snart 3 års kalas

Ja snart är det dax för lillkillen att fylla 3 år. Och ni kan tro att han väntar. Vi tänker fira honom LÖRDAG 14 APRIL KL 15.00. Alla som vill är välkomna för att fira honom samt att fika och äta Blixtentårta o Stora maskiner tårta som han önskat sig.

bilder

Här kommer lite bilder från tiden som varit.

  
Skidläger och första gången på skidor för Filip.


  
Med pappa i Stockholm.


   
På flygmuséet och chansen att lära sig flyga.

kalas och trädgårdsröj

Igår firade vi min faster som fyllt 60 år. Först överraskade vi henne med att åka till Ramnäs där hon fick blåsa glas, en mycket fin skål blev det. Sen vankades det mycket god mat och tårta innan vi åkte hem trötta och mätta. Med oss hem hade vi en liten kille med bula i pannan och blodig näsa. Så kan det gå när man busar och snubblar på sina egna fötter...

Idag har Filip sprungit sin första orienterinsbana i skogen på egen hand. Sen åkte han iväg till sin kompis för att leka. Vi som var hemma har varit ute i trädgården och klippt ner en massa buskar. Vilken skillnad det blev. Nu vill man bara fortsätta och röja men nu ska här gräddas våfflor och kanske kan det bli ett bubbelbad till kvällen.

Det gick så bra ute med Noel för han lekte själv eller så ville han göra som oss och det fick han gärna göra. Han använde både sekatör och räfsa. Sen ville han hjälpa Anders att bära plattor och skrek glatt att de vunnit när de var klara. Just nu är han inne i en fas där han vill ha alla samlade runt sig så när Anders försvann för att hämta nåt eller han inte såg oss så var det många frågor om var vi var eller vad vi gjorde.

                    

leksaksdag

Tänk vad lite belöningar kan göra. I morse var Filip påklädd och redo för dagis redan kl 06.15. Han ville inte missa dagis idag för de hade leksaksdag som belöning. Får se hur det är i morgon bitti för även imorgon får de ta med varsin leksak till dagis.




Filip valde sin stora bakugan kula idag när vi sa nej till att ta med nintendo.

Blixten

Just nu sitter lilleman med sina nya Blixtenskor i soffan och bara väntar på sin Blixtenbil. Idag har vi nämligen varit inne och provat ut en springcykel som han ska få när han fyller år. "En blå cykel" ville han ha tills han såg Blixtencykeln. Då fanns inga alternativ. Men allra helst vill han ha en stor Blixtenbil som man kan sitta i o köra.
Filip är med Anders o farfar på flygmuseumet där de kör flygsimulator.
Igår var det kalas för mormor med en massa skoj.
Veckan som kommer är fullspäckad både med jobb och andra aktiviteter.

Ha det gott i vårsolen!

Loka Brunn

Nu är vi hemma efter en härlig helg på Loka Brunn.
Det började med vin o frukt- och chokladkorg på vårat mysig rum. Sen blev det fika i salongen vid den öppna brassan. Det bjöds på scones och en massa olika hembakade bakverk.
Sedan tog vi oss till vattensalongen där vi bubblade och badade både ute och inne. Under kristallkronornas sken, i hagelskur och tillslut även under stjärnorna. Vi provade även på olika former av bastubad.
När klockan närmade sig åtta var det dags att gå upp och ta sig till matsalen för att avnjuta en tre rätters middag. Till förrätt blev det bakad gös - den var ingen höjdare.
Till varmrätt serverades det dovhjort, hjortkorv och mandelpotatispuré - MUMS!!!
Det hela avslutades med en chokladkaka och vinbärssorbet. Mmm den smälte i munnen.
Innan vi gick och la oss blev det kaffe/te i salongen medan brasan sprakade och trubaduren spelade.
Sen tror man ju att man ska sova gott men vaknade med ett ryck efter fyra timmar och sen blev det några timmars orolig sömn med många mardrömmar.
Frukosten var underbart god. Det fanns allt man kan önska sig och lite därtill.
Mätta och belåtna begav vi oss till vattensalongen för att bada och bubbla en stund innan det var dags för behandling. Kurbad och ansiktsbehandling/massage. Trötta och avslappnade tog vi sen farväl av Loka Brunn för den här gången. För dit åker jag gärna igen.

Att vi sen möttes av två glada killar när vi kom hem förgyllde vistelsen ännu mera. Mormor o morfar såg inte heller så slitna ut och de verkar ha haft en bra helg tillsammans med Mora Träsk, Mc Donalds och kusinbus.

Nu laddar vi om för den här veckan!

Killevippen!!!


spa

I helgen ska det äntligen bli av. Jag o Anders åker till Loka Brunn på spa och killarna ska tillbringa helgen hos  mormor o morfar. Första gången för Noel som han sover borta. Tror det kommer gå superbra men lite nervös kommer jag nog att vara.

Spa dagar

Nej nu ska jag utfodra killarna som ska på orientering, själv ska jag ut med tjejerna på jobbet.

Tjingeling!!!!!!!


stockholm

Igår kom det en överlycklig kille hem från Stockholm. Filip o Anders hade haft en heldag tillsammans huvudstaden med besök på Vasamuséet, shopping och god mat.
I morse studsade han upp ur sängen och försvann upp. Han kom snabbt ner med paket till både mig o sin bror. Han var så lycklig över att få ge oss sina överraskningar och vi blev lika glada vi. Vilken härlig start på morgonen!

kompisar

Nu har Filip haft en kompis hemma för första gången och oj vad de hade skoj. Idag har de returmatch och Filip är iväg till honom o leker. Kul att de har så roligt ihop och att Filip kommit över den tröskeln. De planerar redan när de ska leka i höst när Filip börjar i skolan. "Vi kan leka på rasterna och på fritids ute."
Hoppas de kommer på samma fritidsavdelning.
Vilket härligt lov vi har haft med solen som skiner och mysiga dagar. Laddat batterierna har vi gjort och är nu redo för jobb igen.
Pojkarnas rum är så gott som klara och Filip sover redan i sitt. Noels säng har vi flyttat idag och får se hur det går i natt.
Det märks att Noel börjar bli stor. Han vill stå o kissa, han vill inte sova middag och han leker o leker o leker.
Ser fram mot våren och sommaren nu när man inte behöver passa honom hela tiden utan kan få pyssla lite med sitt. Altanen ska få sig en omgång och det ska bli kul att göra om den.
Nu ska vi handla lite innan vi får finbesök.


RSS 2.0