Det bidde...

...en grävmaskin från påskharens små kycklingar. Noel var så nöjd och glad men samtidigt undrade han var dumpersen var. För han har en plan. Han ska ha bulldozern, Filip grävmaskinen och jag dumpersen. Sen ska vi leka ute i sandlådan. Anders skulle ha sina egna saker tyckte Noel.
Idag ska vi på otering som Noel säger. Det är orienteringsträning på planen hos oss så det passar bra att komma o titta. Filip blir glad och Noel överlycklig. Just nu vill han göra allt som pappa o Filip gör. Men hur ska det gå för mig? Hört rykten om att föräldrarna sätter ut kontrollerna. Jag o kartor går inte alltid så bra ihop.

nappbarn

Jaha ännu ett bevis för att grabbarna börjar bli stora är att Noel plötsligt bestämde sig för att ge bort sina nappar till påskharens bebisar, kycklingarna. Så igår kväll packade vi ner napparna med en teckning på det han önskar sig i ett påskägg och la det ute i trädgården. Nu väntar han spänt på vad han ska få i belöning från påskharen. En dumpers och en grävmaskin är det önskade.

mönster

Filip har länge räknat både plus och minus och har känsla för matematik. En dag började han prata om vilka tal mankan dela på två. Vi pratade lite om jämna och ojämna tal och försökte förklara att alla tal kan inte delas på två. Även om han tyckte att man kan göra halvor. Igår i bilen på väg på träning säger Filip plötsligt: 1 är ojämt, 2 är jämt, 3 är ojämt, 4 är jämt, det är som ett mönster. Ja vad säger man då!?

Nu är Noel pigg igen och frågar själv efter mat. Idag fick han gå till dagis ett par timmar så hämtar jag honom efter maten. Han var så stolt när han gick iväg med glass i handen (som han ska bjuda på) och sin Stora Maskiner film.
Han har blivit så mager stackarn så både blöjor och byxor åker ner. Men nu ska han väl förhoppningsvis äta upp sig snart.


3 års kalas

             

 Morgonen började med sång och paketöppning. Det var en lycklig kille som fick bla en bulldozer och en Blixten McQueen cdspelare.

   
Dagen fortsatte med tårtbak och dukning. Blixten McQueen var temat för dagen.
Gästerna hade fattat galoppen och det blev mycket Blixten saker till killens lycka.

 Det fanns bla annat en springcykel och en brandbilsresväska i paketen.

  
Efter tårta o fika blev det kusinlek innan det blev dax att gå på skattjakt.

  
När alla utrustad sig inför skattjakten smög vi omkring och tillslut hittade vi en mumsig skatt till allas glädje.

 Födelsedagsbarnet pustar ut i soffan när gästerna gått.

 Det tog inte lång tid innan han somnade i fåtöljen.

    

Nu på morgonen har vi provat alla saker Noel fick igår. På cd:n spelas det Astrid Lindgren, resväskan öppnas och låses och cykeln har provåkts (jag vet vi glömde hjälmen). Tror att vi kommer få se Stora maskiner några ggr på tv:n idag med. Men det bästa var ändå när Noel önskade sig korv o bröd och chips. Så vi får ta en tur till affären innan vi ska ut o cykla.

Tack alla ni som gjorde hans treårsdag så bra som den blev!!!

HIPP HIPP HURRA

Tänk att för tre år sedan kom denna lilla krabat till världen med virvelvindens fart. Och med den envishet och beslutsamhet han föddes med har han fortsatt sin resa. Den natten fick vi ännu en skatt till vår familj! 


   

   

   

   

    

   

   

   

   

Morgonen startade med sång och paketöppning. Han blev så glad över sina paket. Till frukost åt han tom en liten minismörgås och sen har vi sett på Stora Maskiner 2. En tårta är klar och en kvar att göra. Snabbar mig lite nu när han är glad och inte bara vill sitta i famnen. Sen kan vi mysa till gästerna kommer om han vill.

feberfri

I morse var Noel äntligen feberfri. Trodde inte det var sant när termometern visade på 36,4. Så skönt att febern har gett sig för dessa dagar har varit tuffa att se honom så utslagen. Nu behöver han äta upp sig och få tillbaka orken. Men ännu är inte matlusten tillbaka. Men snart så kanske...
Igår efter att ha sovit i ca 8 timmar under dagen vaknade han till och vill ha nudlar från Spicy hot. Sen lekte han en stund och pratade. Vilken fröjd det var för ögat.
Samma idag. Han har inte velat ha nåt under hela dagen men helt plötligt åt han spaghetti carbonara, bakade tårta och sen ville han bada med pappa o brorsan. Nu sover han gott.
Det gör förresten alla mina grabbar. Själv plockar jag lite inför morgondagen. Då ska vi ju fira våran lilla stora 3 åring. Helt otroligt vad fort det har gått.
För tre år sedan gick vi vid den här tiden på förlossningen och vankade. Värkarna kom o gick. Inte fick vi åka hem för barnmorskan trodde att det var en lurig bebis som fanns i magen och att det skulle gå fort när den väl ville ut, och så rätt hon hade. Från 5 minuter mellan värkarna till att han var ute på bara nån minut. Vet hur lyckliga vi var då och vet hur lycklig han kommer vara imorgon när han får sin efterlängtade bulldozer av sin bror. Älskar att göra mina barn lyckliga och se hur det glittrar i deras ögon. Då känns det bra i mammahjärtat!!!
 
                    

Jippi!

Det var så härligt att vakna idag för Noels feber har äntligen sjunkit till 38.3. Efter fyra dagar på 39.7 och utslagen, så var det skönt att se honom sitta upp och peta i sig en leverpastejskiva.
Att sedan bli uppvaktad med ett önskat plommonträd, glassmaskin och en musikalresa har inte gjort dagen sämre. Ibland känns det bara så skönt att vara jag!

fortfarande

Här hemma är det fortfarande sjukstuga. Båda har feber o hostar. Filips feber är iallafall under 38 nu och Noels har sjunkit till 39,2. Det finns en ljusning men just nu är det så jobbigt. Noel är så gnällig och vill helst bara sitta i min famn. Då mår han som bäst och kan sova en liten stund. Natten var lång. Med en kille som ville dricka vatten eller hostade var 30 minut så blev det inte mycket till sömn. Får försöka vila lite under dagen. Har satt killarna i badet en stund för att kunna röja lite. Förhoppningsvis kan vi ha lite kalas här på lördag.

feber



Våra sjuklingar, den ena med 38,4 och den andra med 39,7 grader, samt elak hosta. Noel är utslagen och har ont i kroppen bara man rör honom. Filip har lite mera ork men inte mycket. Vi växlar mellan tv och film för så mycket lek blir det inte.

påsken som varit

Nu har vi påsklov här hemma och båda killarna har blivit sjuka. Inte så kul för hade tänkt ha lite kul denna vecka. Men lite hann vi med under påsken.

  
Frisbee kastning i trädgården

   
Vi hittade ägg i trädgården. Undrar vem som lagt de där?

  
Äggmålning.

I söndags var vi o firade Adam som fyllt 18 år.

I går var jag o mamma in en sväng till Erikslund. Grabbarna fick lite vårkläder.

Nej nu är det dags att ta hand om sjuklingarna en stund.



Påskharen

Återigen har påskharen varit på besök med ägg fyllda med godis. Mmmmmm.
Idag har vi hunnit varit ute en stund och blåst såpbubblor, vi har målat ägg och busat en massa. Nu ska vi snart börja med påskmiddagen men först ska grabbarna spela klart sin match nere i källaren.

Imorgon blir det 18 års kalas.

Lååååång fredag

Nu har påsklovet infunnit sig på Klockartorpet. Ska bli skönt med 10 dagars ledighet. Eller ledigt o ledigt med våra två juveler. Kan bli lite intensivt o bråkigt ibland när syskonkärleken blommar över. Men desto härligare när syskonkärleken står i full blom.
Idag har vi handlat och gjort påskägg. Jag o Filip har skruvat ihop en Billyhylla men nu är det stopp, kan inte spika när de andra sover.
Noel pratar fortfarande om påskhararna som kom till dagis med ägg och dansade. Hararna får inte komma hit men äggen vill han ha, hararna var alldeles för läskiga. Tur att våran hare kommer i natt när vi sover...
                                                               


                                                            GLAD PÅSK ÖNSKAR VI ER ALLA!

utskrivning

Igår var så äntligen dagen här som Filip fasat för i över ett år. Hans 5,5 års kontroll på bvc. Han visste att det var dax för spruta. Tapper som han är bet han ihop fast han tyckte att det gjorde ont för gråta eller skrika det ville han inte. Utskrivningsvikten var 22 kg och 119 cm lång har han hunnit bli. Tänk för 5,5 år sedan, då vägde han in på 3040 gr och 49 cm var han då, endast 3 dagar gammal.
Det har hänt en hel del under den tiden. Nu är han en skolmogen kille som räknar matte och ljudar ord här hemma.

Dax att polera kvasten för imorgon bär det av till Blåkulla.




trädgårdshelg

Denna helg hade vi sedan länge bokat in som trädgårdshelg och avbokat allt annat. Och vad bjuder helgen på för väder då? Snö och storm och kyla. Inte särskilt lockande att vara ute. Men vad göra.
Anders tog motorsågen och gick ut medan jag o grabbarna åkte på ishockeyavslutning. När Filip fick höra att det vankades fika efter träningen ville han prompt åka och då fick det bli så.
På em var vi ute allihopa och vi sågade ner alla buskar i slänten (jag körde häcksaxen) så nu är det alldeles öppet. Men det var tvunget eftersom det var så övervuxet.
Idag har vi varit en sväng till IKEA för att inhandla lite saker till grabbarnas rum.
Nu myser vi med film o laddar för en ny vecka, bara 4 dagar kvar till påsklovet!

RSS 2.0