pappa filip dag....



           

Man blir trött av att ara på sjön men skönt har vi haft det.... Nu väntar vi på de andra, Noel, mamma, farfar (som åker hem ikväll) mormor å morfar (som kommer på mat ikväll....)

fotografen

Idag har vi varit hos fotografen. Tanken var att vi skulle få båda killarna på bild tillsammans men det vägrade Filip. Han ville inte ens gå in i rummet först. Så nu fick Noel bli plåtad själv till Västeråsaren. Får se om han är med redan till helgen.

 Noel hos fotografen.


Hade tänkt mig nåt sånt här till tidningen.

På eftermiddagen hälsade vi på Allis en stund. Nu är killarna ute och tar in båten för de tänker sjösätta den i helgen.
Imorgon blir en lugn dag. Ska försöka hinna med lite tvätt o strykning.

Nu kan Noel ligga i sitt gym o "leka" en stund. Han pratar och fäktar med armar o ben. Klippet jag ville visa funkar inte så det får bli detta istället.


 

Har precis fått veta att Filip kört min bil.....

sovmorgon

Idag tog vi sovmorgon alla tre. Halv åtta väckte Filip mig och då sov Noel fortfarande. Noel ville inte gärna vakna och äta så det blev lite stressigt innan vi kom till dagis idag. Till råga på allt så spolade de brunnar idag på gatan så det var inte så mycket tryck i duschen. Tur att jag inte tvättade håret, då hade jag aldrig blivit klar.
Igår var det en trött dag. Kände mig i botten så det var skönt att få sova lite mer i natt. Känner mig ganska pigg nu men ska nog vila lite om en stund. Äta lite jordgubbar o glass och se nåt bra på TV. Känns som en bra idé en sån här blåsig dag.

Home alone

Det gick mycket bättre än vad jag hade kunnat hoppats på att vara själv hemma med killarna. Men det var nog mycket tack vare mamma o pappa som förbarmade sig över oss. Vad skulle vi göra utan de?

Lördag morgon började med att Filip vaknade och saknade sin pappa så tårarna rann i floder. Men när han fått prata en stund med Anders blev det bättre. Efter frukost mm åkte vi till Eskilstuna med mormor o morfar. Det var Kungsgatans dag och en massa baluns. Filips lycka var gjord när han fick en brandstation och brandbilar. Sen blev det obligatorisk ridtur, clowner mm. Filip o clowner är inte så lyckat men utklädda djur går bra. Noel sov sig igenom Eskilstuna. Han vaknade bara för mat.

                                                                      

När vi kom hem blev vi bjudna på fika hos Anton m familj. Mmmm nybakade bullar. Filip o Anton lekte med brandstationen, inte tillsammans men brevid varandra. De hann även gå ut en stund innan regnet föll.

När vi kom hem efter en lång dag somnade Noel gott i sin babysitter medan jag o Filip åt mat.

                                                                             
Sedan blev det lördagsgodis och Robinson. Halv tio sov båda killarna gott och jag undrade vad jag skulle göra. Ovanligt med en stund för sig själv. Natten blev lugn. Noel vaknade bara tre gånger precis som vanligt.

 

Morgonen därpå tog killarna sovmorgon. Båda sov till halv åtta. Vad är det som har hänt???

Sen åkte vi till Åsby och tittade på blommor med mormor o morfar. Filip gick på djungeltur och fick utlopp för lite spring i benen. Sen köpte vi mat med oss hem från Lustigkulla, mums. Därefter sov vi en liten stund alla tre.

TACK FÖR EN UNDERBAR HELG MORMOR O MORFAR!



Sniglar o motorcykel

Ja nu var det ett tag sen men det är väl så det är med två småkottar. Man hinner inte allt det som man vill göra. Det har varit en del denna vecka.
I tisdags åkte jag o Noel till Hälla och shoppade lite. Den stora killen hade dragit iväg på längden igen så nu var alla pyjamasar korta. Det blev lite till Noel oxå.
På eftermiddagen åkte vi till Ramnäs och mitt jobb. Var inbjudna på fika. Noel fick kläder, jag ett halsband och Filip en Hummer (bil) i present. Det var kul att träffa alla igen men gud vad skönt att inte behöva bry sig om tjänster mm till hösten. Kunde bara sitta och njuta i lugn o ro.



  

I går kom farfar hit till oss. Han har sin motorcykel med sig så igår blev det stortvätt av den och en del bus.

Idag var vi till bvc med Noel för obligatorisk vägning och mätning. 3680 gr o 51,2 cm är dagens mått. Han växer så det knakar lillpojken. Vissa kläder i 50 börjar bli små. Han är en försigkommen liten kille. Stadig i nacken är han, vill gärna stå o klättra med sina fötter och vänder sig nästan från rygg till mage. Har gjort det två ggr men ena gången var det ett par armar i vägen. Han har fått en favoritsovställning, min mage. Han sover gott men inte jag.
Dagens lycka; sopbilen vinkade till Filip!!!


Filip sjunger Lilla Snigel
"Lilla snigel, akta dig,
annars kommer jag o tar dig"


Även små låter när de sover.

I helgen blir vi ensamma jag o grabbarna. Anders åker på golfresa till Nora. Vi ska till Eskilstuna med mormor o morfar.

i min ...

egna Egoblogg får jag visa bilder på mig själv hur myket som helst....
En jobbarkompis följde oss ett tag och han har således tagit bilderna. Toni Pettersson..




























Barnens dag

Medans Anders o Thomas slet i Hallstahammar (trodde inte de skulle klara av det när jag såg Anders efter 2,5 km) roade vi oss i Västerås på Barnens dag. Mycket folk, sol och lagom stressigt. Hade en härlig dag med familjen.
Filips önskemål var att besöka brandbil, polisbil och ambulans. Vi klarade av två av tre och det nöjde han sig med. Lyckan var gjord när han fick sitta i polisbilen och trycka på sirenerna. Han hade nog kunnat stanna där för evigt.



 Anton fick följa med i ambulansen.
 Vilopaus på Zetterlunds.
 Det är bra att vara förberedd om det börjar regna.
 Hittade en koja bland träden.
 Skräptema i Vasaparken bland förskolorna. Man kunde även leka med såpbubblor, titta på djur, lyssna på musik mm.



Få Anton att gå åt samma håll var nog det största problemet. Filip försökte en stund men gav sen upp.

På kvällen blev det grillning och schlagerfestival. Och ja, jag var vaken. Såg dock inte hela omröstningen. Då hade Noel äntligen somnat.

Är grymt imponerad av grabbarnas insats i Hallsta. Men nu har jag en man som knappt kan röra sig. Kan det vara värt det???

söndag i sängen...

hade jag behövt idag men men.... Det här med multisportkarriären har inte passerat obemärkt.
Igår var det alltså dax för tävling i hallsta och 20 minuter före start kom en trevlig överraskning att det skulle tillkomma ca 2,5km löpning innan vi fick börja paddlingen. Jag gjorde dessutom misstaget att dricka sportdryk innan och det gillar inte min mage allafall så jag höll inte på att ta mig runt till kanotingen ens men fasen det gick.
Paddlingen var ingen match för mig och Thomas, lagkamraten som var rädd för att vara på vatten fixade det riktigt bra. Sen var det en kort löpning där vi böt till cykel och där var momentet då jag kände mig starkast. ca 10 km sen var det ju orienteringslöpningen 5,6km fågelvägen som var kvar och det blev riktigt tufft. Thomas fick putta på många gånger och sista kom kom krampkänningar i baksidalåren så vi fick stanna och stretcha. Tillsist kom vi i mål på 2h 44 minuter och idag är ingen rolig dag skall ni veta. Allt från höften och ner gör ont. Men jag är fasen stolt att jag gjort det... Flera bilder kommer att komma i veckan...
Vlt har ett bildspel med lite blandade bilder från Hallsta på
http://old.vlt.se/bildspel/090516hallstafm/



   

I ett kort svagt ögonblick efter ett par öl på lördaskvällen gav jag Camilla barnledigt för att storhandla och oj vad jag hade problem att stiga ur sängen så det beslutet känndes tufft i morse. Men Allis å Ullis kom för att leka så jag behövde bara sitta med Noel så det gick bra. sen tog vi lunch och em vila för att sedan cykla till skvallerbäcken med tjejerna..

   

Sen träffa vi en Gnagare som vi inte vet vem han är eller vad han heter. Hej å Hå Idrottstå  And//

2 killar

Tänk att det gått fyra veckor sedan Noel kom till världen. Tiden går så fort!!! Har inte sett så många likheter mellan killarna men nu börjar det bli mer o mer vartefter Noel växer.


Filip 9 dagar



Noel 5 dagar

Men det är lite skillnad i storlek på killarna. Vid 3½ vecka vägde Filip 3860 gr och var 55 cm. Noel väger 3130 gr och är 50,5 cm. Bara en vecka senare vägde Filip 4610 gr. Ska bli spännande att se Noels vikt på fredag.

Idag har vi varit i stan och köpt täcke till Filip o handlat på Maxi. Nu har vi varit ute o cyklat, skruvat mm. Filip cyklar stolt fram o tillbaka på gatan. Igår var vi ner till mormor o morfar ovh visade färdigheterna. Inte var han rädd i nerförsbacken heller så det var bara att springa efter. Uppför trampade han själv, ville inte ha nån hjälp.


Morgonmys i fåtöljen


Filips bild av brorsan

Dax att ladda inför morgondagen!!!

Mamma Mu

Igår var det dagisfri dag så det blev en lugn morgon. Trodde sen att Noel skulle sova som han brukar på fm men inte. Bara små powernaps blev det. Det är visst inte så dumt med en biltur på fm...
Jag o Filip tvättade och letade hotell.
Efter vilstunden packade vi in oss i bilen och hämtade pappa Anders på jobbet. Sen åkte vi till farmor Kerstins jobb. De hade öppet hus och besök av Mamma Mu och Kråkan. Till en början var Filip blyg och ville inte släppa handen på mig men efter sagan så följde han med Kråkan ut och hämtade korv. Vi blev kvar nån timme så vi hann med både tipspromenad, lek och mer Mamma Mu.
Noel fann sig till rätta hos farmor och var vaken hela em. Trodde att natten kanske skulle bli lugn men inte. Var det inte lillen så var det den större. Känner mig ganska urlakad just nu. Ska besöka soffan en stund och vila ögonlocken.






familjemedlem på rymmen

I morse strax innan dagis kom vi på att det saknades en kanin. Var kunde den vara? Sist vi såg den var på bvc så det fick bli ett besök där innan dagis. Till vår stora lycka satt kaninen där och väntade. Filip tyckte att kaninen hade varit busig som varit hos doktorn hela natten. Själv var jag bara glad att den hittades utan problem och längtade hem till frukosten. Det var den som jag fick hoppa över för att hinna få klart båda barnen innan nio.

Hur gick det nu då på bvc för killarna igår? Jo, Filip hängde med in och tittade nyfiket på vad som hände sedan gick han ut en stund och lekte med bilgaraget. Noel hade både gått upp i vikt, nu=3180 gr, och växt, nu=ca 50,5 cm.
Vi firade med att åka och köpa storebrorstårta. Det var en stolt kille som bjöd sin pappa på bakelse igår eftermiddag samtidigt som han kunde berätta att han varit och hälsat på brandbilarna med dagis. Han hade faktiskt suttit i den men inte velat åka med. Den hade både tutat och blinkat med lamporna. Så lyckan var gjord för den dagen!!!


Såna här lappar får vi på bvc för att kunna se Noels tillväxtkurvor. Det går spikrakt uppåt.

Skvallerbäcken

..ska alla Suringar ha varit vid när de fyller tre, så idag tog jag min stora grabb på en liten upptäcksfärd dit. Tyvärr lite lite vatten men man kunde visst plurra iallafall.

-själv har jag ju fått för mig att jag är multisportare och kommer tävla i Hallsta på lördag och drömmer om att få åka till kilsbergen i slutet på juni http://kfummultisport.se/ (fast det vet inte min fru, tills nu)) för det verkar ju skitkul ju. Man får kajakpaddling, mountinbike och löpning som i ett litet ägg liksom. Vi började ju våren på jobbet å snacka om att köra LidaLoop i tullinge (ett mountinbikelopp) och snacka går ju. Nu är vi anmälda och måste ju liksom träna och genomföra. Något annat finns inte så det var ju riktigt tråkigt nu när vi åkte på förkylningen så bara att vänta på friskare tider och köra hårt sedan..
Nu får ni allafall lite bilder från Filips och min lilla utflykt

And//



             Skrattar bäst som skrattar sist eller?

Om ni klickar på de små bilderna och får medd. "404 Not Found" så har sidan inte laddats klart ännu, ha tålamod och vänta lite bara..


full fart

Ja full fart är det minsta det har varit här i helgen. Det har varit fullt program med mycket skoj som har hänt.
I fredags kom familjen från Stolphusgatan hit på besök. Vi trotsade vädret och grillade hamburgare. Sen blev det innebandymatch, golf och saga. Ibland kan man undra vilka som har roligast, de stora eller de små. Vilken tur att vi kan ha lekrum i källaren. Lite ljuddämpande saker bara så kommer det bli ännu bättre.

 

I lördags åkte vi till Hallstahammar och Åsbydagarna. Vi klappade kaniner, red på häst och åkte hölass. Tog en tur till Skantzenområdet och där blev det vitsippsfotografering, fika och båtlek.

   



På eftermiddagen åkte vi hem till mormor o morfar och smakade mormors nybakade bullar. Mums!!!

Söndag morgon åkte vi och hälsade på Allis en liten stund. De hade så roligt så Filip ville inte åka hem. De fick följa med Icko ner i källaren och se när han sprutmålade ishockeyhjälmar och det tyckte Filip var så spännade.
Men det blev en kort visit hemma innan vi åkte till Tortuna kyrka och Adams konfirmation. Hade köpt små. söta jeans till Noel men de var alldeles för stora i midjan, får se om han nånsin kommer kunna ha de. Båda killarna skötte sig bra med tanke på att det tog över en timme i kyrkan. Sen blev det fika i Vrian och Filip fick busa av sig med Maja. Noel hade det tryggt och skönt hos sin faster och sina kusiner.

   

   


Stor och liten

När vi kom hem fortsatte det med besök av vår föredetta bvcsköterska Margareta som nu jobbar med farmor Kerstin. Hon kom med en blomma och ville titta på Noel. Hon saknade de här små liven som hon förut hade runt sig hela dagarna. Det var skönt att prata med henne en stund för han kan ju det här med barn och allt och henne "känner" vi ju sen tidigare.
Sen somnade familjen gott klockan nio. Noel överraskade sin mamma med att sova till 01.30 innan han vakande och ville ha mat. Men det tog han igen sen. Då var det varannan timme. Man får ju inte bli bortskämd heller.

Idag känner jag mig risig. Förkyld, huvudvärk och febrig. Nu blir det vila och te innan vi ska hämta Filip och åka till bvc. Noel på vägning och mätning, Filip på inskolning. Det är ju snart treårskontroll och då är det ju bra om han törs gå dit.

Provade babysittern till Noel eftersom han börjar vara mer vaken nu och vill vara med. Det funkade bra, men han är ju så liten. Han når knappt över kanten.


Familjen samlad

Ja nu är familjen samlad i sovrummet igen. Filips säng är inflyttad så nu sover han brevid mamma, nästan. Anders har fått flytta tillbaka och jag tror att han sov ganska bra i natt. Men han klagade på att vi andra tre snarkade, men det vet jag inte om jag ska tro på. 
Idag är Filip feberfri igen men fortfarande lite hängig. Vi har bakat kaka nyss och nu tittar vi efter hotell i sommar. Ett önskemål är att åka till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Har hittat ett erbjudande där man kan få både det och High Chaparall i ett. Ska se om det passar resten av familjen.

 

nu är det klart



Här ser ni Jonathan NOEL Galin. Nu har vi tänkt klart och dessa var de namn vi båda kunde tänka oss. Tack för alla underbara förslag vi fått av er. Mer bebisbilder önskas så här kommer några.

   

Storebror är snorig och småfebrig så imorgon blir vi hemma jag o killarna. Anders börjar jobba heltid igen. Slut på bebisdagarna. Tillbaka till verkligheten.

berg och dalbana

Nog för att jag visste att hormonerna fortfarande är i gungning och att man kan börja storgrina för ingenting och att sömnbrist mm spelar stor roll. Men när man ligger och gosar med sin stora kille och han plötsligt säger;
- Mi längtar efter min mamma.
Samtidigt tittar han på mig med stora ledsna ögon, ja då kom tårarna som på beställning. Klumpen i magen och det ständigt dåliga samvetet att inte räcka till kom till mig med ett BOM. Även fast jag vet att han får egen tid både med mig och med Anders så har det ju varit en stor förändring för honom att få en lillebror. Nu är de två som ska dela på oss. Vi låg länge och pratade jag och Filip. Vad jag förstod är han glad över sin lillebror men tycker att han är för mycket med mamma. Behöver jag säga att det blev många kramar och pussar innan vi skulle sova igår. 

Cykelträning

Nu har cykelträningen på dagis gett resultat. I ett huj har Filip blivit en hejare på att cykla. När vi var ute och planterade så var det cykeln som hägrade mest. Runt, runt, runt cyklade han så vi fick lov att ta ut cyklen på gatan. Han cyklade fram och tillbaka och ville aldrig sluta. Nu behöver vi bara höja sadeln för han har visst växt på längden. Sen är det bara att köra.

  

Filip älskar ju rosa och han ville ha rosa blommor i blomlådan så det fick han. Har ju stoppat honom i vissa klädköp men nu fick han som han ville.

Brist på fantasi och uppfinningsrikedom har han inte våran Filip. Om man inte når upp och kan se på datorn när man sitter i sin stol kan man ju alltid ta fram motorcykeln.




Matchvikt

Nu har vi slagit födelsevikten med 35 gr. Idag vägde Skorpan 2850 gr. Hade gått upp 120 gr sedan i torsdags. Helt okej! Bvc sköterskan blev lite paff när jag berättade att han äter minst 8 ggr/dag men det var okej eftersom han fortfarande är så liten. Men det kanske blir lite ändring på det för i natt gick han från att äta ca 50 ml till ca 80 ml per gång. Nu kanske han är nöjd lite längre även på natten och inte bara på förmiddagen.
Han sover som bäst på förmiddagen, ca 2-3 timmar sedan glesar det ut sig under dagen. Han är mest vaken på kvällen mellan 21-23. Då är jag som tröttast. Men efter kvällsmålet vid ca 23 somnar vi gott. Då har jag Filip på ena sidan och Skorpan på andra.
Anders provade på att sova med oss i lördags men fick inte så mycket sömn. Han vaknade så fort Skorpan rörde på sig eller gnydde. Han får nog sova på madrass ett tag till.

Vad Skorpan ska heta? Just nu provar vi ett namn. Måste smaka och känna för att se om det passar. Med Filip blev det klockrent. Filip betyder hästvän och se vad han älskar. Det kanske finns några som hjälper till....

Jag vet iallafall en som lovade att hon skulle komma och hälsa på. Hade gärna velat att hon skulle fått träffa mina killar. Men jag tror att hon har haft ett finger med i spelet och hjälpt oss få dessa underbara grabbar. Jag tror även att hon är här ibland och hälsar på. Hon är så välkommen!!!

På tal om underbara grabbar. Om ni bara kunde få se när Filip pratar med brorsan. Han sitter och småpratar eller sjunger för honom. Ger honom nappen om han är ledsen och klappar honom på huvudet. Det är såna fina stunder och jag hoppas att de kommer bli de bästa vänner när de växer upp.


2 kvar

Nu har Skorpan snart fått namn. Igår kom vi fram till 2 som vi båda kan tänka oss så nu ska vi bara se vad som passar bäst. Skorpan är mer o mer vaken och med. Han tittar och följer med, lyssnar och tar in. Han har börjat få ligga i sitt babygym och när han är mätt och vaken går det ganska bra. Han sprattlar och gör ljud och ser ut att trivas ganska bra.



Vilken helg vi har haft. Anders har tränat i tre dagar, cykla, orientera och golf. Tala om att han har träningsvärk i dag. Men snart är det multisport tävling. Bara att ladda.

Filip har haft fullt upp. I fredags träffade vi Allis i lekparken och sen blev det pappatid på eftermiddagen.
I lördags åkte han till farmor och Torsten och de hade hunnit med mycket, bla hade de varit i lekparken och sen cyklat och tittat på flygplan. Sen blev det bad, Babben och Magnus Uggla innan de somnade. Hemma tog vi det lugnt. Tänkte hinna med en del men så blev det inte. Var rätt skönt att bara vara.
Igår hämtade jag, mormor o Skorpan Filip och sen åkte vi på marknad på Vallby. Vi fastnade hos hästarna. Det var ju så roligt att få mata de med gräs och lyckan var gjord när man även fick rida. 

                                                                                    

Efter fika i Träsket gick vi hem och tog det lite lugnt. Halv fem somnade Filip i fåtöljen och vaknade halv sju i morse. Han var nog trött eller tror ni?

 

RSS 2.0