Viva la France

Vilken underbar helg vi har haft i Tällberg. Resan började dock inte så bra. Snöovädret gjorde att det tog extra lång tid men som tur var kunde vi se på Stora maskiner eller Kankan(traktor) som Noel säger. Väl i Tällberg blev det mycket lek och mycket god mat. Tänk att allt smakar så bra när man får gå till dukat bord.

Filip hittade kompisar, Simon och Buster 8 år och Noel fick en barnpassare, Elsa 6 år. Så Filip såg vi inte till så  mycket. Han skötte sig själv och kom om det var nåt. Han fixade tom att hämta saker ur vårt rum och låsa efter sig. Han börjar visst bli stor...

På lördagen vaknade vi till strålande sol så en promenad var ett måste. Men det hanns även med att bada och shoppa. Filip fick för sig att han skulle prova om han kunde simma, så utan armpuffar klev han rakt ut i vattnet och sjönk som en gråsten. Anders fick upp honom och Filip konstaterade att simma det kunde han inte.
 
På kvällen firade vi mamma som fyllde 60 år. Det firades naturligtvis med champagne och paket. Äntligen kan vi prata om resan till Paris som hon och jag ska göra. Spännande och nervöst är det. Hur ska det gå???
 
På hotellet finns det ett lekrum för barnen och ett fotbollsspel. Det blev många matcher runt det. Filip blev frälst! "Ett sånt här vi jag ha!!!" Noel fastnade för gungälgen. (Så ett hett tips inför hans födelsedag Kerstin, köp en gungälg från IKEA, han kommer bli överlycklig) Annars var han mest på upptäcksfärd. Trappor och dörrar är bara hinder man kan övervinna för att ta sig dit man vill.


   

   

   

    

   

Nej nu ska det utfodras lite och sen ska jag på blomkurs. Vårliga buketter ska jag visst göra idag. Mormor o morfar kommer och är barnvakt. Anders har åkt till England ett par dagar.

inte bara sjukstuga!

Sant som Sussi säger, är ni alltid sjuka men NEJ det är väl typ då man har tid att blogga kanske...

Idag har ju solen strålat otroligt skönt så snön försvinner från våra tak men det var inte bara bra. Snön har rasat från garaget ned på kanoten så min upphängning har gått sönder sen måste jag drenera bort allt vatten som samlas där.

Men man skall väl ha något att göra i sommar med!!!
Nästa helg blir det födelsedags resa sen veckan efter jobb till England några dagar... inget man vill tala om för Filip stackarn.. men det ingår väl

Tack å hej för nu...

sjukstuga



Ja nu har vi sjukstuga här hemma och har så haft sen i fredags. Det började med att Noel hostade upp en massa slem som han gör ibland så det tänkte jag inte så mycket på. Vi åkte till Busborgen med morbror, kusiner och mormor som planerat. Det blev en massa lek och nya upptäckter för Noel och Filip roade sig själv. Han såg vi inte röken av på två timmar. Vi avslutade dagen på Mc Donalds. Då kräks Noel igen. Eller rapar och sen kommer resten. Kunde inte avgöra om det var magsjuka eller bara en massa slem som skulle upp för det var bara segt slem som. Sen fick han feber och sov mest. Eller så var han arg för att han inte fick mer att dricka. Humöret är det inget fel på trots det.
Hela lördagen tog vi det lugnt. Noel både åt och drack och allt verkade gå åt rätt håll men på söndagen var han lös i magen och det är han än idag. Men nu är han piggare och äter. Febern är borta och han leker stundtals även om han sover en hel del.
Natten till tisdag var det så dags för Filip att bli sjuk. Att han fick magsjuka var det ingen tvekan om. Även han fick feber men är nu mycket piggare. Dricker och äter lite smörgås. Vill gärna ha lite godis. Men jag tror vi väntar ett tag med det.

Här kommer lite bilder från Busorgen.
   

    



Noel vill gärna göra som brorsan, sitta på hans plats och äta.


Kolla in Filips tunga. Han färglägger och det går visst bättre med lite styrhjälp.


Nej nu visas det film i sjukstugan.
Ha det gott där ute!!!

gnat gnat gnat

Igår hade vi tänkt baka men upptäckte att vi inget socker hade. Vi lånar hos mormor (tänkerjag) så får vi även en promenad i solen. Promenad o fika fick vi men sockret glömde vi. Det blev i stället en gnatdag. En sån där dag när man tillslut inte orkar mera. Filip var så himla trött så han inte kunde sitta stilla utan det blev bara en massa tokigheter. En dag man kunnat vara utan. Men nu har vi sovit gott hela natten och ser ljust på denna dag. Ska nog ringa bror o se om vi ska ses en stund. Har ett paket att ge honom. Bättre sent än aldrig.
Känns så skönt för ett par månader har våra nätter varit jobbiga. Filip har slutat med blöja och vi har varit upp 1,2 eller 3 ggr/natt och kissat eller bytt lakan o tvättat. Men nu (peppar, peppar) vaknar han själv när han behöver och då kan vi sova lugnt. Lite piggare blir man av det iallafall.

                                                  
Den som spar han har. Köpte dessa ramar på Öland för tre år sen och nu kommer de bli perfekta i sovrummet.

                
Lyckades få Noel att somna själv på madrassen vid lunch så jag fick vara fri en liten stund. Sen ville han gärna sova en stund till i min famn och det fick han så klart.












sportlov

Ja nu är vi mitt i sportlovet och här är det full fart. Filip började det med att åka till Stockholm med mormor o morfar och gå på Spårvagnsmuséet och avsluta dagen med att gå på ishockey och se favoritlaget Djurgården.
Vi har även hunnit med att besöka Västerås och shoppa loss lite.
Igår var killarna hos mormor/farmor så jag var barnfri och passade då på att städa lite.
Idag blir det nog en lugn dag. Kanske lite bakning. Får se vad vi orkar.

 Skönt att mysa tillsammans i fåtöljen.

 Djurgårdsfans.

 Två godingar.

 Istappar i solsken.

Just nu är det mycket bus och lek här hemma. Så här kan det se ut när de kommer igång.


RSS 2.0