adventspyntat

Nu är det adventspyntat hemma. När jag kommer hem ska jag bara packa väskan sen är vi redo att åka till Tällberg för vår årliga adventsresa. I år har vi kanske tur och får snö tom. Det ska bli så skönt att få åka bort ett par dagar och bara vara med familjen. Inga måsten utan bara bada, leka i snön, äta gott och bara mysa. 
 
I veckan var det utvecklingssamtal med Filip och det kändes skönt att få höra att det går bra och att han är omtyckt för den underbara kille som han är. 
Noel är just nu inne i en jobbig period. Han är inte tre för inte. Mycket fighter blir det hemma. Då känns det roligt att få höra från personalen på dagis att han är så charmig och mysig med glimten i ögat och att han har så roliga kommentarer för sig. "Han är alltid så glad" säger de ofta. Då skulle de ha varit med den morgonen när han skrek i 15 minuter för att han inte ville ta på sig och när jag då bar ut honom till bilen utan overall skrek han för det. 
 
Snart är alla julklappar inköpta. Känns som jag har läget under kontroll. Har äntligen hittat en pojkdocka som Noel önskat sig. "Det måste vara en stor som en bebis" sa han när jag visade honom en liten. Men nu kommer han att bli nöjd. Det fanns som sagt inte så stort utbud på pojkdockor. 

minnen

Tänk att vissa saker kan få en att minnas händelser mm. Helt utan förvarning slår de bara till. Häromdagen satte jag mig ner för att äta en tekaka med julskinka. Redan vid första tuggan fick jag en sån stark förnimmelse av min mormor. Hon brukade baka just dessa tekakor och vid jul brukade vi klä hennes gran och sen bjöd hon på tekaka och julskinka. Jag for flera år tillbaka i tiden till hennes kök och jag kunde minnas både lukter, smak och känslan jag hade då. Jag fick även en sån stark längtan efter mormor som varit en sån stor del av mitt liv och som jag saknar ibland. Jag hade så gärna velat att hon och även min farfar fått träffa mina barn. Men jag tror att de är här ibland och hälsar på. Om det är de som jag ibland ser eller känner av kan jag inte säga men vet att när jag mår dåligt så känner jag av det mera. Det är många gånger jag ser nån i ögonvrån. När vi bodde på Dalavägen kunde jag känna röklukt i sovrummet men det läskigaste som hänt var när jag såg en gestalt i tv.n. Då tittade jag både en o två gånger innan jag förstod att den inte var på utan att det var nån annan som visade sig där.
Jag lovade mormor att hon fick komma o hälsa på bara hon inte skrämde mig och jag tror att hon håller det löftet!!! Så vem tvmannen var förblir en gåta.

pepparkaksbak

Igår var grabbarna nere hos mormor o morfar o bakade peparkakor. Jag o Anders tog en tur till IKEA o tittade på bord, matta mm. Kändes så lyxigt att både kunna gå i lugn o ro och titta på saker samt att sen kunna äta god mat på Tzatsiki. Bjöds sen på god fika på Stavtorp innan vi åkte hem. Grabbarna kröp ihop med deras nya dvder och tittade på varsin film. En julklapp från mormor o morfar som de kan ha både i bilen när vi åker till Tällberg samt där. En mycket uppskattad julklapp av oss alla. 

stora maskiner

Idag har Noel varit i himmelriket. Vi har varit på Edströmska och testat grävmaskiner och sett på många STORA MASKINER. De fick bla köra simulator, riktig grävmaskin, gå tipspromenad, fiska fiskdamm och sitta i olika maskiner. Nu har datorn hakat upp sig så jag kan inte ladda upp fler bilder från dagen men det blev iallafall några.
 
 
Här nedan är det en kille som ska gå på sitt första disco. Hans kompis blev tyvärr sjuk men han tänker iallafall gå. Han har blivit så trygg i sig själv så det blir nog inga problem. Anders får följa med som stöd till en början.
Det var en överlycklig kille som kom hem från discot. "Mitt livs bästa dag" var betyget. Vet inte hur mycket dans det blev men han hade träffat flera kompisar och handlat slut på sina pengar.

Grattis pappa!

 Såg att det gått mer än en månad sen sist men ibland rullar dagarna på utan att jag hinner med. Hade tänkt hinna så mycket på höstlovet, tex att uppdatera denna sida men det blev inget av med det. Det får bli lite bilder från hösten och en snabbversion av vad vi haft för oss.
   Vår lilla "tjej" med och utan hål i pannan.
3D bio premiär i Sura.
 
Första snön för denna vinter. Noel blev glad för han har ju "aldrig" sett snö förut. Naturligtvis blev det snöbkollskrig mot mamma.
      
 
Besök på Skansenakvariet och Lillskansen. Filip älskade spindlarna och skorpionerna, Noel gillade aporna och själv tycker jag att de söta surikaterna var bäst. Trots regn hela dagen så grillade vi korv och hade mysigt.
       
 
    
Bus eller godis? Dessa varelser kunde man stöta på i skogarna.
 
Farsdagsutflykt till Långsjön. Stolta grabbar som fick tälja grillpinnar, hugga ved, grilla korv mm.
 
    
      
 
Idag vill vi även sända en stor kram till våra älskade pappor. Vad vore vi utan er?
 
 
 

RSS 2.0