ordningen återställd

Nu är allt som vanligt igen. Filip är hemma, trött men lycklig. Han har haft jättekul med farmor och Torsten.

Noel har fått lite feber av sprutorna men är lika glad som vanligt. I natt sov han från kl 20 till 01.30. Vaknade och åt, somnade sen om igen. Sov till 06.30 då han tyckte det var dags att leka. Visserligen har han pratat i sömnen en massa så jag har vaknat av det, men inte ska man klaga. Det går åt rätt håll.

     
Anders plåta Noel en morgon

  
Riddare Edmund i farten.

kiss strumpor

Nu har jag pratat med stora killen. Han hade badat o fiskat. Nu skulle de duscha. Skönt att höra hans röst. Nu kan jag sova gott.
Om nu Noel klarar sig från feber och gråtattacker vill säga. Det är biverkningar man kan få av sprutorna. Gråtattacker har han redan haft men jag hoppas vi klarar oss utan de i natt.





2 plåster efter sprutorna. Robin, kolla in strumporna!!!

sala höghöjdsbana

http://www.facebook.com/album.php?aid=92402&id=748992831&l=7e635884c7


tyst i huset

Filip är med farmor och Torsten och bor i husvagn i Norberg. De åkte igår så nu är det tyst i vårt hus. Det känns konstigt och ödsligt. Tänk att man kan sakna en liten kille så mycket. Ingenting är som det brukar. Nu kan man iochförsig ge Noel all uppmärksamhet utan att känna skuld.

När Filip åkt igår for jag och Noel in till stan och handlade presenter till några födelsedagsbarn. Sen blev det fika hos Sussi som är och ska bli gudmor.

Idag har Noel varit på bvc och fått två sprutor. Visst skrek han men det gick fort över. Nu väger han ca 5,4 kg och är 60 cm. Vem har han fått sin envishet ifrån???

spårvägsmuseum

I torsdags var vi till Stockholm och gick på museum. Hade blivit tipsade om Spårvägsmuséet och det uppfyllde alla våra förväntningar. Vi fick sen en tillbaka blick på hur det sett ut genom tiderna från hästdroska till nu.

    

 Kolla in brandbilen.

Vi fick även köra bla. buss och tunnelbana samt trycka och undersöka allt. Pappa Anders och Filip var lika fascinerade.

    

  

Gammal reklam och inredningar fanns kvar och gav nostalgikänsla.

  

 Hur ser det egentligen ut under en buss?

En av höjdpunkterna var nog när vi fick leka konduktör. Det klipptes och handlades. Tur att det inte var så många barn, vi kunde verkligen njuta av varje ställe.

   

Självklart skulle det åkas tunnelbana. Första turen gick mellan Hökarängen och Slussen och den fick barnen åka. Spännande att åka tunnel tyckte Filip.

  

Det fanns även ett leksaksmuseum. Intressant tyckte vi men inte Filip.

  Smurfar och barbies i massor.

Sjäävklart kunde man leka tåg och på hemväg var Filip konduktör. Noel sov mest men var så arg när vi åkte genom Stockholms innerstad. För lagom när han somnade till kom ett rödlyse. Rödlyse är inte kul!!!

  

Stannade i Barkaby innan vi åkte hem och till min stora förvåning så var det jag som handlade och inte Anders. Annars brukar det vara tvärtom. Kul när man hittar nåt.

Det kommer mera....

Vi har haft datahaveri ett par dagar men nu verkar allt fungera igen. Återkommer med mera snart.

Morgonstund har guld i mun

Gomorron alla sjusovare.
Här sitter jag med en liten krabat som är pigg och snacksalig. Själv är jag en aningens trött men mycket piggare än igår. Då var Noel vaken nästan hela natten och pratade och då blev det inte så mycket sömn.

Filip och Anders har varit på golfbanan och testat på det livet. Filip blev mest besviken när han inte kom i hålet på fösta slaget.

 

Noel har hunnit bli tre månader gammal och vill helst sitta eller stå. Vet inte om det är tänder på väg men nu ska det gnagas på våra eller sina egna händer. Han växer och gror och nu är det dax att börja byta ut 56 till 62. Killen ålar och tar sig framåt eller bakåt. Snart är det inte en lugn stund.

   

Hade besök av Allis och hennes familj i fredags. Mycket bus blev det! Nu när Filip gör nåt bus säger han att det får man göra för det gör Allis. De två kompisarna lär varandra mycket tok. Men det är väl så det ska vara, ständigt utbyte av lärdomar.

    

I lördags åkte vi till Lisjöbadet med släkten. Vattenkrig och bollek stod på schemat. Vattnet var varmt och dolrn dkrn. <en riktig sommardag alltså. Alla njöt vi på vårat eget sätt. Noel passade på att vända sig från rygg till mage och blev så förvånad att han snabbt vände sig tillbaka igen. Morfar lekte kommunalarbetare och fastnade i sanden. Filip fick gräva fram honom.

   

  

Morgonmys med mina pojkar. Behöver jag skriva mera?

    

I söndags åkte jag och mormor med grabbarna till Parken Zoo. Där träffade vi Anton, Emma och Elin samt Allis med familj. Filip ville se lejon och tigrar och mormor ville se apor. Det blev det. En tur med minitåg hanns oxå med innan regnet kom.

  

Jag och Filip åkte Fantomenbåtar så jag blev alldeles snurrig. Mormor fick klättra i Fantomenland. Sen tog vi oss till karusellerna där Allis väntade. Äntligen fick de åka Kålmasken. Den ville Filip åka redan förra året och nu var det dax. Vi åkte flera gånger innan hann var nöjd. Hann även åka några andra karuseller och fiska ankor innan vi gick till bilparken. Vilken lycka! Filip fick köra bil på vägar och i rondeller. Han körde runt, runt, runt. När han blev för nyfiken hamnade han i diket. Hade en sån tur att vi blev tipsade om en bil som pengarna inte tog slut i, så Filip kunde köra länge, länge.
Det var även här vid bilarna som kändiskrock två var. Helt plötslig stod Linus Wahlgren där med sin dotter som oxå ville åka bil.

    

Sen var det lagom med glass innan det blev musikföreställning "Hujeda mig". Filip var med och skrattade och lyssnade. Sången fick jag stå för. Noel sov gott i mormors famn.

  

Storgolfaren!

 

Noel ålar.

 

En av Filips favoriter. Karlsson på Taket.


lördagsmys

Klockan är halv sex och båda killarna sover. Filip efter ett par hektiska dagar och Noel som vanligt. Anders är ute o cyklar och jag ska mysa i soffan med blåbär o jordgubbar, kanske lite glass till. Det har som sagt varit ett par hektiska dagar eller dagar fyllda med äventyr kan man säga. Noel har hunnit bli tre månader och lärt sig nya saker, vi har badat o lekt samt spelat golf. Bilder o film kommer senare, nu ska jag njuta av lugnet.

I morgon blir det Parken Zoo och musikföreställning.

Tvättmaskinen brakade sönder idag. Mera utgifter. Kul kul!!!

tågresa

Nu är Filip och badar med mormor och morfar, Anders är ute med farfar, jag och Noel stökar härinne. Byggställningen är borta och framsidan står på tur att blir iordninggjord. Filip har önskat sig ett gult staket som Pippi har.  Men där tror jag att vi bestämmer. Det får bli svart med grind.

  

Igår åkte vi tåg till Västerås. Vilken stor lycka för Filip och skräck för Noel. Filip var på sitt frågvisa humör och ville veta ALLT. Noel gallskrek när tåget startade men lugnade ner sig efter lite välling. Det var nog lite skrämmande att åka tåg. Dagen spenderade vi i leksaksaffärer mest. Filip undersökte det mesta och när han var klar så var han klar. Han visade vad han ville ha i födelsedagspresent:
* figurer till pippihuset han ska få
* pippiperuk och pippikläder
* brandbil, polisbil och sopbil
* brödrost

   

Noel fick en ny sommarhatt men den killen måste ha nåt minihuvud för den minsta hatt vi hittade var megastor, men han var lika glad ändå.



När vi skulle åka hem hade vi tittat fel i tågtidtabellen så det blev fika innan tåget gick.
Väl hemma startade Filip motorsågen och hjälpte till ute.



Nu när farfar är här har vi flyttat runt lite sängar och möbler. Filip hjälpte gladeligen med att flytta sina saker till nya lekrummet. Farfar sov gott i röran.

  

semester

Tre intensiva dagar har vi haft med mycket regn och lite sol. Det hällregnade när vi åkte hemifrån i torsdags och det gav sig inte. Vi stannade i himmelriket, chokladfabriken Cloetta. Det var godis överallt och innan vi var klara hade det blivit en hel del. För de som älskar choklad är det ett måste.
Väl på hotellet blev Filip fundersam och orolig över vad som hände. Han är inte så tuff våran stora lilla kille. Vi tog en sväng på stan och köpte mat. Filip valde hamburgare, vad annars.

  

Efter en orolig natt där Noel kinkat och Filip velat åka hem till Klockartorpsvägen var vi inte så pigga. Sol var lovat men stämde inte så bra. Inget regn iallafall. Filip gick på högvarv så frukosten glömde han helt bort. Vi andra försökte njuta lite. Blev sen nästan påsprungna av Per Gessle. Och ja, han är lika plastig som man tror.

Sen begav vi oss mot Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Och vi var inte själva. Men vad det var smidigt. Inga köer och snabbt gick det att ta sig in. Stort plus i kanten.
När man kommer in hamnar man på Bråkmakargatan, faktiskt den gata där man spelade in Lottafilmerna. Vi tittade in i Lottas hus innan vi gick vidare till en stor gräsyta där man kunde leka.
Filip började med att klättra och leka både Pippi och Emil.

 

Sen blev det Karlsson på Taket teater. Både jag och Filip hade kul. Vi gick oxå till Karlssons hus och hälsade på. Det var högt så man nästan fick svindel. Han hade en massa rutschkanor och tunnlar man kunde åka i och det skull naturligvis Filip prova.

  

Sen fortsatte vi till Junibacken och träffade Madicken, Lisabeth mfl. Här kunde man klättra upp på taket där Madicken "flyger" från och jag vem skulle inte göra det?

 

Nästan allt är gjort i barnstorlek så det var extra roligt att gå ut och in i husen och leka tyckte Filip. Själv fick man vika sig dubbel för att komma in men det är ju en värdslig sak som Karlsson säger.

 Här är Filip dörrvakt hos Tant Berg.

I Emils snickerboa fick man tälja egna gubbar och hur kul är det inte att få ha en riktig kniv? Sen måste man ju klättra lite oxå. Emil, Ida mfl såg vi när vi satt och åt mat.

   

I Körsbärsdalen träffade vi Jonathan och Skorpan. Filip passade på att kolla in gården medan de var ute. Till Törnrosdalen och Tengil var vi aldrig. Men de fanns...

  

 Noel sov sig mest igenom dagen.

När vi kom till Mattisborgen var Filip skadad. Han hade ramlat och skrapat ena handen och då kan han inte använda den på flera dagar. Så Anders fick klättra medan Filip höll sig på marken.
 
 

När vi träffat Rasmus på luffen och ParadisOskar fick man åka flotte.



Dagens höjdpunkt var Pippi och Villa Villerkulla. Vi fick se teater om när Pippi skulle resa bort med sin pappa men inte kunde åka från Tommy och Annika. Filip lagade mat i Pippis kök, letade efter Herr Nilsson och plockade sten till Lilla Gubben. Han blev lite besviken när det inte var en riktig häst. Till Pippi fick vi gå två gånger och Filip ville ändå inte gå därifrån.

   

  

 

Lilla staden. Vimmerby i miniatyr. Härifrån har Astrid hämtat de flesta av sin miljöer till böckerna.

 

Varför vara stilla när man kan röra på sig. Filip gick, sprang, hoppade, klättrade mm i sju timmar. Vagnen satt han bara i när vi kom och när vi skulle gå hem. Det var ungefär som en pappa sa " jag tror jag har sprungit sju mil idag". Det var verkligen en park gjord för barn och barns upptäckarlust.

  

När det var dags att gå hem grinade Filip. "Jag vill vara kvar i Vimmerby hos Pippi och laga mat. Jag har haft kul här." Sen dess har han pratat om att han ska åka tillbaka. Jag skulle oxå gärna åka tillbaka igen. Men den här gången kanske jag skulle välja att vara där i två dagar. Då behöver man inte stressa runt utan kan välja vad man vill göra och se mer uppträdanden. Noel får växa till sig så tror jag att det blir ett nytt besök hos Pippi!

När vi sen åkte hem somnade Filip gott. Jag tror han drömde om allt han varit med om och gjort. Han hade fått handla det han vill för sina egna pengar och han var bestämd med vad han ville ha och inte. Han hade gärna köpt ett Pippihus med dockor oxå men det kommer ju en födelsdag inom kort. Många pojkar köpte Emils mysse och bysse men Filip ville ha Pippikläder och peruk. En Karlssondocka blev det, ryggsäck, tröja, krumelurpiller, solskydd till bilen och ett kort. Det mesta med Pippi på.

 

På hemväg stannade vi för blöjbyte och mat.

 

Behöver jag säga att vi sov gott alla fyra den natten. Inget knussel från nån.

Morgonen efter spöregnade det igen. Tänk att vi lyckades ha tur med vädret hos Pippi. Vi var alla lite slitna och killarna sov till åtta. Efter frukost tog vi det lugnt och packade. Filip tittade på Karlsson på Taket filmen och sen gick vi lite i affärer innan vi åkte hem.

 

                                                                                                             Hoppsan hejsan!!!

kändiskrock

japp vi sprang ihop med herr gessle vid frukosten idag. lite plastig tyckte jag nog. filip är uppe i varv till tusen så det är lite jobbigt men nu drar vi mot pippiland.

linköping

nu är vi på hotellet i linköping. camilla har just knäckt en cider filip har ätit burgerking middag. vi besökte cloettafabriken på vägen ned så nu är det godistime. vädret lovar 20 grader å sol i vimmerby hos pippi å de andra imorgon så vi hoppas att det stämmer.

spökradio

Idag när vädrets makter visade sig från bästa sida packade vi in oss i bilen och for till Vallby med Allis och hennes mamma. Barnen var på spring- och bushumör så det var full fart. Vi hann med både djur, mat, glass och strutgodis innan vi for hem för att sova middag.

 Kom nu kompis!

   

  

 Noel sov sig igenom hela besöket.

 En kram innan vi åker hem...


... och en puss.

Nu är äntligen taket klart. Bara några smådetaljer de ska fixa på fredag. Det var nåt som fattades. Skönt!!! Inga som spikar 7 på morgonen.

Klockradion jag har vid sängen har fått fnatt. Varje natt går radion igång av sig själv. Tur att jag inte är rädd för spöken, men lite obehagligt är det.

Nu far vi på semester ett par dagar.

                                                                                           Tjolavippen!

Money money money

Nu laddar vi inför semestern och Filip har växlat in sin spargris. Det blev 400 kr så killen kan köpa nåt riktigt fint hos Pippi och Karlsson. En ryggsäck har han pratat om som han ska ha nu när han blir stor på dagis och går ut i skogen samt ha gymnastik.



I dagarna två har Anders hjälpt till på taket och nu börjar det arta sig. Förhoppningsvis blir de klara imorgon. Gårdagens höjdpunkt var när kranbilen kom med takpannor.



Idag har vi haft besök av Allis och sen har vi packat inför semestern. Det är lite att tänka på med två ungar, ostadigt väder etc. Bäst att packa både för varmt och kallt väder. Det skiftar ju snabbt nuförtiden.


En av Noels favoritsovställning.

Godmorgon broder

Filip tycker om sin bror och det visar han gärna. Igår sa han tom att han älskar honom och klappade på honom länge och försiktigt. Här är en härlig bild på gullgrisarna när de pratar med varandra en morgon.



Igår var det utflykt till Örebro och Gustavsviksbadet. Noel fick premiärbada i bassäng och det tyckte han var lite läskigt till en början men sen var det skönt. Resten av tiden sov han skönt.

  

  Anton passar på att prova allt.

Filip var i sitt esse. Han hade inga gränser utan tyckte att han kunde göra allt eftersom han är en stor kille nu. Det blev både vågor och rutschkana i mängder. Han skrattade högt när jag kastade upp honom i luften och han ville springa och hoppa från kanten som de stora barnen gjorde. Han ville även åka i tunneln som pappa, morfar och morbror gjorde men då satte jag stopp.

  

  Var är du pappa?

Vi var alla trötta men lyckliga när vi åkte hem. Hade en superduperhärlig dag!!!

Noel var på strålande humör och vi fick många fina kort när han skrattade.



   Solskenspojken.

Tor och hans häst

Äntligen kom det lite regn. Det blev genast lite svalare och lättare att andas. Tycker lite synd om snickarna som är därute i spöregnet. Vet inte vad de föredrar, regn eller tryckande sol?

Idag har mormor o morfar pojkarna så jag passar på att städa och tvätta. Tänkte även hinna med att handla litegrann. Vad fort det går att bli färdig när man inte har nån som pockar på ens uppmärksamhet. När jag är klar väntar det mat vid dukat bord. Kan det bli bättre?

Igår blev det lek med Anton hemma hos mormor o morfar. Killarna passade på att leka med vatten och jaga varandra. Det lyser bus i Filips ögon och han vill gärna spruta vatten på en. Han har kommit på att vattenslangen är perfekt för såna saker.

   vattenlek

  Filip har fått napp i poolen

   Kusinbus

Det är tur att kusinerna inte kom på samma avdelning på dagis. Stackars Anton skulle nog inte ha en lugn stund för Filip skulle nog tala om för honom vad han får och inte får göra.

 Noel gosar med sin elefant.

Filip tycker det är spännande när det åskar. "Nu kommer hästarna", ropar han. Jag berättade för honom att det är Tor som är ute och åker häst o vagn så det dundrar och blixtrar. Det var en sak jag fick berättat för mig eftersom jag själv inte är så förtjust i åskan. Men när Filip är i närheten är det bara att låtsats vara lugn. Det har blivit mycket bättre med mina rädslor, åska och hissar, men det är inget jag tycker är speciellt kul. Tycker inte om känslan att bli instängd och inte kunna ta sig ut. Men nån gång kanske jag kan gå ner i gruvan.... eller paddla kajak.

Jag älskar dig mamma

6.43 i morse hade jag duschat o Noel badat samt var påklädda. Filip låg och mös i sängen. Redo för en ny dag. Vi tog det lugnt innan det var dax för frukost. Skulle precis göra te och rosta bröd när snickarna bröt strömmen. Nya frukostplaner. När vi sen tänkte leka med Allis fick vi ställa in det. Det var en morgon när inget blev som man tänkt sig!

Då är det härligt att höra ; Mamma jag älskar dig, och få en stor kram.


Cool kille

 Killmys med Anki o Pytte

Snickarna för ett himla liv!!!!!!!!!!

RSS 2.0