Plantering

Idag har vi haft familjedag. Vi började på bvc och vägning samt mätning av Skorpan. Dagens vikt = 2730 gr och längd 49,5 cm. Det artar sig bra.

Sen for vi in till stan. Tänkte hälsa på kusinerna som jobbar men de var båda lediga. Passade på att handla pyjamas och lite annat till Skorpan och tala om att jag blev förvånad när vi kom hem. På ett av plaggen satt larmet kvar och inte har det pipit nånstans. Nu måste jag åka in och få det borttaget. Pust!!!
For vidare till Nisses. Köp av blomkrukor och blommor. Hade lovat Filip att vi skulle plantera så det var bara att hålla det löftet. Det blev blåbär och jordgubbar i hans kruka.



Sen blev det fortsatt lek ute i solen. Skorpan sov skönt i sin vagn och Anders o Filip hade vattenkrig. Tokigt tyckte Filip att det var.



Pappa ur Filips synvinkel.

Hela helgen

Vilken helg det har varit. Vi har hunnit med mycket. I lördags var vi ner till mormor o morfar på fm och hälsade på. Det mest traumatiska som hände var när vi skulle gå hem. Filip gick balansgång och ramlade. Han skrapade fingrar och armbåge. Morfar fick bära hem honom gråtandes och sen somnade han på stört. Resten av dagen var han bekymrad och ledsen över sitt finger. På kvällen grillade vi och då fick jag en härlig förnimmelse av sommaren.



I går åkte jag och grabbarna med mormor till Skultina på marknad. Filip fick rida, en höjdpunkt för honom, och vi småhandlade.
På eftermiddagen var det kalas för Anton. Filip lekte med Anton och Skorpan sov. När vi skulle hem var det en kille som protesterade. Han skulle vara kvar och leka.

   

Idag har vi varit på bvc med Skorpan och nu har kurvan vänt. Ersättningen har gett resultat så nu växer han så det knakar. Han gör det bebisar ska göra, äta och sova. Vissa stunder är han vaken och då ligger han o tittar. Undrar vad han fundrar på? Bvcsköterskan sa idag; En lugn mamma ger en lugn bebis. Hon tycker han är så harmonisk och nöjd och ser ut att må så bra. Känns skönt att höra. Som mamma kan man lätt bli partisk.

Badet gick bra med Skorpan även om det var lite ovant för mamma o pappa. Han sa inte ett ljud utan låg och tittade och sparkade med fötterna. Vilken skillnad, Filip skrek som en stucken gris första gången. Nu var han med och hjälpte brorsan att bli ren.


1 vecka

Tänk att det gått en vecka sedan Skorpan kom till världen. Nog för att det känns som han alltid har funnits i vår familj. Idag var det vägning på bvc igen och nu hade han inte gått upp mer än 10 gr så nu blir det tillägg till natten så han ökar i vikt lillkillen. Sen ska det matas varannan timme och hur lätt är det när han sover och inte vill ha??? Anders har försökt med ersättningen och det mottogs inte med sån stor aptit men lite får han iallafall i sig. Lite gul är han oxå så nu är det sol o mat som gäller.

  

På eftermiddagen gick vi ut hela familjen. Anders o Filip skulle skruva ihop ett bord och jag fick inte vara med. Jag o Skorpan tog en promenad istället. Den blev inte så lång för Filip hängde med och då hamnade vi i lekparken.
 
   

 

Filip är världens bästa storebror. Han pratar och pysslar om Skorpan eller "borsan" som han säger. Sen kan man helt plötsligt mycket själv när man blir storebror. Iallafall om man heter Filip Galin.
Nu ska vi snart bada båda killarna. Men först ska vi njuta en liten stund för Skorpan sover äntligen i sin egen säng för första gången. Det känns konstigt att inte ha ett litet knyte på armen.





+80

Nu har vi haft bvc på besök och det gick bara bra. Skorpan hade ökat 80 gram i vikt och det kändes skönt. Fick även se hans utskrivningspapper och allt såg bra ut. Efersom han har stort sugbehov fick vi ta till napp vid behov. Testade den och han accepterade den utan några protester. Men helst ska han "tutta" på mig.



Själv fick jag råden ät, drick, vila och håll dig varm!!!

Slitgöra

Igår var der grabbgöra ute. Farfar, pappa Anders och Filip slet som djur med stubbar och buskar. Kul tror jag att de hade men jobbigt. Nu är det bara att så gräs i väntan på det andra som ska göras. Jag och Skorpan koncentrerade oss på mat och vila.

   

Nu börjar vi komma underfund med vad Skorpan trivs med och inte. Han vill helst sova på sidan, vid bröstet, och inte nån annanstans. Då sover vi gott på nätterna med lite mat emellanåt. Så nu sover jag och smågrabbarna i våran säng och Anders sover på madrass i Filips rum.
Här kommer lite bilder från morgonmysstunden i sängen när Anders gick lös med kameran.

    

   
Minspel har han oxå den lille, precis som den stora hade.

Igår var Anders på utvecklingssamtal på dagis. På dagis är Filip en snäll kille som inte pratar så mycket. Han leker mest med Albin och brandbilar, arbetsfordon eller lagar mat.

Nu är Filip o Anders till tippen med skräp och på eftermiddagen får vi besök från bvc. Då får vi se om jag har nån kvalite på mjölken den här gången.

Nu kommer några bilder från middagen hos farmor i söndags.

   

  
Kusinporträtt av Filip

   

GRATTIS ANTON PÅ 1-ÅRS DAGEN!!!!

4 i sängen

Ja så sitter man här med en liten skorpa i famnen och en stolt storebror. Det känns fortfarande lite overkligt. Det gick ju lite fort när han väl ville komma ut.
Idag har det varit full fart hela dagen. Det började med läkarbesök på BB kl 10 och det måste erkännas att det var lite stressigt att hinna dit i tid. Det har ju blivit lite sena kvällar för oss alla och skorpan är ju vaken o äter på nätterna och i natt hade Filip lite jobbigt att vara utan sin mamma. Så sömnen är inte som den borde. Prover togs på skorpan och han vägdes igen. Hade gått ner till 2,5 kg och det var kanske inte det bästa men de tyckte att han såg så fin ut ändå. Sen blev det en lång väntan på doktorn. När han väl kom gick det undan. Allt såg bra ut och han var förvånad att han var så stark i nacken redan.
Filip hade 1001 frågor, som han har just nu, och underhöll hela väntrummet.
Sen for vi till IKEA för mat och lite shopping. Skorpan skapade uppståndelse och det var flera som kom fram och ville titta o prata. Visst är han liten men...
Efter det fick jag shoppa loss litegrann. Alla kläder vi har till skorpan är så stora så fick snabbhandla lite i strl 50. De är oxå lite stora men bättre iallafall.
   

Filip Har blivit storebror!

Jajamensan nu har lillebror "skorpan" Galin hittat hem! Visst lite tidigt men han har allafall tröttnat på att skumpa omkring i mammans mage. Det var ju tänkt att 3:e Maj var ett bra datum men natten till torsdag så gick vattnet och då är det bara så att en undersökning på förlossningen var beordrad. kl 02.00 var vi där och det var fullt pådrag men det erkännde de inte förrän nästa natt då vi var tillbaka.

Allt var lugnt och efter 7 timmar på förlossningen skickade de hem oss men en undersökningstid kl 10.00 fredag. Så under dagen var vi bara framför tv:n Camilla frustade lite emellanåt men värkarna la sig ganska snart och Filip var hos mormor & morfar. Dumt nog tittade vi på film å tv hela dagen å sov alltså inget förutom jag som slumrade någon halvtimma under filmen.

Klockan 21.30 hade Camilla jämna och ganska täta värkar så vi ringde och åkte in, mest för jag var orolig för att förlösa en unge hemma vill inte jag,. Men så fort vi klev in å kopplade på utrustningen som mäter blev allt lugnt. Vi var då ensamma på förlossningen å tackar för det för vi blev erbjudna att sova kvar i en förlossningssal vid 01 på natten och Jag somnade in i en sacco säck på golvet och millan i en säng.

Klockan 04.30 skriker Camilla att jag ska vakna, sov visst ganska tungt, bara för att tala om att det hade kört på en timma igen nu å det började smärta lite så jag lullade ut på toa och berättade att hon nog ville ha lite smärtslillande. Såg då på barnmorskan att det nog skulle dröja lite innan hon kom så jag kom i i rummet 04.35 ca å Camilla i upplösningstillstånd. UUhh åååhh ungen kommer!!!!  ja ha larma efter pseronal och hjälpte till med att få av brallor och panik kan jag lugnt säga. 04.52 har Camilla en Kille på 2815 gram och 47 Cm lång på magen...  Just nu går han under arbetsnamnet skorpan! Han e en riktigt go kille!

         


Brödera Galin!

Fixerat och långt ner

Har precis varit hos barnmorskan på kontroll. Allt såg bara bra ut. Tom blodtrycket var över förväntan. Trodde att det skulle vara högre pga lite dåligt med vila. Barnets huvud är fixerat och ligger väldigt långt nere så det är inte konstigt att det känns som det är på väg ut. De kraftigta förvärkarna gör även sitt till. Livmodern förbereder sig och jag med. Tänk om man kunde ta ett litet piller och sätta fart på förlossningen. Ska bli skönt när det är över. Vill kunna röra mig, få sova (trodde jag själv på det), men framförallt få se lilla pyret.
Väskan är packad, vagnen bäddad och snart även sängen. Allt är klart att ta emot den lilla.

Nu ska jag gå och vila lite. Se en film eller lyssna på musik. Får se vad det blir idag.

Tack för alla gratulationer på min födelsedag. De värmer gott!!!

Bland kakor och bullar

Igår hade vi kalas för min mamma. Hon fyllde tre år i min värld men lite mer enligt henne själv. Det var fullt med folk här så jag hade jämt göra. Inte förrän alla hade gått kunde jag sitta ner i lugn och ro och fika.
 Mormor sjunger medan jag och Anton dansar.
  Morfar o jag leker medan Anton klättrar i trappan.

På förmiddagen hade pappa o jag fått i uppdrag att städa medan mamma köpte tårta. Pappa städade och jag sorterade strumpor. Det är som att spela memory. Bara hitta de som är likadana.


Idag ska jag åka till dagis igen. Äntligen! Vem är det som har bestämt att man ska ha påsklov? Fast jag har haft ett kul lov så jag ska inte klaga. Men nu ska det busas hela dagen.


Knappt hade tussilagona tittat fram innan mamma hittade dessa i trädgården. Nu är väl våren här iallafalll!!

Äggmålning

Igår var jag och hälsade på Emelie och Joel. Ville gärna vara med pappa på taket men det fick jag inte så då spikade vi inne istället, jag och Emelie. Sen lekte vi med deras leksaker. Det vankades påsklunch och då fick vi barn måla ägg. Jag målade ett sen gick jag ut och lekte istället.

                                                                        

Maten smakade bra. Jag och Emelie mumsade glatt i oss sill och köttbullar. Sen bjöd vi alla på kaffe.

Efter maten åkte vi hem och då hade påskharen varit här med ett ägg till mig. Fullt med godis. Mmmmmmm.

Vi fick besök av Sussi och Roger på em och då blev det en massa lek och bus. Jag skrattade så mycket så det gjorde ont i magen. De hade med sig ett stort ägg till mig och i det fanns det en massa dinosaurier och en bil.

Idag är det fixardag hemma. Jag och pappa byter däck på bilen och mamma stökar runt inne. Jag ska få låna pappas hammare sen och spika lite. Det ska vara riktiga grejer säger pappa!!!
 

Lång fredag

Ja igår blev det en låååååång fredag hemma hos mormor o morfar. Jag hade så kul så jag ville aldrig gå hem.
Vi kom dit vid lunchtid och då träffade jag min kusin Anton och hans familj där. Jag och Anton lyckades av en slump hitta ägg som påskharen hade gömt i mormors skåp. Sen hade han även lagt paket i badrummet. Vilken lyckad start på den här dagen. Jag fick ett memoryspel och mecano.
 

Sen blev det mat och en massa lek och bus. Jag spelade memory med mormor, ritade med morfar, spelade orgel med Anton mm. Men det var lite dåligt med knäppande med kameran så det var bäst att jag tog över.
   

Jag och Anton lekte en massa. Men när jag ville var i fred så lurade jag honom att han skulle gå till hans mamma o pappa eftersom de ropade på honom. Man fick visst inte luras sa de stora men jag tycker att jag var smart. Då behövde jag inte vara elek mot honom samtidigt som jag fick ha leksakerna ifred. Vi lekte även jaga med mormor i hallen.


På kvällen blev lite hungriga igen vi killar så då åt vi lite mera mat innan det var dags att gå hem. Äntligen fick jag bygga med mecano. Mamma hjälpte mig bygga en motorcykel med sidovagn som hon blev stolt över, pappa blev nog mest förvånad att hon klarade av det. Nu på morgonen har jag justerat den.


Nu är det dags att ta på sig jobbarbrallorna. Ska till Emellie och Joel och lägga om taket.

                                                                                                                                     Puss i påsk / Filip

Blåkulla nästa

Idag har jag, mamma och mormor varit till Vallby och tittat på djur och varit i Blåkulla. Det var en massa barn där och jag tyckte att jag kunde gå med de så fick mamma o mormor vara kvar. Vi såg bla. hästar, grisar, ankor, lamm. kaniner. Man kunde även klättra i trappor.

  

Sen kunde man åka med häst eller traktor till Blåkulla och efter lite tvekan valde jag traktorn. Mormor och jag tog plats och sen bar det iväg. Framme i Blåkulla möttes vi av några påskkärringar som ville åka med oss men först skulle vi vara tvungna att äta några paddor. Det ville vi inte, då bjöd de oss på klubba istället. I deras godiskorgar låg det ormar.
Tur att inte mamma var med.

  

Efter Vallby åt vi Tex Mex mat innan vi åkte hem. Nu ska det bli påskmiddag med mamma o pappa och pappa pratar om sista måltiden innan fastan. Han har visst haft historielektion på jobbet. Fasta kan han göra själv. Jag hoppas på påskharen!!!



Glad påsk till alla nära o kära.

                                                                                                                     Kram Filip

Sömnig kväll

Igår efter maten gick Andres o Filip ut och sopade gatan. Jag tog chansen och gick o la mig och vilade. Somnade nästan. Har varit så extremt trött de senaste dagarna så det känns som jag ska svimma. Det blir inte bättre när man  sover oroligt på nätterna, drömmer en massa konstigt och svettas nåt kopiöst. Förrgår natt trodde jag dessutom att vi skulle bli tvungna att åka till BB. Sammandragningarna kändes helt annorlunda och magen var i uppror. Men än så länge är vi hemma.
I natt är det Filip som sovit oroligt. Han har drömt en massa konstigheter och gråtit i sömnen och snurrat runt. Naturligtvis påverkar det alla så lite sömn har det blivit för familjen Galin i natt.



Nu är mormor här och leker med Filip så jag får en stund att vila. Snart ska vi äta mat sen blir det nog godnatt en stund.

Ikväll ska vi heja fram Färjestad till GULD!

Hälla

Idag har vi varit på Hälla och storhandlat inför påsken. Vilken tur jag har som har så snälla föräldrar som ställer upp som barnvakt, bärhjälp mm. TACK MAMMA O PAPPA!
Mamma tog Filip o jag o pappa handlade. Sen for vi till Brunnbys gårdsbutik innan det blev mat på Max. Vi hann även se en massa flygplan och en polishund i träning. Spännande. Filip passade på att fylla fickorna med sten. På hemväg somnade Filip gott och sov sen i bilen medan jag plockade upp varorna. Det blev en deja vu för just så gjorde han mycket när han var mindre. Fick leta fram babyvakten från förrådet bara.
Nu åker Filip runt i trampbilen han fick när han döptes men han har det lite körigt för hans telefon ringer ganska ofta. Det är många som han måste prata med.

GRATTIS ADAM PÅ MOPPEDAGEN!!!

Kalas

Förmiddagen igår spenderade vi hos mormor o morfar tillsammans med Anton och Magnus. Det slutade med att båda kusinerna stod på varsin stol och diskade. Tänk vad lite vatten kan roa små pojkar.

Igår eftermiddag var vi på kalas hos faster Sussi. Det var en spänd Filip som inte riktigt visste vad som skulle hända. Han varvade aldrig ner och somnade därför inte. Väl hemma hos Sussi släppte blygheten ganska snabbt och han busade med både katter och kusiner.
   
När Filip släpps lös med kameran vet man aldrig vad som är målet. Amanda var ett givet mål idag. Självporträttet likaså.


Kan katterna så kan väl jag.

På hemväg somnade Filip bums och sov gott. På kvällen spelade han och farfar bowling.

Redan kl 8 i morse tyckte Filip att vi skulle åka hem till mormor o morfar och gå till lekparken. Han skulle få vara hos de medans jag skulle till barnmorskan. Halv nio var vi där och fick morgonfika och byggde med duplo. Sen kom kusin Anton med familj och då gick grabbarna ut med mormor och lekte i sandlådan mm.


Medan jag var till barnmorskan plockade Filip blåbärsris med mormor. Det visade han stolt upp för mig när jag kom hem igen.

Hos barnmorskan var allt bra förutom att blodtrycket gått upp lite igen så mer konkret vila är ordinerad. Så nu är det väl bara att lämna in ledighetsansökan och inse att det inte blir nåt mer jobb på ett tag.

När jag kom hem igen var det full fart i köket. Morfar o Filip gjorde potatismos, Anton o Magnus provsmakade korv och mormor stekte köttbullar. Man brukar väl säga att ju fler kockar desto sämre soppa men i det här fallet så smakade maten supergott!!!

Nu ska vi varva ner en stund innan vi ska krypa till kojs.

Utsålt

Vilket underbart väder det var igår. Alla njöt vi i fulla drag. Filip, Anders o farfar var ute hela förmiddagen och tvättade bil o traktor. De vårfixade cyklar mm. Farfar o Anders passade även på att inspektera taket.

 

På eftermiddagen ville Filip ut igen så då klippte de grenar och lekte i sandlådan.
Jag passade på att läsa en bok i solskenet och plocka med tvätten.

När kvällen kom åkte jag på bio med mormor o gammelfarmor. "Män som hatar kvinnor". Vilken bra film. Inte kändes det som 2,5 timme som man satt där. För andra gången som jag vet så var det kö in till bion i Sura och sen blev det utsålt!!! Förra gången var det Titanic.
Filp blev förtvivlad när jag åkte men det släppte visst ganska fort men det hade varit ganska många "Min mamma då?". Han och Anders åkte och köpte pizza och Filip åt halva sin. När jag kom hem möttes jag av en kille som strålade av glädje och jag fick världens längsta bamsekram. Då känns det bra att komma hem.
Det blev en sen kväll för alla igår och Filip är sliten idag. Nu sitter han o farfar o tittar på Hugo, snart ska vi till mormor o morfar en stund innan det blir kalas hos faster Sussi. Tur att vi har påsklov!!!

Tack mormor o morfar för de fina kläderna Filip fick efter Stockholmsbesöket.


Filip kommentar vid frukostbordet:
"Bebisen sparkar i min mage så jag kan inte äta mera."
(undrar vem som sagt det ett par månader nu)

Grillning

Ja nu är sommaren på väg. Grillen är tänd och solen skiner. Inne har vi börjat påskpynta och ute smälter snön bort.

  
 Anders njuter av sista ölen innan bebisen kommer.


Filip har påskpyntat i sitt fönster.

Nu har vi varit och träffat Allis o hennes mamma. Först blev det fika och sen lek i lekparken. De är så härliga tillsammans. Som syskon. De vet var de har varandra och behöver inte många sekunder innan de är igång.


På väg att träffa tjejerna.

Killarna på dagis tyckte att Filip var cool när han kom så här. De bestämde att de oxå skulle ha solglasögon på sig till dagis.

Skön morgon

Tänk vad mycket man hinner när man inte ska iväg på morgonen. Ingen stress, lång frukost och lek. Idag var vi så tidiga till dagis så vi tog en biltur. Hade sån tur att brandbilarna stod ute så de kunde vi titta på, sen åkte vi till hästarna och hälsade på. Fick även se tåg, traktor. lastbil och buss på vägen. Kan det bli bättre???
Nu har jag varit ute o fixat påskris och luktat på våren. Får en sån lust att ta en promenad i vårsolen men efter bara några meter drar magen ihop sig och det känns som bebisen är på väg ut. Tar små korta turer på gatan och runt huset för än får bebisen vänta iallafall i 2 veckor till.

I eftermiddag blir det marknad och cafébesök med Allis för att fira att vi har påsklov!!! 

Påskpyssel

Hade ju tänkt att påskpynta lite här hemma men idag blev det Filip som fick påskpyssla istället. Det blev både kruka och äggkoppar. Nu ska vi plantera lite gräs och se kycklingarna komma fram.

  

Sen kom det stora pappret och penseln fram för än var inte konstnären klar. Ni kan väl alla se vad han har målat?



Facit; Tågbanan med en bro som tåget åker under.

Nu har jobbarbrallorna åkit på och arbetshandskarna sitter där de ska. Grabbarna är ute i garaget och putsar på min bil. Kommer nog ha en fin vårbil innan de är klara.

Vårbalkong

I går eftermiddag kunde vi inte låta bli att sopa på balkongen och göra fika tills pappa Anders kom hem. Det var så skönt att sitta i solen och bara njuta. Det finns hopp om våren!!!
 

Filip var på ett strålande humör när brandbilsskorna och kepsen kom fram.



Humöret blev inte sämre när han fick följa med Anders ut och tvätta bilen. Innan de var klara var Filip dyngsur men kul hade han haft.
 

Idag ska jag nog påskpyssla lite. Lite vårpynt ska väl komma fram. Men nu ska vi först äta lite frukost.

April, april

Denna dagen är det ok att luras, eller... Har ännu inte gått på nåt, iallafall inte vad jag vet.
Nu är jag på jobbet och hälsar på. Måste avrapportera lite vad som hände när kollegan var borta förra veckan. Härligt att bli så välkomnad som jag blev av både barn o vuxna. Då känner man sig uppskattad och saknad.

Idag kan man känna att våren är på väg. Solen skiner och VÄRMER härligt. Ska nog sitta en stund på balkongen och mysa innan jag ska hämta vilddjuret.
Ja igår var Filip en trotsig, envis kille. Först tog det 30 min innan vi kom från bilen och in. Han var sur o grinig för han skulle till morfar o fika och inte vila. Tårarna sprutade och han gömde sig bakom huset. Helt plötsligt vände allt och han kom gladeligen in och somnade på 5 minuter.
När han vaknade gick vi ner o fikade hos mormor o morfar o fikade. Då fick Anders en lugn stund för sig själv. Han var lite sliten efter jobbfesten.
På kvällen kom farmor o bjöd på semla. Då var det Anders tur att bli testad av sin son. Farmor skrattade glatt och mindes tillbaka. Alla verkar tycka det är kul att han har humör och visar vad han vill eftersom han oftast är så foglig. Men det tar på krafterna!!! Farmor hade med sig kläder o skor vi fått ärva från sysslingarna. Filip hittade genast några favoriter.




Nästa trotsvända var när han skulle gå o lägga sig. Ingenting passade och krokodiltårarna kom fram. Men innan vi somnade var vi kompisar alla tre.

I morse dök farfar upp från källaren. Filip blev jätteglad och de hann med att läsa några böcker innan det var dags att åka till dagis.

GRATTIS FASTER SUSSI PÅ FÖDELSEDAGEN!

RSS 2.0