Bråttom

Nu har vi haft ett par nätter utan sömn eller lite sömn. Igår var vi vakna från halv tre till ca halv fem. Vaknade av att Filip klappade mig på axeln och sa; Mamma, det börjar bli ljust ute. Tittade upp med en konstig känsla och såg att klockan visade på 8. Nu blev det bråttom att hinna till dagis. Filip skulle ju dit och ha språklust. Det ville han inte missa. Och eftersom han varit lite känslig vid dagislämningen efter julledigheten så var väl det bra.Så det fick pyjamas under overallen för Noel och smörgås i bilen för Filip. Själv fick jag skotta ut oss eftersom i Sura plogar man inte förrän det nästan slutat snöa. Så gissa om det var en stor vall. Vi kom till dagis bara fem minuter försent så vi hann till språklusten med marginal. Själv fick jag frukost vid tio och sedan satt jag o Noel i fåtöljen medan han sov i ca tre timmar.

I natt har vi sovit bra. Underbar känsla att vakna någorlunda pigg. På fm har vi haft besök av Allis och vi har bestämt att vi ska åka till Vimmerby i augusti. En liten 4-årspresent till våra barn. En mamma-barn helg!!!

 syskonlek

 nästa Zlatan

  Noel i full action

sömnlös i Surahammar

2 nya tänder, slemhosta och 3 timmars sömn. Ja så såg natten ut för Noel och då är det flera som är ofrivillgt vakna. Efter en timme ger man upp och bara finner sig i sitt öde. Vad visar de på dumburken mån tro??? Inget speciellt bra men nåt att vila ögonen på medan man vaggar knyttet.Efter 4 timmar finner han äntligen ro och somnar gott igen. Då börjar Filip prata utomjordiska, det är iallafall inget man förstår, och man inser att han drömmer. Så kan det se ut en ganska ovanlig natt, tack och lov, här på Klockartorpet.



Här ovan grävs det en snögrotta. Med tunnel. Den blev så pass stor att Filip kunde sitta i den och fika medan Anders fick nöja sig med att ligga på mage,

walking baby



Att Noel är envis har han nytta av nu när han håller på att lära sig gå. Han har även en övertro på sin förmåga så han släpper det lilla stöd han har och ger sig ut på egna äventyr. Men eftersom han inte alltid har balansen med sig så gäller det att vara med. Som ni kanske förstår så är det nästan bara gåträning som gäller för Noel hela dagarna och när de små liven ska lära sig nått nytt påverkar det nattsömnen, men tvärtemot vad man tror. Den blir oroligare. Så z z z z z z z z z z z z ...............

blodvite

Ja idag uppstod det blodvite när Noel hoppade i sängen. Hoppa är nämligen det nya han har kommit på att man ska göra när man är i nåns knä, sitter i stolen eller i sin säng. Idag gick det så olyckligt till att han slog i munnen i sänggaveln så blodet sprutade.



Dagen annars har varit ganska lugn och vi tar dagen som den kommer. Man märker på Filip att han blir piggare ävan om orken tar slut vid lunch första gången och sen lagom till Bolibompa.

   



Tåglek med farfar

ojsan hoppsan

Ja ha nu har det hänt, jag har bokat in mig på mitt livs första spinningpass, (tänk om jag halkar å stukar foten inan:-))
får se om jag överlever... Har ju bokat in ett MTBlopp 13 juni å hoppas köra STAR (stockholm adventurerace) helgen efter!

Anders//

Julstädning

Filips feber vill inte riktigt ge med sig fast den har sjunkit rejält. Passar nu på att städa ut julen. Lite i taget försvinner den och det känns bra. Snart ska väl påskpysslet fram...

Noels framtänder kliar och vill inte komma fram. Han löser det genom att gnaga på allt.

 "kittlar dödskönt i munnen"'

 Noels nya outfit i vintervädret. Supernöjd med second hand köpet.




tapper och lojal

Ja just de orden, tapper och lojal, beskriver Filip väldigt bra. Igår em, efter en heldag med mormor, var han helt slut och klagade på ont i benen. Han hade så ont att han tom grinade. Vi trodde det var växtvärk och stoppade om honom i soffan. Men han ville aldrig riktigt piggna till och när jag satte mig hos honom upptäckte jag att han hade feber, 39 grader visade det sig. Medicin ville han inte ha men eftersom jag sa att han skulle ha det gav han lojalt med sig fastän han var så ledsen. Efter en timme studsade han upp ur soffan och sa att nu mådde han mycket mycket bättre med gråten i halsen. Han intalade sig själv att nu var allt bra och åt lite hamburgare. Men när han ringde till mormor och tårarna rann medan han sa att han var bra igen tyckte jag så synd om honom. Kämparnas konung!!! Feber har han fortfarande och sover som bäst just nu. Är inne på sin femte timme och vill inte vakna. "Jag är inte trött", säger han när han tittar upp innan han somnar om igen.

För er som är nyfikna. Anders har träningsvärk idag...

Hockey premiär!

Sådär ja nu har allafall jag vid 36 års ålder gjort min ishockeypremiär. Vi hade en avdelningsaktivitet på jobbet å det var ju "bara" nitton år sen man stod på skridskor så varför inte!!!!

Vi åkte till Smehallen i Eskilstuna och bara att få till all utrustning var ju en klurig uppgift, försökte få på armbågsskydden som benskydd men det funkade inte så bra.

Uppvärmningen på isen vara vinglig, det satt inte kvar den "grymma" skridskotekniken man hade förr. måste varit för stort spann i slipningen, tror de var back-slipade skridskor som jag fick. Å aj aj aj vad man har varit bra på intervallträningen, efter två byten å maxpuls så insåg man att det var ca 55 minuter kvar på isen. En bit in i andra perioden höll jag på att svimma på bänken av utmattning men fick nya krafter i tredje. Inga mål men det slutade trotts mina uteblivna mål 7-7. Detta måste göras om.   Så djävla kul helt enkelt. Å det mest otroliga var väl att ingen skadade sig, vi var ju allafall 32 pers. 



      


 


Idag blir det vila, har en liten känning av kanske träningsvärk tror jag....

Bambi på hal is

Ja precis som Bambi kände jag mig idag när jag stod på skridskor för första gången på många, många år. Men efter en stund kom känslan tillbaka även om det var på stela ben jag tog mig fram. Filip nöjde sig med att spela hockey med skorna på.

 

Känner mig lite avundsjuk på min far o bror som rapporterar från ett soligt och varmt Barcelona att det är glassväder, italiensk kokosglass dessutom. Längtar!!!! Jag oxå!!!! Sol o glass!!! Vi får väl smaka på Ben o Jerryglassen som vi blivit rekommenderade. Kanske kan få samma feeling.




Rutiner

Ja så är alla helgdagar slut och vardagsrutinerna infinner sig så smått igen. Filip har börjat på dagis igen, med viss tvekan, och Noel och jag har varit på Öppna förskolan. Tänk vad det har hänt saker med de små på ca 1 månad som vi inte setts. Fort går det.

Idag har vi varit nere hos morfar o sagt hejdå för han åker till Barcelona på fredag med Magnus. ( en tidig 60-års present) Filip öppnade pizzarestaurang och fick genast hjälp av lillebror till hans stora förtret.



Noel har börjat gå efter möblerna nu och ibland så släpper han taget och står hur stadigt som helst. Har man dessutom ett lock att äta på så glömmer man gärna bort allt.





Här hemma har vi fortfarande en kock som lagar underbar mat varje kväll. 

 

I söndags var vi på julgransplundring men tro inte att Filip tog ett enda danssteg. Nej han väntade på Allis som tyvärr inte kom. Han lekte grotta med Anton under bordet, tog lotter och fikade. Han hade kul på sitt sätt. Och även om man inte dansade fick man en godispåse av Tomten. På fredag är det dax för plundring på dagis. Kanske han dansar då, eller inte!!! Spelar inte så stor roll bara han är nöjd.

Lördagsbad

Igår var det premiärbad i Suras badhus för Filip. Han och Anders åkte dit på fm och de var inte ensamma. Många hade tagit sin tillflykt dit nu när det inte går att vara ute o leka. De hade en underbar fm tillsammans. Jag o Noel fick besök av mormor, så nu hade hon o Noel chansen att leka tillsammans utan en storebror som pockade på uppmärksamheten.

 Början på krypläge. Inte populärt hos Noel.

 Har du städat under mattan, mamma?
 
 Snören smakar gott.
 
 Allt ska skakas och hamras med.

 Har så smått börjat gå efter bordet men en hand är det bästa stödet.



När det kliar i tänderna är snöre ett bra tips!!!

Ny kock i stan

Idag fick vi en ny kock här hemma. Filip visade sin kapacitet och lagade korv stroganoff (med viss assistans). "Jag ska bli kock och jobba på restaurang när jag blir stor", sa han och sa om sin mat "det här var jätte-, jätte-, jättegott!!!"

Annnars har dagen bjudit på bvcbesök. Trots sin matvägran i en vecka hade Noel nu ökat till 7,830 kg och blivit 69,4 cm. Han var på ett strålande humör och bjöd på sig själv.

 
Filip o Noel i samma åldersklass.

   Vad kan man göra med detta????

Noel undersöker, läs demolerar, granen.

 Vad säger ni nu då???

Nattsudd

Jag har aldrig varit mycket för nattsudderi. Har ett stort behov av sömn och blir ingen normal människa utan ett visst antal sovtimmar. Visst med barn lär man sig leva med sömnbrist men till viss del. Och nu när Noel inte sover mer än två timmar i sträck innan han vill ha mer mat eller nåt annat blir det extra kännbart. Så i natt när lillkillen var vaken 00.20-04.00 känner man sig lite mör. Han gnällde och snurrade runt och kom aldrig till ro fastän han "sov". Mat, torr blöja - inget hjälpte. Till slut fick han lite alvedon för att se om det var tänder som spökade och gjorde ont. Då somnade han ganska omgående och sov några timmar tills brorsan kom och ville gosa. Nu är det full fart. Frukost avklarad, 1,5 portion gröt för Noel innan han var nöjd och en leverpastejsmörgås till Filip.

Tack och hej, leverpastej!!!

Å läderbröllop firar.....

.......Farsan med att åka till stockholm å kolla AIK-VIK på Hovet..




3 år = läderbröllop

Nu på morgonen är det skönt att stoppa fötterna i de varma sockor jag fick på julafton. Tror inte det är sant men termometern visar på -29 grader. Burr burr!!! Filip och jag skulle göra debut på skridskor idag men det fryser tyvärr inne. Vi får göra nåt inne istället. 

Idag är det även den dag vi för tre år sedan skojade med släkten. Vi bjöd på både dop och bröllop. Jag kan än idag minnas känslan precis innan vi ska gå in. Tills dess hade jag varit coollugn men då skakade jag som ett asplöv. Men prästens ord " detta är er dag och er stund, det är för er klockorna spelar" lugnade mig en smula. Hur det gick vet de flesta av er. Vi tog oss igenom ceremonin på vissa svajiga ben och blev familjen Galin. 

Måste nog vara lite nostalgisk och titta på den videon idag

                      

                                                   Det är skönt när det är över...

                                    

                         Grodan fick sitt namn, Filip Hampus Edmund. Och nu är han stora killen.

pajad rygg

Någonting hände med min rygg igår. I vissa lägen gör det så jävulusiskt ont och det är omöjligt att röra sig. Men undviker jag de så går det riktigt bra.

Idag var visst en dag som de flesta började jobba igen, dock inte jag. Dröjer ju ett tag till även om jag ska göra en liten insats i februari. Nytt jobb, nya arbetskamrater och "nya" arbetsuppgifter kräver sin planering. Vill inte stå helt utanför den nya organisationen.

Vi har varit på blixtvisit inne i stan. Jag var i stort behov av ny bh eftersom den förra gick sönder i tvätten och hade endast en kvar att använda. Prova bh är inte kul (svårt med storlek) så mitt hopp sattes till att jag skulle hitta samma jag redan har men inte. Hittade dock två andra som får duga. Får väl gå in de som man går in skor. Hade lovat Filip besök på leksaksaffären om allt gått bra och löften ska man hålla. Så efter 1 klädesaffär blev det 1 leksaksaffär och sen hem igen. Alla hade vi nått nytt med oss hem, jag kläder, Filip en traktor och Noel 2 leksaker. Nöjda och glada och inte en tår fälld återvände vi hem efter en mysig stund tillsammans.

Dagens visdomsord;

Att städa när man har små barn
är som att skotta när det fortfarande snöar.


Bröllop

Stort grattis till lillebror Magnus och hans Emma som igår gifte sig. De vigdes hemma i sitt hus och efteråt blev det mat o tårta. Filip var sin vana trogen blyg till en början men det släppte ganska snabbt. Till sin stora förtjusning fick han spela innebandy med sin favorit, Magnus. Som tur var hade matchen några pauser när ismaskinen kom så det blev lite vila.

 två sötnosar

 En blyg kille



innebandymatch, grön klubba vinner

Idag har vi varit på Hälla och shoppat. Killarna hade fått lite julklappspengar och de spenderade vi idag. Filip har ju växt återigen och behöver förnya hela garderoben så det passade bra. Spindelmannenkläder står högst på listan. Hade tur och hittade både tröja och pyjamas i det.

2010

Ja så är det då ett nytt år, 2010. Det tar väl ett tag innan man vänjer sig vid det. Ska man sammanfatta 2009 så är det största som hänt vår familj lilltigerns ankomst. Ett nytt liv att ta hand om och en omställning för hela familjen med ännu en medlem. Nu ser vi fram emot 2010 och vad det kan ha i sitt sköte. Men en sak är säker, vi ska ta tillvara på varje sekund. Och njuta.



Gårdagen blev precis så bra som vi ville ha det. Ungarna lekte och stojade om varannat och vi vuxna kunde ta det ganska lugnt. God mat o dryck samt trevligt sällskap. Kunde inte bli bättre.

 korv- och köttbullespett förbereds

 Noel borstar tänderna

 Dax för mat

 Bom chakala dans med Sid i Ice Age

 Allis. kom ska jag läsa en saga för dig.



Bom chakala dans

Denna dans fick vi se många, många gånger. De tittade och härmade Sid. Igen, igen sa de när den var slut.

Klockan tio var ungarna trötta så då skildes vi åt med kramar och önskan om gott slut. Sen kröp vi ner i sängen och en efter en somnade vi gott. Jag vaknade dock klockan tolv till bomber och granater, nej till alla raketer som smälldes av. Noel har passat på att äta så gott som hela natten, iallafall varannan timme. Han som hade magrat ur efter sin matvägran börjar nu få tillbaka dubbelhakan och magen. Inte så konstigt eftersom han nu äter som en häst. Men det känns bra. Det är inte kul när de strular med maten.

Nu är de stora i Snickarbacken och åker bob. Noel sover och jag plockar lite. Skönt med lite tystnad.
Ute är det så där härligt vintervitt. Vilken bra start på 2010!!!

RSS 2.0