maskeraddisco


Bild från Björnes maskeraddisco.

Hatar att vara sjuk. Febern gör mig matt och orkeslös. Fryser/svettas omvartannat. Ena stunden känner jag mig pigg för att i nästa stund bara vilja sova. Hoppas morgondagen känns bättre. Tur att Anders är ledig en dag till.

Vill oxå passa på att gratta Emma som fyller 25 idag!!! Vi kommer med paket när alla är friska och pigga igen.

11 år

Just idag för 11 år sen träffades jag o Anders. Och idag står vi med villa, volvo och två underbara ungar. Men oj vad tiden har gått fort. Inte har väl vi blivit äldre...?

Igår chockade Filip mig med, efter viss tvekan, att-9 göra allt på 4-års kontrollen. Tom hörseltestet. Det var en mycket glad kille som studsade ut till bilen. Det blev en tur till leksaksaffären för att handla en välförtjänt robot.


4-års kontroll

Ja i dag väntas det 4-års kontroll. Filip är inte så glad åt detta men efter att vi kompromissat lite så hoppas jag att det ska gå hyfsat. Det visade sig nämligen att det där med hörseltest, hörlurar och kulor i hink inte lockade honom så vi kom överens att vi ska hoppa över det men göra det andra som vi vet att han redan kan. Inte vet jag vad BVC säger om det men det är väl bättre att han gör lite än inte går in alls.....? Sen blir det nåt kul för bara han o jag. Noel är med mormor o Anders har hockeymatch. Vad vet jag inte än.

Nu är det höstlov för familjen Galin. Fick gå hem från jobbet lite tidigare eftersom jag har feber och förkylning. Känns inte så optimalt. Får klara denna dagen med lite alvedon sen blir det vila hela helgen.

Nu ska jag sova en stund innan jag ska iväg med Filip.

Nattinatt.

guldklimpar





Måste bara få visa de underbara korten från dagis. Mina små prinsar på bild.

klättermus o bus

Här hemma är det mycket bus just nu. Bolibompa visar ett program med olika bus (tack) och det har Filip snappat upp. Så nu kan man bli duschad med vatten när man sätter på kranen mm. Annars är det mest Noel som får oss att sätta hjärtat i halsgropen. Han klättrar upp överallt och det går hur galant som helst, men sen blir han fast. Vet inte hur han ska ta sig därifrån. Och klättrar han inte så pillrar han på allt.

                
                     Här hittade jag honom när han sovit. Så nu ryker den sängen.

Kickoffen med jobbet var superkul. Vi var på Lövuddens konferens och de bjöd på italiensk buffé och ett coolt band. Det blev lek (som vi vann) och mycket sång. Tom chefen fick sjunga solo till allas förtjusning.

Nu rustar vi för ishockey med familjen Gredin.


kickoff

Fick igår två meddelande på telefonen att mina barn blivit fotade och kunde ses på en sida. Blev lite konfunderad men insåg efter ett tag att det var från dagisfotografen. Bra idé att man nu kan bestämma själv vilket kort man ville ha, färg/svartvitt, storlek och antal. Och vilka härliga kort det blev på Filip. Har lite svårt att välja. Noel såg lite mer funderande ut men jag hittade en favorit där. Nu ska jag bara bestämma resten oxå.

Ikväll ska jag på kickoff med jobbet. Lite mat o trubadur. Hoppas det blir en trevlig kväll. Killarna ska äta rund pizza med pizzasallad till. Ev blir det även lite chips.

höstfägring

  

Lite ljus i höstmörkret.

dop

Igår var det dax för Vilma att få vatten på sitt huvud och officiellt få sitt namn. Noel var pigg och kunde följa med. Allt gick bra, både i kyrkan och på fikat. Grabbarna kunde leka och busa i öppna förskolans lokaler utan att störa någon.

                        

Det var även premiär för Filip på skridskor. Själv tyckte han att det inte gick så bra eftersom han halkade hela tiden. Men övning ger färdighet. Så det är bara att prova igen och igen. Själv skulle han vilja börja spela fotboll och innebandy. Han har lite svårt att förstå att det inte finns några lag för 4 åringar. Men det kanske finns nån som är frivillig........

söndag morgon

"Är det morgon nu? Det är ju mörkt ute." Filip undrar hur det står till egentligen.
Ja nu är det onekligen mörkt ute, hösten har kommit och snart står vintern för dörren. Önskar mig lite lagom med snö och kyla i år. Lite lagom vintervackert.

Idag är det 18 månader sen Noel valde att komma till oss. Då; ett litet knytte helt beroende av vår kroppsvärme och omvårdnad. Nu; en liten självständig individ, fortfarande beroende av oss, och "kan själv".

Idag är det även Vilmas dopdag. Så på em ska jag o Filip till kyrkan. Noel o Anders får vara hemma och kurera sig. Noel har feber och en rejäl förkylning så han är gnällig på barns vis. Ev kan de komma en stund på fikat, vi får se hur han mår när han vaknar och morgonen går.
Men innan det är det tänkt att Anders o Filip ska till ishallen och åka skridskor.

I fredags klarade vi av tandläkaren. Efter 30 minuters gråt talade Filip äntligen om att det är räknepinnen han är rädd för. Så när den var borta kunde vi räkna tänderna. Efteråt var det en glad och hoppande kille som lämnade tandläkaren med en stolt mamma vid sin sida. Skönt!

Igår var Filip med mormor på teater. Sen lekte de på em med morfar. På kvällen bjöd de på tacos. En underbar dag. Vad Anders gjorde. Han var och sprang tjurruset. Det var kallt och blött sa han.

Nu ska jag gå och koka ägg. Så där perfekta, lagom hårda, lagom mjuka.

Tjingeling.

BVC

Idag var det dax för 1,5 års kontroll och vaccination för Noel. Det gick jättebra. Visst blev han superledsen/arg när han fick spruta men det gick fort över. Hoppas vi slipper feber även denna gång. Kan visst komma efter tre dagar, nån ny variant. Sen sist hade han växt 9 cm, är nu 80,5 cm, och väger 10,8 kg. Han gjorde det de ville se, rita och bygga med klossar. Nästa bvc besök för honom är vid tre års kontrollen.

För Filip väntar ett återbesök hos tandläkaren, kanske han gapar denna gång, och 4 års kontroll inom kort. Inte alltför roliga besök men det ska väl göras.

Annars är allt bra. Dagarna rullar på och försvinner fort. Vart tar de vägen? Känns som det bara är jobb just nu. Sen hem och lägga barn och sig själv så man orkar. Skönt att det snart är lov.

Just nu kollar killarna in Lazy town och snart väntas maken hem. Själv ska jag fixa det sista med maten, kålpudding står på menyn. Skulle ha varit på föreläsning ikväll men det blev inställt. Känns ganska skönt. Får bli en lugn hemmakväll istället och vila min rygg. Gjorde illa mig på jobbet igår och känner mig lite stel och öm idag. Värst tror jag att det är i svanskotan. Den som det tar så lång tid att bli bra i. Aj, aj, aj.

Bamse

Så är vi inne på ännu en vecka. Vet inte vart dagarna tar vägen men de försvinner fort.
Idag fick Filip sitt första inbjudningskort till ett kalas. Tyvärr var kalaset igår så det blev inget av det. Kortet hade fallit genom brevlådan och gömt sig under locket. Tur i oturen att Filip inget vet om kalaset. Synd att vi missade det för jag tror det hade varit en kul upplevelse. Det pratas nämligen mycket om att han vill ha med sig kompisar hem o leka och ännu har det inte blivit av.

I lördags hade vi en toppendag med Filip i Stockholm. Noel var kvar hemma hos mormor o morfar. Vi åkte tåg, gick på Bamseteter, handlade, fikade och myste. Det var trötta föräldrar och en trött kille som nöjda och glada återvände hem till Surahammar.

  Inte alla teatrar som har så fina toaleter.
 En spänd väntan innan teatern.
 "Älska mig för alltid eller jag biter dig i strupen så du dör" (gatukonst)
 Två shoppingglada killar.

Även om det är skönt att slippa sin brorsa en stund så längtar man efter varandra efter ett tag.


teckenspråksnamn

Nu har Filip övergivit riddarna för dinosaurier. Det målas, pysslas och leks dinosaurier ofta, ofta.
Noel har fått ett eget namntecken på teckenspråk - tecknet för busig är det samma som Noel numera.
Denna vecka är det fulltecknat även på kvällarna. Möten mm. Hoppas bara att mitt halsonda ger med sig. Idag smärtar det när jag sväljer, inget gott tecken. Lite kanjang kanske hjälper.

skofrossa

Fyllde idag på skogarderoben inför höst/vinter. Filip ville ha ett par coola kängor. Svårt att hitta det till en kille så det fick bli ett par vinterstövlar och ett par sportigare.


oknytt i skogen

Nu är snart Volvon till salu. Är så trött på den. Nu är den inlämnad på lagning/torkning. Det kommer in vatten i oljan och det är visst inte så bra. Det hände visst nåt när den gick varm för mig. Pengarna rullar.....

Igår åkte vi till skogs och grillade korv. Fick med oss några svampar och fästingar hem, trots att vi var på en ganska öppen plats. Trodde att de små varelserna var döda nu (frost) men de överlever visst allt. Förstår inte deras existens.  

   
   


Nu har vi skickat iväg Anders på derby i Stockholm och snart ska lillen sova en stund (har jag tänkt). Då blir det mys med Filip.

förkylt värre

Nu är jag så trött på att vara förkyld. Det hostas och snoras i vårat hus. Fy bubblan. Ungarna är som tur var nästan av med sitt men nu är det jag o Anders som står på tur.
Idag har det varit fotografering på dagis och mitt hopp står till att båda velat vara med. Det kan man inte riktigt räkna med. Något syskonkort vet jag att det inte blir för det vägrade Filip ställa upp på. Hade annars varit kul att ha. 
I helgen har vi inget planerat. Riktigt skönt för innan och efter denna helg är det uppbokat mest hela tiden. Ska nog försöka njuta av det vackra men kalla höstvädret.

RSS 2.0