Följa John

Just nu tycker Filip det är roligt att leka Följa John. Han eller Anders springer först och den andre efter. Det klättras, hoppas, görs sidhopp mm. Filip tröttnar aldrig utan det är Anders som får ge sig först. "Mera springa pappa" tjatar Filip.

Nu har vi fått en kille som vill göra allt själv. På morgonen är det bara att vika 30 minuter till påklädning. Det är bara strumporna som vållar bekymmer. Ibland kan det vara frustrerande om man har lite ont om tid men oftast är det bara skönt att slippa allt bråk på morgonen. 

I helgen har det varit full fart. I lördags vaknade vi till ett vitt vinterlandskap. Så efter frukost gick Anders o Filip ut och skottade snö och sen för vi in till stan för att titta på grejer till Filips lekrum. Tala om att bli snopen när vi kom till Billiga Nisse och ingenting var där det varit förut. Omorganisation igen, hur orkar de. Hittade inte det vi ville utan det fick bli en trevlig familjestund istället.
På eftermiddagen blev det fika hos mormor o morfar, Anders tog på sig skidorna och åkte ett par varv vid golfbanan. På kvällen skulle det bli melodifestival, jag som är ett melodifestivalfreak såg fram mot det. Hade laddat med godis och allt. Men döm om min förvåning när jag vaknade halv tio och allt var över. Somnade visst gott när jag nattade Filip. Ja ja sånt är livet. 
I söndags var det riktigt snöväder när vi vaknade men efter att Anders skottat och begett sig av till Sussi för att lägga golv, klädde vi på oss och med mormor i bilen åkte vi till IKEA. Nu skulle vi väl äntligen hittat nåt till Rummet. Som tur var så var vi där tidigt så det var itne så mycket folk där. Filip visade vägen och när vi kom för långt efter ropade han "Mom efter mi" och viftade med armen som värsta reseledaren. Några saker blev inhandlade så nu kan vi börja så smått. Den stora rusten får bli när taket är lagt.
När vi skulle äta beställde jag köttbullar till Filip. Mattanten undrade om jag visste att det var tio st som ingick för hon tyckte att han var så liten. Ja, sa jag, men han är stor i maten. När han var klar fanns det bara en halv köttbulle kvar. Så nog kan han äta.
Innan vi åkte hem var det Toy´s r us som gällde. Filip blev så sur när han inte fick det som han önskade sig så han knöt armarna och händerna, tittade ner och visade hur tydligt som helst att han var sur. Men efter en liten stund hittade han Blixten och långtradaren i duplo och lyckan var gjord. Så hela eftermiddagen lekte han med den. När han inte fick mormor och morfar att gömma sig vill säga. 
På kvällen skulle vi bada och det brukar han tycka om men nu ville han komma upp efter bara 5 min. Han såg lite fundersam och ledsen ut så jag frågade vad det var och då längtade han efter sin pappa. Han var så ledsen och ville inte gråta så underläppen darrade på honom. Så när Anders kom hem var det en överlycklig kille som kom utspringandes och kastade sig om halsen på honom. Vilket härligt sätt att bli välkomnad hem på!!! Pappa är jätteviktig just nu. Pappa ska leka med honom och mamma får stå för markservicen. Jag brukar skämta med de om att de är bortskämda för på helgerna ligger de båda i sängen och vill ha frukosten framdukad. "Mamma laga mat" brukar Filip säga. Får se om det finns någon mat framdukad när jag kommer hem idag. Ska jobba sent så det ligger på de att fixa det.

Nu blir det Wienerbröd och fika.


Ciao.

 


Kommentarer
Postat av: faster no 1

oj stackars Filip att jag kidnappa hans pappa en HEEEEEEEl söndagg..

men de ska pappan ha TACK för..!

2009-02-09 @ 16:42:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0