Tällberg

Vilken härlig helg vi har haft! Konstigt att man kan känna sig så trött efter att inte ha gjort egentligen nåt. Det kanske är så att kroppen slappnat av helt.
I fredags styrde vi bilen mot Borlänge redan på fm. Det blev lunch och lite shopping i Kupolen innan vi åkte vidare till Tällberg. Tällberg bjöd på sol och blå himmel och utsikten var magnifik över Siljan. Vi överraskade mormor o morfar med Kurbad och medan de njöt av det så plaskade några andra i poolen. Det blev mycket bus med kusiner och pappor.
Efter en härlig middag bestående av lax o potatis blev det soffmys med släkten. Filip röjde runt och busade och höll igång på alla. Det blev en tidig kväll för vissa av oss.


   

Lördag morgon bjöd på regn men efter en lång frukost och en simtur för Camilla åkte vi ändå ner till Leksand och gick på julmarknad. Det blev tomteträff och fiskdamm. Handlade även till bebisen, kunde inte låta bli. Anders förlorade mot Magnus i innebandyduell och skyllde på klubban.
  

Lagom till lunch återvände vi till hotellet och då bjöds det på currygryta och sillbord. Mmmmmmm.
Sen sov Filip och jag vilade medan några gick på promenad eller hade andra aktiviteter för sig.
Kl tre var det samling i poolen och jag tror att de stora hade lika roligt som de små. Mycker bus blev det.
På kvällen serverades det julbord. Alla åt så magen nästan sprack men konsitg nog så gick det ändå ner både efterrrätt och godis efteråt. Även ikväll blev det soffmys och idag blev det även grod- och ormlek med mormor och Filip. Stackars Anders var tvungen att sova i extrasängen även i kväll för Filip var så förtvivlad och ingen av oss orkade ta den dusten då.

Söndag morgon vaknade vi kl 7 av att Filip tände lampan och ropade efter morfar. Vilken härlig start den morgonen!!! Lyxigt med sovmorgon men hade gärna sovit en liten stund till. Morgonen bjöd på snö och en lång god frukost.
Sen gick morfar, Anders o Filip till gympahallen och spelade bandy, klättrade i ribbstolar och gjorde kullerbyttor. Farmor, Elisabeth och Thomas gick på promenad, Anton med familj åkte hem och vi andra njöt av te/kaffe en liten stund.
På hemväg stannade vi och handlade bröd i leksandsfabriekn och sen blev det lunch och shopping i Avesta.
Innan vi var hemma hade mörkret sänkt sig över Sura snön övergått till regn. Det var skönt att komma hem igen men lite konstigt tyckte Filip att det var. Han har undrat en del gånger var famo Gun. Lisabeth, mommo, moffa mfl är. De första han frågade efter i morse var mommo o moffa. Det måsta vara knepigt att förstå att först är man tillsammans flera dagar och sen är alla bara borta. Mamma o pappa ska till jobbet och själv ska man till dagis. Tur att morfar hämtar på dagis i morgon.

  Alster från blomkursen


Filip har julpyntat i sitt rum.

Kommentarer
Postat av: mormor

Tack alla tre för en riktigt fin helg. Skönt med kurbad. Vi blev riktigt överraskade. Vi ser fram

emot adventsresa nästa år också, då med ytterligare

en familjemedlem.

2008-12-01 @ 16:16:53
Postat av: Anonym

tomten finns inte lika bra tala om de redan nu...

2008-12-01 @ 17:10:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0