1,5 år idag

Nu dröjer det 4 år tills nästa gång som jag kan fira halvårsdag. Tänk då är jag 5,5 år!

Idag har jag o mamma varit inne i stan och strosat runt. Lite handlat blev det. Alla i familjen fick nåt.

 Till pappa o mamma som ska pyssla.

 Till mig.

Vi var o träffade kusin Robin. Spelade lite blyg för man kan ju inte vara alltför lättflörtad. Hon hade det stressigt på jobbet så vi hann inte prata så mycket.

Mamma o jag var på Mc Donalds och åt. Mitt första besök där och mitt första Happy Meal. Men säkert inte det sista. Kycklingen var mumsig och äpplena smakade smaskens. Stripsen var ok.
image728

Avslutade med ett besök på Ica Maxi. Handlade tacos till kvällen. Det blir gott!!!!!!!

Lekparksdejt

Idag hade jag o Allis stämt träff i lekparken. Vi gungade, åkte rutschkana o grävde i sanden. Sen såg jag en maskin som sopade gatorna och den ville jag gärna titta lite mera på. Försökte få med mig Allis utan att nån såg men det gick inte. Efter en timmes lek så blev det fika på Folkets Hus. Vi hann även med att klättra och utforska korridorerna. Sen gick vi hem för att äta och sova. Vi skulle ses senare men eftersom vi sov så länge hann vi inte med detta.

 

Jag och mamma hade en improviserad picknick på baksidan i solen. Det smakade gott med fika i det gröna.

image723
(Mamma hann inte läsa nåt ur boken innan jag vaknade.)

Mamma hade lovat mig en heldag ute och så blev det. Vi stannade kvar ute och lekte, sparkade boll, vattnade blommor mm. Jag passade på att ge humlan en vårpuss. Det ska bli kul när vi får göra iordning i växthuset. Det ska bli sånt som man kan äta har mamma sagt. Kanske nån blomma oxå.

 

Nu har jag badat och snart ska jag visst få välling och gå o sova. Det är visst nya sovrutiner som gäller. Men jag får iallafall sova kvar i päronens säng. Ett tag till iallafall.....

Öppna förskolan

Dag 2 och dag 3 på sportlovet har vi varit på öppna förskolan jag o mamma. Kul att vara tillbaka. Det blev både sång o bus. Träffade en del nya kompisar som jag kunde leka med.
Nu har jag växt på längden så alla lysknappar och dörrar nådde jag nu.
 Bäst att släcka innan man går.

image720
Bäst att gosa ner sig för ute står regnet som spön i backen.

sportlov

jaha, så nu har sportlovet börjat och då ska man väl sporta?
Mamma o jag åkte till Gustavsvik och badade med mormor o morfar. Fy bubblan vad kul vi hade! vi badade i vågor, åkte rutschkana, körde båt mm. Mamma skulle vara tuff och åka i vildforsen men det gick inte så bra, stukade fingrar och hand blev det på köpet. Lunchen var sååå bra. Man fick äta hur mycket man ville och sen fick man glass o maränger efteråt. det är tur att han i kassan inte visste hur mycket jag kan äta då hade vi nog fått betala mera...

     

  

Sen blev det Marieberg. Mamma skulle köpa nåt till Joels dop. Jag hann leka en stund innan vi åkte hem till morfar och åt upp tårtan.

   

image718
Har man handlat ska man väl bära det själv...
  

kalas hos morfar

Grattis morfar!

image701

Min mirfar är lite tokig, men jätterolig. Vi lekte med hans presentkartong. Sen blev det bullar, kakor och tårta. Mums!

image702

Mamma o pappa uppskattar inte när jag vill hjälpa till i köket. Iallafall inte när mina fingrar kommer nära skärbradan o kniven. Hos mormor o morfar har jag en egen spis och där får jag laga och skära hur mycket jag vill. Idag blev det apelsin- o äppelsoppa.

 

HELG!

image692

Det betyder ledigt för alla tre. Då kommer några måsten. Jag skickade Filip å Camilla till stan för att handla å putte fick vara hos farmor under tiden. Själv storstädade jag huset, trevligt att titta in i tvrummet när de hade åkt. Filip hade "glömt" att äta upp sina havrepuffar och plocka bort leksakerna men det kanske skall vara så här nu. Han har ju inte fått sitt ordningssinne från mig..  


Nu kan man tycka att det börjar bli dax att vara stor kille så vi tog bort pinnen från stolen å det synns väl att det blev en glad kille. Nu är det enklare att klättra upp på saker när man kan ha stolen som stege......
         

Till exempel när man skall jobba på kontoret å prata i telefon å vända papper...
image699

image700





And//

Idag ska vi på kalas. Min morfar fyller år i morgon å det har gått rykten om blåbärstårta och bullar.!!
Kommer nog bilder snart..

F//

Grymt om man ....

hade haft hälften av dennes musikalitet!


Asian Baby Sings Hey Jude - Watch more free videos

Mormor

19022008.jpg 

När mormor hämtar mig på dagis så kan jag inte gå hem. Pappa mötte oss i lekparken men då ville jag hem till mormor istället. Det som är bra med det är att - vänta lite det var så här. När mormor hämtade mig satt jag å åt mellis med smörgås å saftsoppa. sen när vi kom till mormor så satte jag i mig två kanelbullar samt någon pepparkaka. När jag fikat klart gick vi hem och åt mat för att sedan bada å klämma i mig en flaska välling.

Alltså Filip = matvrak De tycker mina är bra sen är det så dyrt med dagis så jag måste vara där för att äta frukost så man får lite valuta för pengarna.

Nu kom morbror å¨Emma så vi skall fika nu. Go kväll

F//

Farfar

Idag kommer farfar att ta med sig Adam och åka hemmåt, vi har gosat å busat massor nu när han har varit å hälsat på. Men Som sagt nu så åkte han hem idag å vi hoppas kunna åka upp dit v13. på påsklovet.

Nu hoppades ju vi i förra veckan att nåt roligt var på gång men det har tydligen blivit så att vi ligger lite lågt ett tag men hoppas fortfarande på en förnyelse.

För nu hej å hopp!

Landet!

Lördag Uppdrag barka nya grindstolparna!

image686

Var alltså i sevalla hos faster å adam med farfar å pappa. Vi ska bygga grindar till hösten och har fått två trädstammar som skall vara stolpar. De behövde barkas så de torkar i lugn takt till hösten.
Om man är på dass hos faster å tittar ut genom toafönstret hittar man för det mesta en eller ett par hästar. Det har hänt att det varit Lodjur med men inte i lördags.

Så vi hjälptes åt med träden sen kolla vi hästarna på lite närmare håll.
     

Så var det med detta å mamma hade inte riktigt rätt när det gällde tipset.
Hej å hå!

Schlagertips!!!

Hett tips från en som varit där...
Dagens vinnare i melodifestivalen är Ola och Alexander. Sanna och Tvillingarna till andra chansen. Ialla fall och jag får bestämma.

Filips bästa frukostrecept

Ingredienser:

Hallon- eller vaniljyoghurt
Havrefraskuddar
Leverpastej på bit

Så här gör du:

Häll yoghurt i en djup tallrik.
Ta så många havrefraskuddar du vill ha och lägg de i yoghurten.
Skär sedan bitar av leverpastejen och lägg de i yoghurten.
Klart att äta.

image685


Många kramar på Alla Hjärtans Dag

Nu är alla i familjen friska igen. Mamma var den sista som drabbades. Nästa gång vill pappa att jag ska ta hem vattkoppsbaciller och inte magsjukebaciller.
Idag har jag o mamma vart ute på promenad och tittat på tågen. De var spännande men de lät så himla mycket. Sen har vi hejat på Sverige i skidskytte, det gick inte så bra för de men vi hade kul. Vi har även haft Mora Träsk konsert. Det var som ett helt gympapass.
Snart får jag träffa min farfar igen. Han är i Norberg på jobb men kommer snart till mig o hälsar på. Tur att vi är friska nu!!! Då ska jag visa honom hur man leker hund. Det är jag bra på. Jag kan både voffa och krypa.


Vilket grymt väder det är idag.

Filip å jag har varit ute på promenad runt kvarteren och han har plockat fram vattenslangen så jag antar att det börjar närma sig sommar. Ja för jäklarns vilket skönt väder det är ute idag.
Imorgon skall jag jobba igen å det kommer att ske någonting riktigt spännande som jag ser fram emot att kanske få avslöja snart. Saker å ting börjar kanske falla på plats... hhmmmm

Sen är det ju så att jag inte alls är nå avundsjuk på kim som är i spanien nu å pluggar. Länk till hennes blogg finns till höger.

Tittade på lasarettet igår när det var förlossning å jag fick ett par tårar i ögat för visst var det nåt stort som hände för typ 1,5 år sedan, så med längtan å lycka gick jag in å la mig bredvid putte som höll på att somna. Då kastar han sig upp sätter sig på magen å hoppar som man vore någon häst. lerver rövare å hoppar i sängen å jag blev aldeles trött. tänk vad man glömmer fort att det är lite jobb att ha de små guldklimparna.. men så söta så

Anders//

Nästa man till sjukbädden

Nu är äntligen matlusten på väg tillbaka på Filip. Igår kväll åt han lite fiskbullar o mos. Idag har det blivit smörgås och te. Får se om han vill ha nån lunch?
Nu har dessvärre Anders blivit drabbad. Så nu är det två sjuka grabbar här hemma. Vet inte om det var sveket mot AIK som gjorde Anders dålig... Men visst passar Färjestadmössan bra?
Den fick Filip av morbror som är Djurgårdare. Den blir bra när vi vinner SMGULD!!!!!


   

image684

diet

 Coca cola o chips ska visst vara bra mot magsjuka.

Svårt är det att få igång en liten mage. Yoghurt, liten bit av en smörgås, te, äppeldricka det är väl det som går att få i Filip i nuläget. Chips är oxå populärt. Nu börjar det märkas att energinivån inte är på topp. Lite tröttare än vanligt. Blåbärssoppa smakade gott idag. Hoppas han får behålla den!!!!!

image680

Hur dålig han än är så är han alltid lika söt vår "blåbärssputte".

familjekarantän

Nu börjar livet återvända till Klockartorpsvägen. I fredags natt blev Filip magsjuk för första gången i sitt liv men säkert inte den sista. Det blev en ny prövning för oss alla. Inte mycket sömn utan mer bytande av lakan. Under dagen var han relativt pigg och i natt har han sovit bra. Nu ska vi starta igång magen sakta. Men hur förklarar man för en hungrig 1,5 åring att han inte får mer yoghurt??? Alla aktiviteter och kalas vi skulle ha vart på i helgen har vi ställt in för vi vill inte smitta nån oskyldig.

Filip vill hälsa:
Ha det bra i Spanien kusin vitamin, vi ses om 3 månader.
Grattis morbror, vi kommer en annan dag!
Allis, vi badar en annan dag i plaskhuset.

Två vuxenklipp - eller allafall ett

Först ett kort klipp med wikegårds tungsnubbel-

 


Sen en sjuk film hur man bygger en egen altan.



Anders//

12 grader

Skönt att vara hemma igen. Har haft en kall och sömnlös natt. Igår kväll när vi kom tillbaka till Torpet efter att ha varit ute och lyssnat efter varg och grillat hamburgare var det mörkt och kallt. Kortslutning i någon kabel så inget lyse eller värme. Fick till att börja elda men det var ändå kallt och ruggigt när vi kröp ner i sovsäckarna. Sen hade jag tre killar som var rädda att gruvfrun skulle komma så jag fick inte släcka ficklampan innan de hade somnat. Har legat vaken stora delar av natten och fått klä på mig vartefter. Att man sen behövde gå på dass vid halv sex gjorde inte saken bättre. Men vem vill gå ut i mörka, kalla natten? Höll ut till sju då fick det vara nog. Då var solen på väg upp och det var helt tyst och stilla. En stund för eftertanke. Kollade temperaturen och då hade vi 12 grader inne. Burr!!! Det var riktigt skönt med en varm dusch när jag kom hem!!!
Nu ska jag vila en stund innan Fille vaknar. Idag blev han glad när jag kom till Dagis och kom framspringande. Det värmer ett mammahjärta.

pappa å filip som varit själva i natt när mamma jobbat. Vi har nys

08022008.jpg
pappa å filip som varit själva i natt när mamma jobbat. Vi har nyss vaknat och kommer snart få bråttom till dagis.

regnet det bara öser ner...

...och jag bara älskar det. Det är så roligt att hoppa i vattenpölarna eller att plaska i de. Idag kom både mormor o morfar o hämtade mig på dagis. Morfar o jag busade på hemvägen och körde rally med vagnen. Det blev lite fika med mamma innan vi gick hem till oss. Nu ska vi laga köttbullar o makaroner, sen väntar jag på pappa innan jag kryper till kojs idag. Kanske kan jag få se på Roomservice???? 

semlor hos morfar

Visst är det pest att inte hinna ses. Det märker man på "Putte" oxå. Det är mycket tjat om pappa och han vill inte sova när pappa äntligen kommer hem. Jag kan förstå honom. Men nu är det snart helg!!!!

Man märker att Filip är i härmaråldern. Det går fort för honom att ta efter, sker på en bråkdels sekund. Ibland glömmer man bort sig och gör nåt "dumt" och vips så gör han samma sak. Men det finns bra saker med det oxå. Om man vill att han ska lära sig nåt får man säga åt morfar att göra det för då gör Filip det med. Morfar är nämligen hans stora idol. Att det blir lite bus emellanåt får man ta.

Igår var det morfars hämtardag på dagis. Som vanligt hade Filip ätit lunch som en varg så semlan till mellanmål ville han inte ha. Men när morfar åt semla så skulle han oxå äta. Han tryckte i sig nästan en hel semla, utan grädde, jag fick bara den biten med mandelmassa på. Han hade nog ätit den med, men den fick han inte.

Nu ska jag packa ihop och bege mig hemåt. Behöver packa för imorgon är det lägerskola med eleverna och övernattning i ett torp. Filip får vara hos morfar på kvällen när Anders jobbar, de skulle äta pannkaka och sen blir det väl Bolibompa.

Camilla


TID?

Oj oj oj vad det blir lite tid när man jobbar, mamman jobbar å putte går på dagis. Jag jobbar två hästveckor nu alltså 09-18 å hur kul är det? Kommer hem vid 19 å möter putte som går å lägger sig då. Visserligen inte somnar men. Har kommit på att man får gå upp om man "kackar ner" blöjan. det har hänt nu 5 dagar på raken. Vi ser fram emot en helg där vi kommer att få träffas å vara familj känns det som. Nog för nu ioch med att jag står på jobbet å surfar 

And//

Vinter igen!

image674

Fredag kväll blev som fredagar brukar vara. Pappa å mamma trötta mat å nattning tidigt.
Lördag: Då fick vi besök av fadder Sussi som hade med sig sin roger "moore" Vi åt mat fikade och busade massor.. de är ju jätte roliga. Pappa åkte å hämtade tai-mat å tog fram sin gamla gula vinterjacka. Pappa tänker ta kontakt med Björn skiffs från vansbro, han har tydligen en "jackademi" för de som har många jackor... Hur som var den aldeles förstor för filip....


Söndag: Till farmor å hälsa på. vi provade en avlämning där så pappa åkte vidare, farmor vill ju ha hand om filip nu när hon inte jobbar heltid längre. Det gick allafall bra att lämna filip där.. Sen när vi åkit hem sovit å ätit mat kom min gamla polare Allis. Hon matar mig med kakor på bilderna, vi hade riktigt kul igen å hon visade att man ju kan klättra upp på mitt lekbord. Det hade jag missat aldeles men nu vet jag :-)
     

RSS 2.0