Det hamras och spikas

Det har varit full fart hela helgen. I fredags börjades det att rivas tak och det fortsatte i lördags. All heder åt de som slet i värmen. Filip fick följa med upp på taket och titta och kunde konstatera att inte Karlsson bodde där.

    

  

Jag tog barnen, mormor, kusiner och åkte ner på samhället. Vi tittade på brandbilar och åkte karusell. Det klättrades och kördes i brandbilen och Filip hade nog kunnat vara där hela dagen. Han ville inte spruta med slangen eller prova brandmanskläder. Han fick vara brandmästare istället.

 Karusellen var lite otäck så Filip ville blil avsläppt.

   

I söndags var vi på marknad i hettan. Vi åkte tidigt men det var ruskigt varmt. Vi såg Magnus Samuelsson dra en buss, handlade lite och åt glass. Det blev även lottköp och karusellåk.

 Bilarna var bättre än kaffekopparna.

Efter lunchen åkte vi in till Bäckby där det skulle bjudas på mat och umgänge. Det blev en skön eftermiddag i skuggan.

  

Nu har vi flyttat ner till källaren så vi kan sova lite bättre. Noel passade på att somna i sin egen säng medan vi höll på och han brukar passa sina mattider men inte igår kväll. Jag skickade ner Filip o Anders så de kunde gå o lägga sig medan jag väntade på Noel. Kl nio skulle han äta men han sov så gott och vaknade inte förrän 2,5 timme senare. Då var jag ganska så trött. Men det är skönt att han börjar kunna sova i sin säng nu även om det är på mage.
Noel har verkligen förändrats denna vecka. Nu är han vaken mera och kan lligga nöjd i sitt gym och leka. Han är visserligen väldigt social och vill gärna ha nån att prata med. När han känner sig ensam gnyr han som en liten hundvalp.

På förmiddagen hade vi besök av Allis och Ullis. Det tog en stund innan de började leka men sen var det full fart.

 

Uppe på taket har det brakat och knakat. Stackars grannar. Halv åtta var det ett herransliv så det var nog ingen som kunde sova. Pga av oväsendet flydde vi till mormor o morfar vid lunch. Det blev mat och sova där.

 Även vatten behöver klippas.

Svettiga dagar

Nu när Filips feber är borta igen så svettas vi av den stekande solen istället. Dagarna har varit fulla av bus och lek med mormor.
I onsdag kl 7.15 plingade det på dörren och de var här med byggställningen. Påhittiga Filip passade på att gå ut på trappen iförd pyjamas och blöja för att se när de lassade av. När jag gick och duschade stod han i köksfönstret men när de flyttade gjorde han det med. "Mi såg inget mamma" fick jag till svar när jag frågade vad han gjorde på trappan.
Så i två dagar har vi hållt oss hemifrån och då har mormor ställt upp. Noel har chockat oss genom att sova i vagnen och varit så nöjd och glad.
  
  bus med morfar
 Filip har tagit av sig skorna

Igår var det både 2 månaders läkarbesök och 22 års kalas. Det ena för Noel och det andra för Robin.
Läkarbesöket gick jättebra. Noel låg stilla och tittade sig omkring medan doktorn bände och vred hit och dit samt lyssnade och tittade. Allt såg bra ut och de tyckte att han var en mycket fin liten kille.

På kalaset bjöds det på smarrig jordgubbstårta och fotboll. Allt mycket uppskattat.
  

Idag stod det kusinlek och bad på schemat. Det är så kul att se dessa killar tillsammans. Ena stunden så tillrättavisar Filip Anton och nästa så gör han en massa bus själv medan Anton skrattar. Vilket utbyte de kommer ha av varandra. Två huliganer och en tredje som snart kan hänga på. Hujedamig!!
   

  kusinkram


 
Filip försöker sparka bollen högt upp i luften.


Noel vänder sig.

Snart kommer Anders hem och då ska det börja rivas tak. Tre dagars rivande i värmen. Pust! Jag tar killarna och går ner på Suradagarna istället. Men om jag får iväg Filip återstår att se. Han har väntat flera dagar på det här. Han ska ju få följa med upp på taket har Anders lovat. Måste ju se om Karlsson bor där...

Mitt sommarlov

Mitt sommarlov startade jag med att få feber. Vaknade med blossande kinder så mamma ställde in utflykten vi skulle göra. Så igår vilade jag mest eller passade på att gosa med mamma.
Idag var jag mycket piggare. Febern nästan borta och jag hade lite ork i kroppen. Mormor var här en stund och då fick hon läsa böcker. Jag älskar att lyssna på saga.
Har även hunnit med att leka med vatten och hjälpa mamma med disken.
 

Brorsan har fått för sig att han ska sova på mage, fast små bebisar inte ska göra det. Det är mycket han gör som han inte borde. När han ligger på mage sätter han i båda fötterna och trycker ifrån. På så sätt tar han sig framåt. Idag snurrade han även runt från mage till rygg när han låg i sängen. När han är i knä hos nån vill han bara resa sig och sitta eller stå. Han passar på att ta några steg eller så klättrar han iväg. Det tycker han är kul.



Mammas guldgossar.

blixtar och dunder

Ja så har det varit midsommar oxå. Vi trotsade vädret och åkte till Skantzen i Hallstahammar. Lagom till dansen öppnade himlen sig och Tor hälsade på med sin häst och vagn (åska o blixtar). Regnet stod som spön i backen så vi åkte hem och fikade istället.

  
Anders försöker få med sig Filip i dansens virvlar men en trött kille satt hellre o vilade sig.

På kvällen grillade vi lite och efter en stund somnade Filip gott i soffan.
Nu har årets ljusaste natt varit så välkommen mörkret.

Idag får man tillbaka hoppet om en solig sommar. Härligt!!!

 
*Hårdträning inför sommarsäsongen.

Sökes!!!



Japp då var det dax! på fredag/lördag kan man få komma hit och plocka ned takpannor, det ÄR jättekul att jobba gratis. Ansökningshandlingar kan man lämna som kommentar!! 

Anders//

bilder


Två guldgossar!


Filip ÄLSKAR sin lilla dvd han fick av faster Sussi.


Noel 2 månader.

kajaktur med mina jobbarkompisar hos Totta i Söderbärke

Så här härligt kan man ha det en måndagseftermiddag då man jobbar med mig. Visst fick vi betala men vi kom iallafall iväg tillslut och trotts vädret. Vind å regn vad gör det..

Lite förberedelser inför turen, några av oss hade inte paddlat mycket så inpassning och torrpaddling först...

         

Sen bar det iväg ut på barken i nära meterhöga vågor, (då tog inte jag fram kameran), och en liten rundtur söderut.

     

När vi kämpat i motvind och en kort regnskur så kom vi till Totta lilla sjö som han ar vid när han växte upp, kul med tjuvfiskehistorier osv..
     

Sent men väl behövligt blev det mat på "pipiisland" som bärkingarna kallar den å måsarna var inte glada, undrar varför...
   (notera ölen bakom) 
   


Detta bjöd köket på och gissa om det var gott!!!

Och på dessa bilder vill jag att ni noterar att solen skiner....
       


En riktigt skön eftermiddag på jobbet!!!

Kalas

I lördags var det dags att fira farmor Gun som i dagarna fyller 80. Grattis!!!! Det bjöds på en massa god mat, glass och jordgubbar och naturligtvis fika med tårta. Det smakade gott och vi åt alla med god aptit. Anton och Filip stod för underhållningen med god hjälp av Anders C. Filip fick alla att leka "hunden och benet" med honom och det var en syn för gudarna när de stora kröp omkring på golvet och lekte hund. Obetalbart minne!

 jubilaren

  underhållningen

   några gäster

    Voff


79 år och 10 månaders skillnad

Här hemma ska det bli renovering och rokad på rum. Vi flyttar ner alla sovrum och det ska bli lekrum i vårat gamla sovrum. Kul med förändring och nytt. Vi var till IKEA igår o köpte bord med pallar till grabbarna. Ska upp på vinden hos mor o far och se om mina gamla möbler finns kvar. De skulle passa i grabbarnas rum.

Noel lär sig nya saker hela tiden. Ligga still är inte hans grej.

   Titta vad jag kan!

Groda och surikat



Denna lilla kille som kom till oss för 8 veckor med raketfart (22 minuter), efter 27 timmars väntan, har nu vuxit och blivit stor. Dagens mått; 56 cm och 4320 gr. Vi börjar lära känna denna krabat och vad han vill. Han är en kille som vill vara med och inte ligga själv nånstans. Han är glad och skrattar ofta, pratar och visar med hela kroppen hur han mår. Sover bäst i famnen, på mage.  Älskar att bada!
När han sitter i famnen lyfter han huvud o rygg så han sitter rakt och kan speja. Därför kallar jag honom för min lilla surikat, det är ju spejande djur. Så nu har jag en groda (Filip) och en surikat.

 

33

Fy farao för sommarförkylningar. Har åkt på en rejäl med hosta och allt därtill. Har haft huvudvärk under veckan men trott att det berott på sömn- och/eller vattenbrist. Men i söndags slog det till på bara några minuter. Fick feber mm och Anders var borta i Tullinge på cykeltävling. Det var tur att det var sen eftermiddag så det dröjde inte så länge innan han kom hem.
Hur gick det då för honom? Mycket bra måsta jag säga. 44,5 km på 2.45 tycker jag är bra. En 33:e plats. Nåt att vara stolt över.

 Anders medalj.

I lördags åkte vi hem till Faster Sussi och grillade korv i regnet och busade med katter och kusiner.

   

Söndag kväll badade grabbarna tillsammans. Sen åkte kameran fram och det blev några bilder på "botan".

    



Filips bild på lillebror.

Idag ska Anders på möte med kostymnissarna såhan blir sen. Morfar hämtar Filip på dagis och jag får kurera mig. Imorgon är det skolavslutning och jag är inbjuden och vill gärna åka. Filip ska få följa med mormor till hennes skola.

P.S. Såg ni bilden på Noel i Västeråsaren? D.S.

Sommaravslutning

Igår var det sommaravslutning på dagis. Inte hade vi någon sommarkänsla eftersom regnet stod som spön i backen. (förra året var det sommarvärme och strålande sol) Men vi kunde ju som tur var sitta inne o äta. Vi bjöds på sång och jordgubbstårta. Filip ville inte sjunga men var iallafall med sina kompisar därframme. Jag fick sitta med till en början men sen gick det bättre. Här hemma sjunger han mer o mer. Det är så gulligt att höra det. Vi grillade korv och åt sen smaskig tårta. Innan vi gick hem blev det skattjakt och ballongutdelning. Passade även på att skola in Noel. Han låg nöjd i Helenas famn och tittade när han hade ätit. Om lite mer än ett år ska han ju börja på Brumma. Oj oj oj vad det går fort.

 

   

Idag har vi varit och hälsat på Magnus och Anton. Det blev en massa bus, kramar och pussar.


Det är bara så

Tänk att det alltid ska följa en jobbig natt efter en jobbig dag. Så var det igår. Noel hade bestämt sig för att inte sova om han inte fick vara hos mig och då passade Filip på att göra en massa hyss. Vad gör man inte för lite uppmärksamhet!?! Vädret var emot oss så ut kom vi inte heller. Filip har dessutom lagt sig till med en massa uttryck somjag alltför väl känner igen.

Ex. Noel ligger i sitt gym och leker. Filip börjar snurra runt på gymmet och Noel blir ledsen. Jag undrar vad Filip gör och han svarar: "Det gör inget mamma, det bara blir så ibland."

Allt man ifrågasätter svarar han; "Det är bara så!" Så är det inget mer med det.

En kväll vid matbordet började Filip göra bubblor i vattenglaset. Jag tittade på honom och då sa han;
- Jag får göra bubblor hemma inte på dagis säger Anki.
- Du får inte göra bubblor hemma heller, svarar jag.
- Jo, det säger Anki, kontrar Filip.

Det fröknarna säger på dagis tar han visst på allvar. Ska kanske ta hjälp av de? Det är väl tur att han lyssnar där och trotsar hemma. Ganska sunt beteende.


Anders visade Filip att man kan ha vatten i kaffebryggaren, så nu bryggs det mycket kaffe!!!

Natten ja, vad ska man säga. Ibland undrar man varför man skaffade barn. Inte var det för att man skulle sova bättre iallafall! Men när de skrattar o ler och man får en bamsekram o puss vet man!!!

Sol i massor

Vilken härlig helg det har varit. Varmt o soligt. Men det negativa med det är att vi får en bastu inne. Måste flytta ner när gästerna har flyttat ut!

I lördags tog jag och Noel med oss mormor till Eskilstuna på en shoppingtur. Det var en mysig dag. Mamma o jag brukar ha det bra när vi är borta tillsammans. Inga pretantioner, utan vi tar det som det kommer. Lite mat o fika så är vi nöjda.
Det blev en hel del handlat. Kul att få handla lite kläder till sig själv men lika kul att hitta nåt till killarna.
Noel skötte sig bra. Han vill ju helst sitta i famnen och vara med men nu låg han tom med nöjd i vagnen och tittade. Fick ett härligt ögonblick med honom när han visade att han blev glad när han såg mig. Han började skratta och prata och vifta med armar o ben. Då blir man varm i modershjärtat.

Igår överraskade vi min farmor och tog med henne till Taxinge. Där anslöt även min faster Elisabeth och Magnus med familj. Har ni aldrig varit där och fikat - gör det. De har ett gigantiskt utbud och det smakar underbart. Grabbarna tittade på djur och arbetsfordon, lekte i lekparken, spelade fotboll och kunde springa av sig på de enorma gräsytorna. De tittade båtarna som for förbi och hann väl fika en lliten stund. Filip hade själv valt tårta och den mumsade han glatt i sig. Såg ut att smaka gott.



De tre musketörerna



sommar=jordgubbar



Filip har ritat av sig själv. Längst upp i hörnet har han ritat farmor Gun och Elisabeth.

RSS 2.0