sommaren är här eller...

Igår var det en härlig dag i solen. Jag o Filip drog tidigt iväg till Plantagen och handlade växter och frön medan Noel o Anders var hemma och målade. Sedan blev det plantera av innan vi kunde ta en stunds vila på altanen innan det var dags att gå på Vilmas kalas.
Noel hade väntat sedan 9 på morgonen då han slagit in sitt paket. Han hade ritat en grävmaskin till Vilma som hon skulle få. Själv ville han gärna ha hennes klänning med jordgubbar som vi köpt. Det var kul att se Noel när han ritade. Han ritade detaljerna först, skopan med sina tänder, larvfötterna och styrspakarna. Själva styrhytten var inte så viktig.
Ungarna hade kul med varandra och lekte och busade. När vi åkte hem somnade Noel gott på cykeln och sov sen hela natten, ca 11,5 timme. Jag var inte lika pigg när han väckte mig eftersom vi suttit uppe och hejat fram Sverige till vinst i schlagerfestivalen.
Idag har farfar åkt hem, Anders ska o tävla och Filip väntar på att få leka med Måns. Själv ska jag nog unna mig en stund i solstolen med en bok innan jag ska ta tag i strykhögen.
Imorgon är det sommarfest på Björne (Filips dagis), tisdag orienteringstävling, onsdag fotboll, föräldramöte och tävling, torsdag ska Filip till skolan på besök sen är det fredag och helg. Och tro det eller ej men än så länge har vi inget inplanerat för helgen, jo Anders har möte på söndag em. Men annars lugnt.

 Noels grävmaskin


Kusinerna tillsammans

  


Idag vill jag även passa på att hylla min älskade mamma på Mors dag. Jag älskar dig, tack för att du finns! 















Full fart

Efter två hektiska dagar är det äntligen en vilodag. Skönt att bara kunna åka hem och laga mat i lugn och ro och inte ha hela kvällen planerad med matsäck mm.
I tisdags var det orienteringstävling här i Sura så då var det bara att packa väskan och ner och heja fram Filip. När de är ute på tävlingar blir det annars så sent att följa med så nu var det ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med denna nya sport. Filip var nöjd efter att ha hittat alla kontroller och avslutade det hela med att leka och busa. Till min stora skräck envisades han även med att klättra i träd, högt upp. Och där brorsan var dit ville även Noel.

   

 

Igår var det först fotografering med fotbollsskolan, sen fick det bli matsäck på Ekängen innan det var dax för fotbollsträning. Killarna avslutade det hela med att ha vattenkrig. Kan tro att det var trötta killar som somnade gott på kvällen. De hade nämligen haft hemlig utflykt med dagis. En avslutningsdag med de 15 som ska börja skolan. De hade haft det jättemysigt med lekar i lekparken, fika på Villa Vanilla och pizzabuffé på restaurang - samtidigt som de fick se på Nickelodeon. Filip var så nöjd och glad efter den utflykten.

  

Datajobb



Så här kan det se ut när man är hemma med pappa. Lilleman fick vara hemma idag eftersom han fått ögoninflammation.

Kolmården

Igår var vi på Kolmården hela dagen medan Anders svettades runt på någon multisport tävling.
Det var två prilliga ungar som knappt hade tid att äta frukost innan parken öppnade o de fick gå in.
Önskemålet var att se rovfågelshow, delfinuppvising och sälshow. Samt att hinna träffa Bamse, elefanterna, tigrarna och åka linbana. Som ni kan förstå blev det ett pusslande för att hinna med allt men vi lyckades bra. Det var bara elefanterna som vi inte såg eftersom de inte var ute när vi kom förbi. Vi avslutade dagen med en välförtjänt glass medan vi tittade in aporna som var heltokiga. En schimpans kastade in en träpåk till gorillorna o hanen där tog upp den. Trodde ett tag att det skulle bli bråk mellan aporna men det hela la sig. Efter en hel dag på Kolmården var vi trötta o Filip somnade gott i bilen och sov sen hela vägen hem och hela natten. Sammanlagt ca 12 timmar. Noel som sovit ca 10 minuter på väg till Bamse var pigg o glad nästan hela vägen hem. 
Idag känner jag mig lite sliten och ben o armar värker. Men det var det värt. En sån härlig dag vi hade och vi hade ju även tur med vädret!!!

  
Ett besök på Kulmården är ett måste enligt barnen.

  Vråk o bergsuvbebis

 Se upp tigrarna för här kommer vi!!!

  Delfinshow

  
Safarituren bjöd på många vilda djur men tyvärr tyckte Filip det
var läskigt när jag ville fotografera så bilderna blev inte så många och inte så bra.

   
Sälshowen bjöd på många skratt.

 
Noel ville träffa Bamse men när han fick se Vargen
blev han rädd och ville absolut inte gå fram.
"Räven är läskig" sa han och gömde sig i min famn.

  
Noel hade tjatat om att han ville ha en Piggelin hela dagen
men när vi kom fram så lockade en glassbägare mera.
Notera Gorillan som sitter o gungar medan hanen vaktar.

  
Med barn är det inte bara att gå ut när pakren stänger för det finns ju så
mycket mer att göra o undersöka på utvägen.
Spela memory, leka björn och åka rutschkana tex.
Man måste ju även spana in vargen som var precis vid staketet.

 
Medan Filip sov gott höll denna lilla kille låda medan han tittade
på sin älskade Blixten film. Han härmade allt de gjorde och sa på filmen.








På klippet med Noel härmar han Mac (lastbilen från Blixtenfilmen) när han somnat på vägen och vaknar med ett ryck.

Föräldramöte

Igår var jag på föräldramöte på Filips skola. Så nu vet vi vilken lärare och vilka som ska jobba på hans fritids. Tror att det kommer bli jättebra till hösten. De blir 14 st i hans klass, 7 pojkar och 7 flickor. På fritids blir det ca 25 barn, fskl och år 1.
Nu är Filips ögoninflammation bättre så idag fick han gå till dagis igen. 7.05 stod han redo vid dörren, påklädd och klar. "Vi kan säga till fröknarna att vi glömt bort vilken tid vi ska komma" svarade han när jag sa att det var för tidigt att åka. Härligt när han trivs så bra!!!
Idag är det åter dax för orienteringstävling, Arboga är det som får besök idag. Imorgon börjar fotbollen för Filip. Nu är det fullt upp vill jag lova. Känns som att dagarna inte räcker till.
Denna ledighet ska vi hinna med att ta en mamma-Filip dag, ett Kolmårdenbesök och handla/titta till altanen.

Framtidsplaner

Igår fick jag hämta hem Noel som var hostig o hängig. Lite feber hade han även men när han sovit en lång stund samt fått både alvedon o hostmedicin var det full fart på honom. Tänk vilket underverk alvedon kan göra. Idag är båda grabbarna snoriga så det får bli lite lugnt o skönt.
På morgonen var vi till tågstationen för att lämna mormor o morfar som ska till Rom. Noel var i högform för han älskar verkligen tåg. Så han bubblade och tittade överallt. Allt gick bra tills tåget rullade ut från perrongen. Filip kom på att nu åkte de så han blev jätteledsen och Noel hakade på. Det var två superledsna killar som jag fick med mig i bilen.
Vi stannade på ICA och köpte med oss lite lördagsgodis samt gjorde oss varsin pastasallad att ta med hem. Blev riktigt gott!!!

Framtidsplaner kan vara bra att ha. Filip planerar redan nu för när han får träffa alla sina dagiskompisar igen. När de börjar i år 4 och börjar på Tuppen är alla samlade på samma skola igen. Att han har alla utom en kille med sig till Starbäck har han inte tänkt på eftersom de inte kommer gå i samma klass.

Resan till Stockholm o Dirty Dancing musikalen var bara så bra. Det var en ren nostalgitripp i tre timmar. De hade verkligen fått med allt från filmen. Alla klassiska scener o repliker. Kan bara säga en sak- gå och se den! Naturligtvis fällde jag även några tårar. För vem kan hålla de tillbaka när de skiljs åt eller när han kommer tillbaka o säger; Nobody put Baby in the corner.

                                    VRÅLSNYGGT Pascal Jansson och Emilia Ödling Runsteen är den största behållningen i ”Dirty dancing”.

Klasslista

Ja igår kom den efterlängtade klasslistan för Filip. Nu vet vi med vilka och var han ska gå när han börjar i skolan till hösten. Han får med sig 5 av sina kompisar från Björne. En kille och fyra tjejer varav en är hans flickvän. Hade varit skoj om de tagit hela hans dagisgrupp (13 st) och gjort en grupp av de, eftersom de är en grupp som redan känner varandra och verkar fungera bra. Eller att de iallafall låtit alla killarna fått gå tillsammans. Men nu har de valt att göra så här och det kommer att bli bra.

Idag ska mina grabbar fara till Norberg på orientering. Själv ska jag fara till Stockholm och gå på Dirty Dancing. Ska bli så kul! Det var länge sen jag var på musikal och det är nåt jag verkligen tycker om.

Ha det gott, igelkott!

RSS 2.0