Fredag

Äntligen helg igen. Fast veckan har gått fort så ska det bli skönt att slippa upp och iväg. Helgen blir ganska lugn. I morgon ska Anders o Filip på dop i Sala silvergruva. Maja o Adam ska döpas. Jag skulle gärna följa med men först ska man åka hiss och sen vara under jorden. Det blir lite för mycket på en gång. Vet inte om paniken klarar det. Ska åka till stan o köpa strumpor till Filip istället. Helt plötsligt har fötterna växt så strumphälarna sitter under foten. Å det går ju några strumpor i veckan. Kanske det blir nåt annat med....

26+1

Nu har jag varit hos Birgitta, barnmorskan, igen. Hade det bästa blodtrycket hittills trots att jag var så nervös innan. Kanske det är bra att vara lite hängig så att jag inte orkar tänka på det. Idag var det flickljud på hjärtslagen så vi får väl se.. Har precis ätit thaimat så jag känner mig lite mätt. Var tvungen att åka tillbaka till jobbet för ett möte och skolans korv o mos lockade inte.
Det gick bra att lämna Filip på dagis idag. Han spottade tutten och slängde kanin, gav mig en puss och kram och slängde sig sedan om halsen på både Helena och Susanne. Då kan man åka till jobbet lugn och harmonisk. Älskar verkligen personalen på Brumma, de gör ett fantastiskt jobb. Fattar inte hur de orkar. Vet hur det var att jobba på småbarnsavdelning. Alla i samma ålder och utvecklingsfas, mycket trots och egen vilja. Men visst det ska jag villigt erkänna, det året var bland det bästa i min dagiskarriär. Trots allt slit så gav det så otroligt mycket tillbaka. Barn i den åldern både ger och tar hämningslöst. De visar vad de känner!!!

Filips första fotoutställning

Här kommer ett axplock av ALLA kort som Filip tog i lördags. Ingen eller inget blev skonat.
   
    
   
   
   
   
  

Forografens självporträtt.

Idag har Filip varit med farmor hela dagen. De har tittat på film, varit ute och skottat snö och sen sov Filip gott. När han vaknade slukade han 3 av farmors goda pannkakor.
För både mig o Anders har orken trytit på jobbet idag. Får gå o sova tidigt ikväll. Ska vi dessutom få upp Filip till dagis imorgon, han som har börjat ta sovmorgon. Men Brumma lockar så det går nog bra.
Idag var jag till frissan o klippte av mig håret. "Du vet väl att det blir mer än en decimeter" sa frissan. "Bara klipp" sa jag. Mitt hår tycker inte om att vara gravid. Helt livlöst, torrt och tråkigt. Att jag sen fått lov att använda parfymfritt schampo pga klåda har inte gjort det bättre. Men nu är det kortare och det känns bra. Håret växer ju ut som Anders säger. Skulle bara behöva få lite ny färg så blir det ännu bättre men vet inte hur mitt hår reagerar på det så här i graviditeten. Det kan bli helt tajko. Men får väl vänta 3 månader till annnars.

Tillbaka på jobbet igen

Nu är vi stora tillbaka på jobbet igen. Filip är hemma med farmor. Han skulle egentligen ha sovit hos henne igår men när vi skulle åka så blev han så fruktansvärt förtvivlad så han fick åka med hem igen. Det blev nog lite för konstigt för honom när vi först var där och åt och lekte med kusinerna och sen plötsligt så skulle alla åka utom han. Tur att farmor kunde komma hem till oss istället.
Igår var annars första dagen som han åt med lite aptit alla måltiderna och orkade leka och busa en stund. Han har magrat så mycket under den här veckan och det gör nog ont i kroppen för han säger aj när man tar på honom.
Själv vaknade jag utan hörsel på ena örat så nu både pratar och hör jag sämre. Härligt härligt!!!

I lördags var vi hemma hos mormor en stund medan Anders hjälpte morbror med flytten. Filip lekte med Anton en stund men gav upp när han inte ville leka med bollen. Istället tog han kameran och blev fotograf. Han gick omkring en lång stund och tog kort på allt möjligt. Zoomade och sen knäppte av. Ni ska få se några av hans kort senare. Ska bara ladda in de först.
När vi var på affären skulle vi handla brandmansmat för Filip ska bli brandman när han blir stor. Det såg så roligt ut när han gick omkring med en korg och valde vad han ville ha. Först tog han en chokladask, sen bananer till Anton och sen plockade han smågodis och det blev även köttbullar. Salig blandning. Om det skulle passa till en brandman vet jag inte men det passade till Filip!

Tandläkarbesök

Blev påmind om att det snart är dags för Filips första tandläkarbesök. Han fick en bok på posten ifrån tandläkaren som en förberedelse för det besöket. Jag tror pappa Anders kommer vara mest nervös den dagen om han ska följa med...

Nu är vi uppe på benen alla tre. Med olika ork men vi är iallafall inte helt utslagna. Anders har åkt till jobbet och sen är det fest ikväll. Jag o Filip ska mysa och återhämta kraft och röst. Mormor skulle titta förbi en stund, sen blir det kanske ett besök i kusins nya hus.

Igår kom den äntligen. Våran nya torktumlare. Hett efterlängtad av oss. Nu slipper vi hänga alla strumpor och om tre månader små bebiskläder. Handukarna blir mjuka och sköna. Gott!!!!

Frukost tillsammans

Ja det var några dagar sen vi gjorde det. Men idag hände det igen. T.o.m. Filip åt med lite aptit. Han har ju inte ätit sen i fredags förutom nån smakbit här å där. Skönt. Livet börjar återvända. Nu är det bara orken som ska återvända.


Så här mysigt kan man ha när man är sjuk. Lite chips o film.

Nu tittar vi på ännu en Astrid Lindgren film. Har snart gått igenom de vi har. Vilken tur att tv4film visar en om dagen. Idag blir det Nya hyss med Emil i Lönneberga. Såg på första Emilfilmen igår och den blev en favorit. Emils pappa är fortfarande otäck men annars var den bra tyckte Filip. "mea memil" sa han när det var slut men vi har ju ingen Emilfilm så det fick bli Alla vi barn i Bullerbyn och den gick oxå hem.
Idag skulle jag gärna vara ute i det strålande solskenet o njuta men istället får jag väl ta det lugnt härinne och när orken kommer städa bort julen. Det får bli lite i taget.

Ni som kan, gå ut i solen och lyssna på fåglarna. Våren är på väg!!!!

Rapport från sjukstugan

Igår kväll låg Filip o Anders o tittade på idrottsgalan på TV. De visade ett klipp från OS i Peking.
Först visade de hästar, Filip sa;
- Hästar.
Sen blev det simning, Filip sa;
- Bada.
Det sista de visade var Ben Johnson, Fiip sa då;
- Soklad. (choklad)


Jag undrar vem som lärt honom det??????

Sakta men säkert blir vi piggare men inte så fort som vi hade hoppats på. Matlusten är borta och kroppen skriker vila. Försöker äta lite för bebisens skull men inget smakar. Nu ska vi se på film, Filip sover så då blir det ingen Astrid Lindgren eller Boliobompa. Annars är det ganska populärt. Igår blev det både Madicken och Skrållan. 

Familjen Krax

Undrar vad det är för baciller i luften egentligen. Snabbverkande är de iallafall. Vaknade i lördags morse med sprängande huvudvärk, förkylning, feber och hosta. Anders var inte pigg men åkte till Stockholm iallafall. Jag tänkte att det skulle nog gå bra att vara med Filip för han var ju lika dålig som jag. Men usch vilken dag. Orkade knappt röra mig men han behöver ju hjälp iallafall. Det var vatten, sen tutten mm. Vi sov i omgångar och det är tur att det finns alvedon.
I går låg hela familjen däckad och det har varit synd om farfar som varit här på besök. Vi har knappt kunnat prata utan mest legat under filten och sovit o hostat.
Idag är jag o FIlip iallafall lite piggare men långt ifrån bra. Det blir inte långa stunder man är uppe utan vi håller oss mest i soffan och ser på film. Nu orkar vi iallafall se en liten stund innan vi somnar. Under helgen har Tv:n varit på som sällskap men ofta har vi missat början eller slutet på det vi velat se. Elaka baciller. Hoppas farfar klarat sig.

oj oj oj!



Visst är det väl synd om mig... De tär faktist det.

Sen måste jag bara få:
-Faan oxå jag fick inte jobbet som planerare å visst kanske inte var jag den mest kvalificerde men jag blev lovad besked senast julafton men på ett avdelningsmöte i går fick jag nya organisationen presenterad å då var det klart vem som fick jobbet. Hon som lovade mig besked hejar inte ens när hon stod bredvid idag med ett besök inte ens en blick. Jävla kärring!! det ni.  jaja. livet går vidare å i morgon skall vi till hovet på DIF-MODO för våran tipsresa. mitt tips i morgon 2-7 det kommer jag bli rik på så vi kan köpa ny bil. Vaknade idag med säkerhet tänkte jag meddela min fru att vi vunnit 60 000 kronor men efter en kort stund var det bara att inse att det varit en dröm. Fan oxå. Go kväll..

A//

Feber o farfar

I natt kom febern till Filip. Han klagade på magont o ville gå o lägga sig tidigt. Vaknade sen mitt i natten med hög feber, snor o hosta. Han har sovit i sin sång hela nätterna sen vi kom hem från farfar men nu ville han komma upp till oss. Det fick han naturligtvis och det kändes som att jag hade en kamin brevid mig. Lagom när jag somnade vaknade han igen och ville ha vatten. Så inte har vi sovit så mycket i natt inte. Anders o jag kör delad tur idag. Jag jobbar fm o Anders em.

Igår kväll kom farfar hem till oss. Han ska på fest i metropolen Ramnäs imorgon. Filip har längtat o väntat o sen blir han sjuk lagom tills han kommer.

På dagis tycker de att Filip är tekninskt lagd. Han pillar på allt och ska se hur de fungerar. En dag hade han fått tag på en gammal kamera och efter ett tag fick han upp den. Sen talade han om att det saknades film i den. Han behövde film så han kunde ta kort. Klurig det är vad han är våran Filip.

Krassliga

Ja det är nog rätta ordet för hur vi mår just nu. Både Filip och jag känner oss hängiga och trötta. Snoret rinner och hostar gör han. Får se hur länge vi håller oss på benen. Pga av detta så blev det ingen julgransplundring igår. Vi var hemma och vilade istället. Fick besök av Allis och hennes familj. Knattarna lekte och vi fikade.
Helgen har annars inneburit städning och tvättning. Var välbehövligt. Dammråttorna hade kommit på besök igen.

Var hos barnmorskan idag. Som vanligt skenade blodtrycket men efter lite vila så var det bra igen. Nu blir jag inte lika nipprig för det som när jag väntade Filip utan vet att det är så här min kropp reagerar. Så länge det inte är några andra fel så är det ok. Får väl går några extra gånger hos barnmorskan bara. Allt annat var bra. Behöver inte ens ta några extra järntabletter än. Skönt! Hjärtljuden tyder på en liten kille, Filip som önskar sig en lillasyster. Om 16 veckor vet vi...

Tillbaka i vardagen igen

Ja nu har vi kommit tillbaka i vanlig dygnsrytm igen efter ngra tuffa dagar o nätter. Får visserligen väcka Filip på morgonen så att vi kommer iväg till dagis men det går bra. Han tittar upp och sen går det med en fart att klä på sig, visserligen FIlipfart men vi hinner iallafall. Filips favoritord just nu är "mommer" (kommer) och man vet inte när han tänker komma. Inte när man själv vill iallafall.
Första dagen tillbaka på dagis kastade han sig om halsen på sin fröken och sen skuttade han in till barnen. Vilken härlig känsla att se att hur mycket han tycker om att vara där. De berättade att han var den som hade lekt mest och med alla den dagen. Han berättade för mig i bilen att "mi illa banen mi dagis mumma". (jag gillar barnen på mitt dagis Brumma)
Så har det varit alla dagar den här veckan. Han har glatt skuttat in och knappt hunnit pussa och krama mig. Men det är skönare det än att lämna ett ledset barn.
Igår hade han ramlat och slagit upp näsan eftersom han varit så ivrig att få komma ut. Han hade hoppat runt och sen snubblat på sina fötter och ramlat rätt ner i golvet. Han ser ut som en lten boxare just nu. Så är det när man har en liten kille som hela tiden testar vad han kan göra med sin kropp men inte alltid behärskar den. Speciellt när han har haft en växaperiod och allt har blivit lite längre och större, som nu. Då händer det lite mer olyckor, mjölkglas som välts ut mm.

Magen växer o gror. Bebisen är aktiv och sparkar mest hela dagarna. Kan känna tydligt när det blir för mycket, då drar magen ihop sig och spänner. Dags att vila tycker bebisen. Fogarna värker och vissa dagar är för j**liga. Nu kan jag förstå hur tufft vissa haft det när de väntat barn. Jag hade ju inte de här problemen när jag väntade Filip. Men jag hoppas att det går tillbaka den här gången med, barnmorskan sa att det kunde komma och gå. Just nu är det bara härligt att känna livet som rör sig i magen och se Filip bli en liten stor kille.

Hemma igen



Ja nu är vi hemma igen efter våran lillsemester i Norrland. Resan hem gick över förväntan trots ishalka hela vägen. På morgonen fick vi dock ställa klockan så att vi skulle vakna i tid. Efter frukost startade vi bilen, som faktiskt startade utan problem, och for hemåt. Det första och enda stoppet blev efter Sundsvall där det vankades mat. Jag hade beställt pamburgare och sips så det blev det både för mig och Adam. Mamma o pappa åt buffé. Till pappas stora förtjusning var hans favortilag där och åt samtidigt, AIK. De var på väg till Umeå för match mot Björklöven ikväll. Vi får hålla tummarna senare ikväll så de vinner. Jag tror att det är mitt favortilag nu oxå för de var så snälla mot mig. De hade en jättestor buss som jag gärna ville undersöka och se om de skulle tanka den. Men det fick jag inte för mamma.



Efter maten for vi utan stopp ända hem till Adam. Mamma, pappa och jag stannade på coop och handlade och jag fick rasta mina ben lite. När vi kom hem blev det massor med lek och bus innan vi somnade alla tre.

Idag har jag varit och hälsat på mormor och morfar och fått lite mat i mig. Anton kom oxå med sin familj. Han är lite busig han.
Imorgon blir det äntligen dagis igen. Jag har saknat mina kompisar och frågat efter de flera gånger. Nu ska jag berätta vad jag gjort på mitt jullov för de och sen ska vi nog busa en massa.

Godmorgon

Det blev en tur till berget igår i kylan. Vi var inte ute så långa stunder men vi hann se några hundar. Istället fick vi vara inne o leka. Pappa o farfar fixade med bilen som återigen vägrade starta. Men nu är de nästan säkra på att det är startmotorn som strejkar ibland. Farfar har fixat en sladd så vi kan koppla oss förbi problemet. Skönt, nu kan mamma vara lite lugnare på hemvägen.



   

Nu ska bara bilen packas och sen åker vi hemåt till värmen. Morfar skickade sms och sa att det var -19. Här är det bara
-22 idag.


Jag o Adam tittar på TV innan frukost.

Tack farfar för en härlig semester. Vi kommer snart tillbaka och åker mera snöskoter!!!

Burr

Kung Bore har hittat upp till Norrland. Både igår och idag ligger temperaturen på -29. Ute är det blå himmel och strålande sol. Men det biter friskt i kinderna. Får se om vi vågar oss ut en lite stund. Ska kanske åka upp på berget och tittat på slädhundarna.
Igår var vi till farmor Anna och hälsade på. Det blev mycket bus och fika innan Filip somnade på soffan. På hemväg började bilen att krångla men vi tog oss iallafall hem igen. De som tror sig veta tror att det berodde på kylan. Kvällen ägnade vi oss åt godis och körslaget.

 Filip och Anna busar med hunden.

  
Filip bäddar åt sig och hunden på mattan.




En stolt kille i sin stora säng.

nu är det myggfritt allafall u

MMS

nu är det myggfritt allafall utanför bilen.


Myggfritt

ojsan hoppsan! Webblogg har ingen aning om varför mobilbloggningen har problem men det har de. De två senaste inläggen från IKEA och bärgningsbil är från 30/12 på väg upp-

Idag: En tripp till Åsele å farmor i vinterkylan, På väg tillbaka började flera varningslampor lysa och bilen hackade sig fram en mil innan vi kom till hoting. Vad som hände sen vet vi inte men den gick ganska bra hem sen, jag tror det beror lite på kylan..



Gokväll!

A//

snart 19.30 och sovpaus på ike

MMS

snart 19.30 och sovpaus på ikea sundsvall på väg till värmen och snö. 3 plus grader just nu.


nu har bärgaren startat bilen

MMS

nu har bärgaren startat bilen utanför ikea klockan är 20.52 mot tåsjö.


Fredag morgon

vaknade vi till ett mulet landskap. Ute var det kallt och grått men efter lite frukost så begav vi oss ut allihopa. Det hann bli både skidåkning, skoter, pulka och traktorplogning innan vi gick in och åt lunch.
Alla pojkarna fick roa sig med det som de tyckte var kul!

    

Är man inte ute o leker kan man alltid leka med dammsugaren och se till att den blir tankad.

Ikväll blir det en tidig kväll så att vi kan åka tidigt i morgon och hälsa på farmor Anna. Idag fick vi väcka både Filip o Adam till frukost. Filip är så stolt över sin säng och sover gärna i den. Första natten ramlade han ur den men som tur var hade vi lagt kuddar så han ramlade mjukt. Nu går det jättebra! I natt kom han över nån timme till oss och sov och sen gick han tillbaka till sin säng för att sova vidare. Har väl aldrig hänt förut.


Gott nytt år!

Ja så är vi då i Norrland hos farfar. Resan hit blev lite mer dramatisk än vi tänkt oss. Vår kära bil, läs skitbil, vägrade starta på morgonen men hoppade igång efter några försök. Men när jag o Filip skulle hem från Konsum var det kört. Fick lifta med Magnus och så fick Anders åka ner när han kom hem. Då startade bilen på första försöket. Nåväl vi packade in oss och körde utan att stanna till IKEA i Sundsvall. Nu skulle det vara lugnt enligt Anders men vad händer när vi ska åka därifrån. Ingenting! Bilen startade inte. Inte så kul halv åtta på kvällen och kylan kommer. Vi fick ringa bärgningsbilen till Filips stora glädje. Efter lite knackande och pillande kom vi iväg efter en timme. Halv ett kom vi fram till Tåsjö. Trötta men glada.

Efter en god natts sömn blev det lite skoteråkning innan solen gick ner igen. (solen visar sig inte så länge här uppe) Jag o Filip tog en lång eftermiddaglur, det är inte klokt så trött man blir av luften häruppe. På kvällen blev det mumsig kyckling och lustspel på TV. När det blev 2009 sov några av oss gott och andra hörde lite raketer.

    
 Med en lampskärm och en sopborste kan man ha kul.

 Alla bidrog till nyårsmaten på sitt sätt.

 "Jag vill gå ut mera så om jag smyger kanske det går..."

Idag visade termometern på -15 men det var strålande sol och klarblå himmel så det blev lite mer skoteråkning och sen grillade vi korv ute i backen. Nu sänker sig mörkret över oss så nu blir det innemys.

 Mystiska spår i snön. Kan det vara varg?

   
   



En ganska bra start på 2009 eller....


RSS 2.0