Midsommar

Denna midsommar har vi firat i Rättvik tillsammans med mormor o morfar, morbror och kusiner. På själva midsommarafton beslöt vi oss för att strunta i dansen och istället åkte vi till Rovdjursparken i Orsa. Ett mycket lyckat beslut. Det var en sån mysig park, visserligen många backar men man kom så nära djuren och hela tiden fanns det saker längs vägen som barnen kunde utforska. Vi åt lunch tillsammans med en badande och lekandes isbjörn tex. VI fick även se en leopard markera sitt revir och morra djupt och hotfullt, björnar skala apelsin med klorna så bara köttet kom fram och mycket mycket mera. På midsommardagen åkte vi till Tomteland så här mitt i sommaren. Vi fick vara med på en spännande teater i tre akter där vi fick hjälpa till rädda draksvärdet från trollkungen. Teatern hade många bra budskap bla annat att vi ska vara rädda om djur och natur, att vi ska ta hand om varandra och att vi ska tro på oss själva. När det känns fel ska vi inte göra det även om nån annan säger det. Vi fick lära oss en bra ramsa som alla kan tänka på "Om du är min vän så är jag din vän. Om du hjälper mig så hjälper jag dig. Och då löser det sig!" Barnen fick även vara med på häxans busskola, vi lämnade önskelista till tomten och hälsade på hos trollen. Noel tog det hela på stort allvar och varje gång han såg ett troll satte han handen på hjärtat och räknade till fem. VI var även med häxan och sagofen på Häxrock. Jag visste inte att mamma hade en okänd syster och det visste inte hon heller. Men helt utan förvaring kom häxan utspringandes och skrek "Där är du ju, du måste vara min syster vi är ju så lika". (Båda var klädda i lila o svart) Det dansades även runt midsommargranen. Trötta och glada åkte vi till stugan när allt stängde. Igår söndag var det dags att åka hem igen. Alla är vi överens om att vi haft en underbart rolig helg och att vi vill göra om det igen. Går inte att ladda upp bilder eller film just nu så återkommer med det.

sommarlov

Ja nu är skolan slut för detta läsår och sommarlovet har börjat. Men innan vi blir helt lediga ska jag jobba i tre dagar och grabbarna får vara på fritids/dagis. 
Filips klass kommer att delas till hösten och han kommer få en massa nya klasskompisar, Han får med sig sina bästisar men han är ledsen över att tjejerna kommer i den andra klassen. Ja tjejer är spännande nu. Det är så kul att lyssna på när de sitter o pratar om sina ex och vem de är kär i osv. 
På skolavslutningen hade vi samlat till en present till fröken och jag tänkte tacka henne för det här året. Men då ville Filip göra det så då skrev vi ner allt som dessa underbara ungar sagt till mig om henne. Så på själva avslutningen läste han upp det för henne. Tala om att jag var nervös innan men han fixade det galant. Det var många tårar som föll då på våra kinder. Jag vet inte var han fått sin självsäkerhet ifrån men den kommer inifrån och han är så trygg med den. Trodde inte detta om honom när han som treåring inte vågade göra något främmande. 
Vi hade även tur med vädret på avslutningen. Några droppar regn kom det men sen kom även solen fram när alla barn sjöng så vackert. Efter avslutningen fikade vi tillsammans. Sen åkte grabbarna med Anders ut med husvagnen. Jag tog en tur till Västerås. 
 
Under lördagen gjorde jag iordning i lägenheten. Jag städade och plockade ur kartonger. Efter 8 timmar var jag så färdig som jag kunde bli. 
 
Igår var det poolspel hela dagen. Tre matcher var det tänkt att de skulle spela men det blev sex eftersom det inte blev så många killar som kom. Så sex matcher på fem timmar blev det. De var så duktiga och kämpade bra. Det märks att de börjar tänka lite mer fotboll nu. De passar varandra och nu jagar inte alla bollen hela tiden. 
 
Efter matchen var det överraskningskalas hemma hos mig för farmor som fyller 85. Det blev en trevlig stund med släkten.
 

sista veckan

Nu har vi bott i lägenheten i en vecka och jag tror att vi alla börjar vänja oss vid allt det nya. Fortfarande är det en hel del att plocka upp men jag känner ändå att det går framåt. Ska göra klart grabbarnas rum i helgen när de är hos Anders. För varje gång jag ska plocka undan nåt ska Noel leka med just det. 
Denna vecka är sista veckan innan skolan slutar. Sen jobbar jag tre dagar nästa vecka innan vi får sommarlov. Ska bli underbart skönt!
 
 

på plats

För varje dag som går så kommer mer o mer saker på plats i lägenheten och det börjar kännas som ett hem. Men jag kommer även på saker som fattas och som behöver införskaffas. Just nu flyttas vissa saker bara runt eftersom jag inte har hittat rätt plats för de. Men det ger sig väl med tiden. Grannarna är trevliga och pratsamma. Området är lugnt och stilla. Idag fick jag telefonen inkopplad. Det var visst inte bara att trycka på en knapp utan man var tvungen att lokalisera rätt kabel som gick till rätt lägenhet. 
 

Flytt

Ja nu har jag flyttat till en lägenhet. Det är en 3:a i ett lugnt och mysigt område. Båda grabbarna tycker att det är ok men jag vet att Filip saknar huset en del. Kan förstå honom för just nu är det lite rörigt här hemma. 
Igår skulle vi ha varit på poolspel men under natten vaknade Filip flera gånger och klagade på huvudvärk och att han frös. När vi kollade så hade han 38 i feber. Det fick bli en skruvar- och plockardag istället. Så nu är det mesta ihopskruvat. Känns skönt. Packa upp kan jag göra själv i omgångar. 
Idag är målet att få grabbarnas rum någorlunda i ordning. Hoppas Filips feber har gått ner. Igår kväll hade han 39 grader och ville inte äta på hela dagen. Inte ens Mc Donalds. Noel ska på kalas på em och huset ska ut på visning. Så en ganska intensiv dag idag med. 
Imorgon ska pappa komma hit och skruva det sista. Jag är ledig så det passar ju bra. Har även bokat tid för klippning åt båda grabbarna.
 
Ha det gott.

RSS 2.0