Nu är glada julen slut, slut, slut

Tre dagars firande har tagit ut sin rätt på Filip. Efter att ha skurit sig hos farmor idag så tappade han all kraft och ork. Tröttheten kom över honom som en blixt från klar himmel så nu ligger han i Anders famn i soffan och vilar. 
Hos farmor var det manfall, många som fick lämna återbud pga sjukdom så det blev en lugn tillställning. Tomten hade redan varit hos farmor men han hade lämnat kvar paket under granen till Filip. Bilen blev en favorit.

   



Familjens sammanfattning av julen; Tre lugna, härliga, roliga, spännande dagar med mycket god mat och trevligt sällskap. Det kan vi göra om nästa år igen!

Nu väntar några lugna dagar där vi ska hinna leka o mysa tillsammans. Kanske det blir en tripp på rean oxå. Pappa Anders ska jobba två dagar men sen far vi till farfar i Norrland. Då ska det bli vinterlek hela dagarna.

Tänk att man kan älska nån så mycket

Ja såna tankar och funderingar kan man ha på annandagsmorgon när man ligger i sängen med hela familjen runt sig. Så var det i morse. Filip sov o snusade mellan oss och vi fick en stund till eftertanke. Det är då som såna tankar bara dyker upp. Att en liten kille bara kan betyda nåt så mycket för oss. Hela hjärtat är fyllt av kärlek till detta barn och snart ska det komma en till och kan man älska den lika mycket? Ja det tror jag att jag kan. Det kommer vara lika välkommet som Filip var. Jaha så var det färdigt igen. Tårarna rinner nerför kinderna men det är bara lyckotårar. Tänk att livet kan vara så bra!

                                                                                                                /Camilla


Igår var vi alltså hemma hos farmor Gun. Anton kom inte för han hade gjort illa sig så det blev min uppgift att hålla igång på gamlingarna. Det lyckades jag ganska bra med, med lite hjälp av Anders så blev det ännu bättre. Vi åt mat, fikade och höll på med kluringar. Däremellan blev det mycket prat och lite TV.

  


Jag, farmor Gun o Elisabeth åker tåg till Västerås.

Snart ska vi åka till farmor Kerstin o Torsten. Farmor berättade att Tomten varit hos henne oxå. Vi ska träffa mina kusiner o sysslingar. Äta mat ska vi nog oxå göra. Mycket bus blir det nog.


 

Julafton

Oj vilken rolig dag vi hade igår, julafton. Mamma kom och hämtade mig o pappa kl 8. Då var hon hungrig och ville se om tomten varit hos oss på natten. Det hade han. Det fanns flera paket under granen och i min julstrumpa.

    

Medans mamma lagade mat o fixade så bakade jag o pappa tårta o kaka.



Sen kom då släkten. Det blev en massa mat under en lång stund så kusin Anton hann somna i min säng och jag tittade på Skrållan på TV. Men så kom han då äntligen, Tomten. Tyckte inte först att vi skulle släppa in honom men sen fick jag se att det var mormor som lånat Tomtens kläder så då gick det bra. Jag o Anton fick en massa paket.

   



Vi öppnade o lekte om vartannat. Men till slut var allt klart. Då fick jag tid att leka och det var flera som ville var med.

 

På kvällen blev det gröt och Tv-mys. Det stora försökte lösa en kluring men lyckades inte, bättre lycka nästa gång. Kl 22 somnade jag gott i sängen. Vad jag drömde om i natt? Alla roliga saker som hände i går och alla fina saker jag fick. Hoppas mamma får tag i batterier i morgon till min grävskopa...

Jodå batterier är inhandlade och jag o pappa har testat min grävskopa. Jag var grävmaskinist o pappa fick köra dumpersen. Sen flög pappa med sin helikopter och jag spelade musik för mamma.

   

 

Nu ska vi äta mat, sova och sen ska vi gå till farmor Gun. Va kul att träffa alla igen!!!

Mardröm

Usch vad jag hatar mardrömmar. I natt hade jag en förskräcklig och nu var även Filip inblandad och det var nog det hemskaste, jag kände mig så maktlös. Så här var det;
"Jag, Filip o mormor var ute och gick nånstans bland en massa hus. Vi letade efter en speciell plats och mormor visade vägen. Vi gick förbi en liten flicka somsatt och lekte utanför ett hus och plötsligt var mormor borta. Jag o Filip gick uppför trappor och genom ett hus som vickade oroväckande och jag tänkte "lite till och det hade vickat". Vi gick vidare genom ett till hus och vi gick över golv och sen en vägg, huset följde med så väggen blev golv och när vi skulle gå över taket fanns det ingen mark kvar så huset föll och vi med det. Det sista jag tänkte var att jag måste få tag på Fiilp men jag kunde inte nå honom och sen föll vi.
Som tur var så vaknade jag då. Hjärtat bankade och jag kände mig så maktlös. Min lilla kille. Vilken härlig känsla att då höra hans snusande andetag från sängen. Att sen lillen sparkade i magen gjorde inte morgonen sämre.
Nu ska vi titta på Totte o Zillah på datorn innan det blir frukost.

Julfriden sänker sig

Nu är det bara två dagar kvar till julafton och nu bara njuter jag. Huset är städat, granen är klädd, tomtarna har kommit fram och allt är nästan handlat. Nu är det bara lite grann kvar att ordna. Det känns skönt för jag känner mig inte så stressad utan kan ta dagen lite som den kommer.
Igår tog vi in granen o klädde den. Filip tyckte det var spännande och dansade gärna runt den med mormor. Anton var mest intresserad av dammsugaren.

  

Idag fick vi lunch hos mormor o morfar och på väg dit passade vi på att åka "skridskor" på isen. Sen sov Filip i tre timmar. Han var helt slut stackarn. Nu har han faktiskt sovit i sin säng hela nätterna flera nätter och man märker vilken plats han tar när han kommer upp till oss och sover. Hoppas det här håller i sig.
I morgon ska jag få hjälp av mormor med lite julstök medan Filip är med morfar. Jag har inte riktigt samma ork som innan så det ska bli skönt. Magen växer och gror och lillen sparkar därinne. Igår kväll och i morse höll den mig vaken medan den for runt därinne. Det är en sån härlig känsla för nu börjar det kännas ganska bra. Nu är det bara 19 veckor kvar....

Jullov

Nu är det jullov för Filip och snart även för mig, bara en dag kvar. Nu ska det tomtas och julpyntas i huset, slås in julklappar och handlas mat. Julstäda ska vi väl oxå hinna med innan jul. Tur att vi har några dagar på oss.
Igår var jag på blomkurs igen. Denna gång gjorde vi julbuketter. Det är så härligt avslappnande att vara där. All stress bara försvinner och att man sen kommer hem med fina saker gör inte saken sämre. Andra går på gym för att stressa ner men jag hämtar energi och varvar ner på samma gång när jag är där. Det är en dröm jag har haft att få jobba med blommor på nåt sätt men nu får det vara på hobbynivå. Kanske nån gång i framtiden....

  


En brandman på väg

Vilken härlig helg

vi har haft. I lördags var det kalas för Anders men först skulle det bakas tårta o bröd. Sen var killarna ute och testade skidorna båda två. Det gick förvånansvärt bra för de.
  

Sen blev det kalas i flera timmar. Hade två killar som gärna ville hjälpa till att öppna paket. Nu börjar man märka att Filip blir lite avundsjuk på Anton. Han vill oxå vara bebis och göra samma saker som Anton. Han tom kröp på golvet med Anton och lekte med bebisleksakerna. Annars brukar han tycka att det är lite jobbigt när Anton vill ta på honom men det går bättre o bättre med det. Nu kan man se att han tycker att det är lite kul. Anton har det inte lätt. Han vill så gärna vara med Filip men hinner inte med i svängarna. Men snart kan han springa efter Filip.
 

I går gjorde vi pepparkakshus och julgodis. Sen var killarna ute och gjorde en snöborg. På eftermiddagen tog vi det bara lugnt, badade och mös. Vi var alla lite trötta efter kalasandet.
  Till slut var det Pippi som fick flytta in i huset.


En kille som vill följa med sin pappa ut o hamra i taket.

Tänk vad fort ungar lär sig. Nu räknar Filip från 1-10, kan färgerna, går själv i trappor och kan tummetott o de andra fingrarna. Han förvånar oss nästan varje dag med nåt nytt som han har lärt sig. Mycket tack vara dagis tror jag. Han är som en svamp som suger i sig allt. Ord jag inte visste att han kunde trillar ur hans mun titt som tätt. Förvånande men helt fantastiskt med tanke på hur lite han pratade för ett halvår sen. Idag var det hans tur att dra adventskalendern på dagis och han blev lika glad som alla andra barn för den lilla spelande nallen han fick. Nu har vi bytt blöja på den och snart ska nallen gå och sova. Får se om den oxå får välling. Just nu är det mycket sånt med hans gosedjur. Blöjbyte, matning och sova. Har kanske en bra hjälpreda om 4,5 månader.
Nu väntar vi på tomten som ska komma med paket på julafton. Filip berättar för alla att han önskar sig en stor lastbil. När han fick frågan om han ville ha en pyjamas sa han nej, tvekade lite när det var en Blixtenpyjamas men var inte helt med på det. Får väl se vad tomten har med sig i säcken....

Med en tår i ögat

Ja det var med en tår i ögat som jag fick se lillkillens lucia. Precis så underbart som det bara kan vara med småbarn. Man vet aldrig hur de kommer att reagera, blir det gråt eller sång. För Filips del blev det varken eller. Han stod mest och såg generad ut. Lite vilsen till en början och när kompisen Emma blev ledsen visste han nog inte hur han skulle göra. Men många stolta föräldrar o släktingar var vi när vi senare bjöds på hembakat fika.


   

  

När vi kom hem firade vi Anders med paket och hamburgare. Stora kalaset blir på lördag. På kvällen åkte jag in på konsert med Sissel Kyrkebö så det blev grabbkväll med ishockey (grattis AIK) och skumgodis.

Tårtbak

Killarna bakar tårta till Anders födelsedag så jag passar på att hålla mig ur vägen. Snön vräker ner utanför fönstret och julstämningen infinner sig sakta men säkert. Ungarna på jobbet har redan tagit jullov tycker de och det märks. Mer rörigt än vanligt i klasserna men vi har det ganska lugnt inne hos oss. Men nu är det bara en vecka kvar till ledighet och det ska bli skönt att bara få vara.
Imorgon vankas det lucia både på skola och dagis. Ska bli intressant att se om Filip överhuvudtaget går in i rummet med de andra eller om han tvärstannar när han ser allt folk. Här hemma sjunger han luciasånger och gör rörelser och det låter så gulligt. Är jag mammablödig eller.... Skyller på alla hormoner som är i omlopp. Om ett år har vi en till liten kotte här hemma. Kan inte fatta att bebisen då kommer vara 7 månader. Full fart alltså.

  
Skumbadande kille tar sig en simtur i badkaret.


Två nissar i väntan på riktiga Tomten.

nästan oförskämt billigt idag!

MMS

nästan oförskämt billigt idag!


19 veckor klara

och bara 21 kvar till bebisen kommer. Var hos barnmorskan idag och allt såg bara bra ut. Fick lite panik när vi inte kunde hitta hjärtljuden men när vi bökat runt lite och väckt bebisen så blev det liv i luckan. 144 slag/minut så inga indikationer på kön. Men Filips hjärtljud vísade på en tjej ända tills slutet så vet inte vad man ska tro om det.

Brandbilar

Igår var jag på julmarknad med mormor o morfar, mamma o pappa. Jag fiskade, och red på häst. Träffade tomten men vågade inte gå fram till honom den här gången. Sen såg jag brandbilar. Hade möjlighet att få sitta i den men jag vågade inte. Pappa fick sitta där istället. Nästa gång kanske jag gör det.



 

Idag ska jag till dagis o träna på luciasångerna. Börjar bli riktigt bra på Tipp tapp, I ett hus, Blinka lilla stjärna, Sockerbagaren mfl. På fredag ska vi visa våra föräldrar vad vi kan.

Röjarskiva

Vilken fest det var igår. Det var fullt ös från tre till tio. Vad skönt att ha en botten våning där ungarna kunde leka utan att störa, ja även de stora kunde vara där. Det blev mycket innebandy, ishockeyspel mm. Filip skaffade sig nya kompisar men han fastnade nog mest för Emilia. De två är lite lugnare och fann varandra snabbt. De dansade, la pussel mm. När det blev film så satt de nära varandra i soffan.




Alla somnade vi gott efter en massa god mat o bus. Så det blev sovmorgon till nio i morse. Nu ska vi snart ner på julmarknad men först ska vi sova en liten stund.

 Ha en trevlig andra advent!!

vadå kvar i sängen?!

Man måste ta vara på den lilla vila man får här hemma, jag hade ledig fredag för jag jobbar jättejobbigt skift (not) så lite rast trodde vi att det skulle bli men icke sa nicke. Igång å fixa med ventiler, sopa dammsuga tvätta torkagolv äta mat (som fanns färdig i kylen för värmning) å vara pappa. riktigt jobbigt. Nu har vi haft fredagsmys med kort träningspass, bastu med snöbad å hemlagad pizza. å så här var det i bilder...



              

Sen avslutades även middagen med ansiktsmassage som någon klok människa lärt vår son..
 

Glömde att igår när jag arbetade som mest var det snögubbe-design av högsta klass.

Gokväll glöggkväll..
And// 

äntligen fredag

Äntligen fredag. Vad skönt det ska bli. Idag är det ledig dag för Anders o Filip och visst blir man avundsjuk när de ligger kvar i sängen när man åker. Filip har visserligen varit uppe o ätit frukost med mig men kröp sen glatt ner i sängen o tittade på tv.
Igår var vi ute och gjorde snögubbe och snölykta innan det blev för mörkt. Hoppas de inte smälter bort så snabbt. På dagis har de bakat pepparkakor och lussekatter för glatta livet. Tänk er 16 st 1-4:åringar som vill hjälpa till. Hujedamig. Det som räcker så bra med en liten kille i köket.
  

Filip älskar verkligen att vara på dagis. Direkt på morgonen tjatar han om att han ska åka till dagis och det är inte är inte alltid så populärt när man säger att han är ledig. Men i dag sa han att han skulle till pappas jobb istället. Det gjorde de ju förra gången de var lediga.

Imorgon ska vi ha glöggfest hemma. Kul att träffa gänget igen. Det blir nog livat med 4 ungar i huset. Tur att vi har två våningar.


Tällberg

Vilken härlig helg vi har haft! Konstigt att man kan känna sig så trött efter att inte ha gjort egentligen nåt. Det kanske är så att kroppen slappnat av helt.
I fredags styrde vi bilen mot Borlänge redan på fm. Det blev lunch och lite shopping i Kupolen innan vi åkte vidare till Tällberg. Tällberg bjöd på sol och blå himmel och utsikten var magnifik över Siljan. Vi överraskade mormor o morfar med Kurbad och medan de njöt av det så plaskade några andra i poolen. Det blev mycket bus med kusiner och pappor.
Efter en härlig middag bestående av lax o potatis blev det soffmys med släkten. Filip röjde runt och busade och höll igång på alla. Det blev en tidig kväll för vissa av oss.


   

Lördag morgon bjöd på regn men efter en lång frukost och en simtur för Camilla åkte vi ändå ner till Leksand och gick på julmarknad. Det blev tomteträff och fiskdamm. Handlade även till bebisen, kunde inte låta bli. Anders förlorade mot Magnus i innebandyduell och skyllde på klubban.
  

Lagom till lunch återvände vi till hotellet och då bjöds det på currygryta och sillbord. Mmmmmmm.
Sen sov Filip och jag vilade medan några gick på promenad eller hade andra aktiviteter för sig.
Kl tre var det samling i poolen och jag tror att de stora hade lika roligt som de små. Mycker bus blev det.
På kvällen serverades det julbord. Alla åt så magen nästan sprack men konsitg nog så gick det ändå ner både efterrrätt och godis efteråt. Även ikväll blev det soffmys och idag blev det även grod- och ormlek med mormor och Filip. Stackars Anders var tvungen att sova i extrasängen även i kväll för Filip var så förtvivlad och ingen av oss orkade ta den dusten då.

Söndag morgon vaknade vi kl 7 av att Filip tände lampan och ropade efter morfar. Vilken härlig start den morgonen!!! Lyxigt med sovmorgon men hade gärna sovit en liten stund till. Morgonen bjöd på snö och en lång god frukost.
Sen gick morfar, Anders o Filip till gympahallen och spelade bandy, klättrade i ribbstolar och gjorde kullerbyttor. Farmor, Elisabeth och Thomas gick på promenad, Anton med familj åkte hem och vi andra njöt av te/kaffe en liten stund.
På hemväg stannade vi och handlade bröd i leksandsfabriekn och sen blev det lunch och shopping i Avesta.
Innan vi var hemma hade mörkret sänkt sig över Sura snön övergått till regn. Det var skönt att komma hem igen men lite konstigt tyckte Filip att det var. Han har undrat en del gånger var famo Gun. Lisabeth, mommo, moffa mfl är. De första han frågade efter i morse var mommo o moffa. Det måsta vara knepigt att förstå att först är man tillsammans flera dagar och sen är alla bara borta. Mamma o pappa ska till jobbet och själv ska man till dagis. Tur att morfar hämtar på dagis i morgon.

  Alster från blomkursen


Filip har julpyntat i sitt rum.

RSS 2.0