Sköna maj välkommen...

Ja det är väl som vanligt med vädret. Lagom till valborg ska det vara kallt o ruggigt. Men idag gör det ingenting. Jag o grabbarna ska ha filmkväll med Scooby Doo. Men först ska det bli Harry Potter eller Sagan om Ringen.
Idag skulle jag ha börjat på nytt jobb men eftersom jag redan planerat in ledighet så får det vänta tills på måndag. Det är inget stort jobbyte men nu slipper jag åka mellan två skolor.Skönt. Jag byter oxå fritidsavdelning, från de stora till de små. Jag ska vara på Filips avdelning fram till sommarlovet. Han är överlycklig för det medan Noel tycker det är orättvist. Han vill att jag ska jobba hos honom. 
Ha en skön helg!
 
 

Kompiskalas

Nu har Noel äntligen haft sitt första kompiskalas här hemma. Som han har väntat o längtat. Trädgården invaderades av tuttles, spindelmän, Darth Vader, Skylanders, riddare och en prinsessa. Det var full fart från början och det lektes och det blev bröllop. Det åts hamburgare och glass innan vi avslutade det hela med skattjakt. Där skulle de lösa uppdrag och svara på frågor och inte att förglömma kasta vattenballonger. När de kom tillbaka träffade de en talande fisk i fiskdammen som gav de stinkade strumpor eller annat innan de fick sin godispåse. 
Det var en lycklig kille som somnade gott och sen drömde om sitt roliga kalas.
 
 
 
 
 

busiga kusiner

 
Har spenderat några timmar med dessa gullungar denna helg. Kul när kusinerna trivs så bra tillsammans och leker och spelar utan problem. 
Nu har vi kommit hem från Antons kalas och båda grabbarna har haft så kul. Tror de helst hade varit kvar en stund till o lekt men imorgon är det vardag igen. Dax att packa väskan och somna i tid.
 
Bara 4 dagar kvar och sen är det kalas igen. Noel ska ha kompiskalas på fredag och sen är det Antons tur på söndag. Innan desss ska de väl fira sina födelsedagar på dagis imorgon. 
 
Har en massa kul inplanerat i almanackan framöver. Och snart är det ju sommarlov!
 
 

Påsk i solsken

Ja nu börjar påsken gå mot sitt slut och det känns helt ok att börja jobba igen. Vi har haft några underbara lata dagar i solen med god mat och trevligt sällskap. 
Långfredagen gick mest ut på att bygga ihop Noels alla presenter och bara vara.
 
Påskafton var vi bjudna ner till mormor o morfar på påskmat. Det spelades en hel del fotboll med kusiner & co. Påskharen hade även varit på besök och lämnat efter sig ett brev. Så det blev ballongjakt i skogen innan vi kunde läsa lösenordet och hitta påskäggen. Barnen hittade även en krok som satt fast i berget och vi tror att det är ett skepp som ligger begravt där... Kul att se ungarna leka på det "stora" berget som vi lekte på när vi var små. En massa minnen som bara ploppar upp om Röda vita rosen mm.
 
Igår, påskdagen, fick vi besök av mormor o morfar som ville ha hjälp att äta upp maten. De blev sen kvar hela eftemiddagen och vi satt i solen och hade det skönt medan grabbarna lekte vattenkrig och fyllde ballonger med vatten. 
 
Idag, Annandag påsk, ska vi ta en tur och köpa skor till Filip sedan blir det kalas hos kusinen. 
 
Ha det så gott!
 
 
Det är väl så här man känner sig efter all goda påskmat och påskgodis i trevligt sällskap.
 

Kalas

Nu så är han 5 år vår lilla kille och ordentligt firad blev han av släkten.
Tror aldrig jag har sett han så glad över sina presenter som han var igår. I varje paket var det sånt som han verkligen hade önskat sig. Både igår och idag byggs det lego och playmobil och annat. Däremellan så leks det med de andra sakerna. 
 
 
 
 
 
 
Nu har påskharen varit på besök. 

5 år

Tänk att för fem år sedan kl 04.52 bestämde sig denna lilla kille för att komma ut. Filip blev storebror och vår familj gick från tre till fyra. Då var han en liten kille som jag var tvungen att ha intill mig hela tiden eftersom han var så kall och inte fick upp värmen. Nu är han en liten stor kille som fortfarande vill vara nära, särskilt när han sover, men som håller på att frigöra sig allt mera. 
 
 
STORT GRATTIS NOEL PÅ FÖDELSEDAGEN!!!
 

Ett år äldre

Jaha så är man ett år äldre. Det har varit en lugn och fin dag. Blev uppvaktad på morgonen av grabbarna och de hade verkligen tänkt på vad jag gillar. Det var så fina saker så naturligtvis kommer det en liten tår i ögat när de inte ser. 
Sen åkte vi och tittade på en ny bil till mig. Fastnade för en Volvo v50. Nu ska vi bara se över ekonomin så står det kanske en ny bil här ganska snart. 
Efter det blev det lunch på Hong Kong där mor o far bjöd på mat. Mums!!! Sedan blev det fika hemma hos de och där fick jag mera presenter. Ett par ljuslyktor jag spanat på samt presentkort på IKEA. Filip överraskade även med blommor. 
Nu är det alldeles tyst i huset. Filip stannade kvar i träsket för att sova över där, Noel har åkt på gymnastik med sin pappa. 
 
Igår tjuvstartade Noel sitt 5 årsfirande med att Sussi och Thomas kom. Noel hade dukat upp i sitt rum vid sitt lilla rum med sin Pippiservis. Där var det bordsdukning och sedan bjöd han på vatten. När den sittningen var klar fortsatte vi vid det stora bordet. Det blev en trevlig eftermiddag och Noel var mycket glad och åt både legot och playmobil som han fick. 
 
Imorgon ska vi bara njuta av vårat påsklov och ta det lugnt. Lite förberedelser inför Noels födelsedag ska vi väl hinna med också.
 
 

Tangokavaljer

Jo visst klarade han av att vinna även denna gång. Visste inte att jag hade en sån tangokavaljer här hemma. Det syns hur mycket han älskar att dansa när han väl släpper loss till musiken. Kanske skulle införskaffa ett dansspel...
Att Noel haft humör och en egen vilja sen han föddes vet jag men nu är det värre än nånsin. VIssa kallar det 5 års trots jag kallar det för retagallfeberpåmammahumör. Idag har han även testat sin fars gränser och ville inte berätta om det eftersom han lovat mig att han "nu var han förändrad" (hans egna ord) efter att vi varit osams imorse. Och nu har han berättat att är det inte är han som gör fel utan vi. Om vi bara lät honom göra som han ville så behövde vi inte bli arga. Får se när han förstår att om han lyssnar och gör som vi vill så behöver vi inte bli arga. Förstår inte var han får allt ifrån, talets gåva har han och svar på tal. 
I natt ska Filip sova hos Max. Noel har parkerat farfar och pappa i soffan framför Superlördag.
Själv ska jag lösa mord i Midsomer.
 
                       
 

evakuering

Ja nu har hela veckan gått i ett rasande tempo men nu är det äntligen helg och vi har påsklov. Nu hoppas jag bara på att aprilvädret visar sig från sin bästa sida.
Idag när jag skulle hämta Noel från dagis stod polisen utanför. FIck då veta att de hittat sprängämnen i källaren i gympasalen mittemot dagis. Hela dagis hade blivit evakuerat och de hade fått gå till ett annat dagis. När faran var över fick de komma tillbaka och som belöning fick de glass, klistermärken och det bästa av allt, de fick sitta i polisbilen. En minst sagt spännande dag. 
Nu är Filip på disco och snart väntas han hem. Han tänkte försöka vinna danspriset denna gång med. Får väl se om han lyckades...
 
 
 

söndag

Ja om inte lördagen blev som planerat så blev inte heller denna dag som jag tänkt. Hade tänkt vara effektiv och hinna en massa men vid lunch så kändes allt bara så tungt. Jag har haft en slö, slapp och likgiltig dag. Har försökt plocka lite och visst en del har blivit gjort men inte allt jag tänkt mig. Men men det finns ju kvar till en annan dag. Det bästa som hänt idag var att jag fyndade både en hatthylla och en hallbänk. Precis såna som jag tittat på. Kändes bra. Nu laddar jag för morgondagen. 
 
 

Tom Tits

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Tanken med Stockholmsresan var ju att gå på musikal men när lördagen kom så ville ingen av grabbarna gå utan lekparken lockade mera. Nedanför Elisabeths lägenhet finns en stor skolgård med en massa roliga utmaningar och även en stor park med lekpark. Så det fick bli en stunds lek innan vi tog en tripp till Tom Tits istället. Efter flera timmars lek och utforskande kunde vi trötta och nöjda återvända hem till Sura igen. Nästa tur till Stockholm är redan planerad och då ska vi åka tunnelbana som är Noels högsta önskan.
Idag blir det tvätt, städning, handling och fotbollsträning. Ska även hinna med att bygga en rymdraket.
             
 

Stockholm

Idag drar jag o grabbarna med mormor o morfar till Stockholm. Jag lyckades nämligen vinna biljetter till en barnmusikal "Mästerkatten i stövlarna" där publiken får vara med och spela instrument. Den ska vi gå på imorgon men idag ska vi överraska grabbarna med ett besök på Spårvagnsmuséet. Filip har varit där förut och gillade det då och jag tror Noel kommer älska det. Man får köra buss, tåg, tunnelbana mm. 
 
                                                               
 

tisdag

Igår kväll följde Noel med Anders och sov hos honom eftersom de två har varit lediga idag. Noel skickade en film när han hoppade i pappas säng. Just nu så hoppar han överallt och jag har förbjudit honom att hoppa i soffan och från soffkanten. Fram tills nyligen så har han varit rädd för höjder och inte vågat hoppa nånstans så nu utforskar han den världen.
Idag skulle Noels dagis gå på besök hos brandkåren men Noel hade tur så han fick följa med fast han var ledig. Anders fick också följa med. Det var en glad kille som berättade om sitt besök i släckbilen. 
Igår blev Filip osams med sin kompis och han mådde inte så bra av det på kvällen. Det visade sig att även kompisen mått dåligt över det. Men idag blev det återigen sams och har lekt hela dagen. 
 
                                 
    

RSS 2.0