Änglar finns

Så är vi äntligen kurerade från den där hemska magbasilusken som vi drabbades av. Aptiten har visserligen inte infunnit sig helt hos Filip men idag har han petat i sig lite iallafall och inte bara druckit.

Efter isoleringen vi haft var det skönt att få ta med sig killarna in till ICA och handla lite. Och vilka underbara änglar jag hade med mig. De var så nöjda och glada så det var en fröjd att ha de med sig. Lyckades handla det mesta som stod på lappen tom.

Nu har vi en överlycklig kille här hemma. Han har fått ett TV-spel av sin pappa där man sitter på en motorcykel och kör. Han såg den inne på ICA idag och bara ville ha den.



Att barn utvecklas i faser vet jag och jag har länge hoppats att Filip skulle komma till den fasen där han kan leka själv i sitt rum och nu helt plötsligt är han där. Det känns som att det hände över en natt för nu kan han sitta i sitt rum och leka och fantisera långa stunder. Och för att inte Noel ska komma in stänger han gärna dörren.

Nu laddar vi för fredagsmys...

Är det inte härligt att det regnar så att snön försvinner så säg?

GRATTIS

Grattis på 60-års dagen pappa, svärfar och morfar!!!


hemjobb

Jag sitter just nu å jobbar hemifrån. Familjen är inte helt pigga å inte heller helt sjuka. Filip har sovit hela dagen å Noel har som sagt varit dålig i magen han med men än så länge bara genom blöjan, tack ålov. Camilla mår tjyvens så jag stannar hemma någon dag å supportar.. Förhoppningsvis är detta snart över då men kände vårens solstrålar värma idag. visst lovas det snö men snart är gräsmattorna gröna igen....

Anders//

vinterkräksjuka????

Nu har jag jobbat i två dagar för att tillsammans med mina nya kolleger ordningsställa organisationen för den nya Starbäcksskolan. Det är mycket att tänka på, HUR ska vi jobba, VEM ska jobba med VEM, VEM ska ha vilka lokaler etc. Det har varit många diskussioner men nu är stommen lagd.
Första dagen frös vi och satt under filtar och med extra element. Till följd att jag igår hade världens huvudvärk och ont i nacken. Men god mat har vi fått. Har inte velat ha nån mat på kvällen när jag kommit hem.

Inatt vaknade vi av att Filip kräktes. Så han o jag har sovit på madrass i vardagsrummet. Men natten var lugn och nu ligger han o vilar. Även Noel är dålig i magen. Så nu får vi ta det lugnt och se vad det blir av detta.

Kallt!!!

Nu är jag hemma med grabbarna idag och imorgon, Camilla börjar jobba lite ett par dagar under våren å det känns ju bra. För mig att få vara hemma å för Camilla för att få träffa lite folk utanför öppna förskolan...

Men dagen började ju inte jättebra. 08.45 var alla klara att ta bilen till dagis med Filip men Bilfan "volvon" går inte när det är kallt. den startar men inge kraf så den blir inte körbar... Filip har språklust hans favorit så morfar fick rycka in å köra han till dagis så nu är Noel å jag hemma iallafall. Hade planer på att återse lite gamla ansikten på Öppnaförskolan...

     

60

Igår var det kalas för morfar som fyllde 60. Det blev god mat och mycket lek. Inga paket men flera kuvert med överraskningar.
Kusinerna lekte och Noel hade fullt sjå att hinna med.
 
 Filip o mormor förbereder

 Födelsedagsbarnet

 Kusinlek

 Vad kan det vara?

 Pojkarna ser på Lilla Kycklingen

 Dax för tårta

Ute snöade det för fullt men det var visst mera snö 1985, 20 cm. Men om det här fortsätter kanske vi slår det rekordet.

 Lampan syns snart inte i snön

glass



Noels första smak på glass gav mersmak!!!

Backa

Idag har vi haft en hemmadag med lite städning och undanplockning. Imorgon ska vi ha 60 årskalas här hemma för min lilla pappa. Det blir en lugn tillställning med lite mat och mys. Nåt paket ska det väl oxå bli.

Noel har kommit på att man kan gå bakåt. Det ser lite roligt ut när han tar fart, först fram och sen bakåt med en väldig fart. Sen skiner hela han upp i ett enda stort leende. Annars håller han mest till i Filips lekrum. Det är en spännande miljö med nya saker för honom. Så innan det blir klart i källlaren har alla småsaker hamnat väldigt långt uppe. Utom räckhåll för ett par klåfingriga armar o händer.

10 månader



Japp idag blir Noel 10 månader. Tänk att det var så länge sen som han kom till oss. Hualigen vad det gått fort. Då var han ett litet hjälplöst knytte och idag är han en liten "självständig" individ.



Här kommer den utlovade filmen på Noels krypning.


knäckt koden

Nu kan man börja se slutet i tunneln. Idag har vi nämligen varit och bestämt tapeter och golv till sovrummen och imorgon ska det handlas golv och väggbrädor. Jippi!!! Längtar efter att få inreda och göra i ordning.

Dagen har bjudit på som tradition erbjuder semlor. Lyckades även pricka in att det var internationella pannkaksdagen så det blev även det. Jag och Noel har varit på ÖF och lekt medan Filip lekte på dagis. Det var två trötta killar jag fick med mig hem. Det är inte så lätt att sluta sova på dagen och orka med allt. Filip är ganska trött på em/kväll nu för tiden.

 

Noel har börjat krypa. Ja han har äntligen knäckt koden. Fast han kryper inte som alla andra utan har en lite udda stil. Ska försöka få det på film så får ni se.



Ryktet går att snön ska vara kvar april ut. Mer snö väntas på torsdag/fredag.

takdropp

Igår var det full fart hela dagen. Magnus bjöd på kalas på em och kusinerna lekte för fullt. Man kan tro att Filip ska sova gott efter en sån rolig, fartfylld dag men det blir istället tvärtemot. Han har svårt att koppla av och komma till ro och nattsömnen blir lite orolig. Själv vaknade jag efter en timmes sömn med sprängande huvudvärk och astmakänningar. Så det blev lite medicin och några timmars vakenhet innan jag somnade om igen.
På fm har Anders och Filip varit ute och njutit av solen. Nu börjar vårkänslorna komma med takdropp och allt. För min del kan snön gärna få försvinna fort nu. Längtar efter vårpromenader med vagnen utan att fastna i snön.
Under vilan tittade vi på "Sommaren med Göran". Den var riktigt rolig!!! Kan varmt rekommenderas.
Nu är killarna nere o jobbar i källaren. Filip gav just upp eftersom det enligt Filip "låter så jädrans illa". (Anders kör med slipmaskinen) Och jodå, Filip har lärt sig Jädrans. Används för att förstärka saker.

Ha en trevig Alla hjärtans dag!!!

det tröga projektet

Aj aj aj vad det tar tid mitt sovrumsprojekt. skulle ju bara kasta ut garderoberna och slå upp en ny vägg å lägga in ett gips tak å lägga nya golv och tapetsera å måla allt trä vitt sen skulle det ju vara klart!
just nu är problemet att få skarven i taket bra, är du målare å läser detta å vill ha nåt att göra - välkommen!





     

Lite snöiga vinterbilder från Surahammar.

Sen är det ju dessutom synd om mig för jag fick börja min vaccination igår. Två dyngsprutor igår, en nästa gång å två till den tredje träffen + drick vaccin å tabletter å fix.  Kina nästa.......And//

För- och nackdelar

Idag har vi varit på 10 månaderskontroll på bvc. Allt såg bra ut men lite smör i maten skulle inte göra någon skada. 8,1 kg och 70,5 cm. Annars var den stora nyheten att lillkillen gick. Sinnika visade det för både barnmorska och läkare. Den stora frågan blev då om det blir en till snart. För sägen säger att om bebisen går tidigt gör den plats för nästa. Men nej nu är det stopp. Det räcker bra med två!
Att lillkillen går finns det både för- och nackdelar med. Han är mycket nöjdare och gladare men nu tar han sig runt överallt. Nyss hade han lyckats sätta på spisen. Inte bra. Hur barnsäkrar man den???



Nu ska jag o Filip göra julgodis. Inte riktigt rätt säsong men vad gör man. Han har ju sett Bolibompa på datorn och där gör man sånt. Och godis är ju gott!!!



En lite stadigare Noel på språng.

tonåring

Ja just nu provar vi på livet som tonårsföräldrar. Filip är inne i en "härlig" period. Han kan bli sur för minsta lilla, lyssnar inte alls och vill att allt ska vara som han vill ha det. En första frigörelse men ack så jobbigt för alla, även för honom. Försöker tänka på att inte tjata och gnata men ibland undrar man om han har kottar i öronen. För allt går in och sen snabbt ut igen.

 sur pojke

Noel har oxå frigjort sig en hel del. Från att ha suttit fast vid mig så går han nu iväg och roar sig själv långa stunder. Han har blivit som en ny unge, att lära sig gå var nog det bästa som kunde hända honom. Vi har båda blivit frisläppta och upptäcker nya marker.




Snart kommer nya inlägg

Det har varit lite mycket på sistone. Renovering och snöskottning å lite mera.....

Jobb

Att arbeta igen var ganska kul. Mycket fick vi gjort och vi är en bit på väg mot höstens nya organisation. Det känns ganska bra men ibland undrar man vad de tror att man är för övermänniska. Om allt går i lås kommer jag att jobba några dagar under mars-april för att se några av de kandidater vi kan tänkas få till hösten. Det enda negativa igår var att jag fick ör- och huvudvärk på em och idag vaknade jag med feber. Känner mig lite mosig så idag blir det lugnt.
Killarna hade en bra dag. De var på återbruket, hos polisen, på McDonalds, köpte sparkcykel och hälsade på hos farmor. En heldag så att säga. Toppade detta sen med ett besök hos tandläkaren. Lite framsteg blev det. Nu tittade och pratade Filip med henne men visa tänderna ville han inte. Det ska han göra idag har han sagt. Så det blir nytt besök idag. Får se hur det går.
Nej nu måste jag stoppa Noel som äter på gardinerna...

Ny vecka

Ja så är denna helg oxå över. Vi laddar inför denna vecka som bjuder på mycket otrevligt om man frågar Filip. Idag ska barnen få andra vaccinationssprutan, det sägs att fler blir dåliga av den...peppar, peppar.
Imorgon ska Filip på återbesök hos tandläkaren. "Jag tänker inte visa mina tänder", är hans inställning redan nu så det blir kul. Kanske Bolibompadraken och Anders lyckas övertala honom. 
Imorgon ska jag jobba och Anders vara hemma. Första hela långa dagen för de tre tillsammans utan mig. Hoppas och tror att det kommer gå bra. Själv är jag lite nervös och nyfiken inför morgondagen. Alltid lite fjärilar i magen inför nåt nytt, även om jag börjar bli van.  

RSS 2.0