veckan i bilder....



ok, vi grillade ju förra söndagen å så här mysigt kan det se ut...
   
Varför Ullis på en soffa? jo har man "pissmyrskräck" så gör man så här..


   
Filip har tagit bild på frukost.  Faster sussi på sitt jobb..  Lastmaskiner...
     
Blå sopbil och en röd sopbil sen var de massa andra. Vi avslutade dagen med Biltemabesök då vi köpte tågbana..





Kusiner i peruk är skitläskiga
     
Sen tog robin amanda å adam över tåget hos farmor, de är typ 20 å ville inte att det skulle komma ut at de lekte själva...

.

nu när..

jag äntligen tog mig tid att göra ett inlägg så har resten av familjen tagit kameran (med bilder från veckan) och åkit till strängnäs eller nåt på marknad. ja ja
Vi hade familjehelg förra veckan då vi städade garaget å höstfixade i trädgårn sånt som man åker på nu när man har hus.
Men på söndagen girllade vi vid våran lekplats med Allis å familjen, å det har vi ju bara pratat om i ett år ungefär så det var ganska snabbt iscensatta planer. Bilder togs givetvis men just det...

Torsdagen var det stängningsdag på dagis så jag var hemma med filip under dagen å vi åkte till soptippen å hälsade på Sussi som jobbar där så vi skulle få se lite sopbilar.  bilder å story finns i kameran...

Nu som sagt lördag å jag är på väg till tortuna för att spela 4-manna scramble (golf) så jag tar väl å packar fram ölen å wiskey för det har man ju på en sån tävling...


Anders//

Golf är friskvård är en kampanj som pågår....

fredags fight!

Den dära febern var nog mest för jag ville ha min pappa hemma en hel dag för den försvann lika fort som den kom. Vi hade en riktigt rolig  dag med bus å vila sen jobbade ju mamma bara till halv12 så det  blev ju nästan en familjedag. PÅ kvällen körde mamma å putte en ballongfight. Men vem vann?!


Sjuk igen

I går kväll fick Filip feber igen. Så nu är han hemma med pappa. Det är visst nåt som går på dagis. De får feber och inget mera, Hoppas det gäller Filip med. Tyckte dock att han var mer snorig än förut. Igår skulle de ta kort på dagis men Filip ville inte vara med. På gruppkortet satt han i famnen på Susanne men ville inte gärna vara med. Det enskilda gick inte alls. Då började han grina. Han som brukar tycka om att vara med på kort. Men han är inte så tuff med nya människor. Fotografen skulle komma tillbaka, det var flera som vägrade och en del sjuka, då får vi se om det går bättre.

Klättra högt

Det är det jag gillar mest just nu och sen att ramla ner. Mamma säger att jag kastar mig hejdlöst utför och det kanske jag gör. Men det kan jag ju inte säga så då får det bli ramla ner. I lördags var vi till Västerås och till slottet. Där var det tema barn i rörelse och vi kunde klättra, krypa mm. Sen fick jag även prova på judo. Det var riktigt roligt.
  
Sen åkte vi hem till farmor o fikade. Mums!!!

I söndags bar det av till skogen med mormor o morfar. Vi hittade massor med svamp men det var lite bökigt att gå i skogen. Men då kunde man ju alltid klättra upp på en stubbe eller en sten.
   
Sen åt vi smörgås och kastade sten i vattnet medans solen sken.
   

Innan vi åkte hem såg vi en ekorre som låg och sov.

Här kommer några bilder mamma lovat från hennes shoppingtur till Ullared.
   

familjedag i sikte

Nu har vi snart jobbat en vecka. Vad skönt att det är fredag. I morgon har vi en heldag tillsammans att se fram emot. Det var ett tag sen. Undrar vad vi ska hitta på? På söndag ska vi ut i skogen och plocka svamp med mormor o morfar för Anders ska till Stockholm på kramkurs (judo). Hoppas det blir soligt och inte lika kallt som idag. Fick en smärre chock när man klev ut på trappan i morse att det var så kallt. Fast det är ju bättre än allt regn som har kommit!!!

Ullared

Nu är jag tillbaka från min shoppingtur till Ullared. Oj vad mycket vi handlade, blev både kläder och julklappar. Vi hade härligt roligt när vi gick runt bland alla saker som de hade att sälja. Visst blev det väl nåt onödigt men mycket var välbehövligt. Nu är Filip rustad för höst/vinter. Lika skönt som det är att åka bort är det att komma hem. För visst har jag saknat knodden och jag tror att han hade saknat mig med. Bilder på Filips nya outfit kommer.
Imorse fick han hjälp att ta av sig sina kläder när han kom till dagis av Michelle. Sen sprang de in och kramades länge. Härligt att se. Då kan man åka till jobbet med ett leende på läpparna.
Nu hoppas jag att min förkylning ger med sig så att jag kan prata och höra igen. Lite jobbigt är det!!!

Mammas tur

Nu är det mammas tur att vara dålig. Rösten "tappade" hon för ett par dagar sen men i natt kom rethosta, snor och örvärk. Nu går hon som i ett vakum och hör inte så bra. Stackars henne som ska åka iväg. Har önskat mig en Pippibok om hon hittar en.
Jag är mycket piggare och prickarna är borta. Måste ha varit tredagarsfeber. Nu orkar jag köra motorcykel igen.
Igår hade vi kalas för de som missade det i lördags. Det blev lastbilstårta mmmmmmm.
  


Imorgon ska jag till farmor en stund när pappa spelar golf.

Utslag

Lika fort som den kom gick den bort. Febern alltså. När vi vaknade i tisdags var den borta och ersattes under dagen av utslag. Tredagarsfeber misstänker man. Får hålla oss hemma hela veckan och kolla så att det inte är nåt annat. Härligt att se orken återvända till Filip och nu orkar han leka längre stunder. Han ritar motorcyklar, bygger med duplo och kör tåg. Än har han inte orkat köra motorcykel. Han börjar så smått äta igen. Dricker massor med te och äter riskakor. I natt var vi bara vakna en timme. Nu känner man sig snart som människa igen.
På fredag åker jag till Ullared med mamma. En hel helg ska vi mysa o shoppa.

Dop

Igår var det dop för Anton men eftersom Filip fortfarande hade feber fick han vara hemma med pappa. Han kom ner och hälsade på släkten en liten stund. Vissa av de har han aldrig träffat och för mig var det länge sen jag träffade de. Tänk vad stora de små liven är nu.... Kul att se alla igen. Förra gången var på Filips dop o vårt bröllop och då var det så mycket annat som hände. Nu kunde jag bara luta mig tillbaka och vara.

Anton blir Anton

   
Fika på Stavtorp

  
Det är jobbigt att träffa en massa nya människor även när man inte är sjuk. Bra att man då kan kika genom kepsen. Filip blev uppvaktad med paket och blev så glad när han fick ett Pippi påslakanset. Jippi säger vi, för nu kan vi tvätta Pippikudden.

  
Släktingar från Skåne och Örebro. Filips äldsta syssling Emilia, är född på samma dag som han. Det skiljer precis 18 år mellan de. Ganska kul faktiskt!

Idag är vi hemma från dagis och blir nog det i några dagar. Febern håller i sig och nu är han förkyld och hostar. Nätterna är värst. Han kan hålla på i timmar och dricka vatten med 10 minuters mellanrum. Lagom när man somnat om så hör man " Mamma, te". Man är inte alltid lika glad. Sen vill han ligga och hålla handen och ligga under mammas täcke. Var det inte varmt innan så blir det det då. Han är som en kamin. Hoppas det släpper snart så att han blir lite piggare. Tycker så synd om honom.
Så när vi kan ha kalas för resten av släkten vet jag inte. Han måste bli lite piggare först.

RSS 2.0