frosseri i rosor

Har just kommit hem från ett frosseri i rosor. Härligt avkopplande med blomkurs. Har njutit så.

  

50/50

Här hemma räknas det matte och tränas bokstäver. Helt på Filips eget initiativ. Just nu är det väldigt spännande med plus och minus, "2+2+2+2=8" sa han en dag. Att hitta sina bokstäver som är i hans namn eller i våra är oxå kul. Så nu har jag lovat att jag ska titta efter lite material på jobbet. Det skadar inte att ta till vara på hans lärandelust och nyfikenhet så länge den varar.
Noel hostar fortfarande och mest på natten. Så nu börjar vi känna oss ganska sega hela familjen pga sömnbrist. Jag och Anders delar på dagarna. 50% jobb 50% VAB. Det funkade bra idag, får se hur det blir imorgon.

hosta o snor

Ja just nu så fylls våra dagar med hosta o snor. Noel har fått en envis hosta och förkylning. Orken räcker inte till så han blir ganska grinig o gnällig. Filip är inte 100% pigg han heller så det blir dubbelt upp. Hade tänkt åka till E-tuna o heja på Anders men nu är vi hemma och tar igen oss istället. Synd för idag verkar ju solen kunna titta fram.
Igår gick grabbarna ner och tittade på motorcyklar. Kul när man bara kan gå gatan ner och sen ha värsta underhållningen.

   

Bilar och jag går inte riktigt ihop. Särskilt inte min Volvo. Allt konstigt händer med den bilen när jag kör. I fredags skulle jag in till stan o handla. På hemvägen började plötsligt en lampa lysa. Ooooops! Vad händer nu? Kände mig lite stressad eftersom jag skulle till dagis så jag kör vidare men har koll på temperaturen och vips då stod den på rött. Var kan man stanna då??? Hittade en lucka och fick vänta en stund tills den svalnat innan jag kunde ta mig till OK. Där var en snäll gubbe som hjälpte mig med att fylla på vatten och sätta fast en slang som lossnat. Kunde ta mig till dagis o hem och nu har Anders fixat det. Varför händer allt detta mig???


Lördagsgos.

ville vessla

Gud vad dagarna går fort. Känns inte som jag gör annat än jobbar. När kvällen kommer och ungarna väl sover är jag för trött för att göra nåt kreativt.
Noel har fått ett smeknamn på dagis, vesslan kallas han. För att han är så snabb och tyst när han ger sig ut på sina upptåg. Leka med vattenkranarna är visst en höjdare. Mellan sina upptåg är han en riktig gosekille. Då charmar han alla, även personalen på de andra avdelningarna. Fick häromdagen höra "Jag hade förmånen att få ta hand om din kille idag" och det värmde gott i hjärtat.
Att båda killarna älskar att vara på dagis märks tydligt. Båda vill in så fort som möjligt. Nu vinkar även Noel glatt när jag ska gå. Skönt.
Filip har vuxit så enormt av att komma med äldre barn. Personalen är så kreativ och hittar på spännande saker. Bara en sån enkel sak som att alla barn fick välja mellan tre olika saker de ville göra på fm. Filip var lyrisk och berättade att han varit inne och byggt en jättestor tågbana som sen fick vara kvar i flera dagar. Han funderade redan på kvällen vilken lapp han skulle välja nästa dag. Nu har även funderingarna kommit om att gå hem till kompisarna och leka.

   
Noel gör hyss!!!

Imorgon ska vi nog gå till Brandkåren och hälsa på. Det var visst nån familjedag med Villaägarna. Sen är det även veteranmotorcykeltävling som killarna vill se.
På söndag blir det E-tuna. Anders ska tävla och vi ska väl heja på eller så blir det en tur till Tuna Park. Vädret får nog bestämma en del.

Filips fredagsfråga; "Varför får inte barn bestämma?"


Noel har lärt sig krypa på "riktigt sätt".

i nöd och lust

Nu är helgen slut och en ny vecka är på ingång.
Helgen startade med bröllop som jag fått berättat för mig var mycket vackert. En och annan tår fälldes nog.
Jag o killarna kom lagom till middagen som smakade delikat. Efter maten kastade Filip sten i stora hålet (mycket spännande) innan han vågade ta kontakt med Tindra o Alva.
När det blev mörkt blev det eldshow till allas förtjusning. WOW! var Filips första uttryck. Sen undrade han om det inte var farligt. Efter den ville Filip åka hem för han var "så fasligt trött". Noel sov sen länge så vi packade ihop och för hem så fick Anders stanna kvar. Jag hann knappt ut från parkeringen innan Filip sov.  
Det enda tråkiga var att Filip inte ville vara med på detta kort med gammelfarmor, söner, barnbarn och barnbarnsbarn. Han hade inte riktigt hunnit bli varm i kläderna då.



  

Vissa stunder är bara så mysiga med killarna. Här läser Filip för Noel och sen blev det pusskalas.

 

krasslig

Känner mig krasslig idag. Är trött, har huvudvärk, halsont och småfeber. Känns inte som rätt läge att däcka nu. Imorgon är det ju bröllop och släktträff. Blir att göra klart allt snabbt (stryka, packa och bada ungar) för att sen krypa till kojs o kurera sig.
Bjuder på två goa bilder på två lika goa killar.




full rulle

Vilken helg vi har haft. I lördags åkte vi in till Västerås för att fylla på garderoberna lite. Ungarna har växt och hösten har kommit så lite varmare kläder behövdes. Sen stundar ett bröllop på fredag och då vill man kanske ha nåt nytt. Tyvärr kan jag inte medverka på själv vigseln (svårt med ledigt från jobbet) men självklart kommer jag på middagen. Ska bli kul att träffa släkten från norr som vi annars inte ser så ofta.
I går var det stor städdag. Filip flydde fältet till mormor och vi andra gjorde sånt som behövdes. Hann iallafall halva strykhögen.

I dag är början på en ny vecka...

Till salu

Idag fick vi veta att vårat paradis på Gotland är till salu. Vi som redan bestämt att vi skulle tillbaka dit i maj nästa år. Nu får vi leta efter ett annat hus. Synd för det var så bra läge och så himla mysigt. Synd att man inte har några pengar över.

Dagis går bra för båda killarna. Noel är ett kvicksilver och de har fullt sjå att hinna se vart han tar vägen. Om sen ett större barn glömmer stänga grinden eller nån dörr smiter han gärna dit. Filip stortrivs och nu märker man hur stor han har blivit. Aktiviterna är annorlunda och mer utmanande.  

Oooops. Vad har jag lyckats med nu. Ingen aning. Får visst avsluta detta och reda ut felet.

Klicka för att stänga bilden

Filip september -09, 1 år gammal


Noel september -10, 16 månader gammal

RSS 2.0