Baddax

Idag skulle vi ha åkt till Ängsö och badat med mormor o kusinerna men tyvärr gjorde Anton illa sig och fick badförbud. Som tur var gällde bara badförbudet i sjö så det fick bli bad hemma på mormors baksida istället. OCh när kusinerna träffas blir det så mycket mer än bara bad. Det blev springtävling, hinderbana, filmstund, fotboll, boccia mm. Nu är grabbarna trötta efter en hel dag tillsammans. Det är även deras mamma. Det sliter att vara ute i värmen, även om jag helst sitter i skuggan nuförtiden.

                         

   

                             

Grattis Robin

Igår var vi på kalas hos Robin. Filip var tyst och avvaktande ca 5 minuter sen var det full fart. Det är tur att han har så snälla kusiner som ställer upp och leker med honom. Noel stuffade runt och spanade in allt. Varje gång han såg Tila, hunden, gnäggade han som en häst. Det är det enda djurlätet han kan så alla får låta så. 

  

Idag har vi varit en snabbis in till stan och köpt nya badkläder till Filip. Imorgon ska vi nämligen åka o bada och upptäckte att hans badkläder var för små. Visserligen har han badbyxor men jag tycker det är så bra med uv-badkläder så behöver man inte smörja så mycket.

Nu ska vi äta och sen blir det vila för alla. Det är en sliten familj efter helgens bravader.

Madicken

Idag har jag o Filip varit på teater i Kolbäcks folkets park. Det var Hammarteatern i Hallstahammar som spelade Madicken. En föreställning som varade i 2,5 timme och Filip satt blickstilla hela tiden. Själv tyckte jag att det var ganska skönt när det blev paus så man fick sträcka lite på sig. Teatern föll oss båda i smaken och naturligtvis ville Filip se mera när det var slut. En härlig midsommardagseftermiddag har vi haft med både sol och teater.

   

   

 

Idag har vi även haft besök av farfar. Han o grabbarna lekte både med bilar och klädde ut sig.


Midsommarafton

Äntligen en midsommarafton med sol och utan mygg. Härligt!!!
Hade en härlig dag med nära o kära först på Skantzen i Hallstahammar och sen här på Klockartorpsvägen. Någon dans kring midsommarstången blev det inte, Filip ville hellre leka, medan Noel fascinerat spanade in de som spelade. När Västeråsarna kom blev det mera lek o bus. Det brottades, klättrades och letades nycklar. Naturligtvis hann vi med lite fika. Maränggrottor med jordgubbar, passionssås och grädde. Smakade sommar. På kvällen grillade vi och ungarna lekte så det stod härliga till. När klockan slog tio började orken tryta hos de små så då blev det natti natti. Filip gjorde allt som Emelie gjorde, han ville oxå vara så stor. Där ser man vad de lär av varandra. Förebilder är viktiga! 

 Mormor, har vi vunnit?

 Noel spanar in orkestern.

  Bus o brottning.

 Noel har hittat bullpåsen.

Midsommar


                     

Igår var det så sista dagen på Brumma för Filip. Nu är det sommarlov och sen väntar Björne i höst.
Dagen började med att vi cyklade till dagis, något Filip velat göra länge. Under dagen hade de midsommarfirande på dagis medan jag o Noel städade. När jag kom o hämtade Filip var det en glad kille som genast ville åka. En ovanlig syn eftersom han oftast har blivit arg o inte velat gå hem, men nu vankades det träff med Allis. Så efter bamsestora sommarkramar av fröknar åkte vi till Floragatan. Där blev det ett kärt återseende med mycket lek. Det hoppades på studsmattan och lektes i lekstugan.

Idag ska det firas midsommar på Skantzen med fika och dans. Sen blir det grillning och lek här hemma.

Trevlig midsommar till er alla!

första sommarbadet

Poolen var fylld, solen sken, fikat var uppdukat, boken framtagen och pojkarna plaskade glatt i badet. Nu skulle mamma få lite lugnt ett tag. Vad händer? Jo solen försvinner bakom stora moln och det blir genast mygginvasion. Bara att söka sig in bakom stängda dörrar. Där försvann min lilla bokstund.




Klätterapa på vift.

tre önskningar

Tre önskningar hade Filip idag. Cykla, stora lekparken och onsdagsmys. Slog samman alla och så var förmiddagen klar.
När Noel sovit sin morgonstund satte vi oss på våra cyklar och drog iväg.
Filip har blivit så duktig på sin cykel så det går jättebra och ganska fort. Skönt att inte behöva ta cykelkärran som är stor och otymplig.
Efter lite lek i parken avslutade vi med en glass innan vi cyklade hem igen.
Nu leker killarna och jag lagar mat, fiskbullar står på menyn.
På em ska vi fylla poolen och ha lite vattenlek, om det går att vara ute för myggen. Det är ett riktigt oknytt med de där odjuren. Usch!!!

 Noel nattar sig själv.

 Titta vad jag kan!

 Kom och skräm mig mamma!

avslutning

Idag har Noel knäckt koden till säker och snabb klättring. Hittade honom högst upp i rutschkanan idag där han stod och behövde hjälp ner. Såg sen hur han smidigt tog sig upp dit igen om och om igen. Nu tar han sig även upp på stolar i ett huj. Ny sak att barnsäkra nu då.

Annars har vi idag varit på ÖF som idag haft sommaravslutning. Nu stänger de för sommaren. Känns lite vemodigt för det var sista dagen för oss hos Monica. Så mycket skoj som vi har haft hos henne och det stöd och den hjälp jag fick när det var som jobbigast är enorm. Där kunde jag sitta tyst, om jag ville, och bara ta igen mig medan Noel lekte samtidigt som jag fick vuxenkontakt. Det var guld värt!!!
Filip blev överlycklig när han träffade Ludvig, dagiskompisen, och det blev lek på en gång. Det var två svettiga killar som gick hem. Nu tjatar Filip om att han vill träffa Ludvig igen, får se om vi kan lösa det.
Noel har sin vana trogen stuffat omkring och lekt med både dockor, bilar, lagat mat mm. Och naturligtvis klättrat. Han hann även med att äta en penna så han var blå lite varstanns innan vi hann hejda honom. 

    

Love is in the air


                                    

Vem har kunnat missa att vi fått en prins och vår kronprinsessa äntligen fått sin Daniel? Inte jag iallafall. Satt klistrad vid TV:n igår och följde bröllopet, festen mm med stor spänning. Åh vad det var fint. Klänning, tal, blommor mm. Vickan o Daniel ser så lyckliga ut, härligt kära och busiga ut. Måste medge att jag fällde en och annan tår igår. Särskilt när Daniel talade till Victoria och bedyrade sin kärlek. Att han klarade av det så bra utan manus och allt.

Grattis Daniel och Victoria!

Idag har vi varit på kalas hos farmor Gun. Filip o Anton trotsade både regn o mygg och lekte helst ute, med vattnet. Vi andra sökte oss in efter ett tag efter mycket gott fika.
Nu sover alla killar och jag ska snart göra de sällskap. Att vara med på bröllop tar på krafterna...


Andra helgen i rad nu..

som jag troligen kommer slita hårt i mellan 4 å 5 timmar.

Idag är det dax för tävling. Stockholm multisport bjuder in till Rosersbergs slott å vi skall paddla, cykla MTB och orientera. Skall bli kul detta...
Jag borde ha gjort rätt för en godispåse till kvällen...
http://star.stockholmmultisport.se/Startsidan/tabid/38/language/sv-SE/Default.aspx

Så har jag gjort det igen

Idag kom det två paket på posten. Ett från Fuji med de två canvastavlor jag beställt på ungarna. De blev såååååå fina. Är supernöjd. Kommer passa bra i sovrummet. Det andra paketet kom från Kalaspinglan. Beställde riddarpaket till Filips kalas i augusti. Vet att det är i tidigaste laget men de sommarstänger nu och öppnar inte förrän i augusti. Vill inte att det då ska vara slutsålt så vi missar detta nu när han är så bestämd hur han vill ha det. Riddarsakerna var bra så nu är allt klart, jag behöver bara baka en tårta. På nåt sätt ska vi väl få till en riddarborg. Älskar att göra tematårtor och kul med en utmaning. Älskar att anordna barnkalas har jag kommit undrfund med, kanske ska bli mitt nya yrke.


Har man ingen annan att leka med så duger brorsan. Här leker de riddare/sjörövare. Noel hajade snabbt att man skulle fäktas.


Bolibompa passar för alla

Tänk att jag gör samma sak varje år. Tar sandalerna och går en långpromenad som resulterar i blåsor och skavsår. Gjorde det idag igen. Hujedamig så ont det gör nu. Men om huvet är dumt får kroppen lida.

Vissa dagar inser man att barnen växer. Idag var en sån dag. Hämtade Filip på dagis och medans vi gick så cyklade han. Längre o längre bort på behörigt avstånd från mamma och med en stolt blick i ögonen. Han kände sig så duktig som fixade detta och jag kunde bara le och känna mig så stolt. Min stora kille!!!

Nu är renoveringen av killarnas sovrum på G. Pappa var här o hjälpte till igår och de kom en bit på väg. Längtar tills vi kan flytta och göra ordning. Har bott i detta kaos i 1 år snart. Tiden går fort ibland.

Idag är förresten sista dagen jag är föräldraledig. I morgon är jag arbetande men med sommarlov. Så bra har jag det!!!


växande barn

Det första som växer på barn är fötterna och det märker man lättast när de börjar snubbla på ingenting. Det händer just nu för Noel. Helt plötsligt så ligger han där pladask. Skorna har han vuxit ur så idag for vi in till Erikslund för att inhandla en storlek större. Men det var inte det lättaste. Skopunkten hade inga alls i strl 20, slut för säsongen. Hade tur och hittade ett par Paxskor på Nisses. Så nu klarar vi oss ett tag till. Köpte även en väska till mig för födelsedagspengar samt väggdekorationer till pojkarnas rum som kommer ha sjörövartema.
Nu i kväll ska jag åka in till Plantagen och handla lite för andra födelsedagspresentkort. Tror att det blir nån hortensia och lite lökväxter. Får se vad de har. 
                    
                   
                                                             trött kille

fritillaria

Nu vet jag namnet på den spännande blomman jag hittade på Gotland, fritillaria. Ska inhandla några på Plantagen.

 Fanns i tre färger vad jag kunde se.

rivaler

Idag har jag o grabbarna varit ensamma hemma. Eller hemma är väl fel ord. På fm var vi in till Sussi o Roger och hälsade på och nu på em har vi varit hos kusinerna Gustafsson på klädparty. Det blev varsin tröja till killarna, tack mormor. Filip längtar verkligen att få leka med Anton. Kul nu när de börjar kunna ha utbyte av varandra. Visst blir det mycket bus och stoj. Båda är ju fulla av livslust. Nu börjar det även märkas att det blir rivalitet om mormor/farmor mellan kusinerna. De är ju så nära inpå i ålder så ingen har hunnit frigöra sig så alla slåss om hennes tid. Filip som är störst och alltid varit den lojala, hänsynsfulla börjar göra "fula grejer" på de andra bakom ryggen på oss. (har även märkt det här hemma mot Noel) Det puttas lite och han tränger sig gärna så han ska komma först och gör saker han egentligen vet att han inte får för att få uppmärksamhet. Det kan inte vara så lätt att dela med sig av den man älskar så mycket? Mormor är ju den bästa han har. Hur ska man som fyraåring förstå att så här är livet. Ett ständigt givande och tagande.

Filiip har inte brytt sig så mycket om Vilma men idag tittde han fascinerat på henne och önskade sig sen en egen lillasyster...





storstädning

Idag var det bara att kavla upp ärmarna trots friska vindar. Hade bestämt att idag skulle det ske. Storstädning i trädgården. Har en del projekt jag vill genomföra och nu är det dax att sätta igång. Vet att det kommer ta tid eftersom man inte får så mycket gjort när man har Noel med sig. Men idag skulle Anders o han vara tillsammans så jag fick jobba utan avbrott. Det har grävts och flyttats på buskar. Kom en bra bit på väg och nu kan jag åka och hämta lite begagnat samt köpa lite nytt. Har mycket kvar att röja eftersom vintern har tagit ut sin rätt på vissa buskar och en del bara måste väck. Men det blir nog bra när det blir klart.

Nu vankas det förhoppningsvis glass med jordgubbar, maränger och chokladsås. Det är vi värda jag o Filip som har slitit hårt i trädgården.

Myggattack!!!

Festen började med att jag hade en svans, Filip, som inte vågade titta på varesig barn eller vuxna. Men efter en tipspromenad om bondgårdens djur (vi hade alla rätt) tinade han sakta upp och vips var han med och lekte. Det bjöds på höjdhopp, pilkastning, pricka rätt, bowling mm.
Det var fullt ös!!!
Vi grillade och sen blev det smaskig tårta med hallon och jordgubbar. Mums!
De blivande Björnebarnen avtackades med en fin mugg och innan vi gick hem fick alla barn en påse från det hemliga trädet. En mycket lyckad kväll förutom alla mygg som oxå ville vara med.

   

   

   



Kvällen blev dock sen. Klockan hann bli 23 innan Filip hade varvat ner och kommit till ro. Då snarkade redan övriga killar gott zzzzzz. Dax för mamma att även hon knoppa in.
Idag är det trötta killar som jag har här hemma. Noel sover just nu och Filip tittar på film och äter sin andra frukost. 
Tänkte ha en skön hemmadag men jag tror att vi behöver ta en tur till ICA och proviantera. Får se om ungarna orkar det.

utslagen

                  

Idag har jag o Noel varit på ÖF medan Filip roade sig på dagis. Nu på em har vi varit ute o lekt på baksidan. Gick in för att Noel började bli trött men det blev Filip som somnade istället. Nu ligger han helt utslagen på bord och soffa och ser ut att sova ganska så skönt. Han får vila ett tag för ikväll ska vi till dagis på familjekväll och jag kan gissa att det blir en massa bus och lek då. Noel kommer minst ha lika kul som Filip för idag blev han riktigt arg när han inte fick gå in på Brumma o leka. "Nu är han nog redo att börja hos oss", sa Helena. Vi kan bara hoppas att det går lika lätt att skola in Noel som det gick med Filip. Jag blev ju "utkastad" efter två dagar eftersom jag inte behövdes. Lite snopet men ganska så skönt. Har ju varit med om en del inskolningar (när jag jobbade på dagis) som inte alltid gick så lätt. Det kan bli ganska så tufft både för barn och föräldrar. Och då även för personalen. Men jag håller mina tummar den 16 augusti då det är dax. Både för Noel och för Filip.

Dax att plocka fram lite grillmat och fika! Får inte glömma kamerorna.

Vallby

Igår åkte vi till Vallby. lite sena och stressade kom vi fram. Hann i fatt de andra vid djuren och det var kul att se att så många hade kommit. De flesta som vi umgåtts med i snart ett år. Det blev en kul eftermiddag med djur, lek, fika och skvaller. Helt i min smak. Det var första gången vi sågs efter vår tripp till Gotland så det var länge sen sist. Alla barn hade blivit så stora och det är sant att det är på andras barn man ser att tiden går. Eftermiddagen gick fort och innan vi åkte hem blev jag tillsagd att gå med i facebook, där kommer sommarträffar bokas för oss o våra barn. Så sagt o gjort nu är det fixat. Men om jag kommer bli biten av det vet jag inte. 

    

Idag har vi varit på cykeltur. Båda killarna i cykelkärran och sen iväg. Noel inte alltför glad men med en storbror som håller honom i handen och pratar lugnande med honom gick det bra. Vi måste träna inför hösten när jag tänkt cykla och lämna på dagis och sen till jobbet så mycket det går. Men det är tugnt att ta sig uppför alla backar. Särskilt brobacken den är hemsk. Men med lite träning och gott om tid så blir det nog bra.
Nu väntar Filip på mormors telefonsamtal. Sen blir det fika med henne. Det var Filips önskemål om vad vi skulle göra idag på vår lediga dag. Tur att mormor slutar tidigt.
Har varit på bibblan idag och lånat böcker om hur tarmarna ser ut som gör bajset runt. Inte mina funderingar utan vår kluriga son. Han vill veta så då var det bara att leta rätt på fakta. Men hur ska detta sluta???


Här är lillen med farfar och spanar i motorcykeln.

tillbaka

Idag känns allting bra igen. Har fått tillbaka lite ork och hoppas det ska hålla i sig hela dagen. Just nu väntar jag på att försäkringskassan ska ringa tillbaka, väntetiden var 31 minuter... så blir det om man som jag råkar skriva fel datum på en ansökan och behöver ändra det. Det kan man inte göra på datorn. Idag ska jag försöka hinna med en del sysslor på fm för på em ska vi till Vallby med ÖF. Kul med lite djur, fika och skvaller.

Nej nu är det bäst att sätta fart.


tuggummi

Ända sen i fredags eftermiddag har jag gått omkring i ett tuggummi känns det som. Det kom plötsligt smygande på mig den där krypande känslan av feber på ingång. Och mycket riktigt så kom den. Hur mycket vet jag inte men tillräckligt för att jag bara ville ligga o sova. Då är det tur att man har en mamma o pappa som hjälper till med barnvakt när Anders bestämt träningsläger. TACK! Det som bara skulle bli några timmar på lördagfm blev till hela dagen för Filip. Inte hade han lust att gå hem när det vankades kusinbus. På söndagen fick även Noel följa med. Då blev det fika hos farmor Gun o mat hos mormor o morfar. Båda killarna har blivit rejält förkylda sen vi kom hem och det är väl inte så konstigt när de börjar umgås med folk igen. Men de har iallafall sluppit febern och varit pigga hela tiden. Själv känner jag mig piggare idag men det skulle vara skönt med en liten powernap. Det känns ganska segt just nu. Går bara planlöst omkring och får ingenting gjort.


vattenlek på balkongen


Vallby

Nu är vardagen här igen. Det enda som är kvar efter Gotland är alla minnen och lite tvätt. Det mesta är undanplockat. Filip är glad att vara tillbaka på dagis igen hos kompisarna som saknat honom.
Nu är han helt inställd på att han ska börja på Björne efter sommaren. Då flyttar han till storbarnsavdelningen. Hujedamig är han redan så stor? Det blir nog bra för honom nu när Noel kommer till Brumma. Jag tror de behöver vara ifrån varandra. Annars kanske Filip blir för mycket storebror och ska ta hand om Noel eller så blir det tvärtom - att Noel hänger efter honom hela tiden. Så det var tur att det blev killgänget som får byta avdelning. Tjejerna får vara kvar pga platsbrist på Björne. Idag är dagis på Vallby och avslutar sitt bondgårdstema med att titta på djuren. De skulle även hinna äta lunch där och jag tror det var mest spännande. Filip gillar att ha picnick just nu. Han erbjöd sig att fråga sina fröknar om jag fick följa med men jag tyckte han skulle få göra detta själv. "Mina fröknar tar hand om oss och säger till om vi gör nåt fel och jag lyssnar på de", berättade han. Det är tur att han bara trotsar hemma, precis som det ska vara!!!

Igår tog vi en tur ner till stora lekparken. Filip undrade om vi inte kunde åka tillbaka till Gotland och leka vid tunnelparken för våran lekpark är lite läskig. Älskade unge han har så många funderingar just nu. En annan sak han vill göra är att flytta. Han har sett ett hus som har både klätterställning och lekstuga och där vill han bo. "Då behöver inte pappa bygga för här finns det redan", menar han. Kluriga unge!!!

Den lilla har blivit så stor. Han leker o leker och utforskar världen med stormsteg. Just nu är det kul att dra runt på saker, dockvagn, väskor etc. Igår kom han gående med golvlampan... Nya ord kommer och han bubblar konstant. Tötti (törstig) o appa (lampa) är det senaste. Filip är inte längre Baba utan Didi.

Dax att göra oss klara, snart ska Fille hämtas.

                         
                                                        killarna njuter i gungan

RSS 2.0