Kyrktåsjö med morfar, farfar å mormor


Här går vi å tittar på saker som farfar inte har, säger han.

     
Mina mössor som jag fått!


Pappa badar, ser ni vad han tycker att det är skönt. Säkert 16 grader varmt i vattnet!

Härligt men kallt väder!


Nu har jag åkt gräsklippare med pappa å det var lite läskigt först men sen så jädrans......


Sen var vi nere vid sjön å testade att äta lite driv-ved. Smakade sådär faktist. sen har jag fått ett par mössor till så de så sussi....

Mygg, knott och björn.

Här hos farfar är det full fart. Igår höll pappa o farfar på att såga ved. Farfar har en massa roliga maskiner som låter o rör på sig. Igår såg jag pappa åka på en liten traktor. Den ska jag nog oxå prova. Ska bara få hit mina hörselkåpor först. Har hört vissa rykten om en åkgräsklippare med. Det ska undersökas. Farfar har även en massa roliga skåp att öppna, en diskmaskin jag kan stänga av och en tvbänk med knappar att trycka på. Mamma och pappa ställde en stol in till vardagsrummet så att jag inte kunde gå in dit själv men idag kom jag på att man kunde ta en annan väg dit in... Här kan jag inte klättra i trappan för farfar fixade en grind. Men han har en dörr som knarrar när man öppnar och stänger den.
Idag ska vi åka in till Strömsund för att möta mormor o morfar som kommer o hälsar på oss och farfar. Sen ska väl mamma shoppa oxå. Kanske kan jag få nåt nytt.... Här finns det gott om mygg, knott och även björn sägs det. Hur ska det gå för mormor o morfar som ska bo på berget.? Kommer de att få se björn? Mormor som skulle promenera varje morgon, undrar om hon törs det? 
Javisst ja, farfar har en sjungande fisk. Den är helhäftig!!!  

 Här får man tvätta fötterna i diskhon.
 Dax att välja lunch, makaronigryta eller husmansgryta eller....

Semester i Norrland!

Hej allihopa nu har jag varit i Åsele hos gammelfarmor Anna. Det har gått jättebra å vi har busat å busat.


Här hjälper jag Anna att laga lite god mat!
Kolla handtaget på rullatorn där hänger ett larm det var kul att försöka trycka på!



Nu skojar vi vid matbordet



Faster Sussi! Kolla jag har en kammo-mössa det har inte du. Jag fick av pappa..


Nu har vi sagt adjö för den här gången till Anna för att nu är jag hos Farfar....


Vi får se vem som somnar först, vem tror ni? Vi hör av oss å talar om vem som vann somnatävlingen, oj i skrivande stund somnade farfar....

nu är vi på ikea i sundsvall på mat och lek stopp

20070624.jpg
nu är vi på ikea i sundsvall på mat och lek stopp

Midsommar har varit!

Hej allihopa nu har det varit midsommar aton och jag har dansat runt stången på vallby. Det var så mycket folk så fotografen som skulle ta kort på oss hittade inte oss. DÅ är det många människor!.
Men det blev en bild när regnet slutat å jag tittar fram från min vagn.. Vi dansade med Emelie och hennes golfkompis som jag inte kommer ihåg vad hon heter...
Mormor, morfar, gammelfarmor Gun var oxå med. Nu skall jag packa för i morgon åker vi till Farfar!!!



Pappa har skaffat lite "homestyling" till försäljningen å den var jätteskön att ligga i...



Klätterapa

Nu börjar jag bli farlig tycker pappa. Jag klättrade ju bara upp i soffan.... Igår hade jag tur o fick en alldeles egen telefon. Mina föräldrar tröttnade visst på att jag tog deras. Silvertejp på tv:n har det oxå blivit. Alla knappar bara försvinner. Imorgon ska jag fira midsommar på Vallby med jordgubbar o dans kring midsommarstången.



Här står jag i pyjamasen och tittar på grannen när han midsommar städar i trädgården (klipper gräsmattan) kl 8 på morgonen. Det var så spännande att jag var nära att trilla äver kanten när han försvann bakom knuten.

Glad midsommar önskar jag alla. Mina päron hälsar oxå.  

Köp vårat hus!!!


Idag var pappa med på inskolning på öppna förskolan. Pappa kan inga sångtexter det måste vi öva på. Mina tjejpolare Tyra och Allis fick vara med när jag lekte. Visst e jag snäll....


När man sjunger får man välja djur från den här resväskan jag sitter i, tänkte de kunde sjunga om mig men icke sa nicke..
Nu har jag alla fall börjat säga tack tack om jag får något jag vill ha. det får jag oftast. Sen har vi haft visning på vårat "gamla" hus, ingen anstormning, men det hade varit några här i allafall så nu får vi vål hoppas på att nån vill köpa till ett ok pris. Pappa e jätteorolig att ingen vill ha hans hus så jag kanske får det så kan det andra huset bara vara en bonus...

Anmälan till flytthjälp fre- sön skickas på [email protected]

Sov så gott för det gör jag nu......

Jag är ledsen att det har tagit tid men...

det har varit lite mycket just nu. Ni Fattar tror jag. Men i allafall.
 
Den här dagen skulle jag på utflykt till "skvallerbäcken" med Allis, men det fanns inget vatten så våra mammor kunde inte skvallra så det blev till att prova min nya lekpark som jag skall bo vid. Den syns nästan :-)


Igår var jag å hälsade på hos farmor och torsten. Där finns det en damm som man inte får leka i men tydligen har farmor gjort ett undantag för söta mig...


Till farmor kom mina sysslingar Lukas å Hannes, de grabbarna gillar oxå att lattja med vatten så vi hade skoj. Men Lukas fastnade inte på bild. Till slut var allafall både hannes å jag dyngsura men jag hade ju fått massor med nya kläder av dem som var torra så det gjorde inget. Å minst glad blev jag åt en T-Shirt som ni kommer att se längre ned när jag e med morfar.

 
Å så idag söndag har jag varit på avslutning av babysimmet i kolbäck. Det har varit skitskoj att bada så vi kommer att fortsätta till hösten. Samtidigt har vi haft visning på vårat hus idag som vi hoppas sälja för massor med pengar så pappa får en ny bil å mamma en ny soffa i det nya huset som vi inte har vågat ta några bilder på ännu..
Så nu får mäklaren Jack se till att trissa upp priset!!!


Jag fick göra morfar lite glad genom att ha min heja tröja. Han behövde lite stöd idag för han var med i metartävlingen i hallsta igår å var just inte allt för pigg idag..

Vi har köpt hus!!!!

Jaha, så var det äntligen klart. Vi flyttar in i vårt nya hus 15 augusti. Eller rättare sagt så blir det vårt då. Mitt och mamma o pappas rum sak visst göras om först. Spännande. Får fira ett årsdagen i nya huset. Pappa o jag vet vad vi ska göra när han är ledig i höst... Stora ytor att utforska. Huset vi ska flytta till är 116x116 kvadrat, byggt i soutterängstil. Öppen planlösning och 6 rum o kök. Stort dubbelgarage till pappas stora glädje. Växthus till mamma. Vitt mexitegel och insynsfri tomt. Grannen har pool.... Får lägga på charmen. Nu vet ni vad ni ska göra i augusti då flyttlasset går... Snart kommer mäklaren som ska sälja vårt hus.

kalas och grillning

Igår var det full rulle igen hela dagen. Vi firade gammelfarmor Gun med lunch och fika i hennes trädgård. Kul att träffa stockholmarna. När vi  kom hem därifrån hade vi spanienbesök. Benita var på sverigebesök och passade på att träffa oss. Hon hade sin varghund Cesar med sig. Han var stor och lite otäck till en början men vi blev snabbt kompisar. Han slickade mig under fötterna så att jag skrattade. Jag fick även dra honom i pälsen utan att han sa nånting. Men han var nog kittlig under tassarna för de ville han inte att jag skulle ta i. Min fadder Sussi och hennes kille kom oxå. Vi grillade och busade hela natten.  
 Benita busade med mig. Jag fick flyga högt!

10 månaders koll

Idag har jag varit på koll hos Margareta på BVC. Eftersom jag inte hade ökat i vikt förra gången så ville hon se att jag hade gjort det nu. Självklart hade jag gjort det, 400 gr. Växt hade jag oxå gjort, 74 cm lång är jag nu. Hon gjorde även en 10 månaderskoll fast jag bara är lite över nio månader. Den klarade jag galant. Margareta berömde mig och sa att jag var en duktig kille för min ålder.
Igår var jag hos Allis hela dagen. Först fick vi lunch på Dinners. Sen blev det lek under parasollet på Allis gräsmatta. Vi hade jättekul. Vi dansade tillsammans och blåste bubblor på varandra. Allis ville pussas men det hade jag inte tid med. Tjejerna måste man hålla lite på halster eller...

 

Nationaldagsfirande

Igår var jag, mamma  och mormor och firade nationaldagen på Parken Zoo i Eskilstuna. Vi såg en massa spännande djur, Fantomen och roliga karuseller. Det var fullt med folk och jag hade fullt sjå att se allt. Satt  i skuggan och tittade på uppträdande där de sjöng och spelade. Jag dansade och lekte med kottar. Somnade skönt men vaknade lagom till min favorit Cara Mia. 


Mormor och jag tittar på aporna.



Det vankas lunch på Sampas.



Kul i gräset.



Mormors glass var god för den hade sylt. Mammas var inte lika god.



Jag sover gott när Måns sjunger.

Semesterbilder från Gotland

             

Här kommer lite bilder från Gotland. En kavalkad över vad vi har gjort under semestern.

Farfar och jag

Oj vad det var kul att komma hem i gen. Alla leksakerna stod kvar där jag hade lämnat de. Det var bara att börja leka med de igen. Sen har jag fått träffa mina kompisar som jag har saknat.
I söndags var det full rulle hela dagen. Babysim på morgonen och sedan hade vi besök hela dagen. Först av mormor och morfar och sedan kom farfar och kusin Adam. Jag var lite blyg för farfar först för det var ju ett tag sen vi sågs men sen så läste vi Molly Mus tillsammans. Adam fick också lyssna. Det är spännande med en killkusin. Vi är ju inte så många grabbar i släkten.... 

 Farfar och jag läser. Vem som läser för vem vet ingen.

I måndags fick jag äntligen träffa Allis igen. Vi lekte hela eftermiddagen. Först hemma hos mig och sedan hemma hos henne. Tänk vad kul vi har. Vi ska hitta på mycket bus bara hon lär sig krypa. När vi kom hem igen så kom morbror och Emma och hälsade på. De hade köpt jordgubbar. Mums!!!

Idag har vi varit på utflykt till Vallby med BVC och Öppna förskolan. Det var så roligt när getterna bråkade så jag var tvungen att skratta. Det var många barn som jag kunde leka med och några kände jag igen sen förut. Mio, Tyra, Albin mfl. Vi lekte och busade. Det fanns så mycket plats att krypa omkring och utforska världen på. Jag fick tom leka med de större killarna och tjejerna. Vi lekte glasskiosk men jag skulle inte få nån glass först men efter ett tag så fick jag oxå en. Men utan choklad. Farfar kom oxå till Vallby. Vi hann busa en stund. Men jag hade så mycket spring i kroppen att jag inte satt stilla så länge. 
 
 Jag och Mio i samspråk. Jag passade på att ge igen för gammal ost så pappa ryckte ut. 
  Farfar och jag i gröngräset.

Javisst ja. Har jag berättat att jag numera kan resa mig utan stöd och ta två steg. Snart så springer jag ifrån er!!!

Hemma igen!

Nu har vi återvänt till "Sverige" om man får tro mamma, hon tror att vi varit utomlands men men,,, Vi såg att det hadde blevat lite konstigt när vi skrev mycket text, typ långa överskrifter å text som saknades men varför vet vi inte. Ja ja hemma som sagt å nya bilder å kommentarer kommer då vi hinner ifatt.

nu har jag ätit jordgubbs glass, burrr vad kallt men inte så gott. Sen blev ju bilden på mig supe

20070601.jpg
nu har jag ätit jordgubbs glass, burrr vad kallt men inte så gott. Sen blev ju bilden på mig supe

synd att solen har gått vilse!

20070601.jpg
synd att solen har gått vilse!

halloj nu har vi varit på riddarspel. Skitkul tyckte filip. hästar fart å fläkt. Sen kommer en b

20070601.jpg
halloj nu har vi varit på riddarspel. Skitkul tyckte filip. hästar fart å fläkt. Sen kommer en b

RSS 2.0