OK stämpel

Ja igår var jag och fick min OK stämpel. Blodtrycket var åter normalt och allt annat med. Det var visst lite vila jag behövde. Denna vecka ska jag vara hemma och ta det lugnt för att se att blodtrycket håller sig stabilt och nästa vecka är det påsklov. Sen får vi se vad som händer. Ev. blir jag hemma resten av tiden innan förlossningen. Måste ju tänka på bebisens bästa (mig själv med) och då är det inte bra med högt blodtryck.

Igår fick vi besök av kusin vitamin med familj och sen kom även mormor. Det blev en rolig eftermiddag och det var kul att ha nån vuxen att prata med. Anders var ju på nån jobbgrej.

Kusinerna lekte tillsammans.

  Man måste turas om att köra.

Dessa killar kommer nog bli ett riktigt radarpar. Mycket skoj, bus och tokigheter kommer det att bli!!!

Söndag i city!

Ja för en gångs skull åkte vi ner till city på en söndag för nu är vi pigga igen. Visst lilte hostig men det är väl varenda unge nuförtiden.

Filip Dundrade in på en pannkaka med grädde å sylt. Kolla grädden!


Farsan Baloo köpte ett par skor som han inte behövde, men är det därför man handlar?


Sen när vi kom hem var Filip tvungen att laga grävskopan, slut på batterier vet ni, sen lurade vi på ungen den nya vårmössan som han egentligen inte ville prova fast det var ju lite kul att dra ner den för ögonen ända tills han gick in i fönsterbädan med huvet. Så nu ser vi nog inte den mössan igen på hans huvud! Ny vecka å millan skall ta nytt blodtryck i morgon så vi hoppas att hon lugnat ned sig lite, själv skall jag ut med jobbet på någon slags info med hockey VIK-Södertälje på kvällen så vi kör väl SSK-Tröja i morgon kväll. Hej å hå-choklad tå!

     

Annan pojke

Idag var det en annan pojke som vaknade. Pigg, busig och pratglad. Han har glimten i ögat även om de fortfarande är lite trötta. Febern var som bortblåst men snor o hosta är kvar. Även matlusten är tillbaka. Helt otroligt vad fort det kan gå. Nu får vi hoppas att det inte blir nåt bakslag.
    
Så idag har han hunnit med en hel del. Snickrat, dammsugit, vilat med mamma o hjälpt pappa. Däremellan har det varit lek o bus.

Jag måste nog erkänna att jag nog varit ganska stressad utan att veta om det. Nu har jag tagit det lugnt i två dagar och redan igår kände jag pulsen gick ner. Märker en klar skillnad när jag börjar göra saker. Hela kroppen sätter fart och det blir mer spänningar i magen. Hjärtat bultar o slår och andningen blir mer stressad. Behövde kanske få mig en tankeställare inför förlossningen. Då ska man ju helst vara ganska utvilad eftersom de är ett maratonlopp man ska utföra sägs det. Om det syns på blodtrycket att jag tagit det lugnt vet jag inte eller om det nu bara blir psykiskt när manchetten kommer fram vet jag inte. Så var det ju med Filip. Men så länge bebisen mår bra är jag nöjd!!! Men ibland undrar jag om den tänker vänta tiden ut innan den kommer. Det är så mycket tryck neråt nu så ibland känns det som jag har en melon där. Kommer inte ihåg den här känslan från förra gången men det kanske var så...

Sjukdom i familjen

Ja igår blev Filip sjuk igen. Han har varit lite småhostig men igår slog allt till på samma gång. Feber, snor och hosta. Han frös så mycket att han ville ha långärmad tröja på sig när vi gick o la oss fastän han var som en kamin. Natten har varit tuff men några timmar lyckades vi iallafall sova.
Nu har vi sett på Pippi och när Filip somnade tittade jag på Beck. Nu är det Mamma Mu som gäller. Vi får väl vila båda två så gott det går.
Måste erkänna att jag blir lite rastlös när jag ser vad som behöver göras men det är väl bäst att ligga lite lågt ett tag.


I onsdags kväll var det en kille som sprang runt och tog kort på omgivningen igen. Han skulle även dokumentera mammas stora plåster som till stor besvikelse redan var borta.
   

Här är den busiga fotografen i egen hög person.
 

I morgon skulle vi ha åkt på 60 års kalas men det får vi ställa in som det ser ut nu. Hade annars varit kul!!!

Ordinerad vila

Jaha så nu är man sjukskriven fredag o måndag. Blodtrycket var inte bra men ingen äggvita i allafall. Hade hysteriska May som tyckte att jag genast skulle gå hem och lägga mig. Ska tillbaka på måndag igen men då är det förhoppningsvis Birgitta igen. Hon är så lugn och hetsar inte upp hela omgivningen. Är inte så orolig, har ju gått igenom detta en gång förut, och så länge jag mår bra känns det ok. Men nu är det väl bäst att VILA några dagar och inte stressa runt.

Inte optimalt

Nej, det är inte optimalt att ha med sig Filip till barnmorskan. Men idag blev det tyvärr så. Det var nåt fel på värmen på dagis så de hade bara 11 grader inne, så han fick föjla med mig.
Först skulle vi till barnmorskan och det var inte så populärt att gå in i hennes rum. Till det så var det även en elev med så allt tog lite längre tid än vanligt. Filip stod brevid mig och grät under undersökningen. Då går det jättebra att ta blodtryck, naturligtvis var det lite högt så jag får komma tillbaka imorgon igen. Järnvärdet var oxå lite lågt så nu blir det extra järntabletter, det är kanske därför jag varit så extremt trött sista tiden?
Mer spännande var när de tog blodprov, då tittade han nyfiket på. Men när det var dags att lyssna på bebisen började han gråta igen. Men allt var bra med den lilla och nu har den krupit ner men ännu är det inte fixerat.
När vi åkte därifrån pratade Filip glatt om vad vi gjort. Dax att fixa frukost innan vi kunde åka till jobbet. Resten av dagen har han varit en solstråle och nu har vi precis kommit hem och det är dags för vila.
Det känns som jag har gått på helspänn hela dagen, men det var nog starten som gjorde det. Får se om jag kan varva ner lite nu. Hade varit så skönt om blodtrycket oxå varit bra. Är egentligen inte så orolig för det men det är ändå skönt att få ett OK. Får väl se hur det är imorgon.

Busiga pojkar

Igår var det en trött kille jag hämtade från dagis. Måndagar är tunga så det blev film på eftermiddagen. Både Djungeldjuret Hugo och Mamma Mu. Filip låg i fåtöljen och nästan sov. Jag hann stöka undan både tvätt och disk och ändå hann jag vila. Skönt!
När vi äntligen skulle gå o sova vart Filip så ledsen o längtade efter sin pappa. Vi fick lov att ringa på telefonen och säga godnatt och tala om att vi hade cirkuspyjamasen på oss. Det är en grej far o son emellan. När sen Anders kom hem vaknade Filip och la sig mellan oss. Då blev det en massa bus så till sist fick mamma säga till grabbarna. Innan vi kom till ro igen hann klockan bli tio.
Det var en trött kille som jag fick väcka imorse. Men han blev överlycklig när han såg vad Anders hade köpt till honom igår. Solskydd till bilen med Blixtenbilen på. De fick genast följa med ut till bilen.


Söndag i Västerås

Nu har vi varit i Västerås på turné. Först blev det Biltema där Filip handlade en tågtunnel för sina egna pengar. Biltemakatalogen är flitigt läst här hemma, sen blev det texmexmat - mums. Vi åt alla tre med god aptit. Därefter gick killarna på fotboll och jag shoppade loss. Fick tag i de presenter jag skulle ha och lite till. Kunde inte motstå att köpa lite kläder till bebisen och en dvd till Filip. Hittade även ett strandtält som vi kan ha i sommar som solskydd, på stranden eller bara i trädgården. De var populära på Öland i somras så ...




Sen blev det fika hos farmor o Torsten. Hann med att testa nya tunneln, rita o bygga med pärlor.

Just nu släpar Filip runt på Herr Nilsson, hans gunghäst. Han ska matas, tvättas, borstas, ridas och vara i hagen. Det är jobbigt att vara hästägare. Anders tittar på ishockey. Får se hur det går för hans lag idag. Mitt lag verkar gå mor final iallafall!!!

Nu jobbar jag bara 5 veckor till, varav en är det påsklov. Känns overkligt. Men nu finns det iallafall en ersättare till mig så from vecka 17 är allt lugnt. Innan dess ska väl inget hända.

Arvsanlag

Nu börjar det visa sig mer o mer vad Filip fått i generna från oss. Utseendet måste vara nåt hopkok men sen säger de att han fått sitt blyga, avvaktande sätt ifrån sin mamma och igår visade det sig vad pappa bidragit med. Långsintheten!!! Igår kväll blev Filip sur på Anders och var det fortfarande i morse när han vaknade. Inte förrän Anders sagt förlåt så var allt glömt. Vi var inte heller säkra på vad det var han var sur över men det kom han ihåg.

I fredags spontanbjöd vi över mormor o morfar på mat. Stackars mormor fick även läsa minst 10 böcker för Filip innan han var nöjd. Men de verkade ha ganska så mysigt tillsammans. Igår var det Anders som hamnade i boksoffan. Mamma Mu o Kråkan är en av favoriterna.


Idag ska vi ta en tur in till Västerås. Jag ska handla paket till alla aprilbarn medans killarna ska på fotboll. Det är bäst att lägga på lager för vem vet när BB väntar. Sen blir det besök hos farmor o Torsten.

Javisst ja. Igår mätte vi Filip och visst hade han blivit längre. Nu visade mätstickan på 96 cm så inte undra på att det blir lite mer snubbligt än vanligt.

Myggen har anfallit...

Var ju ute på den lilla helgvandringen igår då det var sol och kom lite regn. Blandat väder alltså. Här är ett par ögonblick..



   

Å nu till veckan fråga: Vem bor i denna håla tror ni?


Hur som var det flera myggor som anföll mig då jag pausade en kortis vid långsjön, så välkommen SOMMAR!!

1, 2, 3.....13

Återigen blir man förbluffad när Filip studsar bollen och räknar till tretton. Vad för han allt ifrån? Han slänger sig med begrepp, frågor o funderingar som man inte tror att en 2-åring kan. Men kul att se och höra är det.

Igår när Anders hämtade på dagis lekte Filip med två tjejer. Bilen deras var trasig, motorn var sönder och den läckte olja. Filip lagade den och sen blev han skjutsad till badhuset. Men medan han simmade kom han på att han hade arbetshandskarna på så de blev blöta. Härligt med fantasi!!!

Idag var vi till mormor o morfar och bjöd mormor på tårta (som hon beställt), blommor och en teckning. Mormor hade födelsedag och då ska man äta tårta. Mitt i all lek kom Filip på att han ville hem till pappa. Så han hämtade jackan och nu när han gosat med Anders ett tag så är det bättre. Nu är det Bolibompa och sen blir det sova för lillkillen är trött. Klockan 5 i morse satt han brevid mig på madrassen och väntade tills jag vaknade och gick upp. Han ville inte sova mera så vi hann med både frukost o Pippi innan dagis.

Kalas och vårsol



I fredags var det tänkt att vi bara skulle ta det lugnt jag och Filip. Men vid halv fyra ringde Ullis o Allis o undrade om vi ville hänga med på café. Självklart. Vem tackar nej till fika? Det smakade gott med hembakat och det var så mysigt. Hoppas folk går dit så det får vara kvar. Ungarna hade som vanligt kul tillsammans och nu lekte de med varandra. De skrattade och jagade varandra, åt av samma bulle mm. Ordningssamma Filip blev dock lite bekymrad när Allis inte gjorde som vi sa och ropade till henne: Allis, kom baka mej.   

I lördags var vi på teater, eller peater som Filip säger. Det var Clownen Ludmila och Håkan Fernkvist som spelade "När jag skulle sova över hos morfar". Återigen fick jag se hur försiktig och blyg Filip blir i sådana lägen. De andra barnen sprang omkring innan teatern men Filip satt brevid mig i soffan och väntade på Allis. Under teatermusikalen, teatern byggde på sånger, ville han sitta i mitt knä. Jag visste inte hur mycket han uppfattade men helt plötsligt så hörde jag hans underbara skratt från magen. Det känns så härligt att höra det. Då förstod jag att han var helt med på noterna. På slutet var han tom med och sjöng och hoppade. Sen sa vi hejdå till lammet innan vi åkte hem.

Efter mat och sömn gick vi till Träsket (mormor o morfar) på kalas. Där blev det mat, italiensk glass och sen Anders favortikaka, krämkaka från Håkans. En massa bus blev det naturligtvis oxå, både med Anton och farmor Gun. De här kusinerna kommer ha så kul tillsammans tror jag nu när de växer upp. En massa bus kommer det att bli!!!! 


Grabbarna på väg...

I söndags var det pappa + Filip dag. De tog verkligen vara på den underbara vårsolen. Det blev både skidor, bob, promenad mm. Tom gräsklipparen kom fram. Jag passade på att både handla och göra långkok. Har haft brist på fantasi när det gäller mat men fick en massa tips på jobbet. Så denna vecka blir det svensk husmanskost.

    


Kunde bara inte låta bli att handla dessa till vår brandbilskille. Snart knaske vädret tillåter oss att ha såna här på oss.

jag bara säger !!!...

två deltävlingar, andra chansen hade jag rätt tips på de två som gick till globen

Å där hade jag rätt på topp tre, vad säger man.  som Lotta på bråkmakargatan kanske "jag kan inte förstå att jag är så bra på så många saker"....

And//

Storfiskare

Igår var jag ute med jobbet och anglade på isen. Det är nåt jag aldrig trott om mig, is och fiske. Är faktiskt riktigt roligt. Har alltid varit rädd att jag ska gå igenom isen och fiska ja, vad ska jag säga om det. Men tack vare min underbara jobbarkompis har jag fått en massa nya naturupplevelser och lärt mig en massa nytt. Han är en riktigt naturmulle och kan så ofantligt mycket så allt blir intressant. Kommer sakna honom nu när jag ska vara hemma. Om vi fick nån fisk igår, självklart. Vi hade ju storfiskarna med oss. 5 gäddor blev det och den största vägde 3,4 kg.



Kläder och Filip är ett kapitel för sig. Ofta går det bra med de kläder som jag lagt fram men ibland är han så envis att det är nåt speciellt han ska ha på sig eller att han ska välja själv. Han har fått en pyjamas som det är en cirkus på och den vägrar han ta på sig. Vi har försökt på olika sätt men det går bara inte.
Igår morse var en tvärtemot dag. Tröjan jag tagit fram dög inte utan han skulle ha morfars fotbollströja. När han satt på sig den kunde han inte ha byxorna hanhade på sig utan skulle ju ha fotbollsbyxorna. (shorts) Lyckades lura honom med ett par andra byxor och han var så stolt när han kom till dagis. Han visade glatt upp tröjan för alla och ville egentligen inte ha nån jacka på sig när de skulle gå ut. Trodde det bara var tjejer som skulle hålla på så här...

På dagis berättar de att han har börjat busa mer o mer. Från att ha varit ganska avvaktande och iakttagande så tar han för sig mer o mer. Men de säger att han gör det på ett fint sätt (hur man nu kan göra det), med glimten i ögat och ett leende i mungipan.
Nya bästisen heter Albin och de leker visst ofta. Med bilar, tåg mm. 

Idag är Anders i Stockholm hela dagen. Först mässa sedan ishockey. Så det blir jag o Filip och Let´s dance ikväll. Imorgon blir det teater och sen kalas. På kvällen blir det melodifestival. Har ingen egen favorit än men jag vet att Anders håller på Carolin af Ugglas. Får se vem som röstar rätt!!!

Pizzabullar o chokladkakor

Ja igår var det storbak när Anders o Filip var hemma. Det blev både pizzabullar o chokladkaka, mums! Filip var pigg igen och de hade fullt upp. Det syntes att de varit i farten kan jag säga för det var saker överallt. Men det luktade härligt gott när jag kom hem och smakade lika bra.
 
Mormor kom förbi och busade med Filip en stund innan det blev mat- och baddags. Efter badet tog Filip sin kudde och gick och la sig i sitt rum. Pappa Anders hade förväntat sig en gosstund i soffan men den blev han blåst på. Fick läsa Mamma Mu istället. De böckerna är så himla bra och roliga!!!!!
Sen somnade Filip och vaknade inte förrän halv sex. Då kom han med både täcke o kudde till oss och ville gosa en stund. Nu har vi varit bortskämda två nätter som han sovit utan att väcka oss. Det är bara bebisen som väckt mig med jämna mellanrum och talat om att det är dags att gå upp en stund.






Film, film, film

Jaha en dag i sjuksängen snart till ända. I natt vaknade Filip och kunde sen inte somna om utan var mest ledsen och otröstlig. Han sa att han hade ont i ögonen så vi bestämde att vi skulle vara hemma idag. Hela dagen har mest handlat om att sitta brevid och trösta. Har inte fått gå många steg från honom.
Hade tid hos Birgitta (barnmorskan) idag och hade tur att pappa kunde komma en liten stund. Den stunden sov Filip så det blev ingen gråt. Hos Birgitta var allt bra så det gick fort. Nästa gång ska de sista proverna tas innan förlossning men blodprov är inte så farligt tycker jag. Huvudet var inte fixerat men som hon sa "än får bebisen röra på sig som den vill".
Vi har börjat diskutera olika namn men vi är inte överens. Tur att det är några veckor kvar. Filip fick ju vänta i två veckor på sitt så.........
Nu har Filip både sovit och ätit ordentligt och verkar lite piggare. När han vaknade såg vi att det runnit var ur ena örat på honom men han verkar inte ha ont. Ont har han däremot i hela kroppen. Växtvärk tror vi att det är. För nu har han dragit iväg på längden igen. Byxorna är korta och han snubblar på sina fötter mer än vanligt. Typiska tecken.

6-10 veckor

Ja egentligen är det 8 veckor kvar innan bebisen kommer, men de säger 2+ eller 2- så är det normalt. Jag hoppas att det inte blir mer än 8 veckor för nu börjar det bli tungt. Orkar inte gå och om jag sitter för länge så gör det förskräckligt ont i höfterna sen. Svårt att hitta en bra balans på det där. Har det sen varit en hektisk dag och jag lagom ska till att vila börjar bebisen röra runt och då är det bara att gå upp och gå en stund tills det lugnar ner sig. Men det är samtidigt härligt att känna bebisen. En liten påminnelse om livets mirakel!!!

Sömnig söndag

Idag har vi inte fått mycket gjort. Mest en massa smågrejer som nu blivit klara. Min muminlampa är uppe, blommorna har fått ny jord och vi har lekt konstnärer.



 

Nu följer några bilder från veckan som varit. Bla när jag nattade farmor, farfar läste bok och vi träffade kusin vitamin.

   


Här kokar vi soppa, jag o Anton.

Nu måste jag sluta för både mormor o Magnus ringer så jag hinner inte skriva mera.

(Filip leker med telefonen att de ringer och för samtal med de. Kul att lyssna på. Magnus ska laga köttbullar o potatismos till Emma o Anton. Mormor berättar att morfar är hemma på sin gata.)

presenthelg...

I helgen har jag tagit ut en present som jag vick av syster yster,, fick med mig pappa också. En kort tur i gruvan på 155 meters djup fick vi dessutom musik med Bengt Erlandsson och Christer Malmgren.


     paret på den här bilden bodde dessutom kvar i gruvan under natten, de e grymt. Synd att det är hiss 4,13 minuter och grotta för Camilla är inte speciellt sugen på att följa med ner. men två korta klipp fångade med stillbildskameran kommer här och hoppas att de kan ge mersmak för ett besök ..

Lördag morgon så var det dax att kolla lite golv på mattbolaget och åka ut till faster sussis nya hus för en premiärtitt, då stannade vi till på maxi för att köpa lite frukt. Behöver jag säga vem som parkerade bilen här? (den skitiga V70:n är vår)


   

Sussi hade köpt ett kul litet hus. på övervången var det aldeles lagom till mig eller kanske en dvärg men jag bor nog kvar hemma....

A & F//

Tvättsvamp

Som en tvättsvamp verkar Filip suga i sig kunskap just nu. Han överraskar oss ofta med nya saker. Nu har han lärt sig stor/liten och det visar han ofta. Då kan han ställa saker brevid varandra och tala om att det är stort hus/litet hus.
Ibland kan det vara bra att vara vaken på natten. Ibland föds bra tankar då. En natt slog det mig plösligt att de måste hålla på med Tecken som stöd på dagis. När Filip vill ha mjölk säger han mjölk samtidigt som han "drar i spenar".
Vi har länge trott att de pratat om kossor på dagis men nu fick vi förklaringen på detta. De har även lärt sig vissa frukter fick jag veta. Nu kanske jag får lov att friska upp minnet för jag har själv använt detta i jobbet.

Rånare på spåren

Om vi hade en mysig morgonstund i går så hade vi en mardrömsnatt i natt. Först var Filip sur och ville inte sova eftersom jag inte la mig på madrassen hos honom (satt på en stol pga av höftproblem). När han väl somnade efter ca 1 timme sov han i ca två timmar sedan vaknade han och var jätteledsen. Sedan höll det på så med ca en timmes mellanrum hela natten. Det hjälpte inte ens att han fick sova mellan oss för då vaknade han helt plötsligt och skulle sova i sin egen säng. Kvart över sex kom han in glad i hågen och sa god morgon. Pigg och redo för dagis igen. Vi var däremot lite tröttare. 

Jag och min mamma har alltid tyckt det varit spännande med polisjakter o bovar och har ibland tom följt efter polisen. (har fått vissa pikar om detta). Nu har den spaningen och övningen gett resultat. I måndags när jag var på väg till jobbet kom jag i fatt en svart mercedes spm betedde sig så underligt. Den vinglade och hoppade innan den svängde in till kanten. Jag passade på att smyga förbi och nyfiken som jag är så tittade jag naturligtvis in i bilen. Fick då se två människor med uppdragna huvor och sen tyckte jag att en höll i en pistol. Blev lite rädd och tänkte att jag borde tagit reg.numret. Av en slump berättade jag om detta i personalrummet och då visade det sig att två andra också sett samma sak. Dock ingen pistol men en massa säckar och lådor i baksätet. Nu stod bilen på Konsumparkeringen i Ramnäs. Dagen efter kunde vi läsa i VLT att de gripit två rånare i Ramnäs. Vem tror att man kan gömma sig i Ramnäs, här vet väl alla vem alla är????

Gosig morgon

Klockan är ca 05.20 då små, lätta, tassande steg hörs från hallen. De kommer närmare och närmare min säng och plötslilgt här jag;
- Mamma, mi sova här?
Där står han, min lilla kille i sin traktorpyjamas, med flygplanstutten och snuttekaninen. Självklart får han komma upp i sängen. Han gosar ner sig och där ligger vi på samma kudde och under samma täcke. Samtidigt gör sig bebisen i magen påmind. Efter en stund hör jag hans lugna andetag och han sover gott igen. Kan det bli en bättre start på morgonen???

Igår var vi ner och grattade morfar i efterskott. Filip hade gjort en tavla till "moffa Nanna" som han var stolt över. Det blev en hel del bus, Det märktes att han hade längtat efter både mormor o morfar.

I morse hade farfar kommit hem till oss. Så innan dagis fick han läsa 4 böcker för Filip. Just nu är han i en bokperiod och hans favoriter just nu är tandläkarboken, Labolinas snubbeldag, Molly och Stora maskiner.


  

söndags städning i källaren

.. börjar efter en tids vasaloppstittande och lite fruktsallad som vi förgyller förmiddagen med..
 

Sen var det ett herrans plockande och städande bla. för farfar kommer bo här i veckan. När man plockar undan och sorterar hittar man saker. Faster Sussi förärade ju mig med en fleece-overall när jag döptes för mera än två år sedan och nu kan jag ha den (på bredden) utan att drunkna men har lite för långa ben, fast den kanske var avsedd som kortbyxe-overall..dessutom vill inte ungen ta av sig den nu...


   och tillslut ett kort cykel-klipp



A//

RSS 2.0