regnet det bara öste ner...

...men vad gjorde väl det. Vi har haft två underbara och intensiva dagar i Astrid Lindgrens värld. Och testat regnkläderna gjorde vi och de höll torrt.
Vi startade resan tidigt fredags morse och lagom till lunch var vi nere. Men ingen rast ingen ro. Första stopp gjorde vi hos Emil där det blev både teater och rövarlek. Kul att se Filip som förut varit rädd för Emils pappa nu vara med och leka med honom o skratta.
Dagen fortsatte med besök hos Nils Karlsson Pyssling, Saltkråkan, Rasmus på luffen, Ronja, Pippi, och Karlsson på taket.
Filips favoriter var Ronja och Emil medan Noel föredrog Pippi.
Den busigaste denna dag var Karlsson utan tvekan. Mitt i fikat kom han in och busade. Han åt av min chokladruta och tog en annans kaffe. Då skulle ni ha sett Filips min. Han blev ganska brydd över detta och Noel ville inte träffa Karlsson mera.
   
   
   
   

Dag 2 bjöd på lite bättre väder men desto mera folk. Det hade varit så lugnt på fredagen och gott om plats vid teatrarna men nu var det fullt med folk.
Vårt mål denna dag var att besöka Bröderna Lejonhjärta. När vi kom dit var Tengils soldater där och tog folk tillfånga. Filip ville först gå därifrån men övervann lite av sin rädsla och stod kvar. När sen Jonathan och Skorpan skulle in i skogen och frita fångarna följde han först med men sen blev det för läskigt och då ville han gå tillbaka till huset. Då är det så ärligt med dessa skådespelare för Jonathan sa lugnt att det var ok och att det inte gjorde nånting. Vi stannade kvar vid huset och såg när de kom tillbaka och lyckats frita fångarna. När Tengils soldater gick förbi oss stod Filip så stilla som han bara kunde. Sen ville han inte gå in till Körsbärsdalen och krypa i den hemliga tunneln eftersom soldaterna stod där och vaktade. De tyckte han var läskiga.
Vi hamnade istället hos Ronja och Pippi. Även Emils dockteater var uppskattad. Dagen avslutade vi hos Emil.
När vi skulle åka hem undrade Filip varför vi bara skulle vara där i två dagar??? Han har nog kunnat vara där hur många dagar som helst. Han tycker verkligen om att titta på teater och lever sig in i föreställningen. Och i år var han inte rädd för varken Anton eller Pippis sjörövare.
Noel har njutit han också. Om Filip studsar fram när han går så är Noel motsatsen. Han går sakta sakta och tittar sig omkring. Han ville sjunga med Pippi och Emil och rida på Ronjas häst. Grindar och dörrar ska stängas och öppnas. Och allt har han fått göra. I sin takt.

   
   

"Hyss, di gör man inte, di bare blir"!!!

önskelista o inbjudan

Om bara två veckor har vi en kille som fyller fem år. Naturligtvis har han en massa önskningar o här är några tagna direkt från reklambladet från Zetterlunds.

* Lego Ninjago
* Lego i alla former, polisbåt, helikopter, tåg etc.
* Lego Cars (från Blixten mcqueenfilmen)
* Vantar, dagbok med döskallar på
* Börja läsa spel
* Fronlastare
* Transformer
* vattenstav

Vi tänker fira Filip LÖRDAG 27 AUGUSTI KL 14.00.
Alla som vill är hjärtligt välkomna!!!

sommaren 2011

Ja vart tog egentligen den här sommaren vägen. Hade tänkt hinna så mycket men har nog bara gjort en bråkdel av det. Bloggen tex har inte blivit uppdaterad alls så nu kommer allt på en och samma gång. Sitter just nu och njuter av lite skönsång från mina badande barn. Naturligtvis är det Eric Saades Popular som de sjunger. Deras stora favorit. Nej nu ska det nattas barn så får fortsätta senare...

Sommaren började med avslutningar på dagis, både för Filip o Noel.

Vi fortsatte med en resa till Kolmården där vi tittade både på tigrar o delfiner. (självklart flera djur men de var favriterna) Linbanan var en upplevelse. Härligt men skrämmande att susa fram över alla vilda djur.

Mycket bad o lek har det blivit i sommar. Studsmattan har varit en favorit och man kan se vilken utveckling ungarna har gjort. Till en början lite trevande studs men nu är det full fart.

Midsommar firade vi först i Hallsta och fortsatte sedan på Stolphusgatan. Det blen en härlig dag och när vi åkte hem kunde vi konstatera att under dessa tolv timmar hade barnen inte varit osams utan lekt, dansat och sjungit. Filip o Joel hade firma så mitt i kubbmatchen var de tvungna att åka iväg på jobb. På kvällen blen vi flitigt underhållna av Eric Saade band. 

Filip har gjort orienteringsdebut. Han var med o tävlade under Suradagarna.

Vi har även hunnit med besök på Parken Zoo där Eric Saade underhöll oss och Noel gjorde karuselldebut. Förra året var hen rädd men nu sa han bara mera mera.
Gröna Lund har vi även hunnit med. Mycket karuseller blev det men även lite kamper.

En vecka tillbrinagde vi utanför Ängelholm. Några dagar hade vi sån tur att vi kunde bada o andra gjorde vi utflykter på. Bla till ettt underbart fik, Kullens fyr och Båstad. 

Tidö leksaksmuseum fick ett besök och då blev det poolbad. 

Nu när man ser det så här så har vi gjort en hel del. Och mycket är ju inte med på bild men finns i våra hjärtan ändå.
Imorgon börjar dagis igen, jag har ju jobbat två dagar redan, men redan på fredag ska vi ut o roa oss igen. Då far jag och ungarna med mormor ner till Vimmerby och hälsar på Pippi o Emil.
 
FILIPS AVSLUTNING

  

KOLMÅRDEN
   
  

BADDAX
  

  

LEKSTUND
   
   

SKANTZEN I HALLSTA
   

NOELS AVSLUTNING
  

HOS FARMOR
 

MIDSOMMAR
   
   

ORIENTERING
   

PARKEN ZOO
 

GRÖNA LUND
   
   
   

LEKPARKEN I SALA
   
  

ÄNGELHOLM
   
   
   
   
   

TIDÖ
   
   
   
   
  


RSS 2.0