teater för fulla muggar

Nu är vi hemma igen efter en härlig helg. Filips förkylning blev inte värre men jag däremot fick en rejäl en. Men med alvedon i kroppen gick det ändå ganska bra. Filip fick istället ett getingstick och då var 1,5 timme förstörda innan han lyckades komma över det. Ett fall från en stege (tack mormor som tog emot honom) löste getingproblemet. Trots de missödena hade vi som sagt två underbara dagar.
Det blev mycket teater och lek. Filip har en förmåga att ge sig hän till 100% i teatern och han är helt inne i det som händer. Han svarar, skrattar mm.
Han lekte kurragömma med Karlsson, jagade tjuvar med Kling o Klang, tävlade med Pippi, sjöng bort regnet med Mattis o Borka (Imse Vimse Spindel), åkte genom Saltkråkan, tittade på dockteater, klättrade hos Nils Karlsson Pyssling, kröp genom Skorpans hemliga gång (så alla vuxna undrade var deras barn tog vägen), såg Madicken flyga och Emil fastna i soppskålen, leka konditori på Bråkmakargatan, flytta in i Bullerbyn (det är så kul att kunna öppna och stänga dörrar o fönster) mm.
Ja som ni ser så hann vi med en massa och mycket mycket mer. Det krävs två dagar i parken för då behöver man inte stressa runt utan nu kunde vi ta det i den takt Filip ville. För även om vi bestämt oss att gå till en sak så hamnade vi naturligtvis någon annanstans innan dess. Tex i labyrinter eller hinderbanor.

VILLA VILLERKULLA
Hos Pippi finns det grottor, klätterträd och naturligtvis ligger Hoppetossa där. Ibland kommer det sjörövare dit på besök (läskigt) men oftast är det bara poliserna och Prussilusskan och naturligtvis Tommy, Annika och Pippis pappa. 

   
   
    

KARLSSON PÅ TAKET
Karlssons hus ligger högt uppe på lillebrors tak. För att komma ner kan man åka olika rutschkanor eller klättra. Hos Karlsson är det mycket bus och lek.

    

EMIL
Hos Emil får man träffa hela hans familj och vara med när Emil gör hyss. Här kan man prova på att vara Emil för en dag med snickerboa och allt.

   

TÖRNROSDALEN, dockteater och SALTKRÅKAN
Hade tur och såg inga av Tengils soldater men här kunde man krypa i hemliga gångar och gå längs borgen. Dockteatern var rolig och som Filip själv sa; Det var så roligt så jag var tvungen att stå upp och skratta. Vid Saltkråkan fick man åka "tåg" och lyssna på sagor. 

   

BRÅKMAKARGATAN och MATTISBORGEN
Små hus att gå in och leka i. Fick köpa kakor i Filips konditori. Husen är mer lämpade för barn än för vuxna. Hos Ronja skulle det naturligvis klättras. Men när han ville högst upp vid Helvetesgapet sa jag stopp.  

   

MADICKEN PÅ JUNIBACKEN och mormor går på rullande stock

   

NILS KARLSSON PYSSLING, labyrint och ö
Hos Pyssling var möblerna stora.

    

BULLERBYN
Filip flyttade snabbt in i Norrgården. Han välkomnade alla som ville komma in och hälsa på.

   

 storebror talar med lillebror


Så här kul kan det vara att se på teater.


Karlsson spökar för "husbocken".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0