Busig bildkavalkad

         

image673

akututryckning

Idag fick morfar rycka ut och vara barnvakt ett par timmar på morgonen. I morse ville inte mamma väcka mig för att se om jag hade feber, var visst varm igår kväll, så då kom morfar till undsättning. Vi lekte några timmar innan mamma kom hem igen. Tack morfar!!!
Imorgon blir det dagis igen.

image666
Har hört att man blir smart av att läsa böcker. Jag har några att välja mellan.

Tack farfar!!!

Här är bild på min nya fina säng. Tack farfar!!! Jag sover jätteskönt i den. Det är mysigt att gå och lägga sig och sen kan jag själv dra i min spelkanin så länge jag vill att den ska spela. När jag vaknar kan jag själv gå upp till mamma och pappa. Lite klurigt är det att komma ur sängen men det går.

image664

image665

Hej och hå, bigarrå!!!

Superbt väder!

image659
 För en ute-dag tyckte pappa. Mamma skulle nämligen storstäda så vi drog utan protester. Kollade grillplatsen som ligger bara 200 meter från vårat hus... Hmm måste prova å grilla där i vinter. Sen blev det lite fruktstopp i lekparken innan Filip blev jätte trött å somnade i vagnen så jag klippte äppelträd och lite tall som vi har på baksidan.  Ett helt gäng kusiner var å hälsade på idag. Kim har hämtat packning inför spanienresan. Hon blir borta i tre månader å ingen är avundsjuk...... inte alls..

      Filip arg,sur Pappa härmar Filip, Iknä på mamma=jättenöjd.
Ja ja Filip är ju inte alltid glad men nu väntar en ny vecka på dagis å Jag jobbar tidigt schema så man hinner träffa "putte" lite allafall.

Vi är lite nyfikna om någon som läser den här bloggen vet om Cocos har blivit store-syskon ännu?

Anders//

Stor säng till en stor kille

Nu har det gått en vecka sen vi började jobba båda två och Filip är på dagis. Det är lite annorlunda att gå upp och vara tvungen att ha en tid att passa och inte kunna ta dagen som den kommer för oss alla tre. Men det är skönt att det går så bra för Filip. Han vill inte gå hem när man kommer och har bråttom när vi ska dit. Ett riktigt dagisbarn är han!

image655
Här är Filip på väg till dagis med pappa. På mammas dammiga cykel.
 

image658
Filip vill gärna leka med duplo och mest förtjust är han i att sätta fast blommorna.

Nu är det dax att bära upp Filips "nya" säng som han fått av farfar. Samma dag som han började på dagis bestämde han sig för att han inte längre skulle sova i spjälsängen. Vi har försökt flera gånger och nu ger vi upp. När vi lägger han på en madrass på golvet så somnar han utan problem och kommer till oss när  han vaknar på natten. Så nu blir det en stor säng till en stor kille!

Rätt svar på fotfrågan; mamma.


På väg till dagis!

image653

Glad och förväntansfull kille på väg till Dagis!
Å nu en TÄVLING!!!!

Med vem gick filip till bilen idag?

  • Mamma
  • Pappa


image654

Tips! Filip Går innåt med fötterna. Gissningarna skall vara inne senast fre kl 18.


Trötter

Det är jobbigt att vara på dagis som ni ser. Filip somnade gott i saccosäcken under barnprogrammen. Det gick jättebra att lämna honom i morse. Var lite orolig eftersom han inte varit där på en vecka och Susanne som skolade in honom är på semester. Men han var glad när han vinkade och det kändes skönt. Efter mellanmålet kom mormor o morfar och hämtade. Han hade sett lite fundersam men glatt följt med de. När jag kom hem hade de fikat och lekt. Nya inneleken är att låsa alla dörrar med nycklar eller gå omkring och prata i telefon. Ni som sett klippet med tjejen som låtsaspratar, så gör Filip nu, men med lite mer nickningar och huvudskakningar. Undrar vem han härmar... Ska försöka få det på film så ni får se, för det ser rätt coolt ut.  /Camilla 

image652

Glimten i ögat är tillbaka igen!

Bänkskivan uppifrån. Grå botten med mistelmönster.

image649

Nu är jag frisk igen. Imorgon blir det dagis. (Skönt tycker föräldrarna för det har visst varit jobbiga dagar när jag bara velat vara i famnen och ändå gnällt) Idag har mamma o pappa delat på dagen. De tyckte att jag behövde en extra dag på mig att äta upp mig på. Mamma tycker att min rumpa har blivit så liten. Hostan är kvar men inte lika jobbig så nu kan jag sova på nätterna igen. Det tycker alla vi tre är skönt. I lördags upptäckte jag en god nyhet. Popcorn!!! Det var bland det bästa jag har smakat. Pappa hann nästan inte få några. Vi två åt upp en hel påse på bara några minuter. Det var inte sista gången som jag åt såna...

image650

I går var jag o pappa ute och jobbade i trädgården när det var soligt och skönt så fick mamma vila lite. Pappa klippte äppelträd och jag övade på golfsvingen. Idag har vi varit ute och uträttat en del ärenden. Men pappa tycker att jag har fått en j*la humör. Visst blev jag lite arg när jag inte fick låsa alla dörrar och skrek så det hördes lång väg men hur ska han annars fatta vad jag vill? Nu undrar mina föräldrar vem jag fått det humöret ifrån. Är det någon som känner sig skyldig??? Eller vet?

image651

Det finns hopp

image648

Så här ser tvbänken ut nu, ostylad men uppsatt.

image647

Idag har jag visst smittat ner mamma med min förkylning. Hon har varit ganska vissen idag. Vi två har mest legat och vilat idag. Jag har sovit en massa timmar och när jag vaknade på eftermiddagen kände jag mig ganska pigg och orkade busa med pappa i en timme. Mina "päron" såg att det finns hopp att jag snart är mitt gamla vanliga jag igen.

image646

Här är det stormigt värre. Fönsterrutorna skallrar och träden viker sig. Får se hur det ser ut i morgon.

Tokig hund med blöja

image645

Här kommer en bild på Max och hans tokiga hund. Hinner inte skriva mer, nu är det Mora Träsk på Tv.

lattjo lajban

Fortfarande sjuk. Feber mm. Igår fanns det hopp om livet för jag orkade leka en liten stund. Mamma o jag läste en massa böcker om Max, han har en tokig hund (ska visa er en bild senare). Farmor kom o lekte med mig en stund innan det blev bad. Åt även lite mat så mamma blev glad. Nu blir det lattjo lajban på tv. Hörs senare!

Alvedon

Igår kväll fick jag högre feber så mamma o pappa tyckte att  jag skulle få lite alvedon så jag skulle kunna sova lite bättre. Alvedon är inte gott. Jag gav lite till pappa så han skulle få smaka. Men alvedonet hjälpte så att jag iallafall kunde somna. Men jag var vaken ofta och ville ha vatten, eller titta på tv - men pappa sa att tv:n var slut.

image644

Nu på morgonen är febern nästan helt borta, det tror mamma iallafall. Hon säger att jag har gett den till henne istället. Kanske inte så schysst. Men snor och hostan har jag behållt. Har inte bestämt om jag ska äta nåt idag eller bara gå på dricka. Kanske en kaka slinker ner...

Nya vänner

Usch vilken jobbig dag det har varit. Har inte orkat nånting, bara sitta i mammas famn och mysa. Har inte en kunnat sova. Men har fått några nya kompisar som är roliga. Teletubbies.

image642

På eftermiddagen kom mormor o morfar för att muntra upp mig och jag orkade vara lite glad en liten stund. När pappa kom hem så lekte han och jag "Var är" en liten stund för sen orkade jag inte mer utan ville bara gå o mysa sängen. Hoppas imorgon blir en bättre dag.


image643

ute regnar det

himlen är grå och jag är sjuk. Feber, hosta och snorig. Vet ni att man kan blåsa bubblor med snoret? Sov ganska bra i natt men ändå är jag trött och gnällig. Känner inte riktigt igen mig själv. Det blir nog mycket TV idag. Tittar just nu på Djungelboken 2, den är lite otäck.
Ha det bra, väser Kaa.

image641 

Krassliga

Efter en natt med hosta så gick vi till dagis lite trötta men glada. Tänkte vi skulle klara av inskolningen utan att bli sjuka men vid lunch hade jag fått feber så mamma kom och hämta mig. Nu ligger jag i min saccosäck och tittar på tecknat. Livet är för tråkigt när man inte orkar busa omkring.

image640

Julgransplundring

Idag var vi på julgranspllundring i Folkets hus. Det var en massa barn och vuxna där. Träffade min dagisfröken och en massa barn från öppna förskolan. Det första som hände var att jag blev omkullsprungen så jag flög bakåt och ramlade och slog i bakhuvudet. Men när jag hämtat mig från smällen så kunde jag hämta ut två vinster i lottståndet. Sen blev det dans kring granen, fika och sen mera dans. När vi skulle gå hem satt tomten där och då fick vi en godispåse. Nu har jag fått smaka på colaflaskor och det var mumma.

image637
Imse Vimse spindel...

 Mormor och jag gör "små elefanterna"...

 Bandet som spelade var jättebra!!!

Konstig dag.

image635

Klockan 09.15 slår ut på skerikes 9-hålsbana, visserligen på vintergreener men va f-n det är den 13:e januari å skall vara fullt med snö här.
På nyårsaftonen spelade vi ju 18 hål på sommar greener å bara en sån sak är helskum. Vi skall dessutom ned till folkets hus idag på julgransplundring och det hör ju oxå vintern till. Men men.
När jag skall slå ut på 7:e hålet skickar pappa lite hopp via ett mms, bilden ser ni nedanför. Ser ju lovande ut att få åka dit på påsklovet v.13 och prova skidorna..

image636

Anders// som nu skall kasta ut granen.....

Dagiskille

Idag var det julgransplundring på dagis. Vi dansade runt granen och sen kom tomten med en godispåse. Vi fick även en badboll. Den har jag spelat med här hemma. Stor och lätt är den. Hade bra på dagis idag med. Ville inte gå hem när mamma kom utan busade gärna vidare med Jennifer och Anton. Men mamma ville annat. Idag fick jag iallafall vara kvar och äta. Mums med köttfärslimpa men glasspinnen på fredagar bryr jag mig inte så mycket om. Glass är överskattat. Pappa ville hälsa på mig på dagis varje fredag för han ville gärna ha den där glassen. Nu blir det bad och sen ska vi se på Lets dance.

image634

Lite av det som fanns i min gottepåse.

11450 gram

så mycket väger jag nu. Har varit på öppna förskolan o vägt mig. Kari tyckte att jag var så slank och välproportionerad. Jag kan fortsätta äta så som jag gör. Det var kul på öppna förskolan. Har lekt i bollhavet, kört bil, sparkat boll, blivit schamponerad av Cocos mm. Nu dröjer det nog ett tag innan jag träffar de kompisarna igen. Siktar in mig på sportlovet. För nu är det dagis som gäller. Idag har jag varit där själv och det gick jättebra. Lekte med Michelle och Ante i dockvrån och i myshörnan. Blev besviken när mamma kom för jag trodde att jag skulle få mat och hade satt mig vid bordet. Men imorgon vankas det köttfärslimpa.  

"Putte" själv på dagis

Ja nu har jag lämnat Filip på dagis själv för första gången. Han var lite tveksam till att gå in först eftersom det var en pappa där. Men när Filip fått av sig kläderna och Ante kom med en sopborste så stack de två iväg. Susannne fick hämta honom så att vi kunde säga hej då. Han gnällde till lite men när vi vinkade i fönstret så var allt bra. Jag tror att han kommer att ha jättekul idag. Hade en stressig morgonen innan vi kom iväg, Filip sov länge, sedan hann han både kissa och bajsa på golvet innan vi hann få på blöjan. En föraning om hur det kan komma att se ut när jag ska börja jobba. Nu ska jag njuta en stund och titta på den JÄTTESTORA TV:N vi köpte igår. Var tveksam först men den kommer att bli jättebra.
Camilla

dagis dag 3

Vad kul det är att vara på dagis. Idag vinkade jag åt mamma vid dörren men hon ville följa med in - även idag. Idag var nästan alla barn där bara två fattades. Vi lekte o hade kul. Sen var vi ute o lekte med barnen från de andra avdelningarna. Jag lekte med vatten o bilar. Men mest hade jag jämt göra att se vad alla andra gjorde. Imorgon ska jag få vara alldeles själv på dagis - utan mamma. Nu ska jag äta lite mat och sen ska vi åka till IKEA och titta på bänkskivor. Nya vantar till mig ska visst oxå  handlas. 
Ha det bäst - flodhäst!  

Kungatron

Idag var jag på dagis igen. Träffade flera kompisar idag. Många stora barn. Vi hade kalas för Kasper och då får födelsedagsbarnet sitta på en tron med krona på huvudet men det ville inte Kasper så jag fick provsitta tronen. Kändes helt okej. Lekte med Kasper i dockvrån när de andra gick ut. Imorgon ska jag oxå få följa med ut. Somnade på störten när vi gick hem. Sen kom mormor på besök en stund. Nu har jag badat och ska gå o sova. Är trött eftersom jag vaknade så tidigt i morse, redan kl 6. Mina päron hoppas att  jag ska sova lite bättre i natt än igår natt. Jag har lite svårt att sova nu när det händer så mycket nytt.
Tack o hej , leverpastej!

Björne, här kommer jag!

Idag har jag varit på mitt dagis, Björne, för första gången. Gud vad kul jag hade. Spelade lite blyg i 5 sekunder men sen fanns det ju så mycket att utforska. Dockvrå med spis o grejer, bilar i massor, telefoner, lego mm. Allt i min höjd och tillåtet att röra. Sen fanns det platser där jag inte fick vara förrän jag blir större, atelje och byggrum. Fick en kompis på en gång, Ante heter han och han visade mig vad man kan göra. Fick lite frukt innan jag skulle gå hem, alldeles för tidigt om ni frågar mig.  
image630


Då gick jag o mamma till öppna förskolan medan pappa fick åka o jobba. Vad kul det var att träffa alla mina gamla kompisar igen. Cocos, Mandy, Lovisa mfl. Jag passade på att åka rutschkana massa med gånger och leka med alla saker. Men idag blev det ingen sångstund eftersom Monika var tvungen att åka till sjukan med son hund. Jag som vill visa vad många sånger jag kan nu. Men vi kanske kan gå dit i morgon eftermiddag.
 Busade i bollhavet med Emil, Linus och mamma.
 Tog en ridtur på Pållen.
 Tåget hade spårat ur så jag fick hjälpa det på traven igen.

dop- och bröllopsdag

Idag var det ett år sedan jag döptes och mamma o pappa överraskade med bröllop. Vi har haft en lugn o skön dag. Pappa o jag har varit ute o skottat snö och åkt bob. Mamma har dagismärkt mina kläder. Nu har vi ätit mumsig mat och nu blir det bad innan det är dags att sova. Imorgon blir det ingen sovmorgon. Ska vara på dagis klockan nio så det är bara att ställa väckarklockan.

Igår hade vi besök hela dagen. Först kom farmor och lekte spöke.

image627

Sen var morbror o Emma över o lekte en stund. Sen kom Thomas med en jätterolig bok som handlade om Tokarne. Jag lärde Thomas hur man gör med Lucas, min häst.

image628

Sen lärde Thomas mig hur man kör radiostyrd bil.

image629

Nu ska jag titta på hästar på TV. Kanske kan jag få nåt tips...

dagisinköp

Ja idag har jag varit i Västerås med mamma o mormor och handlat kläder tills jag ska börja på dagis. Nu är det bara två dagar kvar... Det blev en massa nya kläder som passar bra på dagis. Vi åt lunch på Hong Kong. Mums med kinamat. Innan vi åkte hem till morfar och åt semla var vi på Zetterlunds och då köpte mormor en kassaapparat till mig. Den har microfon och en scanner. Nu har jag blippat på alla saker så det blir dyrt för mamma när hon ska betala.
Pappa har börjat sticka mössor. Så nu vet ni vad ni kanske kommer få....

image625


Andra dagen med bara mamma på länge..

Å då har det tydligen bara busats hela dagen. Inte göra som någon säger utan tvärtom och sånt man inte får göra men lite snölek blev de allafall.. men först en hyllning till min händiga pappa. Visar att jag kan med..

image622

Fått en BOB från morfar å mormor som mamma har haft..
image623

image624

Blå öga

Idag började pappa att jobba igen. Mamma och jag tillsammans hela dagarna ett tag. Vaknade i min egen säng i morse vid 5 och ropade då snällt på pappa. Sen tyckte jag att jag hade sovit klart. Men det tyckte inte min mamma. Lagom när John Blund kom igen till mig så ropade pappas telefon. Sen var det ingen mening att sova längre. Men efter frukost somnade jag i min saccosäck.

image619

På förmiddagen tog vi en långpromenad i snömodden. Vi var o handlade och sen hälsade vi på mormor på fritids. Jag hade kul med barnen men ramlade ner från soffan och slog mig i bordet. Så nu har jag blå öga.

image620

Efter maten åkte vi och hälsade på Allis. Hon hade fått en spis i julklapp och den hade vi roligt med. Vi fick även sitta i soffan o fika. Vi är visst stora nu. Ikväll är det jag o pappa för mamma ska på bio. Vi får väl se vem som somnar först, jag eller pappa...

image621

Gott nytt år!!!

image599

Nu börjar jag fatta galoppen med hästen jag fick av farmor. Om man trycker på ena örat gnäggar den och på det andra örat galopperar den.


  

Här hjälper jag pappa att sätta upp flera skåp i vardagsrummet. Tyvärr hade jag borrmaskinsförbud, hade borrat i eluttagen, men dammsuga och mäta fick jag göra. Sen var jag tvungen att poppa till musiken på TV.

image603

Visst blev jag snygg? Det tyckte tom jag.

  

Mamma och jag tog en snabbfika hos mormor o morfar innan vi for in till stan. Pappa spelade golf i blåsten. Burr.
 

  

Jag fick spela spel med Tessan och Emelie. Sen hjälpte jag och Thomas pappa i köket. Eller rättare sagt så var vi mest sällskap. Jag lekte lite med Emelies nya saker. Hon hade en superrolig kassaapparat som hade microfon. Hon hade även fått en kaffebryggare så du kunde jag bjuda på rikitgt kaffe. 

   

Förrrätt: Sharonsallad
Varmrätt. Ostfylld kycklingfilé inlindad i bacon med ris och morot
Efterrätt: Pannacotta med bär
Kaffe med cheesecake
Ostbricka
Gissa om vi var mätta när vi åkte hem.


image613

Efter maten blev det karusellåkning med tjejerna Emelie och Wilma.


   

De stora spelade Nintendo och jag var med och spelade bowling och golf. Jag säger inte vem som vann men onte var det pappa... Kockan tio när vi hade smällt raketer gick jag och Emelie och sov medan Wilma fortfarande höll igång.

image618

Koockan 02.00 var jag vaken igen och då lekte jag en stund med Wilma innan vi åkte hem. Klockan halv fyra sov pappa gott och vi andra somnade strax därpå.

Gott nytt år alla mina vänner. Nu ska jag titta på all snö som faller utanför mitt fönster. Imorgon blir det kanske pulkaåkning. För idag kan man titta på Tv hela dagen sa min morfar... 

RSS 2.0