår var jag o pappa i Hallsta o lagade bilen. VI fikade o lekte vid kanalcaféet medan vi väntade. Sedan hämtade vi hem fiskarna. Det börjar minska på kartonger och lite ordning börjar det bli. Får se om jag o pappa kan lägga in lite bilder i dag....

Kalasvecka

Ingen telefon och ingen dator. Gissa om pappa var tokig igår. Telia var inte värda mycket igår. Telefon blir det på torsdag, får vi hoppas, och dator om två veckor. Nåja då får vi kanske nåt annat gjort istället. Imorgon börjar våran kalasvecka. Vi är några stycken som fyller under veckan. Emelie börjar och Allis avslutar. Lite tårta blir det. Igår kom jag på att jag kunde sticka ut på gatan. Pappa och jag var på baksidan men jag tog sats och gick och kröp om vartannat och tillslut var jag ute på gatan. Gick längs grannarnas murar och tog en sväng på vändplatsen innan pappa tyckte att det fick vara nog. Morfar kom och tog en fika med oss när jag vaknat. Jag kastade yoghurt i hela köket. Fick faktiskt lov att duscha efteråt. Sen plockade vi bland lådorna. Jag hittade några påskägg som var roliga att leka med. Annars är det roligt att vattna eller att bjuda på välling i mugg. Jag häller upp och mamma/pappa dricker.

Gomorron!

Nu har jag sovit i nya huset för först gången. Jag sov som en stock hela natten till tio över sex i morse. Vilken helg det har varit. Men nu ska det väl lugna ner sig. Bara att plocka upp lite kartonger o ställa lite möbler på plats. Tack alla ni som hjälpte oss med flytten!!!! Mitt rum är nu blått och jättefint. Men det andra rummet som vi skulle tapetsera blev inte klart. Tapeterna var vikta och nya kommer inte förräns den 29. Nåja allt kan ju inte gå bra. Allis var o hälsade på i lördags. Försökte få henne attt jaga mig men det gick inte så fort när hon kröp men hon försökte iallafall. Igår fick jag träffa Emelie. Henne hade jag fullt sjå att jaga. Hoppas att telia kommer och installerar telefon och adsl idag så att jag kan visa er lite bilder. Tills det funkar hemma får mamma skriva på jobbet.

Renovering

Igår var vi o hämtade köksbord och skänk. Fy farao vad det var tungt - men det blev snyggt tyckte mamma. Jag fick följa med Emma ut o gå med Saga, det var så skojigt att jag glömde bort att jag skulle sova. På kvällen skulle mamma på fest med sitt nya jobb, då åkte pappa o jag o köpte micro. Så nu blir vällingen lagom varm igen. Träffade även Allis o hennes pappa när de var ute på promenad. Vi ska träffas o leka på måndag. Då ska jag visa henne mina nya rum. Jag ska nämligen få ett stort lekrum där jag kan spela golf mm. Pappa har sagt att han vill ha sin bilbanan där men då måste jag väl få provköra den.... eller hur?
Idag o imorgon ska jag vara med mormor så att pappa o mamma får hålla på i huset och rusta. På söndag blir det farmor som blir barnvakt när flyttlasset går. Vilken tur jag har som har så många som vill vara med lilla mig!!!!

Stort hus

Nu har vi fått vårt hus. Oj vad stort det var. Jag hade massor att utforska både ute och inne. Pappa har rivit tapeter i mitt rum och det är bara att börja tapetsera. Blått blir det och sen ljust också. Jag tror att det blir perfekt. Kul att få flytta in på söndag. Mamma kan inte lägga in några bilder idag för hon har ingen sladd med sig.  det får bli en bildkavalkad senare. Dåkan ni även få se mitt nya fina rum. Idag ska pappa o jag hämta köksbord och skänk. Sen ska vi kanske köpa micro för våran börja ryka. Och det tar sån lång tid att få välling på kvällen, den måste ju svalna först!

Du o jag, pappa

Idag ska vi in till banken och köpa hus. Sen är det äntligen vårt. Jippi!!!
Pappa har plockat ner dator o allt så vi kan inte blogga hemma. Mamma får göra det på jobbet.
Ja mamma har börjat jobba igen så nu är det pappa och jag om dagarna. Vi spelar golf och sover middag tillsammans. Mat får jag också så allt är bara bra.
I söndags var jag och mamma med mormor till parken zoo på konsert. Vi såg Mora Träsk, Doris och Knäckebröderna, Zillah och Totte och Tobbe Trollkarl. Det var jättekul trots att regnet stod som spön i backen.
Mamma får lägga in lite bilder från det imorgon.


pappa har blivit tokig! I söndags packade han ned modemet så vi kan

pappa har blivit tokig! I söndags packade han ned modemet så vi kan inte blogga hemifrån. Men allt är bra på måndag hoppas vi vara tillbaka!

En lugn lördag, dagen efter..

I går när det var grillkväll åt pappa en klo av mammas kräftor å vad han var inte pigg idag.. Jag väckte honom vid 03.40 inatt sen somnade han inte förrän vid 11.30.
Inte förrän vid 3tiden kännde jag igen pappa.
mamma har packat å fixat gardiner till mitt rum sen har vi badat i poolen å mysigt. Sen har jag avslutat med ett bad i badkaret så jag är ren när jag träffar MORA TRÄSK i Eskilstuna i morrn.. go natt!!
image276

Bamseskor

Nu har morbror och Emmas hund, Saga, varit på besök. Hon var jättestor och supersnäll. Men jag var rädd iallafall. Måste nog spana in henne litegrann.

 

Igår var min farmor på besök. Jag fick födelsedagspresenter av henne i förskott eftersom hon är på kurs när jag fyller. Det blev pengar, draghund och en bok. Nu ska jag handla.

 

Idag har jag fått nya skor. Mina andra har blivit för små och jag behöver några andra än sandalerna. Storlek 21 hade jag nu. Visst är de snygga? Blåa och vita med Bamse på. Och med kardborreband som jag tycker är så roligt.



Nu ska vi iväg till nya huset. Sen blir det kräftskiva och grillning.

Tänder!!!!!!

Jippi! Idag har mina tänder tittat fram. Inte undra på att jag inte kunnat sova på nätterna när det är de som spökat. Två stycken gaddar har jag nu och fler är på väg.
Idag har jag varit på Stavtorp hos mormor o morfar för mamma skulle klippa sig och sen skulle hon få fotmassage. Nu blev det så att jag somnade om i mammas knä efter att jag varit så ledsen så hon får ta massage en annan dag. Klippa sig hann hon iallafall. Morfar och jag har haft jättekul idag. Vi har badat flera gånger och lekt med crazy daisy, en sprutande blomma. Sen åkte jag på morbrors gamla traktor och tutade. Gammelfarmor Gun kom och fikade och morfar åkte till bagarn, min morfar tycker om bakelser.
Nu har jag o pappat spelat fotboll och gungat i hängmattan. Dax för välling o säng.

  "Så här gör man morfar med vattenkannan."
 Brum, brum, brum - tuuuuutttt!!!!!

 Ser ni mina fina tänder???

Badkruka? Inte jag!!!

Idag har mamma o jag haft semester. Vi har bara varit. Har badat nästan hela dagen. Tillslut sa mamma att jag var tvungen att komma upp o värma mig.
Träffade fransmannen i grannhuset. Trodde länge att det var en tjej men han hette ju Axel. Han är 18 månader men vill inte gå själv. Men klättrar det gör han överallt. Vi utbytte lite taktik. Han är och hälsar på sin mormor o morfar annars bor han i Renne? 40 mil från Paris. Vi kanske ses imorgon vid staketet, då kanske han kan lära mig nåt på franska så kan jag lära honom svenska. Annars så är bebisspråket internationellt gångbart. Alla låter lika.
Idag var vi till Floragatan med blommor till Allis pappa som fyllde år men tyvärr var de inte inne. Mamma o jag fick gå hem o gunga ihängmattan istället. Det är så himla roligt!!!
När pappa kom hem (tidigt denna vecka) var vi ner och tittade på tapeter men mina päron kunde inte bestämma sig, får se om de lyckas komma överens tills vi flyttar....

Saga på väg

 Jag hjälper pappa att fylla poolen.
  Pappa var tvungen att prova kameran. 

Idag har vi packat lite men mest har jag varit ute o lekt. Pappa o jag fyllde poolen och jag passade på att blöta ner mig. Mamma och jag satt i hängmattan och då kom morbror och Emma o hälsade på. Mamma lyckades få reda på deras hemlighet. De ska snart hämta hem en hund, Saga. Henne ska jag leka med. Hon är lika gammal som jag men väger 36 kg. Hon är nog lite större än mig.

Till alla er som inte har fått nåt flyttkort (har skickat via mail) så blir vår nya adress
Klockartorpsvägen 11, 735 38 Surahammar
from 20 augusti. Fortfarande samma telefonnummer.

Bilkörning

Igår var jag och mamma på utflykt med mormor och morfar. Först åkte vi till Vingåker, där handlades det porslin, sen bar det iväg till Örebro och Marieberg. Där handlades det kläder. Jag hittade en jättekul lekplats med en massa bilar man kunde åka i, rutschkanor och bollhav. Där körde jag slut på mormor.



Idag har vi monterat ner den stora garderoben och nu ska det packas för glatta livet. Jag tror att jag ska passa på att sova en liten stund så att jag slipper detta... 

lådor, lådor och ännu mera lådor

Idag har vi packat och packat och packat. En massa lådor blev det. Nu ska pappa åka och hämta våran nya kamera. Den andra råkade ju gå sönder på semestern...

försäljare

Igår var vi riktiga försäljare. Både garderob och vitrinskåp blev vi av med. Är det nån som är intresserad av ett soffbord eller en kökssoffa så vet ni var det finns. Annars så var det fullt hus. Gästerna avlöste varandra. Först var mormor här på fm och sen kom Emma o Magnus på em. Men inte gör det mig nåt, jag älskar ju människor. Lite annat hann vi med än att bara fika. Vi var och plockade vinbär och krusbär hos Allis, fast de är på semester så henne fick jag inte träffa. Sen beställde vi framkallning på kort från det att jag var bebis. Vem vad som kan hända med datorn i flytten... Igår kväll busade jag med pappa igen. Jag låtsas gå till trappen och sen när pappa ropar på mig så säger jag nej och sen skrattar jag och låtsas gå dit igen, tittar på pappa o skrattar. Så kan vi hålla på länge för det tycker jag är så skoj! Busa det är det bästa jag vet!!!!!

RSS 2.0