Tillbaka

Nu är vi hemma igen efter vår lilla tripp. Vi började några dagar tidigare än vi planerat och åkte till Jönköping. Vi bodde på hotell och besökte både Gränna och Visingsö. Noel tyckte det var spännande att åka bilfärja och underhöll hela båten med sitt prat och alla funderingar. På ön hittade vi ett äventyrsland som passade perfekt. Noel fick åka hur mycket bilar han ville och det blev många lastbilskörningar. Han övervann även sin rädsla för att åka höga rutschkanor. "Mamma jag bara blundar så går det bra".
I Gränna tittade vi naturligtvis på hur man gör polkagrisar.
 Massage i tre led. 
 Visingsö.
 
På lördagen kom Filip till oss. Han och Anders hade varti på O-ringen. På söndagen för vi vidare ner till Rosendal, strax utanför Falkenberg. Men först gjorde vi ett stopp och badade. Och resten av veckan blev det mycket bad. Vattnet var varmt och skönt så även Noel badade. Filip det lilla blötdjuret var knappt uppe utan höll till i vattnet så mycket han bara fick. De sista dagarna blåste det upp och blev stora vågor men inte ens det stoppade oss. 
 Brödrakamp på giraffer.
 
En av dagarna åkte vi till Ullared och handlade och en annan dag tojg vi oss till Varberg. Mormor visade oss fästningen som hon varit Lotta vid. Spännande tyckte vi alla. Vi lärde oss att den användes av danskarna för att skydda sig mot svenskarna. Noel upptäckte att det är ganska gott med våffla. Iallafall ett hjärta. 
Sen blev det en nostalgitripp till Espevik där jag tillbringat många somrar. Ett bad stod på schemat.
   
På kvällarna såg det ofta ut så här. Grabbarna tätt ihop tittandes på en film. Annars var det femkamp och kortspel som gällde. 
 
En dag åkte vi till Ängelholm och grabbarna gick på järnvägsmuséet medan jag o mamma gjorde stan. Sen blev det glass och lek i hembygsparken.
 Noel passade på att köra motorcykel medan Filip spelade schack.
 
Vi lämnade Rosendal i regn men stannade i Norrköping över natten sen blev det Kolmården för hela slanten. Över 30 grader var det så vi hade laddat med vatten och tålamod.
 Först på plats.
 Alla kan behöva en hjälpande hand. 
 Drickapaus och skuggplats.
 
Elefanterna stod på schemat och den lilla var så gullig. Tigern hade tagit siesta brevid fönstret och de fem björnungarna kom knallandes över berget med mamma Astrid.
  
 
Linbanan åkte vi 2 ggr pga av den svalka som den gav oss men även för att det är så spännande. Noel var lika begeistrad varje gång som vi skulle svänga. Då höll han upp händerna i luften som man gör när man åker karusell och skrattade. Denna gång lärde vi oss att det lamadjuret spottar inte är spott utan gammal mat. Usch tyckte vi alla. Lejonen var alla vakna och björnarna lufsade runt. Många djur hade fått ungar som var små o söta.
 
 
Vi tittade på tre shower. Sälar, delfiner och rovfåglar. Alla spännade och roliga på sitt vis. 
 
 
 
Dagen avslutades i Bamses värld. 
 
Trötta, glada och svettiga begav vi oss hemåt när parken stängde. 8 timmar i denna hetta och inget gnäll på hela dagen. Grabbarna var helt fantastiska! Jag bara älskar de!!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0