hjärnstress

Så har jag jobbat min sista dag på ett par månader. Nu ska jag bara vara mamma ända fram tills augusti. Sen vet jag att det kommer bli fullt upp, med både jobb o familj. Stora förändringar igen. Blir lite annorlunda att lämna två barn på dagis och hinna med allt på morgonen. Men det ska bli skönt att kunna ta cykeln till både jobb o dagis.

Nu har vi varit på ÖB och Nisses samt ICA. Men det vi skulle ha glömde vi, påskpyssel. Filip var så sugen att pyssla så nu får vi ringa pappa o se om han kan ordna nåt. Filip har pysslat en hel del nu till påsk på dagis och det har väl gett blodad tand.

Har märkt att jag är särskilt känslig mot stress sen jag var så uttröttad i höst/vinter. Det finns vissa saker som får stresshormonerna att slå i taket. Det ena är när Noel skriker/gnäller samt när jag känner att jag tappar greppet om hemmet, när jag inte hinner med. Det är så nära förknippat med hur jag kände då. Har lyssnat på både Babben Larsson samt Jonas Björkman om deras upplevelser av detta och deras väg tillbaka. Vet att det tar en lång tid innan hjärnstressen avtar och man är helt återställd. Kunde känna igen mig i mycket som de berättade om, ångesten, känslan av att aldrig vara glad mm. Vet att jag har en lång väg att gå och jag är glad att jag har påbörjat min vandring tillbaka. Vill vara en glad mamma och inte häxan surtant. Det har varit åtta månaders "helvete" men nu är jag glad att jag kan njuta av livet igen samt min underbara son. Är även glad att jag inte ska börja jobba redan utan har några månader på mig att njuta av min familj. Nu ska hjärnstressen väck!!!


Klippt o klart

Om det var cykelpremiär i lördags så var det nog sista åket i Snickarbacken igår. Anders o Filip trotsade vädergudarna och tog bobbarna med sig högst upp i backen och susade sen ner igen. Nu blir det inga mer åk denna säsong, får vi hoppas. För nu längtar vi efter våren. 


Noel hjälper Monika att stänga sångväskan.

Idag har jag i Noel gästat ÖF på fm och sen tog vi en snabbis in till Hälla och ICA. Var tvungen att byta Filips regnställ och sen passade jag på att köpa present till Noel och en sak till Filip från påskharen. På torsdag ska han ge alla sina nappar till påskharen och i sin tur har han önskat sig en tågstation. Först var önskemålet en flygande kyckling, sen en stor traktor innan det landade i en tågstation. Hoppas det går bra med nappslutandet.


Bröderna testar Noels pool/bil- o båtbana.

Igår hände nåt otroligt. Filip gick med på att klippa sig. Sen väntade en överraskningspåse med film o godis. Tur att man har resurser i skåpen vid såna här tillfällen.

cykelpremiär

Igår tog Filip fram cykeln när vi gick ner till mormor o morfar. Nu har han full koll på bromsen så det gick i sakta mak i nerförsbackarna.
Anders o morfar satte upp ett valv och hade två killar till sin hjälp. Men allra mest var det lek o bus. Och när kusin Anton kom var lyckan total. Det blev en heldag som avslutades med pizza innan vi gick hem för att titta på Vintergatan.

 

  

Vet ni att man kan göra olika figurer med en mätare (tumstock). Det upptäckte Filip igår.

lön för mödan

Jippi! Idag fick jag lön för första gången på nästan ett år. Kul med lite extra tillskott till kassan.

                Nu ska här gräddas våfflor, för det är ett måste på våffeldagen.

                                            

exotiskt

Nog blev det exotiskt igår kväll. Vi använde oss av både papegojblomma, papyrus och palmblad.

  

Nu hinner jag inte med nån mer kurs i vår så jag längtar redan till hösten och mera inspiration.

Överhäng

Ska aldrig denna vinter ta slut????

Igår var jag på jobbet igen för att observera mera barn. Det är konstigt men de barn jag ska titta på är alltid "lugna" när jag är där så ibland vet jag inte vad jag ska titta på. Så var även fallet igår. Satt därför lite overksam en lång stund men så fick jag se några andra i sina riktiga element. Så efter en trevande start fick jag lite matnyttig information med mig.

Just nu sitter Filip o tittar på Vintergatan och Noel har precis vaknat efter en lång tupplur. Han var nog trött efter natten som varit jobbig för honom. Han har vaknat och gråtit och vridit sig och innan jag kom på att han nog hade magknip så var vi lite fundersamma vad det var. Efter ett par dagar med matvägran så äter han som en häst igen. Kyckling, ris och currysås blev kanske för hårdsmält för hans lilla mage. Noel är en liten gottegris. Chips, chokladboll, tårta, bulle mm tycker han är mumma. Kommer ihåg vad försiktig man var med Filip innan han fick smaka men med Noel är det annorlunda. Han ser ju vad Filip gör och vill göra likadant. Envis är han oxå och vägrar ta det han får utan vill ha det vi äter. Ser inte fram emor de duster vi ska ha! Det räcker med Filips revolution och han är långt ifrån lika envis.

Dagen idag blir lugn, ska mest småplocka lite. Ikväll ska jag på blomkurs igen. Denna gång ska vi använda oss av exotiska blommor. Imorgon kväll blir det påskpyssel på ÖF. Det blev lite mycket denna vecka men helgen blir lugn. Hoppas vi blir klara med sovrummet då.


När ska det ramla ner???????????

öppna förskolan

noel å pappan sitter på öppna å njuter av mammans supergoda fisk i ugn med potatis. nu blir det bus med de andra ett tag.

IKEA

Denna helg har bjudit på IKEA besök i två dagar. I lördags följde mormor med mig o grabbarna till Hälla medan Anders fick vila huvudet. Det blev lite klädinköp, IKEA samt paketinhandling på Toy´s r us. Hann även med att köpa vårskor till alla innan vi åkte hem och mumsade på mormors tårta.

I går åkte familjen till IKEA och handlade lite nytt till vardagsrummet. Det blev grön matta och bord. Kommer bli så bra när mina nya gardiner kommer (gröna såklart). Så våren hos familjen Galin går i det gröna tecknet.



Anders och Filip skruvade ihop bordet och där Filip är där hittar man allt som oftast Noel.

  

Noel har kommit på att man äter med sked eller gaffel, nu vänder han inte bara på tallriken för att se under den, men om det inte funkar kan man alltid äta som en hund.



Grattis

Vill börja med att säga ett stort grattis till mamma/mormor som har födelsedag idag. Ska dit lite senare på emfika med grabbarna. Anders ska på after work med jobbet så vi får fredagsmysa själva.

Noel har kommit på att han önskar sig en liten rutschkana han kan ha i trädgården i sommar. 
Smoby, Rutschkana, 90 cm

GRATTIS

Grattis till alla Edmundar på namnsdagen!!!

Edmund är ett mansnamn med Storbritannien brittiskt ursprung, sammansatt av ord med betydelserna rikedom och beskyddare. Namnet har använts i Sverige sedan 1620-talet.Edmund är mycket ovanligt bland de yngsta i dag. Under 1990-talet var det bara en handfull fick det som tilltalsnamn. Just nu är dock trenden uppåtriktad.31 december 2005 fanns det totalt 1 292 personer i Sverige med namnet,varav 170 med det som tilltalsnamn.År 2003 fick 18 pojkar namnet, varav 8 fick det som tilltalsnamn.Namnsdag: 18 mars (sedan 2001, tidigare namnsdag 16 november)

Målbild

Ibland målar man upp en bild i huvudet hur det ska bli, iallafall gör jag (och idrottsmän) det, och just det har jag gjort med sovrummet. Så igår när plankväggen kom upp blev jag till en början lite besviken för det var inte alls så jag sett i mitt huvud. Men nu efter en relativt god natts sömn så tror jag att det blir bra. Romantiskt blandat med lite hårt. Nu är det bara lite lister kvar innan vi kan flytta in. Målning av fönster får vi ta när det blir varmt ute. Det ska bli så skönt att få flytta in för då kan vi göra ordning lekrum ovh TV-hörna. Pojkarnas sovrum är visserligen kvar att göra men det kan bli lite ordning därnere så länge. Filip behöver ett lekrum där han kan vara ifred. Han är lite trött på att Noel hänger efter honom hela tiden.


Tjuvtitt på plankvägg

Lillkillen har hunnit bli 11 månader och hans stora favorit är Filip. Han är som en igel på honom och vill göra allt som han gör. Om en månad är det 1 års kalas. Anders är tyvärr i Kina men det blir kalas ändå.
Lördag 17 april kl 15.00 är ni som vill välkomna att fira denna kille,




Missförstånd

Tänk när det inte är som man trott utan helt annorlunda. Noel får ju ärva kläder efter Filip och nu när jag plockade upp strl 74 så var det tre stora kassar. Bra tänkte jag, nu har han kläder så det räcker, bara komplettera med några i vårens färger. Nu har jag upptäckt att det mest är tröjor och inte bodys. Noel och tröjor passar inte så bra ihop. De är oftast för vida för hans lilla kropp, Filip var lite rundare så på han passade de bra. På Noel passar bodys bäst så nu får vi handla lite mer än jag trott. Men i det stora hela kanske det inte gör så mycket, det finns ju så mycket fint.

Har precis kommit hem från ICA Maxi. Såg så fina tröjor åt Filip men inget åt Noel. Glömde det jag åkte in för. Byte av kolsyreflaska. Appropå det. Har ni inte smakat nya Loka smaken, krusbär/päron, gör det. Helt underbart god. "Den är stark och nu blir jag Spindelmannen", som Filip säger.

Loka krusbär päron

klart

Tapetseringen är klar och det blev så himla fint!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Tjuvtitt på tapeten.

Snickarbacken

Igår var Filip hos mormor o morfar hela dagen. Han skulle på teater och ville att mormor skulle följa med. Snäll som hon är gjorde hon det. De såg på en dockteater om en gris som ville lära sig flyga. Filip skrattade så att han tjöt, så rolig tyckte han att den var. Anders började tapetsera och naturligtvis strulade det så han var tvungen att måla först. Jag o Noel passade på att städa lite. Han tycker det är så kul med dammsugaren och vill vara med så det tar lite längre tid än vanligt, men vad gör väl det.
På kvällen laddade vi inför melodifestivalen. Killarna somnade gott i sina sängar och vad gjorde jag. Somnade jag med. Vaknade lagom till omröstningen, somnade igen och vaknade sen till vinnarlåten. Helt ok låt men mina favoriter var Erik och Ola.


Noel tittar på Bolibompa

Nu är Anders i full gång med tapetseringen. Jag har varit i Snickarbacken med killarna och åkt bob. Filip är inte det minsta rädd för farten utan vill åka högt uppifrån och sen sladdar han när han kommer ner. Som en liten rallykille.

  


Se upp i backen annars får ni tusen hål i nacken.

alone

The big boy is outside alone. He`s playing in the backyard and I´m a little bit worried. Is it going to be ok. I think so but I´m a mother and we are allowed to be worried.


pulkaåkning

Idag packade vi bilen full med både vagn o pulka för att sen åka till pulkabacken. Men innan vi kom iväg hann det hända en del som fick mig att sätta hjärtat i halsgropen. Filip ville prompt ha sin gamla bob med sig eftersom den nya inte går att svänga (nån har lyckats sätta ratten bakfram) och den låg i förrådet. Tyckte jag var smart när jag la den där men sen dess har det bildats en massa is så nu fick vi knappt upp dörren.
När jag tar i som mest så sätter Filip in handen och ja sen kan ni räkna ut vad som hände. Jag klämde hans hand rejält men som tur var så satt alla fingrar kvar. Har ett hemskt minne från min barndom när lillebror knipsa av ett finger. Min tappra lilla kille torkade tårarna och sa att allt var ok. Det fick bli pulkan istället.
Hade valt backe så vi skulle kunna ha vagnen med oss men det var lättare sagt än gjort. Tillslut fick vi lyfta den på plats.
Allis väntade redan i backen och de åkte några gånger innan de ville fika.



Fick veta att Allis är kär i Filip och kallar honom för prins Filip, precis som Törnrosas prins heter. Filip har inte kommit på det här med att vara kär och för honom är Allis fortfarande bara en vän som han säger.
När Allis åkt hem och Noel vaknat ville Filip hem och gräva så vi åkte och inhandlade fredagsmyschips. Tack för den reklamen OLW eller Estrella.
Nu väntar vi på pappa Anders som är o tränar. Filip spelar Lilla Kycklingen och Noel äter en bok. Själv ska jag kanske ta fram snabeldraken så är det klart sen.

Adios amigos.


brownies

Allt var packat och klart för morgonen. Först lämna Filip på dagis sen hem och lämna bilen och gå till BVC, sen till ÖF, promenad och sen hämta Filip innan vi skulle hem igen. Men så blev det inte. Blev kvar på dagis så länge att vi inte skulle hinna gå till BVC så det fick bli lämning av bil på ÖF och sen en kort promenad till BVC.
Det var dags för 11 månaders kontroll. Allt såg bra ut. Vikt 8290 gr, längd 71,5 cm.
Promenad till BVC och mycket lek med en massa kompisar. Idag var många tillbaka efter sjukdomar och ledigheter så det var full rulle. Försökte träffa mormor innan hämtning av Filip men hon satt i möte hela tiden. Hade tänkt kunna hålla Noel vaken den stunden men han somnade gott i mitt knä så nu har jag en lite trött kille här hemma. Han får leka så länge han orkar så kanske han sover en liten stund nu på em. Just nu leker Noel med köket och Filip har stängt in sig i sitt rum för att få vara ifred.
Har precis tagit ut en form med brownies som vi bakat. Är så sugen att smaka...


En busig kille i kastrullskåpet


Noel leker tittut med sig själv.

Mmmmmmm de smakade jättegott!!!

Väldoftande

Vilken härlig kväll jag hade igår. Det var blomkransar vi skulle göra och det blev iallafall en som jag blev riktigt nöjd med. Den andra behöver finslipas och blir nog en dörrkrans till vår/påsk. Vi var en liten nätt grupp på åtta så det blev en mysig gruppkänsla med många åh, pust, stön och hjälp innan vi var klara. Men alla var lika nöjda och ville bara ha mer. När klockan visade på halv tio och vi insåg att vi jobbade på övertid var det många som redan såg fram emot nästa gång. För flera kvällar blir det. Det kan jag lova.

Är bra sugen att gå en 44 veckors kurs men det kostar 88 000. Vet inte var jag ska hitta de pengarna nånstans.


takras

Växthusets tak har rasat in. Klarade nästan hela vintern. Men nu när det blivit varmare och tyngre så gick det inte längre. Attans otur. Hade stora planer för det i sommar men nu får vi avvakta och se hur illa det är.



Idag fick vi ännu ett bevis för att Filip har växt en hel del i vinter. När han tog fram sin traktor visade det sig att den blivit för liten. Han slog knäna i ratten när han trampade. Ooooops!

jobba

Igår gjorde jag min första dag på nya skolan. Visserligen inte med all ny personal men jag fick en inblick i vad som komma skall. Kände mig lite vilsen som man alltid gör på nya ställen men jag ska väl lära mig hitta där oxå.

Idag tänkte vi baka lite men en envis huvudvärk vill inte riktigt det än. Har varit på vårpromenad med killarna och nu vankas det snart mat. Sen ska vi ta oss en välförtjänt vila. Ikväll ska jag på blomkurs. Kommer inte ihåg vad vi ska göra men nåt spännande blir det nog.

Ha det gott!


En god kopp te i solen medan killarna leker. Nu är det vår.

vårspritt

Idag ska jag inte klaga, trots att volvon inte startade så vi fick gå till dagis i morse och alla planer för dagen spolierades, för vilket härligt väder det är ute. I like it!!!! Njöt i stora drag när jag var ute i två timmar nu på em o hämtade Filip. Det är tom bart på vissa vägar. Härligt! Nu börjar det spritta i kroppen av alla vårkänslor. Får även lust att städa o byta gardiner. Gardiner ja, fick mina nya till sovrummet idag. Så fina, med rosa blommor på.

nytt golv

Idag blev så äntligen golvet i sovrummet klart. Superfint blev det. Anders och Filip gjorde jobbet tillsammans. Vilket teamwork. Nu är Anders inne o köper tapeter. Ska bli så skönt när allt är klart. Längtar.

   

  

Fick precis veta att tapeterna var slut, kommer i slutet av veckan. Tur att vi har ett till rum att göra iordning så att vi inte behöver vara sysslolösa.

I fredags var vi i Västerås med mormor o morfar. Noel passade på att titta ut vad han önskar sig i födelsedagspresent.

 Pippitröja strl 74

* Bellino aktivitetsratt från BR

* presentkort från Åhlens, HM, Lindex, Kappahl etc.

* leksaksdammsugare

* Världens bästa Astrid, cd med musik från Astrid Lindgrens filmer

* semesterpengar till Gotland

* strumpor i vårens färger strl 20-21


Nu ska vi äta lite Tikka Masala för Filips mage skriker av hunger.

Tjolahopp!!!

snödropp

Idag tog vi oss till badhuset allihopa. Filip hade bestämt träff med Allis som tyvärr blev sjuk men bada kunde vi göra ändå. Alla badade utom mamma Camilla som stod för markservicen.

  

Innan badet hade Filip o Anders hunnit med en sväng till bilprovningen. Vi hade visst missat en tid och nu var det körförbud på Renaulten. Är i stort behov av den nu när Volvon gör lite som den vill.

 

Vill visa er vad som välkomnar en när man kommer till dagis med Filip.

 
Så blir det när man inte underhåller taken när det snöar.


Bara is så långt ögat kan se.

Förhoppningsvis smälter detta bort fort nu när solen värmer så skönt. Här hemma droppar det härligt från taket. Våren är på väg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det finns en ljusning. Jippi!

katastrof

Vissa dagar önskar man att man inte gått upp ur sängen. I dag är en sådan.
Mensvärk, snorig-hostig-nyatänder-Noel och sen en bil som konstrar. Men nu kan allt bara bli bättre. Solen skiner ju iallafall därute.



Vill ha en sån här!!!


bullar

Igår blev det en heldag på Öppna förskolan. Jag o Noel var där medan Filip var på dagis och vi som var där med våra små bestämde oss för att ses där igen när vi hämtat våra stora. Vi hade ju haft en skön fm med små barn som sov som små änglar lite varstans och ingen ville åka hem till sitt.
Filip o Mandy hittade varandra och klädde ut sig till Spindelmannen och prinsessa. Sen lekte de med bilar. "Kom nu älskling" fick vi plötsligt höra Filip säga. Vad månne det bliva???
På öppna förskolan pratas det om allt, från väder till intima saker. Undrar hur det är för de pappor som är där när vi kommer igång? Lite genant kanske. Men det känns skönt tycker jag att allt kan diskuteras för ofta handlar det om livet som förälder och de flest kan känna igen sig och få tips och råd. Då vet man att man inte är ensam om de problem man har. För livet är ju inte alltid så lätt utan kan vara ganska så komplicerat.


en trött kille sovandes i "gropen" på öppna förskolan

Idag är Filip med mormor o morfar och baka bullar och tittar på ismaskinen. Jag är portförbjuden och får bara komma när jag ska hämta hem Filip. Han ville vara själv med de och det tycker jag är bra att han kan vara. Har dock tiggt åt mig lite fika på em.
Jag tänkte hinna med att stryka men det tyckte inte Noel. Idag har han haft en dag när han bara velat vara i famnen och gosa. Så det var bara att lägga ner allt annat.
Klädde på oss och tänkte ta en skön promenad i solskenet men oj vad jag bedrog mig. Det blåste smådjävlar och var inte alls så behagligt. Men en skumpig promenad blev det iallafall. (Inte så bra plogat i Surahammar)
Nu sover lillen, köttfärslimpan står i ugnen och potatisen på spisen. Snart är tvätten klar, både i tumlaren och i maskinen. Så lite har det blivit gjort idag ändå märker jag.

Nu ska jag unna mig en stund i soffan med en kopp te.

Tjingeling!!!


vardagshjältar

Tänk att just jag fått världens bästa föräldrar. De ställer alltid upp om man behöver hjälp och idag var en sån dag. Min lilla söta bil vägrade starta idag igen och Filip blev förtvivlad eftersom det är måndag och språklust på dagis. Som tur är så är det sportlov och lugnare för mormor så det blev akutsamtal. Självklart fick Filip skjuts.
Nu är jag trött på bilen. Tycker inte om ovissheten om den behagar starta eller ej. Vill ha en ny!!!

Ute är det snöoväder, som om inte vi inte har snö så det räcker. Vagnen går inte att köra i all snö så vi får vara inne jag o Noel. Tur att vi kan sysselsätta oss ändå.

RSS 2.0