40 grader

Ingenting går som planerat när man har barn. I natt fick Filip feber. Han kokade och hade ont i kroppen när man rörde honom. I morse visade tempen 39,9 när den la av. Filip älskar sin motorcykel och när han såg den i morse skulle han genast upp och köra men orkade inte. Han blev så ledsen så nu har vi fått ställa undan den på "tankning" tills han blir piggare.
Gårdagen var mycket lyckad. Fullt med barn och vuxna i omgångar så det blev mycket fika och korv. Filip fick jättefina presenter som vi får leka med när han blir piggare. Bla frontlastare, bilar, kaffebryggare, dvdfilmer, bok o skiva, duplo, pussel, tågbana.
  God morgon killen.

2 årskillen

  Teletubbies tårta var svårare än jag trodde.
  Älskade "bottisen"
 Axl o Filip lagar mat
 Ballongjakt med Sussi
 Slagen hjälte

Idag är kalaset inställt. Kanske kan vi ta en fika på Antons dop imorgon och hälsa på släkten.

Tack alla ni som var här på Filips födelsedag och förgyllde den!!!

Några bilder från Vrian när vi var på Majas kalas.
  Hoppa studsmatta var kul
  Rida på Tarzan var oxå kul

Tack

Tack farfar

Hipp hipp hurra!!!

Idag fyller alltså Filip år. Stora killen fick vakna till mammas sång och blev överlycklig när han fick ett paket. När han sen fick se att det var en jeep med ett släp så studsade han upp ur sängen och började köra. Det var farfars bil sa han eftesom den var röd. Nu är han på dagis och han ska bjuda alla barnen på glass. Det var en stolt kille som bar glasspaketet fast det var tungt. På eftermiddagen blir det kalas och mera paket. Kalasandet fortsätter imorgon eftersom alla inte kunde komma idag. Bilder från kalasen kommer så fort vi får lite tid över.

En mammas tankar när lilllkillen växer

Tänk att våran lillkille fyller 2 år. När folk sa att man skulle njuta av småbarnstiden för att den går så fort, så måste jag erkänna att jag inte trodde på dem. I det läget var jag så trött av att amma och mata varannan timme så jag ville bara skrika. Jag kommer ihåg att alla pratade om hur fantastiskt det var att bli mamma och att det var som ett rosaskimrande moln man gick på. Själv undrade jag var det molnet var. Jag håller med om att det var fantastiskt underbart att bli och att vara mamma men ingen talade om att de första månaderna kunde vara så tuffa utan sömn och med en hungrig bebis. Då var det tur att jag träffade Ullis (Allis mamma). Vi kunde prata med varandra om såna saker och man fick veta att man inte var själv att tycka och känna så. För det är självklart att jag fick skuldkänslor för att jag inte gick på rosaskimrande moln och hade tusen järn i elden. Ville fortfarande hinna med hem och hus och mådde dåligt av att jag varken hann eller orkade så mycket som jag ville. Tur att jag har en karl som inte är lika pedantisk som jag. Ullis och jag hjälpte varandra genom den här tiden och båda lärde oss att prioritera lite bättre och inte få skuldkänslor för sånt som vi behöver ( har en del kvar att lära ). Vi lärde oss att njuta tillsammans med våra barn här och nu!!! Vi blev vänner för livet. Småkottarna är lika bra vänner och vi hoppas att de förblir det och kanske börjar de i samma klass om några år....
Några bilder på våra småkottar.
                       

Om bara två dagar fyller alltså FIlip två år. Tänk vad mycket som har hänt under den här tiden. Vilken utveckling han har gått igenom, både motoriskt och språkligt. Han var tidig att börja röra sig och vilja vara med men senare med språket. Det har utvecklats enormt under sommaren och nu bubblar han hela tiden. Han är en riktig pratkvarn som kräver svar. Visst kan det vara svårt att förstå honom men jag har ganska bra koll på vad han menar. Har lärt mig hans egna ord och förkortningar som inte alltid är så logiska. Filip är våran solstråle och han ger mig så mycket. Det värmer modershjärtat när han säger att han "äss mamma". (älskar mamma) Då glömmer jag gärna alla jobbiga stunder och bara låter mig glädjas. Det är härligt att se när han blir glad och njuter av livet samtidigt som det är jobbigt när han blir ledsen. Han är en sån lojal kille som oftast accepterar ett nej och lyder när man säger ifrån även om han går miste om nåt som han tycker är roligt. Då är det jobbigt att se sin pojke bli besviken när man säger nej. Även om jag vet att man ibland måste... Varje dag är jag glad över att vi fick Filip, det var inte lätt och han var efterlängtad. Han sprider glädje och kärlek runt sig och jag älskar honom ända upp till stjärnorna och tillbaka igen.

Här kommer en bildkavalkad från Filiips första två år.
 5 dagar gammal  september 06
 oktober 06
  november 06
december 06
  mars 07
  april 07
     maj 07
   juni 07
  juli 07
  augusti 07
 Grattis på 1 års dagen!
   september 07
    oktober 07
 november 07
     december 07
    januari 08
    februari 08
   mars 08
    april 08
    maj 08
     juni 08
      juli 08
    augusti 08

Tänk så liten han var då och så stor han är nu. Helt otroligt. Svårt att fatta. Snart står det väl en moppe på uppfarten. Hujedamig!!!

Nog med sentimentalprat. Dags att göra nån nytta. Avslutar med ett citat från Emil i Lönneberga som jag tycker passar in på Filip.

"Hyss di gör man inte, di bara blir!"

Camilla

Lördagskväll med grabbarna

Ja vad händer då. Jo bilbanan åker upp och det blir matchrace. Filip är lyrisk och likaså hans pappa. Nu har jag fått en föraning om hur det kommer vara här hemma framöver. Anders har fått en son som är lika intresserad som han av radiostyrda saker. Nu blir väl hela källaren full...




Annars har Filip upptäckt sina klossar och sitt lego. Han sitter och bygger i timmar, det blir torn, vägar mm.


Igår var vi på kalas hos Emelie på 4-årskalas. Filip och Emelie lekte länge. Bla mamma, pappa, barn, då tog de en promenad med Emelies nya paraply.


Farfar är här och hälsar på men vi ser inte till honom så mycket, som vanligt,men han och Filip gosade en kväll. Undrar vem som är tröttast?


Imorgon ska vi till Vrian på kalas. Maja fyller 9 år.

Nu har det äntligen hänt!

Idag har jag kissat på toaletten för första gången och det var så kul så jag ville göra det om och om igen men det gick inte. Var visst tvungen att vänta på mera kiss sa mamma o pappa. Börjar visst bli stor kille nu.
Min pappa är sjuk idag, han fryser och är trött, så vi har ätit glass och snart ska vi mysa i soffan. Man får inte busa med honom när han är sjuk, annars brukar vi göra det han o jag. Då brukar han skrika efter hjälp av mamma. Fuskigt att vara två mot en tycker jag!!!

Här ska jag o Totte gå o sova.

Ni som tyckte pappa såg onykter ut i lördags får ett till idolkort till samlingarna.


Vi tog planet till Ibiza

I lördags var vi på charterfest hos Ullis o Icko. En kombinerad 30+36 årsfest med charter som tema. Vi landade i strålande solsken som man bör och natten blev både mörk och kall. Eller som Anders sa när vi cyklade hem vid halv fyra på morgonen; Fan det är ju isbjörnar ute!!!
När man är på charter så blandas det friskt mellan sliskiga drinkar, tequila, shots mm och så var fallet även här. Vissa pallade mer än andra. Sen blev det mycket Singstar. På charter är det visserligen ofta karaoke men vi ville uppdatera oss lite. Även fast alla grabbarna pustade i början så var det snart de som satt och ylade. Naturligtvis pratade vi engelska.
 grillmästarna
 Välkomna till bords.
   
  

Efter en nattmacka vid tretiden blev det en vinglig hemresa. Somnade gott innan vi lagt huvudet på kudden.
Hade en urkul kväll och det var extra roligt att vi båda kunde festa och sen ta cykeln hem. Händer inte så ofta.

Nu är Farfar BG här och hälsar på och jag tror att Filip tyckte det var kul att han kom. Han lekte och spelade boll med farfar länge igår. I morse undrade han var han var, för farfars röda bil stod ju utanför. Det var konstigt att farfar sov när vi var uppe.

Vardag igen

Nu är vi inne i vardagen igen. Efter några arbetsdagar känns det som vanigt igen. Lite tröttare än vanligt, det tar ett tag att få ordning på rutinerna på morgonen. Filip är inte så samarbetsvillig, vill helst strosa runt i pyamasen och titta på Molly en stund till. Men idag sprang han in på Brumma och brydde sig inte så mycket när jag skulle gå. Skönt!!! Alltid lättare att åka iväg när han är glad.
Här är Brumma, Bamse och Brummelisas yngsta dotter.



Totte o jag


Här är jag med min nya idol Totte. Jag träffade honom på Parken Zoo igår. Mamma o jag var där med mormor för att titta på Mora Träsk men jag fann min IDOL istället.
Vi började med att shoppa på Tuna Park och sedan åka karusell på tivoli. Jag fick tom upp mormor, som inte annars åker, i djungeltåget.
Sen skulle det bli uppträdande. Först var det Tobbe Trollkarl och sedan kom då Totte och Zillah. Totte var så rolig så jag ville bara se mera av honom men Zillah tyckte att han behövde vila en stund. Då kom Doris och Knäckebröderna och sjung en stund. Sen trollade Tobbe bort Totte så vi kunde inte hitta Totte. Då blev jag lite bekymrad. Var var min kompis? Men vi hittade honom till slut. När Totte skulle gå och sova blev jag så ledsen så jag började gråta. Vi var tvungna att gå därifrån, men då berättade Tottes morfar att han snart skulle vakna och komma till husbilen. Då kunde jag få träffa honom. Sen fick jag ett idolkort och en tablettask av honom. Han var jättesnäll! Men jag var fortfarande ledsen så då gick vi och åkte karusell en liten stund. Mora Träsk fick spela bäst de ville.
Sen fick jag äntligen träffa Totte och krama honom. Han pratade med mig en liten stund och sen kunde jag åka hem. Mormor köpte mig en egen Totte och honom har jag matat och sen fick han låna min tutte och kanin när han skulle sova i min vagn. I natt sov han i min säng och till frukost fick han banan. 

   

  

Idag var det dags för dagis igen. Jag började på mitt nya dagis, Brumma, med nygammal personal och barn. Var tvungen att protestera lite när mamma gick men det var ganska roligt att vara tillbaka.

Disco

Ute regnar, himmel grå, vad ska man göra då?
Jo, man kan bjuda in sin bästis på disco. Men mer om det lite senare. Tänkte uppdatera er om vad som har hänt under dagarna som gått.

I onsdag var jag hos farmor och Torsten hela dagen. Pappa jobbade och mamma var och handlade paket till alla oss som fyller år nu i augusti, vi är visst 6 stycken på en vecka, och så är det ett dop oxå. Mycket tårta blir det....

I torsdags regnade det när vi vaknade så mamma ställde till med bullbak. Jag bakade min egna kakor med min egna deg. På em åkte vi in till Busborgen med Allis. I två timmar körde vi järnet, åkte rutschkana, klättrade, körde bil, hoppade mm. Vi var alla svettiga när vi åkte hem.

I går hade vi bjudit hem Allis och hennes familj på mat och lek. Mamma o jag skulle förbereda och allt höll på att sluta i katastof. Först hade vi köpt fel grädde och sen var bikarbonaten slut så vi fick åka till affären. Sen när mamma gjorde glass så läste hon fel och fick börja om och då var apelsinerna slut. Men då orkade vi inte åka mer till affären så vi fick improvisera litegrann. Men det blev gott ändå. Jag och Allis lekte hela kvällen. Våra päron var helt chockade för de kunde sitta och prata i lugn och ro. Vi klarade oss nästan helt själva. Men framemot klockan nio tyckte jag att det var dags för disco. Hur skulle man annars få krama tjejen??? Vi skakade loss på köksgolvet och alla hängde på, även våra päron. Men hur jag än försökte så fick jag inte dansa med Allis, även fast jag ramlade så snyggt jag kunde. Hon är svårflörtad den tjejen.
  Kom igen nu, det svänger  ju!

 Kommer hon inte snart? Har packat väskan och är redo att hämta henne.


Två trötta kompisar.

Idag har vi mest tagit det lugnt och tittat på OS. Nu är Thomas här och vi har fikat. Ska kanske visa honom pappa Lejon.

Hoppas det slutar regna tills i morgon för då ska vi åka o titta på Mora Träsk med mormor.

Trauma

Vilket trauma det har varit idag för Filip. Efter fika hos mormor o morfar så skulle vi upp till doktorn på återbesök för att kolla Filips öron. Redan när vi svänger in på parkeringen så skriker Filip nej. Sen vägrar han gå ur bilen och skriker bara BIL. Jag får bära in honom och tänker att det går nog över när han ser leksakerna men inte. Han står vid dörren och gråter och säger UT. Hade tänkt försöka mäta och väga honom och vi lyckas till en del. Han har ränt i väg 1,5 cm på 5 veckor och gått upp ett kilo. Nu är han 89 cm och väger 13,7 kg. Stora killen, inte undra på att kläderna börjar bli små.
När vi satt och väntade på doktorn fick han se en sköterska i vit rock och han blev så ledsen. Inne hos doktorn grät han och försökte gömma sig men så fort han var klar så blev det bra igen. Då ville han bara UT och köpa MAT och GASS. Hoppas det dröjer innan vi måste dit igen!

Fredag 29 augusti

fyller jag 2 år sägs det och då kommer jag att ha kalas för de som vill komma. Det blir naturligtvis tårta men även korv o bröd för den som vill. Efter 15.00 är alla välkomna. Då ska vi röja!!!

Om det är nån som undrar vad jag önskar mig så såg jag Duplo idag som jag skulle vilja ha. Det fanns som brandbil, lastbil, traktor, cementbil mm. och vissa av de kunde låta eller lysa.
Bilar i alla former men gärna arbetsfordon passar alltid.
I klädväg behöver jag det mesta för jag har visst växt under sommaren. 92 på byxor och 98 på tröjor är visst det som passar bäst.
Dvd med Anki o Pytte passar oxå bra för vi har bara de på video och nån sån har vi inte längre.

Vi ses den 29:nde om inte förr.

Gruvfrun?

Nej någon gruvfru såg jag inte till men några gruvungar såg jag när jag var till Sala på Gruvans dag. Det var bara mina kusiner som var utklädda och de var ena riktiga lortgrisar.
   

Man kunde klättra, rida på både riktiga och låtsashästar. Jag red på Jojo alldeles själv. Naturligtvis kunde man även se hur det gick till i en gruva men det var jag inte så intresserad av.
   

Jag ville gärna bli målad i ansiktet men när det var dags för tjejen att göra det blev jag alldeles för blyg. Det fick bli en grisballong istället. Regnet stod som spön i backen men vi hade lika kul för det.


Idag har vi varit på Åsby och sen har vi varit hemma o tagit det lugnt.

RSS 2.0