Nisserace

Idag tog vi våra två kottar och åkte till Billiga Nisse, jag o Ullis. Där kunde man se skillnaden på tjej o kille. Filip var vid bilarna o Allis vid dockorna. Däremellan körde de race mellan gångarna. Vid maten lekte de kurragömma o jaga och skrattade högt o hjärtligt. Bara glassen tystade ner de en sekund. Det var två trötta barn och två trötta mammor som åkte hem i solskenet.

  

Vi lyckades iallafall köpa en lampa till Filip. Det blev en blå med Mumintrollet på.

Allis

Igår träffade vi Allis och Ullis som vi inte sett på länge. Ungarna blev jätteglada av att ses igen och de lekte i 2,5 timme utan bråk. Vi kunde lugnt sitta o fika o snacka goja. Det var så kul att se dessa två härliga ungar bara ge sig hän i leken och i varandra. Vänner för livet?????
Idag ska vi ses igen men nu ska vi åka in till Erikslund o shoppa o roa oss på annat vis. Vädret är ju så klurigt. Igår var det blaskigt o blött och nu snöar det. Man skulle kunna tro att det är april.

Filip har blivit så stor på bara några dagar. Nu är han utan blöja när vi är hemma och han går stolt omkring i sina kalsonger och än har det inte hänt nån olycka. Han sover i sin säng, jag ligger visserligen på en madrass brevid tills han somnar, och när han vaknar på natten kommer han och hämtar mig. sen kryper han ner i sin säng igen och somnar om. Vissa nätter somnar jag oxå om på madrassen men då är jag lite stel när jag vaknar. Förhoppningsvis somnar han om själv snart men än så är det spöken som spökar.

Igår fastnade vi framför datorn hela familjen och tittade på gamla filmsnuttar från när Filip var liten. Vad fort man glömmer hur han var och såg ut våran lilla knubbehubbe. Det var en ren nostalgitripp!!!

hittade ett..

Vi fastnade vid datorn och hittade ett gammalt klantklipp från fullerös range en tidig vår. De har infravärmare hänger mellan utslagsplatserna.. Först slår Camilla S ett utslag sen kommer klanten..


A//

två pulka klipp från i måndags..




Våren är snart här...

Ja så känns det i alla fall med solen som värmer och fåglarna som kvittrar. Lillkillen sover fortfarande efter en tuff dag på öppna förskolan. Först ville han inte gå in utan stod i tamburen och tittade med kläderna på. Men när han väl kom in så blev det full fart. Anton o Emma kom oxå dit så kusinerna fick leka med varandra innan det kom andra barn. Filip sökte sig genast till de större barnen, Rebecka och Ludvig, och de hade kul med varandra. Jag tror de hann utforska allt den tiden vi var där. Vi hade även tur att få semla idag och idag mumsade Filip i sig hela. Vi tog bara bulle och mandelmassa han o jag och då passade det bättre. När vi skulle gå hem ville han som vanligt inte utan "inte nu, snart". Väl hemma stupade han i säng efter lite mat. Vad eftermiddagen bjuder på får vi se. Lite lek o bus med pappa kanske...

Nu ska jag ta mig an tvätten och strykningen. Inget som lockar men skönt när det är gjort.

Grattis morfar!!!

Idag fyller min morfar år men tyvärr så kan jag inte hälsa på honom för han ligger sjuk, vinterkräksjukan. Blä. Mamma o jag fick ändra våra planer för dagen för vi får/vill inte träffa mormor heller. Så istället för pulka med mormors jobb blir det öppna förskolan. Får se om jag träffar några gamlingar från förr...

Romme lördag!

     

Tidigt i lördags morse drog jag som sagt upp till Romme Med jobbkompis Toni som hade med två ungdomar å en Leif. Har glömt bort hur djäkla roligt det var att åka skidor. Senaste tiden har jag, då de få tillfällen getts, bara åkt bräda och telemark. För att inte tala om de tre eller fyra sista åren vi åkte till sälen då man inte ens köpte liftkort.

Hur som haver så måste sånt här upprepas lite oftare..

Anders//

(oj, tror inte getts stavas getts men nu blev det så)

Semlor

Idag är det dags för semlor. Mamma o jag ska bjuda pappa på det när han kommer hem. Hoppas det är gott!!!


Idag for jag o mamma in till Erikslund för att shoppa lite. Pappa hade beställt blomkrukor så det var bara att handla. Vi handlade även några böcker, rea som ni kanske vet, och lakan till vagnen. Nu ska jag vila i min säng så jag är pigg när pappa kommer hem.

Sportlov

Ja vad ska man göra när man har sportlov om inte ut o sporta. Inte så lätt med en mamma som har en bebis i magen men vi gör så gott vi kan. Så i morse kl halv nio gick vi till mormor, där träffade vi Magnus o Anton, och sen gick vi till pulkabacken. Tyvärr hade det kommit så mycket snö så jag kunde inte åka stjärtlapp utan vi fick spåra med pulkan istället. Jag o Anton åkte ikapp med mormor så snön sprutade. Jag försökte även dra Anton nerför backen och det gick ganska bra, han åkte bara nästan över mig.
       
Sen blev det fika o lek hemma hos mormor o morfar. Anton är en riktig buskille. Han skulle ha allt som jag hade och sen gjorde han en massa bus med mormor.
 

Nu är jag inte rädd för Anton längre. När han blir för närgången ger jag honom en annan leksak eller säger åt honom att hämta nåt. Han är min lillkusin och jag måste ta hand om honom. Sånt gör man när man är stor. I sommar ska vi bada och ha kul, han o jag!!!

 Här hjälper jag mormor att laga mat.

I natt har jag sovit i min stora säng i mitt rum. Det var spännande men lite otäckt så mamma fick ligga på en madrass på golvet. Då sov jag gott. När vi vaknade hade pappa åkt till jobbet.


Nu är jag en storsimmare i badkaret. Jag doppar huvudet själv och sen ska det simmas. Måste ligga i hårdträning inför beach -09.
   

Morsning korsning

Trång jacka

Nu börjar jagckan bli för trång och än verkar inte vintern ge sig. Burr burr.... Märkte det särskilt igår när vi åkte till Björnön med jobbet och skulle vara ute hela dagen. Nu vill jag ha vår!!!!!!!!!!

Magen växer och mår bra. Jag oxå och tröttheten som ibland bara slår ner som ett blixtnedslag är helt normal. Ingen järnbrist så bara vila när jag kan. En pigg bebis är det i magen som gärna vill tala om att den är där inne. Ibland känns det som en torktumlare. Det bultar och far runt så hela magen rör sig. Hjärtljuden tyder ännu på en flicka. Eller så är det en livlig pojke. Filip brukar knacka på magen och ropa på bebisen. Då blir det alltid mer liv i magen. Nu har han tom lagt örat  mot magen för att höra bebisen. Han är så gullig. Han kommer bli en underbar storebror tror jag. Igår berättade han att bebisen skulle få åka till farfar upp i Norrland och sova i stora sängen uppe vid trappan. Själv skulle han sova i sin säng hos farfar.

Filip ja, han har gett oss några sömnlösa nätter för nu är han mörkrädd och rädd för spöken. På dagis läser de stora barnen om Tummen och då kommer spökena när det blir mörkt och månen är framme. Allt detta har Filip berättat om men sagt att det varit Spöket Laban så vi har inte förstått nåt. Men sen kom Anki på dagis på det. Så nån av de stora barnen måste berättat det för honom.

 

Igår berättade Filip att han heter Filip Hampus. Jag var på väg att säga till honom för att han gjorde nåt dumt och ibland säger jag Filip Hampus Edmund Galin när han inte lyssnar, så han gjorde det väl i förväg. Både jag o Anders såg lite chockade ut. Nu får man veta vad man säger och gör för just nu är han en liten härmapa. Så alla fel och brister kommer fram i dagsljuset. Inte alltid så kul att se eller höra de tokigheter man gör eller säger.

"hoppa med moho"

Vaknade i söndags och pappa undrade om mamma var shoppingsugen. Mamma sa att det skulle hon kunna bli och jag tyckte det var toppen. "hoppa med moho, pippi" ropade jag. Så jag ringde till mormor o morfar o frågade om de ville följa med till Eskilstuna och shoppa. Det ville det gärna. Så när vi hejat på Sverige och sett till att de fått guld i skidskytte och sjungit "mamonalsången" (jag måste lära mig den på dagis först för jag kunde inte den) så åkte vi iväg.
Det blev en hel del handlat till mig. Mormor var visst sugen på att handla. Fick bla en snygg vårjacka och en tröja. Valde själv en Bert o Ernie t-shirt som jag genast tyckte om. 
Mamma fick oxå nya tröjor, fast det var byxor hon mest behövde. Hennes mage har växt så mycket så den ser ut som en stor boll. Tänk att det ligger en liten bebis därinne. Mamma brukar klaga ibland när bebisen sparkar och lever rövare därinnne för då kan inte hon sova. Och ibland drar det så mycket så att hon inte kan gå. Då får jag vänta på henne. Men mest är det spännade när magen rör på sig. Jag brukar pussa och klappa den för då brukar bebisen knacka tillbaka.
Idag lämnade pappa mig på dagis men allt blev fel för mig. Fel bil, fel fröken mm. men mamma tyckte det var skönt att få en liten stund för sig själv innan jobbet.

Alla hjärtans dag



Detta fina hjärta har jag gjort på dagis till min mamma o pappa. Idag skulle vi ha varit på kalas hos morbror men Anton är sjuk. Hoppas han blir bättre snart.

I torsdags var jag med pappa till källaren och gjorde maskar o ormar av lera. Det var lite läskigt först att gå in men sen hade jag jättekul. Träffade en liten hund som heter Casper.
 

Igår hände nåt jättekonstigt. När vi kom hem från dagis mötte vi Emma och hennes familj. Det var underligt för hon ska ju vara på dagis. Så medan mammorna pratade så skottade jag snö. Emma har fått en lillebror och han var så liten. De bor visst inte så långt från oss. Tänk att vi aldrig har setts ute förut. Sen kom pappa o väckte mamma o mig o vi gick ut i solen o åkte bob. Har lärt mig att man ska skrika när man åker nerför backen av de stora barnen på dagis så det gjorde jag.
 

Idag är det som sagt Alla hjärtans dag och vi har haft en lugn förmiddag med lek o bus. Pappa har lärt mig cykla så nu kan jag cykla när bebisen ska ut på promenad. Vi har tankat Blixtenbilen, lekt brandman mm. Nu ska vi snart äta mat och sen ryktas det om att mamma o jag ska sova o pappa ska åka på fotboll.
   

Tack o hej, leverpastej!
Filip

två i sängen

Igår var vi pappafria jag o Filip. Anders åkte och träna och vi hade mormor på besök en stund. Trötta som vi var kröp vi ner i sängen lagom till Top model, men under reklamen innan programmet började somnade vi gott.
Kl 3 inatt kom Filip med kudde och kanin och kröp ner hos mig. Han ska alltid ha mammas täcke på natten. Så då hade jag Filip längs med ryggen som trampar med sina fötter och sen fick bebisen fart och sparkade runt i magen. Vips så var jag klarvaken. Precis när jag tänker gå upp lägger Filip armen om mig och kramas så då hade jag inte hjärta att gå upp. Fick ligga stilla en stund tills han tog bort armen. Då smög jag upp och tittade på TV (somnade visst en stund).
Halv sex kom killarna upp och då blev det Bolibompa och frukost.

Nu ska jag snart hämta Filip på dagis så blir det lite mys innan jag ska in till stan med jobbet och bowla. Filip ska få följa med Anders på keramik en stund. De skulle leka med leran och prata lite strunt med tanterna. Kanske hinner de med lite fika.


Hjälpredor

Igår började jag med Filips lekrum och till min hjälp fick jag två "hjälpredor". Filip plockade ut allt jag plockade i och Anders låg på soffan och tittade på. En liten kojhörna under trappen kom till av en slump till Filips stora förtjusning. Nu ska bara det stora bordet bort så att det finns en massa golvyta till bandy- och fotbollsspel samt att krypa i tunnlar och köra omkring med diverse cyklar. Min önskan är en stor matta på golvet så att det dämpar ljudet och det blir lite varmare.
  
Vi tror att Filip är inne i nån separationsfas just nu för han reagerar så stark när nån av oss åker iväg. Han blir så förtvivlad och ledsen så det knyter sig i hjärtat på oss. Ibland får vi känslan att han är rädd att vi ska lämna honom. Det går jättebra att lämna på dagis men det tror jag är en sån vanlig regelbunden grej och den kan han, men så fort han inte förstår vad som ska hända blir han så fundersam och brydd. Han vill gärna ha koll på var hela famlijen är och när han vet det så går det oftast bra.

I dagsläget vill Filip ha en lillebror som hans kompis fått. Han ska heta Leo eller Anton.

Sen vill vi alla passa på att gratta Morbror Magnus som idag fyller 33 år!!!


Följa John

Just nu tycker Filip det är roligt att leka Följa John. Han eller Anders springer först och den andre efter. Det klättras, hoppas, görs sidhopp mm. Filip tröttnar aldrig utan det är Anders som får ge sig först. "Mera springa pappa" tjatar Filip.

Nu har vi fått en kille som vill göra allt själv. På morgonen är det bara att vika 30 minuter till påklädning. Det är bara strumporna som vållar bekymmer. Ibland kan det vara frustrerande om man har lite ont om tid men oftast är det bara skönt att slippa allt bråk på morgonen. 

I helgen har det varit full fart. I lördags vaknade vi till ett vitt vinterlandskap. Så efter frukost gick Anders o Filip ut och skottade snö och sen för vi in till stan för att titta på grejer till Filips lekrum. Tala om att bli snopen när vi kom till Billiga Nisse och ingenting var där det varit förut. Omorganisation igen, hur orkar de. Hittade inte det vi ville utan det fick bli en trevlig familjestund istället.
På eftermiddagen blev det fika hos mormor o morfar, Anders tog på sig skidorna och åkte ett par varv vid golfbanan. På kvällen skulle det bli melodifestival, jag som är ett melodifestivalfreak såg fram mot det. Hade laddat med godis och allt. Men döm om min förvåning när jag vaknade halv tio och allt var över. Somnade visst gott när jag nattade Filip. Ja ja sånt är livet. 
I söndags var det riktigt snöväder när vi vaknade men efter att Anders skottat och begett sig av till Sussi för att lägga golv, klädde vi på oss och med mormor i bilen åkte vi till IKEA. Nu skulle vi väl äntligen hittat nåt till Rummet. Som tur var så var vi där tidigt så det var itne så mycket folk där. Filip visade vägen och när vi kom för långt efter ropade han "Mom efter mi" och viftade med armen som värsta reseledaren. Några saker blev inhandlade så nu kan vi börja så smått. Den stora rusten får bli när taket är lagt.
När vi skulle äta beställde jag köttbullar till Filip. Mattanten undrade om jag visste att det var tio st som ingick för hon tyckte att han var så liten. Ja, sa jag, men han är stor i maten. När han var klar fanns det bara en halv köttbulle kvar. Så nog kan han äta.
Innan vi åkte hem var det Toy´s r us som gällde. Filip blev så sur när han inte fick det som han önskade sig så han knöt armarna och händerna, tittade ner och visade hur tydligt som helst att han var sur. Men efter en liten stund hittade han Blixten och långtradaren i duplo och lyckan var gjord. Så hela eftermiddagen lekte han med den. När han inte fick mormor och morfar att gömma sig vill säga. 
På kvällen skulle vi bada och det brukar han tycka om men nu ville han komma upp efter bara 5 min. Han såg lite fundersam och ledsen ut så jag frågade vad det var och då längtade han efter sin pappa. Han var så ledsen och ville inte gråta så underläppen darrade på honom. Så när Anders kom hem var det en överlycklig kille som kom utspringandes och kastade sig om halsen på honom. Vilket härligt sätt att bli välkomnad hem på!!! Pappa är jätteviktig just nu. Pappa ska leka med honom och mamma får stå för markservicen. Jag brukar skämta med de om att de är bortskämda för på helgerna ligger de båda i sängen och vill ha frukosten framdukad. "Mamma laga mat" brukar Filip säga. Får se om det finns någon mat framdukad när jag kommer hem idag. Ska jobba sent så det ligger på de att fixa det.

Nu blir det Wienerbröd och fika.


Ciao.

 


Znark

Trött är bara förnamnet på hur vi känner oss idag. Kl 3 i natt kom Fílip uppkrypandes med sin kudde till oss. Han somnade om så gott när vi väl hittat kaninen. Värre var det för oss stora. Vi låg länge och tittade i taket. Kl 4 gav Anders upp och begav sig till jobbet. Jag gick upp halvfem och tänkte titta på film. Men vem kommer upp en halvtimme senare om inte FIlip. Han drömde och kunde sen inte somna om. Det blev Bolibompa och frukost istället. Nu börjar det kännas.

Filip historia.
I måndags vid matbordet undrade Filip om glassbilen skulle komma.
Nej, svarade vi. Den kommer på onsdag och idag är det bara måndag. Imorgon är det tisdag och då ska vi bada sen blir det onsdag.
Måndag, svarade Filip.
Igår vi matbordet började vi prata om vilken dag det var och vad vi skulle göra. Kom fram till att det var tisdag och baddag. I samma stund undrar Anders om han inte kan få en kram och puss.
Nej, svarar Filip. På måndag.

Den som väntar på nåt gott väntar inte för länge, eller....

Hemmet via filips ögon!

Nu fick Filip låna kameran i 20 minuter och här kommer de flesta av hans bilder. det blev typ 4-5 st som vi ej visar men resten får man ångra att man publicerar :-)
                                                       

Självporträttet!

F//

Helgen!

Till att börja med har jag exklusiva bilder från Gruvdopet, då de flesta hade batteritorsk eller glömt kameran hade alla fall Filip å jag med kamera som tog 5 bilder innan batteriet tog slut.

Annat om dopet kan man läsa via länkar på höger sida till sussi och kims bloggar men här kommer de...
     Lite suddiga men redan här visste vi att batteriet var dåligt..





Efter det speciella men fina dopet gick Filip, jag, Hannes, Lucas, Kusin Jenny och Majas syster Malin en kort men spännande tur i gruvan. Men det var det om dopet.

Söndagsutflykt med Pulka och Familj..


   


Sen var det dax att mata småfåglarna


   

Nu är det bara att vänta och se om det finns några hungriga småfåglar....

A//

RSS 2.0