GOTT NYTT ÅR

Sänder en liten nyårshälsning från de norra trakterna av vårt avlånga land. Här har vädret varit minst sagt varierande.
När vi kom var det -21, dagen efter var de snöstorm, igår regn och idag nån minusgrad. Men vad gör väl det. Här har vi det roligt. Filip kör traktor och där skulle han kunna sitta länge. I början tog han det försiktigt men nu är han djärvare och gasar mera och sladdar. Känner mig ändå ganska lugn för han bromsar och tar det lugnare när det behövs. Han ställer även upp och kör runt brorsan på vagnen bakom traktorn. Noel är mera försiktig och vill helst sitta i pappas trygga famn och tuffa runt i traktorn. Den stora är nog hans favorit. Nu har även snöskotern kommit fram, till Filips förtjusning.
Snart vankas det nyårsmiddag, när BG kommer hem från kyrkan. Sen ska vi väl kämpa för att hålla oss vakna. Har lovat Filip att han ska få vara upp hur länge han vill, det blir väl han och farfar som skålar in tolvslaget...
 
Från oss alla till er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!
 
Låt 2013 bli ett år i omtankens tecken. Ta hand om varandra och gläds med de som ni håller kär. Tänk på att en handling eller ett ord kan betyda mycket för någon som har det svårt. Ta vara på livet!
 

God Jul

Ja nu har både julafton och juldagen gått. Hade en del funderingar över hur Noel skulle orka med julafton men som tur var så vaknade han med mindre feber och lite piggare. När han såg granen och paketen tittade han förvånat och sen blev han ledsen. "Men jag hade ju önskat mig en bulldozer", sa han med gråt i rösten. Vet inte om han inte förstod att det kunde finnas en bulldozer i nåt av paketen. Kvart över sju orkade vi inte vänta på sömntutorna så då gick vi och väckte de andra så att vi kunde få öppna pakete. Några glädjetjut blev det innan frukost.
 
Lagom till lunch kom så gästerna.Vi hann med både mat och Kalle Anka innan han vi väntat på kom. För helt plötsligt så kom han gåendes på gatan. Den som blev mest förvånad var nog Filip. Han var så säker på att Anders skulle gå och köpa tidningen men nr Tomten kom så var han hemma. Klurigt det där...
När Tomten gått hoppade Nisse in och hjälpte till med resten av julklapparna.
  
Det blev en lugn och fridfull jul med nära o kära. Är så glad att vi alla fick vara tillsammans!!!
 
Ta vara på varandra där ute.

jullov

Denna vecka har varit minst sagt händelserik men jag är glad att det ordnat sig till det bästa. Nu har vi jullov men tyvärr så är båda grabbarna sjuka. Båda hostar och Noel har dessutom feber. Håller just nu på att försöka avboka/omboka vår resa till Stockholm - telefonkö. Annars känns allt lugnt inför julen. Både klappar o mat är fixat o snön faller så vackert utanför fönstret.
 
Här är lite bilder från söndagens snölek.
 
 
  TomteFilip på skolans trivselkväll.
 
Fick denna på jobbet idag. Känns bra.
 

barbie

Trodde inte att mina barbiedockor skulle komma till användning nåt mer men nu är det dags att ta fram de igen. Noel tycker visst att det är kul att leka med de. Har hittat han lekandes med de när jag hämtar på dagis. Idag hade dagis varit och tittat på julkrubban och hört berättelsen om Jesusbarnet. Noel fick så mycket beröm när jag kom för att hämta honom. Han hade klarat det jättebra och lyssnat uppmärksamt. Fröknarna tycker att han klarar sig bra bland de stora barnen, han har koll i samlingen och på gymnastiken är han så duktig. Det tycker inte att det märks att han är ett år yngre utan han klarar ibland mer än de äldre. Hans fröknar vill inte utesluta honom från nåt för att han "bara" är tre utan han får hänga med och han har visst visat att han klarar av det. Känns härligt att få höra hur det går och hur de tänker och tycker om Noel. De ser honom inte bara som liten. Här hemma kan vi också se hur fort han har utvecklats och hur mycket han har lärt sig denna termin. Han är som en svamp som bara suger i sig kunskap!!!
Som hos så många andra har förkylningarna hälsat på här hemma. Noel hostar och kraxar. Jag har ont i halsen och öronen. Filip klagade på hals- och huvudvärk. Det får bli te och c-vitaminer ikväll.
Imorgon ska vi fira Anders litegrann. Ett paket eller fler kanske det blir...

bebis i magen

Morgonens fundering vid frukostbordet.
 
Noel: Kommer bebisen idag?
Camilla: VIlken bebis?
N: Den som ligger i magen.
C: Nu försår jag inte riktigt. Vilken bebis?
N: Den blå pojkdockan.
 
Då förstod jag. Noel har önskat sig en beis i julklapp. Det ska vara en pojkdocka och den väntar han visst spänt på. Fick förklara att bebisen kommer när tomten kommer. Så nu väntar han på att kalendern ska ta slut så tomten kommer.
Appropå att tomten ska komma så satt jag o slog i julklappar igår medan grabbarna var uppe med Anders. Mitt i allt kommer Filip glatt intågande i rummet och ser fundersam ut. Sen får han se saker han önskat sig som jag ännu inte hunnit slagit in. Han gör en glad segergest och säger glatt YES! Så kan det gå när pappan somnar...

Tällberg

I år bjöd äntligen Tällberg på snö. Det brukar alltid vara regn när vi är på besök men nu var det så vackert.
Vi startade vår resa redan på fredag förmiddag med att åka till Avesta och fynda på outleten. Sen blev det mat på Kupolen och brödköp i Leksand. Filip som åkt med mormor o morfar väntade spänt på hotellet att alla skulle komma fram. När alla var samlade blev det fika och sen blev det bad och bastu innan det vankades trerättersmiddag. Först serverades det röding, till varmrätt var det lammfilé och till avslutning blev det citronsorbet. Mmmm det smakade gott och det var 11 mätta människor som slog sig ner i samlingssalen. Ungarna spelade biljard och lekte i lekrummet innan vi en efter en valde att gå o sova.
 
Lördag morgon sov vi länge och sen låg vi kvar o myste i sängen innan det vankades frukost. Mätta o belåtna begav vi oss ut i snön och åkte pulka. Efter en timmes lek var det skönt att komma in i värmen igen. Efter lunchen som bestod av fläskfilégryta blev det vila. Jag o Thomas valde att ta en shoppingtur och fyndade en del. Eftermiddagen bestod av mer bad och bastu innan det vankades julbord. Oj så gott det var. Med fulla magar slog vi oss ner framför brasan i gillestugan med våra efterrättstallrikar från buffébordet. Ungarna tittade på film en stund innan trubaduren satte igång. Noel njöt av musiken medan Filip spelade in en reklamfilm.
 
Söndag morgon bjöd på sol och god frukost. Medan vi packade gick de stora grabbarna och spelade boll i gympasalen och Noel o Vilma lekte i lekrummet. Sen var det dags för hemfärd. Noel o Filip somnade gott i bilen och vaknade först i Ludvika när vi skulle äta.
 
 
 
Detta är bara en av Filips alla filmer han gjorde under helgen. Vad ska det månne bli av denna kille?

RSS 2.0