stor kille

Ja det är bara att konstatera att Filip börjar bli stor. Jag har försökt få honom att gå själv till skolan eller hem men han har inte riktigt vågat men för bara nån vecka sen sa han att han ville. Det var lite nervöst till en början att släppa iväg honom själv men nu har han både gått och cyklat själv. Nu har jag dessutom fixat ordning en av våra gamla mobiler så han kan ringa när han är framme. Så nu känner jag mig lite tryggare. Det är väl så här det ska vara när de blir alltmer självständiga. Snart ser man väl knappt till honom. 
 
 

sköna söndag

Ja så är denna helg snart slut. Har försökt att njuta av solen så mycket det har gått. Igår var jag o mamma o handlade presenter till Noel och kusinerna som alla fyller inom ett par veckor. Sen blev det fika ute i solen med bror o hans famílj. 
Under dagen hade grabbarna varit med Anders o hälsat på Galinsläkten. 
 
Idag har Filip lekt med en kompis. Noel vill så gärna vara med de stora grabbarna men det är inte alltid så popuärt. Just nu är han dessutom inne i en fas som inte är så rolig. Hans humör skiftar från noll till hundra på en sekund. Sen tar det en lång stund innan han lugnar ner sig och att övertyga honom är stort omöjligt. 
 
                                        
 

sol

Vilket härligt väder det har varit idag. Vi såg till att vara ute en lång stund och leka och bara njuta. Vi passade även på att äta lunch ute. 
Det var en sån mysig stund när grabbarna satt tillsammans på en filt och lekte och pratade. Helt plötsligt var Noel tyst en lång stund (inte så vanligt) sen sa han; Det här är livet. Hör hur vackert fåglarna sjunger. 
Och det gjorde de verkligen. Det var inte de där kraxiga, skräniga kråkorna från igår mamma, utan någon sort som drillade vackert. 
 
 

På bättringsvägen

Ja det har varit en tuff vecka här hemma. Filip blev riktigt dålig i söndags. Tror att han hade ett migränanfall samt att febern steg snabbt. Nu är han nästan feberfri men riktigt förkyld med hosta. Noel har passat på att vara riktigt trotsig och testat alla gränser hos både mig o sin bror. Men nu ser vi framåt och hoppas på att få njuta av solen i helgen. 
 
 
Jag blir så glad när man ser dessa underbara sticka fram. De vet man att våren är på väg!
 
 

sjukstuga

I fredags var jag ledig så efter att Filip slutat skolan åkte vi till badhuset för en stunds lek och simmande. Filip som nu kan simma ville så gärna vara i stora bassängen och åka störtvågen men till hans stora förtret var det flera klasser från högstadiet där. Men han lyckades få åka några gånger mellan lektionerna.
I lördags åkte grabbarna med Anders till Skinnsberg för att köra orientering inomhus. På em gick vi till mormor o morfar på kalas. Filip valde att stanna kvar och sova över. 
Igår när jag skulle hämta hem honom hade han jätteont i huvudet och var stekhet. Han bara skrek och grät när jag skulle få hem honom. Väl hemma förökte jag få i honom alvedon men allt bara kom upp igen. Lyckades tillslut få i honom en halv tablett. När den verkade blev han snabbt piggare och tyckte att han kunde leka med en kompis. Men sen somnade han snabbt. Når han vaknade frös han och svettades omvartannat så han stod länge länge i duschen. Sen bäddade jag ner honom och han somnade gott igen. Men i natt har han drömt och farit runt i sängen, frusit och svettats. När han vaknade hade även förkylningen kommit. 
Noel passar på att vara sympatisjuk. Han försöker hosta lite då och då.

trött måndag

Igår byggde vi lego nästan hela dagen. Försöker få ihop alla bilar eftersom Noel vill leka med dem. Det är ett evigt pusslande. 
På em var det fotbollsmatch mellan föräldrar och barn. Tack vare Anders självmål så vann barnen med ett mål. Efteråt bjöds det på fika. Om bara en vecka drar utesäsongen igång. Då är det adjö till den varma hallen de tränat i hela vintern. 
När vi kom hem skrev Noel detta brev. Då blir man glad i hela kroppen.
 
 

Japp vi är tillbaka

Ja nu är vi tillbaka igen efter ett långt uppehåll. Vet ej om någon fortfarande tittar hit ibland men om nån gör det så är ni välkomna. 
Idag lördag packade jag och Noel ner lite fika och sen hämtade vi upp Sussi och för mot en butik, Lilla mormor och jag, i Horndal. Efter en massa slnirklande på småvägar i snömodd och kraftig vind hittade vi dit. VI ahde höga förväntningar men de infriades dessvärre inte. Så lite smått besvikena begav vi oss hem igen. Nu hittade vi en större väg så resan hem gick bättre, Man kan undra varför eniro lurade ut oss på den andra vägen... VI stannde till vid en annan affär i Tillbarga, House of Helene. Den affären hade allt och lite till som vi önskade oss. Så med lite nytt i kassarna tog vi en tur till Hälla innan vi för hem igen. 
Under tiden hade Anders och Filip varit på orienteringstävling, Filip kom 3:a, samt även hunnit med att gå på bio. Nu blir det Superlördag och en lugn stund hemma. 
 

RSS 2.0