premiär

Idag var det åter dax för Sura löpet, tävlingen som Filip debuterade i. Idag var det Noel som fick göra sin debut
   
 
Vi hann även med att åka karusell, äta glass och sockervadd, titta på fotboll o stora maskiner.
 
 
Nu väntar vi på besök. Blir lite grillning och en massa lek kan jag tänka mig.
 

EEMMMMIIIIIIIILLLLLLLLL

Ja just nu leks det mycket Emil här hemma. Antingen leker Noel det själv eller så är brorsan med. Då låter det ganska ofta så här; "Emmmilll förgrymmade unge. In i snickarboa med dig och där stannar du!"
Eller så sjungs det på Hujedamig eller snickerboasången.
 
Filip har hux flux knäck läskoden så nu läser han lite kortare ord. Vi har varit hos logopeden två ggr och nu hör man att han kan ljuden men att när han blir ivrig så går han tillbaka till att hosera som det så fint heter.
 
Midsommar blev lugn med fest på Sätra Brunn. Ingen dans men det smakade gott med fika i gröngräset.
 
Igår var vi o firade Robin och åt god tårta och spelade kubb.
 
Idag får bli en mysdag inne med lite städning och sånt tråkgöra som måste göras.
 
  FIna sommarpojkar                                                                
   
Emil i egen person!
 
 
 
 
 

Glad midsommar

Vi kommer fira midsommar i Sätra Brunn med jordgubbar och dans. Hoppas ni alla får en trevlig midsommar!
 
                                    

Parken Zoo

Igår var det dax att besöka Parken Zoo och vilken tur vi hade med vädret. Denna resa var planerade sen en månad tillbaka och vädret har ju inte var nåt vidare men så igår blev det äntligen sol.
Eftersom nöjesparken skulle vara stängd kunde vi koncentrera oss helt på alla djur och lekavdelningen.
Lejonen var ett måste och i år fick vi även se deras gulliga bebisar. "Är de verkligen barn fast de är så stora", undrade Filip. Vi fick se många gulliga djurbebisar. Lilla Melker (ett föl), 3 dagar gamla griskultingar, killingar mfl. Killingarna var så nyfikna. En av de hoppade upp i våran vagn och drack ur sugröret på Filips festis.
 Vi letar kängurur men hittar bara vårtsvin.
 Busig lejonbebis.
  På tigerjakt.
  
Lunchdax. Vi fick äta den till skönsång. Medan grabbarna åt köttbullar sjöng de högt köttbullesången från Madicken.
   Djurbebisar.
Vi fick se många kattdjur. Både stora och små. Min favorit var de små gulliga sandkatterna. Den stora svarta juguaren Avatar hade man velat se in action men han låg och vilade på sin klipphylla. Inne i Amazonas fanns det läskiga djur.
  Sussi är kepsvakt så inte strutsarna tar de.
   
Efter en välförtjänt glass blev det en massa lek. Naturligtvis inne vid toaletten som pruttar men det bästa enligt Filip var den stora rutschkanan och trampbilarna. Noel bjöd på glass innan det var dax för hinderbana och studsmatta.
   
   
Nöjesparken skulle ju vara stängd men öppnade visst ändå. Hur ska man kunna säga nej till karusellerna då? Men då är man glad att man har så duktiga och förstående barn. När jag förklarade att de fick välja två-tre karuseller idag och att vi kommer tillbaka hit en annan dag för att bara åka karuseller så var de helt med på det. Filip var kaxig och ville åka allt själv och följde även med brorsan i tåget. Så kul att se han med ett stort leende när han åkt både Masken och Hoppande grodan själv.
Försökte även att vinna en stor Angry Bird men gick inte så bra. Avslutade dagen med lite fika. Alla tyckte vi att vi haft en superskön dag och kände oss inte alls så slut som man ibland gör när man ska hinna med allt. Nu kunde vi ta det lugnt och bara njuta. Skönt att det inte var så mycket folk heller. Man kunde ha bra överblick och se var grabbarna var utan att de försvann i vimlet.
  

regnet det bara öser ner

Hade en härlig dag igår med gästspel hos mormor o morfar och sen lördagsmys här hemma. Var skönt att bara ta det lugnt och ladda batterierna.
Idag tog vi en sväng till Erikslund för att handla regnkläder till Noel (de försvann på vägen mellan dagis och hem) och badkläder till grabbarna, för nån gång ska det väl bli badväder.
På em var vi till farmor Gun och fikade, för idag fyller hon 83. "Lika mycket som mig" sa Noel glatt.
Innan vi gick in passade killarna på att prova den nya vattenspridaren. Så det var två dyblöta killar som kom in. Nu har de kurat ihop sig i soffan för att se på Bolibompa på TV en stund. "Men ikväll är det EMfotboll som gäller på TV:n" talade Filip allvarligt om för mig.


Sångfågel på plats

I morse väcktes vi av "Snickerboa hopp fallrera och snickerboa hopp fallerej..." från våran lilla sångfågel. Att han gillar att sjunga är toppen och det gör han hela dagarna. Allt från pop, barnmusik till reklamjinglar. Nu är det mycket Astrid Lindgren. Pippi har ju länge varit en favorit men nu är det Emil som är favoriten. Allra helst ska det bara spelas Emilsånger och då är det bara att programmera cdspelaren.



familjekvällar

Här kommer lite bilder från båda killarnas familjekvällar på dagis.

Hos Björne bjöds vi på ett axplock från deras matramsor som de nu agerade till. Sedan blev alla barn som slutar (16 st) avtackade med en fin tavla och fröknarna fick vackra orkidéer som tack för deras underbara jobb. Det blev lekar och grillning innan det bjöds på godsaker och hemgång.

 En stolt kille med sin tavla.

På Brumma fick vi sjunga tillsammans med barn och fröknar sånger från deras temaarbete om husdjur. Vi fick även lära oss att använda tecken eftersom barnen gjort det. Sen blev det till att gå på upptäcksfärd och leta efter rätt form, färg och djur. Oxå sånt de jobbat med under året.
Det blev grillning och tårta och en massa lek o bus innan det som blivit stora och ska börja på Björne fick en present och en massa kramar. Innan det var dax att gå hem blev det skattjakt.

   

 

sommarlov

Ja nu har vi äntligen sommarlov här i huset. 8 härliga veckors ledighet framför oss.
Filip har gjort sin sista dag på dagis och för honom väntar nåt nytt och spännande till hösten. Noel har även han nya saker att vänta på till hösten. Han har slutat på sin småbarnsavdelning ett år för tidigt och ska till hösten börja bland de stora barnen (4-5 år) inne på Björne. Det var lite sorgligt att säga adjö till de fröknar som tagit hand om båda våra barn och gett de den trygga start på livet som de fått på Brumma. De har varit guld värda!

Nu ska vi fredagsmysa och ladda inför fotbollen ikväll. "Är det min Zlatan och mitt lag som spelar", undrar Noel när han ser de spela. Filip analyserar mera. Han kollar om det är offside, inspark, inkast mm. Han tycker det är spännande att titta på fotboll just nu, inte bara när Sverige spelar.


orienteringsavslutning

Nu har det varit avslutning på orienteringen för den här säsongen. Det var stafett mellan barn o föräldrar som barnen givetvis vann. Det blev glass och prisutdelning innan det var dax att ta sommarlov.

   

Noel har varit på 3 årskontroll. Allt gick bra trots att han var lite blyg till en början.

Nu är det bara en vecka kvar till sommarlov. Jippi! Känner att jag behöver det. Är konstant trött både fysiskt och psykiskt. Maj har varit en jobbig månad känner jag. Lite sol och ledighet ska nog hjälpa.

familjerally

Nationaldagen firade vi med att åka familjerally längs med Ängsövägen. Starten var vid Kungsbyn och där kunde vi gå i deras djurpark. Det var en ny trevlig upplevelse dälr vi fick se bla älgar på nära håll. Killarna var mest fascinerade när de fick mata getterna. Det var både spännande o läskigt. Att de sen hade en bilpark med traktorer, grävare mm som man fick leka med gjorde inte saken sämre. Men åka med en riktig traktor in bland djuren det ville de inte.
Kl tolv gick startskottet och det var fritt att börja ta sig runt bland sevärdheterna.
Första stoppet gjorde vi vid ett B&B där det fanns vikingar. Vi fick baka tunnbröd och skriva runor.
Nästa stopp gjorde vi vid Ängsö slott. Där pratade vi om spöken och gick på loppis.
Vid Ängsö islandshästar kunde man rida om man ville, annars kunde man prova på både yxkastning och pilbåge. Vi provade båda.
Nästa stopp vi gjorde var vid Ängsö fiskebutik. Där fick vi smaka rökt fisk och räkor. Klappa både levande och döda fiskar samt äta glass. Träffade även en gammal klasskamrat som jag inte sett på många år. Kul!!!
Sista anhalten för oss var vid Ängsö golfklubb. Där fick vi prova på att slå lite bollar. Båda killarna tyckte att det var superkul att spela och ville göra det mera. Även här bjöd de på glass och kaffe.
När vi åkte mot målet vid Kungsbyn såg vi att det regnade lite varstans men vi klarade oss helt utan regn.
När vi gått i mål ville grabbarna gå in i djurparken igen och leka. Sen hann vi även med att leka i lekparken utanför en stund innan vi åkte hem.
Det var en trött men glad familj som åkte mor Sura. Nu hoppas vi bara på Fru Fortuna och att vi kanske vinner något pris i tipsrundan.

  

  

  
Lite läskigt är det när de är så många.

   

  

  

   

   


Vet ni förresten vilken som är Västmanlands landskapsfisk?
(barnfråga på tipsrundan)


Svar: Gös


Så här trött blir man efter att ha varit på rally.

skola o tandläkare

Idag vare det så dax för andra besöket på skolan för Filip. Redan på morgonen sa han att jag inte behövde vara med för äta o sånt kunde han klara av själv. Men när vi kom till skolan var han till en början lite avvaktande och ville inte gå o leka. När han en stund senare träffade på Dennis så släppte allt och han sprang iväg för att leka. När det var dax att gå in gick han glatt in och gav mig en slängpuss och sen fick jag gå hem. Stannade en stund för att prata med lite gamla arbetskollegor innan jag for hem. Kändes lite konstigt att bara lämna honom men även bra att han är så stark i sig själv nu. Även kul att få höra det av andra föräldrar som kännt Filip ett par år och ser hans utveckling.
Halv tolv skulle han hämtas och han ville gärna att vi skulle gå hem så han fick se vägen som han så småningom ska kunna gå eller cykla hem själv på. Men det kommer nog dröja ett par år innan det händer. Fast jag gick ju samma väg till skolan själv redan som 6 åring...
När jag kom till skolan var han fullt upptagen med att leka med sin fadder och var inte så sugen på att gå hem. Sen blev han bollkalle innan han försiktigt berättade att han ville vara med o spela. Jag visade hur han skulle gå tillväga och sen var han glatt med o spelade med de stora killarna från år 2 o 3. Bara en kille var lika gammal som han. Inte nå blyg o försiktig var han på planen utan tog för sig. Vi skrattade lite i smyg åt våra småttingar som kämpade med de stora. Han blev ganska besviken när det ringde in och matchen tog slut. 
När vi gick hem sa han glatt: Mamma, jag kommer trivas på skolan! Gissa om det värmde gott.

Efter nån timmes vila var det dax att bege sig till tandläkaren. Även där chockade han mig. Han satt i stolen och lät henne köra den upp o ner och fälla den bakåt. Sen gapade han stort och vi fick veta att han fått två av fyra 6 årständer. Men oturligt nog var de inte uppe så mycket än så vi ska tillbaka i augusti och då ska de plastas och sen ska det fotograferas. Hoppas alla fyra tänderna är upp då så vi kan klara av allt på en gång.

Efteråt gick vi till konditoriet för att fira och det är inte ofta vi går dit och idag var det naturligtvis stängt pga sjukdom. Lite snopet men som tur är så har Willys munkar.

Nu är Filip o Anders i Skinnskatteberg på orientering och jag o Noel tar det lite lugnt.
Imorgon ska vi ev fira nationaldagen med lite familjerally.

Glad nationaldag på er alla!!!


spenderarbyxor

Ja idag har vi haft spenderarbyxorna på. Vi åkte in till Erikslund och köpte bla en ny dammsugare, kläder och Filip fick ett nytt nintendospel. Filip lyckades även göra mål i Media Markts fotbollstävling så han stoltserar nu även med en Sverigetröja. Åt en kinabuffé som rockar enligt Filip. Han älskar när man får äta så mycket man vill och bara ta det man vill ha. Både han o Noel älskar nudlar så mycket nudlar blev det.
Nu är det nintendospel som gäller för Filip och en kompis, Måns. De kan spela med eller mot varandra på varsitt spel. De två lekte hela dagen igår och bor så nära varandra så det är underbart. De kan gå själva mellan varandra och det tycker jag känns tryggt. Nu ska de inte gå i samma klass men det hindrar ju inte att man leker med varandra. Fotbollen har de oxå gemensamt.


skolbesök

Igår var vi på Starbäcksskolan för ett första besök i förskoleklassen. Filip fick träffa sina lärare och klasskamrater medan vi vuxna fick sitta utanför och dricka kaffe. Allt gick bra och innan vi åkte till dagis igen hann vi med lite lek på skolgården.
Nu tar vi helg och det ska bli skönt, för en förkylning är på ingående och den vill vi mota bort.

RSS 2.0